Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Most gyorsan 2014. december 12. péntek 17:12

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Most gyorsan

Megroggyant a Fidesz-gólem, éppen itt lenne az ideje, hogy valaki közel lépjen, és szabályos alapállásban, határozottan bevigyen egy akkora felütést, hogy leszakadjon a feje, de senki sincs a közelben, mindenki tanakodik, hogy vajh, összeesik-e magától, vagy dülöngél még kicsit, meg hogy egyáltalán, jó az nekünk, ha 2014 végén beleáll a földbe? Nem kellene-e még támogatni 2016-ig, aztán hova is esne, nehogy már az én nyaralómra, mert mostanában cserepeztük újra a tetőt.

Ellenzék, hallom a bégetésedet, de nem tehetek semmit, bocs.

Ki menjen be az ATV-be karácsonyi köszöntőt mondani? Kunhalmi Ágnes vagy Tóbiás József? Tóbiás József kétségtelenül rondább, de sokkal megnyugtatóbb hangja van, meg olyan családapás…  Kunhalmi viszont tündéri tud lenni, amikor a szeretetről csacsog. „Tényleg, te mit veszel a gyereknek?, memóriát?!, ja, hogy a gépébe, az jó, memóriából sohasem elég, én elviszem a családot a melegbe, mert ilyenkor mindig összeszedek valami vírust, de megpróbálom kihozni olcsón, Tunézia vagy Szíria, mi?, hogy Szíriába most ne, ok, akkor valami más trópusi ország, nekem mindegy, csak ne vacogjunk.”

Az ellenfél kapusa a szögletzászlót foltozza, a pálya teljesen üres, a hátvédeink kérdezgetik is egymást, hogy te, nem ilyenkor kéne előrerohanni a csatárnak és gólt rúgni, de nem, érkezik a megnyugtató válasz, hogy nincsenek csatáraink, csak 2017-ben tervezünk leigazolni egyet, mert bizony nem ócsó, meg bele is beszél mindenbe, labdát akar, taktikát, stratégiát, így most csak labdaszedőkkel játszunk. Te is az vagy, nyugi. Négy évente van világbajnokság, de képzeljék el emberek, a magyar baloldal válogatottján kívül senki sem gondolja azt, hogy akkor három évig csak balhátvédek alkotják a csapatot, mert a középhátvéd is túl merész húzás lenne, nem beszélve arról, mi van, ha nem csak a feladatra koncentrál, hanem ellopja a – már gyöngécskén, de azért mégiscsak – fizető pártot a törzsgárda alól?! Én ilyen ronda végjátékot még nem láttam politikában, pedig tévét is nézek.

A Fidesz népszerűsége 10-12 százalékot zuhant, többet, mint az MSZP-é 2006-ban, Orbán 16 százalékkal csúszott vissza a népszerűtlenségi listán, az ellenzék pedig boldog karácsonyt kíván.

A kormánypárt pontosan tudja, hogy megteheti, még ha ekkora pofonra nem is számítottak, akkor is zuhanhatnak tovább, mert senki sem áll a másik oldalon, aki megerősödhetne. Vesztenek a népszerűségükből még 10 százalékot? Na és?! Majd 2017-ben azt mondják, hogy rezsicsökkentés, és magyarok tolják is befelé őket a kétharmadba – gondolják, talán helyesen.

Jön az elkerülő utak fizetőssé tétele, a viccből középosztálynak nevezett nem annyira szegények elszegényítése, apróbb éhséglázadások vidéken, a lakosság szétadóztatása. Hatmillió szegény kell a 2015-ös költségvetés teljesüléséhez, ez nyilvánvaló, hiszen semmilyen szerkezeti átalakítás nem folyik, az eddigi sikereket alkalmi rablásoknak köszönheti a kormány, magán-nyugdíjpénztárak, esetleg majd a paksi kölcsön, de semmi tervezhető, kiszámítható növekedés.

Ezeket a betámadásokat 2016-ig el kell intézni, ráadásul közben még a korrupciós bomba is fel fog robbanni.

Meddig terjed a magyarok emlékezete?

Mert 2017-től itt kánanán lesz, a pedagógusok béremelést kapnak, a rendőrök szolgálati lakást, a katonák kedvezményes nyugdíjat, a nyugdíjasok 18. havi nyugdíjat, az egyetemisták ingyen sört és tandíjmentességet, a szegények rezsicsökkentést.

Vissza lehet-e hozni az emésztőgödörből a kétharmadot? Sajnálatosan azt kell válaszolnom, hogy igen, már pedig azért, mert ha most gyorsan nem csinálunk egy ellenzéket, akkor ugyan ki verné meg a választásokon a betegeskedő, de addigra valamelyest visszakúszó Fideszt?

A Jobbik – igen, ez a rettenetes válasz, ráadásul szeretett kormánypártunk olyan választási törvényt eszkábált magának, ami segítségével egy kicsit erősödő Jobbik simán behúzhatja a kétharmadot. Kösz, Orbán.

Gyorsan ellenzéket csinálni? Ennél hülyébb mondatot még nem írtam le fennállásom alatt, és most is külön bocsánatot kérek érte, azonban elkerülhetetlen, hogy elkezdődjön valami, mert – nyilvánvaló okokból – a baloldal fasza gyerekének 2017-es feltűnése részben nevetséges, részben pedig totális lehetetlenség. Egyszerűen nincs tartalék, nincs olyan rejtett raktár, ahonnan a szocialisták, a DK vagy az Együtt előrántana egy alkalmas jelöltet. A PM nyilván leválik az Együttről, és magával viszi a zöld középre azokat, akik még gondolkodni képesek a pártszövetségben, de ez nem jelent megoldást a helyzetre, mert a Fidesz jelenleg magányosan adja elő a haldoklási nagyjelenetét a kivilágított színpadon, és nincs, de tényleg nincs senki az egész színházban, aki megadná neki a kegyelemdöfést. Mert ez a 12 százalékos bukás meggyengítette, de azért a jegyszedő néni esernyője ellen még nem teljesen esélytelen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (142 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +278 ( 300 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Most gyorsan , 4.6 out of 5 based on 142 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos