Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Nyerhet-e Bokros és más tévelygések 2014. október 10. péntek 14:18

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Nyerhet-e Bokros és más tévelygések

Természetesen Bokros nem nyerhet. Nem azért, mert nem nyerhetne, hanem azért, mert Orbán rendszerében nem lehet másnak nyerni. Ha ennek veszélye fennállna, még ezer trükk áll készenlétben, hogy ezt megakadályozzák.

Ez független Bokros személyétől. Ezek a választások nem azért vannak, hogy a népakarat érvényesüljön, hanem azért, hogy egy illegitim hatalom legitimálja magát. A cél az, hogy a demokrácia hazug látszatát keltsék. Ezért mindenki, aki szavaz, Orbánra és az ő rendszerére szavaz. Arra, hogy ez a rendszer törvényes és legitim.

Az ellenzék hamisan érvel és hamis illúziókat kelt. Egy diktatúrát nem lehet választáson legyőzni. Nem lehet lépésről lépésre lebontani. Nem lehet elfoglalni Budapestet, majd választásról választásra haladva visszaszerezni az országot. Az sem alternatíva, hogy a diktatúrában szerezzünk meg néhány helyet, és azok a „szabadság szigetei” lesznek. Nem lesznek azok. Egy diktatúrában nincsenek a szabadságnak szigetei. Ezek hazugságok. Ez macska-egér játék.

Igazi demokratikus ellenzéknek egyetlen követelése lehet: az egész ország. Az egész országban helyre kell állítani az alkotmányos rendet, a jogállamot és az egyenlőséget, és akkor lehet demokratikus és szabad választásokat tartani. Nem old meg semmit, ha a Fidesz a demokrácia hamis látszatáért átenged néhány önkormányzati helyet. Az önkormányzatiságot már úgyis megszüntették, ezek a pozíciók semmit nem érnek. A központi hatalom játékszerei lesznek.

Az ellenzék a választáson való részvételével kollaborál az Orbán-rendszerrel. Falaz egy államellenes bűncselekményhez, becsapja azokat, akik nem szeretnének diktatúrában élni. Elhiteti velük, hogy a választás bármi változást hozhat, azon kívül, hogy Orbán illiberális klerikál-fasiszta rendszerének hamis, demokratikus és törvényes látszatát keltik.

Ezek a pótcselekvések arra jók, hogy eltereljék a figyelmet az ősbűnről, az alkotmányos rend megdöntéséről. Az Alkotmány nem tette lehetővé egy új társadalmi rendszer létrehozását, a hatalmi ágak megosztásán alapuló liberális demokrácia leváltását. Az alkotmányos rend megváltoztatása alkotmányellenes és törvénytelen volt, a Btk. szerint államellenes bűncselekmény. Ez puccs.

Ezt a rendszert nem lehet másképp megdönteni, mint a bűncselekmény kimondásával, a legitimáció megkérdőjelezésével, és az alkotmányos rend visszaállításának követelésével. Ez az egyetlen alkotmányos, jogállami és demokratikus mód. Ezért a rendszert bojkottálni kellene, a választásokon nem szabadna részt venni, az életet meg kellene bénítani addig, amíg a törvénytelen állapot meg nem szűnik, és az alkotmányos rend, a liberális demokrácia helyre nem áll. Sajnos, Orbánból lett antiszemita fasiszta, ezért rá nem számíthatunk: ha ő az ellenzékben lenne, tudná, mit kell tennie, és ez a rendszer nem élne meg egy hetet sem.

A hivatalos ellenzék azonban elhazudja ezt az igazságot, egy bűncselekményt takargat, nem tesz eleget az Alkotmány azon felszólításának, hogy a hatalom kizárólagos birtoklására való törekvéssel szemben mindenkinek kötelessége és joga fellépni. Nem lép fel, hanem ellenkezőjét teszi: legitimálja ezt az állapotot. Részvételével azt a látszatot kelti, mintha ez egy legitim, törvényes rendszer lenne.

A valóság azonban az, hogy a hatalom és az alaptörvény is törvénytelen. Nincs mögötte sem alkotmányos legitimáció, sem többségi népakarat. A kétharmad nem Magyarország lakosságának kétharmadát jelenti, mert az országnak még az egyharmada sem szavazott rájuk. Ez egy kétharmados parlamenti többség, mely nem rendelkezett olyan alkotmányos felhatalmazással, hogy megváltoztassa az alkotmányos rendszert.

A NER által kiírt 2014-es választások sem feleltek meg az Alkotmánynak, ezért már a 2014-es parlamenti választás végeredménye is érvénytelen és csalás. Az Orbán-kormánynak nincs törvényes alapja és legitimációja. Nem szabad és nem egyenlő választásokon szerezték meg az újabb korlátlan hatalmat.

Az ellenzék dolga az lenne, hogy ezt világossá tegye, és felmondjon minden együttműködést az illegális és illegitim hatalommal. Semmi mást nem kellene követelnie, mint az alkotmányos rend helyreállítását és a bűncselekmény elkövetőinek felelősségre vonását. Amikor ez a rendszer majd megszűnik, akkor olyan ellenzéke lesz, amely ezt követeli. Ezt az időpontot halogatja a jelenlegi ellenzék, mert intellektuálisan és morálisan és tökéletesen alkalmatlan arra a szerepre, melyet betölt. Ők betonozzák be egyre jobban a törvénytelen hatalmat.

Ezt a folyamatot a kezdeteknél meg kellett volna állítani. Minden elszalasztott lépés egyre jobban megerősítette a hatalmat elfoglaló bűnszervezet pozícióját, és döngölte a földbe a demokrácia híveit. Ez a rendszer az ellenzék hathatós közreműködésével jutott oda, hogy demokratikus úton leválthatatlanná vált. Hazudtak folyamatosan, a mostanihoz hasonlóan megtévesztették azokat, akik nem akarnak Orbán diktatúrája alatt élni. Most is hazugság az önkormányzati választásra hívó minden szavuk, hitegetésük és illúziókeltésük.

Ezúttal is azt mondjuk, ennek a választásnak is két célja van: az egyik az Orbán-rendszer újabb legitimációja, a másik a demokrácia híveinek megalázása és még nagyobb sárba döngölése. A parlamenti választás előtt is megmondtuk, hogy megsemmisítő vereséget mérnek majd a liberális demokrácia híveire, és éppen kétharmados győzelmet szereznek a hatalom kizárólagos birtoklásához. Ahhoz a hazugsághoz, hogy ők képviselik a nemzetet és a nép akaratát. E hazugsághoz asszisztál az ellenzék, és ebbe a vereségbe löki bele a polgárokat.

Most is elmondjuk, hogy megsemmisítő és megalázó vereség vár azokra, akik ezen a választáson részt vesznek. Ezt erre találták ki. Felszólítjuk a demokrácia híveit, hogy ne vegyenek részt ebben a kutyakomédiában, ne legyenek Orbán és álellenzéke megalázott játékszerei. Maradjanak ki ebből, mert az újabb vereség csak újabb lelki megnyomorodást okoz, és tovább erősíti azt a hazug látszatot, hogy nem lehet mit tenni, ami hazugság.

Az ellenzék magatartása nem változtatta meg a jogi helyzetet, az alkotmányos rend megdöntésének büntetőjogi tényállását. Ez az ellenzék nem ellenzék, ez az ellenzék nem képviseli a jogállam, a demokrácia, az Alkotmány és törvényesség eszméjét, nem képvisel önmagán kívül senkit. Felhasználja az Orbán-rendszer maradék ellenzékét saját érdekei oltárán. Ne feledjük: a választás nekik is arra kell, mint Orbánnak. A szavazatokkal legitimálják magukat és kisded játékaikat.

Ez az ellenzék nem először csapja be híveit. Hazugságaik és vereségük után úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. Elfelejti, mit hazudott, mit ígért, mivel etette az embereket. Senki nem kéri számon rajtuk a szavaikat. Folytatják utána ott, ahol abbahagyták. Gyurcsány ma már ott tart, hogy nem is ígér, hanem a távoli jövőbe helyezi a győzelmet, nekünk pedig az a dolgunk, hogy addig is asszisztáljunk a szereplési vágyukhoz, a hobbijukhoz, az állásaikhoz és a pénz megszerzéséhez. Kérdés, mikor veszi ezt észre és undorodik meg ettől minden ember.

Ezek az emberek elfoglalják az ellenzék helyét, de nem töltik be a szerepét. Az új kezdeményezéseket kinyírják, vagy ha olyan bolondok, hogy ezek véleménye nekik számít, akkor beolvasztják. Olyan ellenzékre van szükség, amely nem áll szóba velük, hazaárulóknak és bűntársaknak nevezi, az Orbán-rendszer részének tekinti őket, és nekik is ellenzékük. Ezt az ellenzéket Orbán fizeti, Orbán tartja el, és nekik is tesznek szívességet.

Aki ezek ellen fellép, és próbál úgy viselkedni, ahogyan minden demokráciában erre a helyzetre reagálnának, azokat ezek morálisan kivégzik, démonizálják. Aki változást akar, annak ki kell kerülnie őket. A tisztességes ellenállás sérti ezek egzisztenciális érdekét, szereplési vágyát, mert a konfrontáció, az egyenesség és nyíltság ezt veszélyeztetné. Másoknak rossz a lelkiismeretük, és félnek, hogy kidőlnek a csontvázaik. Megint mások azt gondolják, hogy ha nem exponálják magukat, majd magától csendben visszaáll minden, és ott folytathatják, ahol abbahagyták, de nem így lesz. Gyávák, méltatlanok még Orbánhoz is.

Ezt azonban nem mondják meg, hanem tisztességtelenek, mellébeszélnek, és leplezik a motívumaikat. Orránál vezetnek egy demokráciára törekvő tömeget, és az eseményeket saját érdekeik és motívumaik alá rendelik. Nem szabad törődni a véleményükkel, és nem szabad beállni mögéjük. Ezek az emberek erkölcstelenek és bukásra vannak ítélve. Ők az Orbán-rendszer szerves részei.

Nem lesz több „ellenzéki” önkormányzat akkor sem, ha mindenki elmegy szavazni. Annyi lesz, amennyit a Fidesz betervezett. Szerepük és mozgásterük nulla lesz. Ez az egész csak arra lesz jó, hogy az „ellenzék” megkapja a pénzét, megtartsa a parlamenti helyét, a fizetését, a párt az állami támogatását, a semmit érő nyilvános szereplést, az önmutogatást. Játék a kijelölt homokozóban.

Ezek soha nem fogják leváltani Orbánt, a hazugságaik foglyai, és tőle függnek. A Magyarországot elhagyni kényszerülők távozásáért ugyanolyan felelősséggel tartoznak, mint Orbán, mert a rendszerrel való kollaborációjukkal elveszik a minimális reményt is, hogy ebben az országban megváltozik bármi. Azért nincs Magyarországon forradalom, mert nyitva vannak a határok, és aki undorodik az ellenzéktől is, az inkább távozik.

Azért ne menjen el senki erre a csaló választásra, mert egyrészt törvénytelen, másrészt a garantált megsemmisítő vereség megaláz és lelki nyomorba dönt. Ha nem mész el, és kívül maradsz a két banda cirkuszán, megőrzöd a lelki békédet, a jellemedet, a tartásodat, és nem nyomod bele magadat ezek fekáliájába. Még lehet belőled demokratikus ellenálló, aki még azelőtt megbénítja a bűnözők illegitim rendszerét, mielőtt véres események kezdődnek.

Gyurcsány és hazug társai tevékenysége ugyanis ezt készíti elő. A felelősségük súlyával sincsenek tisztában. Belehunyászkodnak Orbán rendszerébe, de nagy ára lesz ennek. Most megkapják a halálos döfést a demokraták. Senki ne feledje, hogy ezt nekik köszönheti, és kérje számon rajtuk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (91 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +103 ( 159 szavazatból)
Bartus László: Nyerhet-e Bokros és más tévelygések, 4.3 out of 5 based on 91 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos