Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Vert hadak, ha oszlanak 2014. április 10. csütörtök 18:42

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Vert hadak, ha oszlanak

A vert hadak már oszlanak. A szövetségesek szép sorban pakolnak, szedik a sátorfájukat. A rózsaujjú hajnal még fel sem ragyogtatta első (mellesleg narancsszín) sugárit, midőn a tévék reggeli adásaiban elkezdődtek a kölcsönös, egyelőre még finom anyázások. Kicsit éles váltás ez, ahhoz képest, hogy a „kormányváltó ellenzék” két hétig bírta a strapát. Talán ekkora idősávot számíthatunk arra, amikor kezdődött és felfutott valami kampányféle. (Mellesleg, akkor sem tudtunk róluk többet, minthogy kormányt akarnak váltani. Na és? Utána mit akartak kezdeni?) Hogy az egészet le is fújják rögvest. S jöhetett is a kiadós ruha.

A kölcsönös anyázás ehhez képest könnyebben és gördülékenyebben megy majd. Felemészti az uniós és az önkormányzati választásokig nyúló kurta időt, lehetőséget nyújtva arra, hogy végleg ledarálják, miszlikbe szabdalják önnön magukat. Számoljunk, tisztelt olvasó. Hat, azaz hat darab választást nyert 2006 óta zsinórban a Fidesz. A 2006-es őszi önkormányzatit, az Európa Parlamentit, a „szociális népszavazást” a háromszáz forintról, a 2010-es parlamentit, a 2010-es önkormányzatit és ezt. Ezt a mostanit. Újra kétharmaddal, úgy, hogy közben a bázisa hatszázezer szavazattal megzuhant. Mit mondjon erre a Nyugat? Hát azt, amit egy angol világlap írt. „Újabb érvet kaptak az uniós tagság makacs ellenzői.” Miért nem szabad benn maradni itt? „Hát nézzenek a magyarokra.”

Bármennyire is lehúznak a tisztelt olvasók, ha véletlenül fanyalogni merek M. Attilánkon, a dicső szoci párton, így összeszámlálva látom, hogy lehet némi igazam. Ez a fekete nyolc év a magyar baloldal totális összeomlását hozta, s ugyanakkor makacs vitalitását is bizonyítja. Időközben feloszlott az SZDSZ nevű párt, a tradicionális nyugatosság esendő, mégis úgy ahogy, következetes pártja. A rendszerváltó MDF mécsében is kialudt a lámpa. És ma már hajlok arra is, amit Ungváry Rudolf mondott a napokban. Hogy Orbán Viktort nyílt, demokratikus választáson, kiegyensúlyozott versenyben hatalmától megfosztani többé nem lehet. Más utat kell választani…

A jelenlegi „reális alternatívát” pillanatnyilag úgy hívják, hogy Jobbik. A választások éjjelét hivatalból a párt budai sasfészkében töltöttem, a BKK-ban, ahol valaha Kádár János kvaterkázott pártkongresszusok szünetében Aczéllal, Juhász Ferenccel, Illyéssel, Vas Istvánnal. Megnézhettem magamnak őket. A gárdistaszabású motoros izom-boyokat leszámítva tulajdonképpen szakadt, vidékies társaság, kínai tornacipőkben, mókás tarsolylemezekkel, kikönyökölt pamut garbókban. Mohón falták a fagyos szendvicset, látszott, ez be volt tervezve a napi kalóriába. Fél BAZ megye, Nógrád és Szabolcs-Szatmár tódult fel Budapestre. Róluk mondta váratlan őszinteségi rohamában éjféltájban a párt egyik doyenje, hogy „nézze, ezek, akiket itt lát, tulajdonképpen kikopott szoci szavazók.” Kizárt, hogy Magyarországon húsz-százaléknyi fasiszta szavazó legyen. „Ők még átnevelésre várnak.” Az úgynevezett baloldal hagyta magukra őket. A nagyobb vidéki városok szavazóbázisa máris háromosztatú. Lesz gondja bőven a Fidesznek ősszel az önkormányzati választás után, ha koalíciókat akar kötni. Úgyhogy máris megépül a Szabadság téri sas-ház. Indul az ideológiai előkészítés.

A vert hadak közben lassan oszlanak. Már két nap után leanyázzák egymást. Pedig ami Magyarországon történt, egy percig sem lehetett meglepő. A lavina, ha elindul a hegytetőn, jó eséllyel a völgyben fog megállni. Mi sajnos lenn állunk a völgyben….

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 46 szavazatból)
Buják Attila: Vert hadak, ha oszlanak, 4.5 out of 5 based on 26 ratings

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. “…a párt budai sasfészkében töltöttem, a BKK-ban, ahol valaha Kádár János kvaterkázott pártkongresszusok szünetében Aczéllal, Juhász Ferenccel, Illyéssel, Vas Istvánnal.”
    Bocs, de a pártkongresszusokat nem ott, hanem a Dózsa György úti szakszervezeti székházban tartották.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Nam mindig, amikor átadták, egyszer a Komgresszusiban is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Valóban, a XIII. kongresszust ‘85-ben ott rendezték (de Illyés ekkor már nem élt), és talán az utolsót is (‘89), már Kádár nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. jó írás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  5. A vert hadakat kik is verték le?
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1016865-meszes-palinka

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. kegyelem
    2014. április 11. péntek
    13:59

    Kedves Kommentelő Társaim!
    Sokan kérdeztétek hogy hogyan tovább. Ha megszünik az AN kommentelési lehetősége elveszítjük egymást. Nagyon szomorú lenne ez sok szempontból. Vártam hogy van e vkinek valami jó ötlete ezzel kapcsolatban. De senki nem mondott semmit. Akkor én ha úgy gondoljátok kigondoltam valamit. Megkérdeztem a honlapkészítő ismerősömet hogy mit lehet csinálni. Nekem van egy 1250 MB tárhelyem amiből én eddig 129 MB használtam fel. Lehetne csinálni egy külön részt ahol tovább működhetne ez a csapat. Én alkalmatlan vagyok a kezelésére ha valaki-k vállalná a kezelését és a figyelését addig amig nincs más megoldás talán arra jó lenne hogy ne veszítsük el egymást. Ha jónak találjátok írjátok meg az ötleteteket. És megkérem Bumburit mert ma nem érek rá hogy ossza ezt a hírt meg többször. Ha jónak gondoljátok. Már nincs sok idő.üdv. anna
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
    bumburi
    2014. április 11. péntek
    14:04

    Kegyelem
    Még hozzáteszem, hogy jelentkezzen közülünk, aki ért a tárhely kezeléséhez.
    OK! Viszem a többi oldalra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Vert hadak. Kár volt az összefogást erőltetni. Az már akkor bukott ügy volt, amikor a Gyurcsány elsőként bejelentkezett truppjával a civil csapatba. Azután a trupp gyermeteg örömmel szétüvöltözte a nagy nehezen összehozott közös nagy -gyűlést, nevetségesé téve egy füst alatt az MSZP-t is. És még mindig nem nyugszik.
    Elegem van a ” karizmatikus” vezetőkből. Minden oldalon. Danton karizmatikus volt, Robespierre nem. Mindkettő a nyaktiló alatt végezte. De előtte még jól megszívatták a népet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  8. Javítás: nevetségessé

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos