Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Feri és a rasszisták 2014. július 14. hétfő 5:25

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Feri és a rasszisták

Férfibeszéd 18 éven felülieknek, hölgyeknek nem ajánlott.

Kedves Feri,

Dicséretes lenne, hogy elhatárolódsz pártodnak azoktól a híveitől, akik megverték Gulyás Mártont, akinek amúgy tök igaza volt. Csak azért nem dicséretes, mert nem veszed észre, hogy ezek a verekedős DK-sok nem idegen testként vannak jelen a pártban, hanem ezek vagytok ti, ez a Párt. Kérdezd meg pártod szimpatizánsait, és tagjait, mit gondolnak. Helyeselnek, azzal értenek egyet, aki pofon vágta a „provokátort”. Ide süllyedtetek, hogy provokátor, akinek más a véleménye, mint a hivatalos „vonal”.

Nem dicséretes azért sem, mert nem ismered fel saját felelősségedet ebben a folyamatban. Ne haragudj, de többször kényszerültem saját újságunkban felhívni a figyelmet arra, hogy a gyurcsányista bálványimádók cseppet sem szimpatikusabbak, mint az orbánista bálványimádók. Ezek ugyanolyan vakhitű fanatikusok, mint a „békemenet” aktivistái. A fideszes savazó ember és a ti köpködő híveitek között semmi különbség nincs. Hogy az egyik itt savaz, a másik ott köpköd, ez teljesen véletlen, lehetne fordítva is. Ez ugyanaz a réteg. Az Amerikai Népszavát többször le kellett állítani, mert a gyurcsányisták szétverték a website-ot, nem tűrték az ellenvéleményt. De az hagyján, hogy az ellenvéleményt nem tűrték, de a demokratikus véleményt nem tűrték, az igazi ellenzéki álláspontot nem tolerálták, mert nem vágott bele a párt aktuális irányvonalába.

Aztán láttuk a dicső végeredményt, de a leggyalázatosabb bukást és árulást ti úgy ráztátok le magatokról, mint a kutya a vizet. Minha egy héttel előtte nem mondtatok volna semmit.

Azért sem hiteles az elhatárolódásod, mert egyrészt nem döbbensz meg, nem veszed észre, hogy ez milyen súlyos jelzés. Másrészt azért sem, mert nem ismered fel ebben saját szerepedet. Te beszélsz ezekhez az emberekhez, a te beszéded formálja őket, te felelsz értük. De a te metakommunikációd fanatikus híveket, bálványimádókat nevel, nem önállóan gondolkodó demokratákat. Tetszelegsz, rájátszol az imádatra, élvezed a szerepedet, és ennek ez lesz a vége. Játszol, de ez veszélyes játék.

Aztán, amit mondtál, semmit nem számít azután, hogy pártod bejelentette, hogy a rivális Együtt-PM provokációja volt az eset. Ti nem tehettek róla, provokáció történt, kénytelenek voltatok pofán verni a provokátort, nem tehettetek mást. Felmentette a Párt a DK-s savazós embereket. Mindenki nyugodjon meg, a Párt egységes, a DK-s verőemberek csak a dolgukat tették, mindenki menjen haza, nincs itt semmi látnivaló – írná Para barátom.

Azon túl, hogy a primitív összeesküvés-elmélet a fasiszta-bolsevik pártok sorába emelt benneteket, ez még azért is sántít, mert Gulyás Márton nem ellenséges provokátor volt, hanem a ti elveszített lelkiismeretetek. Nem Orbán fasisztái jöttek figyelmeztetni benneteket a demokratikus elvekre, amelyeket elhagytatok egy tahó rasszista rendőrtiszt miatt, hanem egy igaz demokrata, akik ti már régen nem vagytok. Amikor leköptétek ezt az embert, akkor önmagatokat köptétek le.

Lenne helye a tetteknek, megmutathattátok volna, mekkora nagy legények vagytok, de nem tettétek. Ehelyett ti bevonultatok a klerikálfasiszta rendszer parlamentjébe, felesküdtetek a felcsúti bűnöző alaptörvényére, fejet hajtottatok, elárultátok a Köztársaságot, az Alkotmányt, a jogállamot, hazudoztatok jó szokásotokhoz híven éjjel és nappal az „összefogásról”, a választási győzelemről, hogy Mesterházy Attila micsoda jó miniszterelnök lesz, és nem folytatom. Egyik felháborítóbb hazugság volt, mint a másik. Amikor a fasiszta alaptörvény elleni tüntetés után először utcára vonult a náci harcimenet, összecsináltátok magatokat, behúztátok fületeket és farkatokat, lapítottatok gyáván. De amikor odament egy ízig-vérig demokrata, hogy emlékeztessen titeket azokra az elvekre, amelyeket két lábbal tapostok, akkor a védtelen embert jól pofán vertétek. Vele szemben bátrak vagytok.

Megvertetek egy embert, aki meg akarta védeni tőletek a romák emberi jogait.

Nem érzed, hogy vége mindennek? Elárultatok mindent, van egy fanatikus tábor mögötted, mint Orbánnak, akik ugyanolyanok. Elkúrtátok. Elkúrtad Feri megint, és mindig elkúrod, mert nem vagy egyenes, nem vagy következetes, nem vagy őszinte, mellébeszélsz, eltűröd a személyi kultuszt, élvezed a bálványozást, csak közben az a lényeg veszik el, amit az általatok megvert ember írt nem a falra, hanem egy táblára, és tartott magasra: mene, mene, tekel ufarszin.

Meddig mentek tovább ezen az úton? Meddig hazudoztok még nap mint nap? Meddig játsszátok el, hogy a rendszeren belül igazi ellenzékiség lehetséges? Azt mondani sem kell, micsoda aljasság és gazemberség azt a rasszista buta rendőrt választáson indítani és még védelmezni is, aki a származáshoz köti a bűnözést. Mit képzeltek? Demokraták nevében cigánybűnözésről beszéltek?

Arra hivatkoztok, hogy a kihallgatási jegyzőkönyvek többsége azzal kezdődik, hogy „roma vagyok”? Tudod miért? Mert a mocskos kihallgató rendőrnek ez az első kérdése, amikor meglátja a cigány elkövetőt, hogy a fajtáját rögzítse. Ez ellen kellene tiltakoznotok, nem erre hivatkoznotok. Meg sem lehetne különböztetni, mert semmi köze ehhez a származásának, ha úgy tetszik, a „vérének”. Szociológiai üzenete van ennek az információnak, legfeljebb, hogy ez a réteg a legveszélyeztetettebb. Ez az információ legfeljebb az oktatás, a szociális munka irányát jelöli ki, nem egy fajt, népet, kisebbséget azonosít a bűnözéssel, mint ti, és a rohadék rasszista rendőr képviselőjelöltetek.

Mit képzeltek? Lebűnözőztök valakit csak azért, mert cigány? Azért, mert az MSZP egy rasszista rendőrt indít a választáson, mert a cigánygyűlölet átvételével akarja kihalászni a baloldali tömegeket a szélsőjobb hálójából? Versenyre keltek a nácikkal? Már ott tartunk, hogy azon vitatkoznak veletek, ki az igazi, hiteles rasszista náci: ti vagy ők? Ide jutottál, Gyurcsány Feri. Nem gondolod, hogy valamit baromira nem jól csináltok? Hazudozol az MSZP-vel kapcsolatban, a hülye is látja, hogy le akarod nyúlni őket, és közben elárulsz mindent. Hazudsz, hazudsz, hazudsz.

Ellenállás Napja, a fasiszta parlamenten belülről? Viccelsz? Ennél Torgyán Harag Napja is különb volt, és nagyjából ugyanilyen csőcselék vonult mellette is az utcára. Mit szédíted ezeket a szerencsétleneket? Nem az igazság útján jártok. Elhatárolódsz saját csőcselékedtől a Facebookon? Ezt komolyan gondolod? Egy pártelnök ebben az esetben ezt a hivatalos formát választja? Ez nem megállítja az elszállt társaságot, hanem bátorítja. Miért nem a színpadon kértetek elnézést, és adtatok igazat Gulyásnak?

Gyalázat, amit műveltek. Eközben itt van egy mocsok kis fasiszta, akinek nem az a legfőbb bűne, hogy közpénzen jár Rióba kurvázni, hanem az, hogy elvett mindent, amiért élni érdemes. És ti ezt tűritek, hagyjátok, eljátsszátok az ellenzéket, aztán tartjátok a markotokat neki, mert tőle kapjátok a pénzt. Nem tudtatok lemondani a párttámogatásról, a képviselői helyekről, a politikusi lét látszatáról. Már régen a föld alatti antifasiszta mozgalomban lenne a helyetek. De nektek a pénz és a magamutogatás fontosabb. Ti tartjátok hatalomban ezt a pitiáner bűnözőt, ti legitimáljátok ezt a fasiszta gazembert.

De ezen már meg sem lepődünk, ki nem szarja le, mondanák savazós és pofozkodós híveid. De amikor ti elkezdtek cigánybűnözésről beszélni, beálltok az undorító nácik mellé, és amikor erre figyelmeztet benneteket egyetlen tisztességes ember, akkor azt megveritek, leköpdösitek, megrugdossátok, és az élet megy tovább, mintha mi sem történt volna, akkor vége mindennek, Ferikém, akkor ti elmentek a büdös picsába, érted?

Igaza volt annak, aki azt kérdezte, hogy lesz majd „zsidóbűnözés” is? Ha azzal lehet ócska szavazatokat szerezni, akkor majd az antiszemitizmusban is versenyre keltek a nácikkal? Hát miért nevezitek ti magatokat demokratáknak, édes, jó Feri? A demokratikus Alkotmányt és alapjogokat már régen elárultátok, szar emberek vagytok. Dehogy még a nácik szintjére is süllyedtek, és utána van képetek azt mondani, hogy benneteket provokáltak, ergo, nem vagytok felelősök, ez mindennek a teteje.

Tűnjetek el végre, hogyan kell még elmondani, hogy megértsétek, a ti időtök lejárt. Nem tudtatok megváltozni, hadd jöjjenek valakik, akik még nem adták el magukat százszor, és nem hazudnak olyan mocskos módon, mint ti. Mint Te. Kedves Feri.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (123 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 279 szavazatból)
Bartus László: Feri és a rasszisták, 3.7 out of 5 based on 123 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos