Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Csing-ling-ling 2014. október 31. péntek 14:28

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Csing-ling-ling

Már a csengő is szán benneteket, baloldali összefogott barátaim, pedig a terv jó volt.

A 2014-es győzelem után a Szigetváry-Tóbiás-Gyurcsány tengely arra a következtetésre jutott, hogy ideje valami nagyot dobni, és úgy megnyerni a választásokat, hogy ne a Fidesz kormányozzon, önkormányozzon és főügyészkedjen. Merész elgondolás, de van benne rendszer. Kritika.

Ez akkor volt, amikor Schiffer András határozott, de mégis visszafogott közleményben szólította fel az Egyesült Államokat, hogy azonnal adják vissza Új-Mexikót a régi Mexikónak, a liberális párt elnöke pedig eltűnődött, hogy miért kaptak országosan annyi szavazatot, mint Bojtos kutyám lájkot egy hétfő reggelen. Zavaros idők voltak, de.

Ebből a mérhetetlen, és már-már véglegesnek tűnő sötétségből emelkedett ki egy fiatal szocialista (európai értelemben vett szociáldemokrata) ötlete, aki megtalálta az utat a 2018-as választások – még az eddigieknél is nagyobb – sikeréhez (sikere felé, ööö, sikere irányába).

Nem vagyok kenyérbél, de amikor meghallottam, mit tervez, megfagyott bennem a 2005-ös Gyurcsány-program, keresztbe állt és újrafeldolgozást követelt. Kikerekedett az új-baloldal hagyma jellege, nocsak, villant át megfáradt és már semmi újdonságra nem számító agyamon, itt a nagy lehetőség, lesz még Budapest a demokrácia és a felszabadult Internacionálé-éneklés városa. Ihaj.

Nos, az ifjú (baloldali értelmezésben épphogy ötven alatti) titán arra jött rá, miért bukta el a baloldal a kumulatív választásokat (persze, úgy, hogy közben megnyerte mindet). Bújta a statisztikákat, nézte a térképet, elolvasta a baloldali megújulás elmúlt években keletkezett 431 programját, és rájött, hogy a baloldallal nincs semmi baj. A baloldal jó, egyre jobban teljesít, már-már kiugrik, hacsak a villanypásztor nem cseszi vissza a legelőre.

Az egyetlen probléma, hogy nem cicás és kutyusos videókat indítottak az országgyűlési választásokon.

A stáb felállt, egyenlően reprezentálva a nagy öregeket (öreg baloldali értelmezésben az, aki baszdüh vagy kényszeres lopási vágy miatt nem jelenhet meg nyilvánosan) és a fiatalokat (lásd föntebb), hogy kidolgozzák a 2018-as kampányt. Cicás videók!

Mi kell a cicás videók bevezetéséhez a kampányban?

Sávszélesség.

Mivel lehet csökkenteni a sávszélességet? Internetadóval!

A Fidesz (nem kevésbé képzett, felkészült és naprakész) kommandója valahogy értesült a tervről. Hozzátenném ehhez, hogy az MSZP-Együtt-DK biológialig is védett kampánycsoportja egy kétezer méter mélyen rejtőző, a Gellért-hegy alá ásott főhadiszálláson dolgozta ki a tervet, ráadásul úgy, hogy csak három ember volt beavatva: a legfőbb főnök, a második főnök és a Fidesz beépített embere.

Ez a tökéletes biztonság. Mínusz a legfőbb főnök, mert ő részegen kibeszél.

És mint egy tökéletes fesztiválon, amikor mindenki a bonvivánra vár, de vidéken élsz és fáj, hogy a parkőrök vonaglása lesz, nem a valkűrök lovaglása, csak a halál, meg az étek, és hogy életben maradni vétek, de megvárod a végét, amikor a tölgy-hölgy énekel, aztán belehal, beleveszik és fél, mi pedig itt maradunk, kivárjuk a végét, de nem béke, nem megnyugvás, csak fény. De milyen fény ez?!

Közelebb kerülünk az űrhöz.

Boldogtalanság? Dehogy.

Kis csinos pokoli hagyjátokabba dolgok, meg akarnak enni minket, de mi nem hagyjuk, dehogynem, aztán felkelünk, lemegyünk a metróba, feljövünk a megfelelő állomáson, és ott vár a munkahelyünk, megfelelünk, és nem foglalkozunk azzal, amivel feküdtünk, amivel keltünk. Kedves, de szánalmas halottak vagyunk, kis izék, semmitől valamivel balra.

Cicás videók! Helló!

Győzni fogunk. Rettegünk a pokoltól, ami ezen jelen borzalma után jöhet, de a saját poklunk itt lüktet minden döntésünkben, minden lépésünkben. Mi vagyunk a pokol, mi építjük és jó! Ez egy nagyszerű, élhető pokol.

Cicás videókkal fedjük el, hogy nem. Ez nem az élet.

Nem az enyém, de főleg nem az, ami a tiéd lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (89 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +80 ( 126 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Csing-ling-ling, 3.9 out of 5 based on 89 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos