Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Tolvajok egymás közt 2014. április 2. szerda 2:04

  • Hozzászólások(140)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Tolvajok egymás közt

Rendkívül érdekes és tanulságos történet jelent meg a beszolunk.hu weboldalon. A dokumentumokkal alátámasztott írás szerint eltűnt egy mobiltelefon Orbán Ráhel esküvőjén. Az nem derült ki, hogy kinek a telefonjáról van szó, de két hónappal az esküvő után a Nemzeti Nyomozóiroda kihallgatásra rendelte az esküvőn dolgozó személyzet tagjait. Köztük a cikk íróját, aki felszolgálóként volt jelen a menyegzőn, amelyet a Tiborcz tanyán tartottak. A dokumentumok tanúsága szerint a közreműködőket DNS minta adására szólították fel. Aki erre nem volt hajlandó, azt 200 ezer forintig terjedő pénzbírsággal fenyegették meg. Ennek oka az volt, hogy a tolvaj a mobiltelefon tokját a helyszínen hagyta, és azon megtalálták a DNS-ét. De a tettest nem találták meg, mert a személyzetből senkinek a DNS-e nem egyezett meg a tolvajéval. A vendégeket viszont nem hallgatták ki, és tőlük a nyomozóhatóság nem vett DNS-mintát.

Most arról ne essék szó, hogy mennyibe kerül egy DNS-vizsgálat, és itt 60 embert vizsgáltak meg egy mobiltelefon miatt. A szerző feltételezése szerint a tolvajnak nem szupertitkos adatok miatt kellett valamelyik kiemelten védett személy telefonja, mert ilyenek kevesen voltak a lakodalomban, és akkor a titkosszolgálat nyomozna. A kihallgatási jegyzőkönyv szerint az eljárás “kisebb értékre elkövetett lopás vétsége” miatt indult. Ezért vették a DNS-mintákat. Kereshetnénk Magyarországon azt a magyar polgárt, akinek eltűnt mobiltelefonja után ilyen erőkkel nyomozott volna a Nemzeti Nyomozóiroda, és DNS-mintákat vettek volna a felételezett telefontolvajoktól.

Hanem azért az mégiscsak különös, hogy a miniszterelnök lányának esküvőjén tolvajok voltak jelen. Méghozzá nem a személyzet, hanem a vendégek tagjai között, ahol jelen volt a belügyminiszter is. Azt gondolná az ember, hogy sehol nem lehetnek nagyobb biztonságban az értékei, mint egy miniszterelnök lányának esküvőjén, amelyet a titkosszolgálat véd és a belügyminiszter árgus szemei felügyelnek. Hacsak nem egy olyan bűnszervezetbe kerül az ember, ahol a kleptománia szakmai elvárás és felvételi követelmény, ezért a jelenlevők képtelenek uralkodni magukon, és még a főnök lányának esküvőjén is ragad a kezük. Nem lennénk az örömapa helyében, hiszen ebben az esetben egyáltalán nem biztos, hogy a szóban forgó mobiltelefon volt az egyetlen eltűnt érték. Még szerencse, hogy nem a Seuso-kincsekből tálaltak, amit Orbán úgyis “családi ezüstnek” nevezett, és nyilván a saját családjára gondolt.

Azonban ebben a társaságban nem lenne meglepő, ha a Seuso-kincseket ellopnák, ha az ezüstétkészletnek lába kél, mert ilyesmihez szoktak hozzá. Dehogy egy mobiltelefont melyik vendég lovasított meg a tanyáról, az rejtély. A jelenlevő vendégek többsége százmillió forint alatti összegért le sem hajol. Milliárdos beruházások 12 százalékánál kezdődik az ingerküszöbük. A ház ura nem is a legjelentősebb lopásai között tarthatja számon a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások 3 ezer milliárdját, amelyből már csak 200 milliárd volt tavaly októberben, a többi úgy eltűnt, mint a magyar csatársor a második félidőben. Kinek kell akkor egy mobil-telefon? Ilyen pitiáner lopásra még Don Corleone lányának esküvőjén sem került sor, pedig oda meghívták a szegény rokonokat is. Az olasz maffiában van tisztesség és becsület: egymástól legalább nem lopnak. Ez inkább arra hasonlított, amikor a haramiák az erdőben összejönnek egy cifra esküvőre.

Megértjük a pincér felháborodását, hogy az erkölcsös felszolgáló személyzet tagjait zaklatták, és gyanúsították meg lopással egy olyan társaságban, ahol alig akadt ember, aki a millióit (milliárdjait) tisztességes munkával kereste volna meg. Ennyit is érnek, a Btk. pontosan beárazza őket.

De van beteges lopás is. Vannak emberek, akiknek nincs szükségük az ellopott tárgyra, de képtelenek ellenállni a lopási ingerüknek. Ha meglátnak valamit, egy trafikot, néhány hold földet, azonnal lezuhan a hemoglobin szintjük, emelkedik az adrenalinjuk, és nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Ez eggyel magasabb szint a tolvajok hierarchiájában, mint aki csak úgy megszokásból lop, mint a jelenlevők többsége, akik azt sem tudják, mekkora lakásuk van. A beteges tolvajjal szemben megértőnek kell lenni, hiszen az egészsége forog kockán, és ha nem elégül ki a beteges szenvedélye, talán kárt tesz magában vagy másokban. Ilyeneknek az ember tapintatból kihelyez egy hamutartót, amit ellophatnak.

Abból következtethetünk arra, hogy kényszeres, beteges tolvaj emelte el a kiválóságokkal teli násznép egyik tagjának mobiltelefonját, hogy ott felejtette a DNS-ét. A társaság többi tagja ilyen hibát nem követ el. A jelenlevők annak köszönhetik a meghívásukat, hogy úgy képesek elemelni a fél magyar költségvetést, a Magyar Nemzeti Bank valutatartalékával együtt, hogy ott egy hajszál, minimális nyál, bőrdarab, vagy pláne ujjlenyomat nem marad. Ebbe a társaságba a belépő ez a színvonalú lopás. DNS-t, focilabdát, pálinkásüveget nem felejtenek a helyszínen. Ilyen hibát csak az követ el, aki képtelen uralkodni a tolvaj természetén.

Sajnos, nem vagyunk könnyű helyzetben, ha a násznépen belül akarjuk kiszűrni a beteges tolvajokat, mert azok számosan lehetnek. Egy emberről azonban biztosan tudhatjuk, hogy pitiáner tolvaj, annak ellenére, hogy a milliói száma meghaladja a Felcsút csapatának a következő tíz évben lőhető góljainak számát. Ami pedig a DNS-t illeti, hanyagságára legjobb példa, hogy képes volt a menyasszonnyal egy olyan traktor előtt fényképeszkedni, amelyet falopáson kaptak. Szegény emberek lopnak fát és betegesen megrögzött tolvajok. Talán nem véletlen, hogy a Nemzeti Együttlopás Rendszere is felfigyelt erre a tehetséges fiatalemberre, és a miniszterelnök is beválasztotta a családjába. Ritka szerencse, hogy valaki éppen a Közgép egyik alkalmazottjába szeressen bele. Capulet Juliának nem volt ekkora szerencséje a párválasztással. Az ifjú fatolvaj Rómeó viszont beleillik a családba, cseppet sem lóg ki a famíliából.

Ezért azt javasolnánk az Igen Tisztelt Miniszterelnök Úrnak és a nyomozóhatóságnak, hogy kérjenek DNS-mintát a vőlegénytől, és hozzák nyilvánosságra annak eredményét. Kizárólag terápiás szempontból. Azt sajnos nem tudjuk mondani, hogy Tiborcz úr DNS-ét vegyék elő, mert a falopása ügyében még addig nem jutott el a rendőrség, mint a mobiltelefon utáni hajszában. Pedig lehet, hogy a mobiltelefon is előkerülne a rönkök között. A társaságot ismerve az sem kizárt, hogy a mobiltelefon már lopott volt, és ha megtalálnák, visszaadhatnák az eredeti tulajdonosnak, aki nem táncolt a lakodalomban.

Ez a mobiltelefon ügy jó alkalom lenne arra is, hogy az Orbán-esküvő minden díszes vendégéről vegyenek DNS-mintát, és gondosan helyezzék el a bűnügyi nyilvántartásban. Hosszútávon nagy szolgálatot tenne ez az adatbázis. Pintér belügyminiszter utódjának statisztikái kozmetikázás nélkül is javulhatnának. Nem lepődnénk meg, ha a magyarországi vagyon elleni bűncselekmények 90 százalékát ebből az adatbázisból felderítenék. A mobiltelefonoktól a 10 milliárd eurós lopásokig bezárólag.

Majd ha eljön az ideje annak, amikor nemcsak a pincéreket motozzák meg, a rendőrséget pedig nem a legnagyobb bűnözők irányítják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (93 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +171 ( 181 szavazatból)
Bartus László: Tolvajok egymás közt, 4.8 out of 5 based on 93 ratings

  • Hozzászólások(140)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

140 Reader’s Comments

  1. Kedves Bumburi írj a honlapom alatt található email címre és talán tudok segíteni Neked

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. PuPu
    Az inkriminált hozzászólásomat a 168 órában lelték fel. Egy szóval nem mondtam, hogy az AN-en is érdeklődtek volna, de nem kizárt ezekután, mert meg kellett adnom hol szoktam előfordulni.
    A rendőrautós taxizás meg igaz.Oda vissza. Az okmánybélyeggel már én mentem vissza, hogy jegyzőkönyv legyen a kezemben.
    A papírt, amiből a rendőr olvasta fel a dolgokat láttam, a fejlécén a II., BRFK volt. Ha kételkedsz, megadhatom a vizsgálati osztályon a r.sz-os nevét, telefonszámát (mellékét), ügyiratszámot, mert elkértem.(csak ezzel tudom (magamnak) magyarázni a II., hogy az ügy többszereplős)
    “Nem szeretem a tódításokat” – írod.
    Én sem. Megértem a 65. évemet, és még nem kellett tódítanom. Ezért barokkos túlzásnak vélem a “kislányos túlzás”-t.
    Lehet hogy még nem akadtál össze Érpatak polgármesterével. Ami késik nem múlik.
    Legyen szép napod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  3. Öreg Titán
    2014. április 3. csütörtök
    09:01

    Nem csak a TEK esek de Orbán internet kommandója és az egyéb ellenőrző személyzete is igencsak kíváncsi összeszedhet e olyan információt a hozzászólásokból aminek személy szerint hasznát veheti, okosabb lehet jobban beleláthat a dolgokba, nevezetesen ők sem bánnák, ha tudnák mikor szálljanak le a süllyedő hajóról, ha egyáltalán lehet a buliból kiszállni. Én meg nem kényeztetem el őket információval, az nem rájuk tartozik, ahogy fent említettem azt küldöm direktbe az illetékeseknek. Esetleg Orbánék nem értik miért megy tönkre néhány milliárdos befektetésük, miért gondolják meg magukat a befektetők, sokszor már mielőtt felvennék a kapcsolatot a magyarokkal.
    ————
    Na de kedves hozzászólásokat elemző és kilétünket megállapítani próbáló különítmény. Azért vigyázzatok mert akármilyen büszkék, fanatikusak is vagytok és esetleg még gyűlöltök is bennünket, azért lehet néha egy rossz napotok amikor elcsíptek egy két fontos informatív kommentet, kinyomozgatjátok és voilà kezdődik a gond. Érdemes-e büszkén fizetésemelésre és elismerésre várva továbbítani az adatokat a főnöknek, esetleg mindjárt Orbánnak vagy klánjának, vagy jobb törölni a komputerről mielőtt meglátják és megállapítják, hogy túl sokat tudtok. Először is megköszönik, aztán elveszik az adott témát tőletek, majd hamarosan rájöttök, hogy fogyóeszköz vagytok, és ha már olyasmit találtok amiről jobb ha nem tud senki akkor abba a senkibe ti is benne vagytok.
    .
    Tudjátok az Orbán rezsimben kiszolgálni nem életbiztosítás, főleg a ti szinteteken. Sok szerencsét nektek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. kegyelem
    Nem sikerült írnom az ott megadott e-mailre, mert tőlem valami miatt nem megy el.5x próbálkoztam, sikertelenül.
    Talán ha adminon keresztül adnál másik elérhetőséget.
    Köszönöm a szándékodat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Kedves Bumburi!

    Megfogjuk találni a módját , hogy beszéljünk. És ne aggódj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. Pupu, jo latni a szolidaritast…
    .
    «A rendőrség egyébként ott nyomoz, ahol élsz –» . Lattad a feljelentést?
    egyébként az inkriminalt cikk eltünt a 168 orabol.
    .
    168ora kiado
    1023 Budapest,
    Bécsi út 3-5.
    .
    Nem élek Bp-en, de ez szerinted melyik kerület?
    Szerintem a II.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. miaszösz
    Sajnos én sem tudtam előkeríteni a cikket, pedig órákig az elővarázsolásával foglalkoztam.
    PuPun meg nem kell csodálkozni. (én azért ledöbbentem) Lesznek ettől még szolidárisabbak is.
    Látod? A nagy keresésben eszembe nem jutott a 168 óra kiadójának a címét megnézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. kegyelem
    Köszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Masrészt Pupu nem tudomn hogy irtal -e mar Dr. Orosz Mihalyrol, Érpatak föpolgarmesteréröl?
    Ha nem, ki kéne probalni.
    .
    Ezek szerint mar nem érhetö el.
    http://www.168ora.hu/itthon/erpatak-88790.html
    .
    Az Ön által megadott URL vagy már nem él, vagy esetleg elgépelte.
    Kérjük ellenőrizze le, hogy helyesen adta-e meg az URL-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. bumburi, Ha nem érhetö el és ha a feljelentés 2011-es vagy 2012-es akkor ez az egész nem évült el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. miaszösz
    2011novemberétől 2012 jan.12-ig a feljelentés dátumáig érdekelte a hatóságot a személyem.
    Hirtelen fényképező szememnek kellett volna legyen,mert meglepetésemben CSAK próbáltam mindenre figyelni.
    Az elévülés a megjelenéstől a feljelentésig 30 nap. Még a dátumot sem tudom, hogy mikor jelent meg a cikk,és elérhetetlen ráadásul!
    Az elhúzódó időt csak a kommentelők nagy számával tudom magyarázni.
    Persze ha más az ok, akkor a lány fekvése is más.
    Az információ meg kevés. Így várok.
    Bár a laptól kértem segítséget, hogy konkrétan tudjam az okot a reakcióra,de még semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Van egy ilyen oldal, itt talaltam meg a cikk linkjét.
    .
    https://www.facebook.com/pages/%C3%89rpataki-Bety%C3%A1rok/103776503047196

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. József Attila Levegőt c.verséből egy részlet
    Számon tarthatják, mit telefonoztam
    s mikor, miért, kinek.
    Aktákba irják, mirõl álmodoztam
    s azt is, ki érti meg.
    És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
    elõkotorni azt a kartotékot,
    mely jogom sérti meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. miaszösz
    Megnéztem minden linket az oldalon egyikről sem érhető el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  15. kegyelem
    Igen.Nagyon passzol az idézet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  16. 1. A feljelentönek kell bizonyitaniai, hogy történt barminemü büncselekmény.
    2. Azt is, hogy te voltal az a «bizonyos» hozzaszolo, ezt bizonyitani kell. Ha te nem adod irasba, hogy hol, mikor milyen néven irtal akkor ezt nekik kell bizonyitaniuk.
    3. Ezt ne tedd.
    4. Az elévülést is figyelembe kell venni.
    .
    Ez az egész abszurdum. Milyen alapon visz el téged a rendörauto? Biztosan azért, hogy a postai költséget takaritsak meg )), vagy azért mert igy nem kell semmit irasba adniuk és azt tesznek, amit akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. miaszösz
    Az utóbbira tippelek.
    Nem adtam meg a nevem, mondván a rendőrség megtalált, mással meg nem akarom tudatni.
    Sokszereplős a dolog, remélem a többiek sem adják meg a nickjjüket.
    Totózzanak.
    Az elévülés kérdéses, nem tudom a pontos dátumot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  18. Még egy utolso:
    emlékszel-e, hogy itt a forumon volt egy masik miaszösz is (kék), kekecböl is volt kettö egy idöben, söt még hannah-bol is?Még az sem bizonyiték, hogy ha a «bumburi» nicknév alatt irtak valamit, az veled azonos. Ez nem olyan mint a személyiszam, amiböl csak egy van.
    .
    Ha én most ide bekjelentkezem mint Dr Orosz Mihaly lovag és vérig sértelek, akkor kivancsi vagyok, hogy megy-e a rendörauto Érpatakra? Raadasul te nem vagy közéleti szereplö.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. miaszösz
    Elmondtam a tanúzáskor, hogy történt már a nick nevemmel visszaélés. hangyácska tudja miről van szó.
    Én egy senki vagyok ebből a szempontból,én csak szavazáskor szoktam valaki lenni.
    Most már akkor is senki leszek.
    Ezért téptem állandóan a klaviatúrát, hogy megértsék, milyen az ha hagyják elvenni a jogainkat.
    csakén szerint nem kellett volna, mert már szabhatom.
    Ennyit az értelemről.
    És ezzel zárjuk le ezt a témát, mert B.L. megunja, és kiteszi a szűrömet innen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  20. ok! téma lezarva, hitelesség megörizve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. bumburi
    Ezt át kéne tanulmányoznod, a kommenteket is, hasonló ügy!
    http://nepszava.com/2013/04/magyarorszag/lazar-tahosaga-es-az-internet-szabadsaga.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Csak röviden, és szerintem ez a téma (BUMBURI) nagyon fontos. Nem kell lezárni.Kedves Bumburi , Te olyan okos vagy sok mindent nagyon jól látsz, (csak a hejjjjesírásunkon kell még javítani) ezt csak azért írtam hogy tudj mosolyogni. Ha higgadtan áttudod gondolni a helyzetet sokmindenre rájössz. És mégegyszer mondom ne félj. Semmi olyat nem tettél amiért félhetnél. És Neked fogok készíteni egy nagy plecsnit (kitüntetést az egyik legszorgalmasabb kommentelő társamnak) És gondolatban PUPUNAK (akit egyébként szeretek olvasni) egy bunkót. Hogy Béláról mit gondolok azt jobb ha nem írom le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. És azt gondolom , hogy visszakanyarodjak a cikk címéhez “Tolvajok egymás közt”, hogy igen ez a társaság TOLVAJ. Ellopták az emberek hitét, a biztonságát, a békességet,ellopták azt a tudatot hogy bízhatunk a jogban, az igazságban.ELLOPTÁK A HAZÁMAT. És nem tudok sehol feljelentést tenni ez ügyben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Erre csak azt lehet mondani, hogy baromira igaz minden szava. Rohadék tolvaj banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. pipacs
    Tanulságos. Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  26. kegyelem
    Megnevettettél, mert eszembe jutott miért írtad. Köszönöm. De ne értékelj túl.
    És igen! Én is meglopottnak érzem magam. Nem kicsit, nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  27. bumburi
    “meg kellett adnom hol szoktam előfordulni”
    erre a kérdésre nem vagy köteles válaszolni, ugyanis kizárólag olyan ügyben vagy köteles válaszolni, amely valamely bűncselekmény felderítése vagy bizonyítási eljárása érdekében releváns információt szolgáltathat. egy rágalmazási feljelentés nem jogosítja fel a hatóságokat arra, hogy olyan kérdéseket tegyenek fel, amelyek kizárólag a privát magánügyedet firtatják. az európai unió bűnüldözési jogi alapelve a célhozkötöttség elve. senki, egyetlen hatóság sem gyűjtögethet adatokat csak úgy vaktában, ha nem tudja alátámasztani az adatgyűjtés olyan okát, amely valamely hivatalos eljárás számára releváns információkat szolgáltat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Eagle
    “Na de kedves hozzászólásokat elemző és kilétünket megállapítani próbáló különítmény. Azért vigyázzatok mert akármilyen büszkék, fanatikusak is vagytok és esetleg még gyűlöltök is bennünket, azért lehet néha egy rossz napotok amikor elcsíptek egy két fontos informatív kommentet, kinyomozgatjátok és voilà kezdődik a gond. Érdemes-e büszkén fizetésemelésre és elismerésre várva továbbítani az adatokat a főnöknek, esetleg mindjárt Orbánnak vagy klánjának, vagy jobb törölni a komputerről mielőtt meglátják és megállapítják, hogy túl sokat tudtok. Először is megköszönik, aztán elveszik az adott témát tőletek, majd hamarosan rájöttök, hogy fogyóeszköz vagytok, és ha már olyasmit találtok amiről jobb ha nem tud senki akkor abba a senkibe ti is benne vagytok.
    .
    Tudjátok az Orbán rezsimben kiszolgálni nem életbiztosítás, főleg a ti szinteteken. Sok szerencsét nektek.”
    .
    Ezt nagyon jó, hogy ideírtad, és egyébként nagyon humánus is, mert látszik, hogy szíveden viseled a bennünket megfigyelő – a munkájukat végző – állami alkalmazottak sorsát. Hálásak lehetnek neked ezért a nagyon is megszívelendő jótanácsért. Ha a Sztálin körül annak idején liftező aparátcsikoknak is lett volna ilyen tanácsadójuk, akkor valószínűleg többen maradtak volna közülük életben, miután a lifttel felérkeztek a legfelső emeletre, és azt hitték, hogy majd pont őnekik nem esik majd bántódásuk, miközben az előző áldozat helyének fertőtlenítése az első felelős feladataik egyike volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Öreg Titán
    Nem érdekeltek ezek a dolgok.Azt hittem, hogy lézerjankó után ilyen nem lesz. Tévedtem. Most képezem magam.Anyag bőven van.
    Már nem halok meg bután.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  30. Bumburi (ma, 09:17), van olyan, hogy nem ott hallgatják ki a tanút, ahol az ügy van, mert a tanúnak útiköltséget kell fizetni lakóhelyétől a kihallgatás helyéig és vissza. Költségkímélés a hatóságoknak. Ha nem a II. kerületben laksz Budapesten, akkor érdekesebb a történet, akkor valami más oka van a kihallgatás helyszínének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Bumburi, a 168 óra szerkesztőségének címe: 1023 Bp., Bécsi út 3-5. Tehát II. kerület.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. neveletlen
    Vidéki vagyok.Lakóhelyemen hallgattak meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Bumburi, azért hallgattak meg a lakóhelyeden, hogy se a Nyírségbe, se Pestre ne kelljen elutaznod, azért, hogy ne kelljen útiköltséget fizetni a rendőrségnek. Az autóval szállítás megalázó, idézést kellett volna kapjál. Ha az idézésre nem mentél volna be a rendőrségre, akkor mehettek volna talán Érted, de csak azután, hogy még egyszer beidéztek volna. Beszéltél ügyvéddel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. neveletlen
    Intézem. Ezt nem tárgyalhatom itt ki.
    De kösz hogy gondolsz erre a képtelen helyzetre,amibe kerültem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  35. Bumburi, Veled érzek, szurkolok Neked, hogy vége legyen a tortúrádnak. Bár tudnék segíteni! Itt nem lehet mindent leírni, kitárgyalni. Azt (több momentum mellett) sem értem a történetben, hogy a 168 óra miért nem segít Neked.
    Azt meg pláne nem értem, hogy miért adta ki az adataidat, ha – gondolom – nicknévvel kommenteltél, nem pedig saját neveddel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. neveletlen
    Én sem értem a 168 órát. Még reménykedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Kedves bumburi, attól tartok, te itt túlhabzol.
    Ez az ügy nem ügy, Érpatak pitykéslajbis polgármestere meg szerintem orvosi eset, de ezt persze csak komoly kivizsgálásokkal lehetne eldönteni.
    Erre kicsi az esély, hiszen rengeteg erre érdemes politikus van várólistán, magasabb beosztásokban is, mint az érpataki polgármester.
    Ellenben azt nem nagyon értem, hogy ha te a 168 órában írtál valamit, akkor miért itt panaszkodsz?
    Egyébként itt csak az nem derül ki, hogy konkrétan miért jelentett fel a feldúlt polgármester, ennek hiányában pedig még állást sem lehet foglalni tisztességesen.
    Ha én főszerkesztő lennék, akkor mérlegelnem kellene, hogy megéri-e cirkuszolni egy komment miatt, mégha meg is értem a komment írójának felháborodását – a baloldali lapok nem annyira gazdagok, hogy egy jó poénért vagy némi hőbörgésért kidobjanak egy rahedli pénzt az ablakon.
    Bartus Laci itt azt ír, amit akar, hazai ellenfelei meg fújhatnak neki hat font tollat, de aki otthon szerkeszt, az bizony komoly kockázatot vállal, így aztán meggondolja, hogy mikor érdemes legyintés helyett csatázni.
    Szerintem Érpatak polgármesterével soha, az ember ne üljön feleslegesen tengeralattjáróba azért, hogy felkereshesse ellenfelei szellemi színvonalát.
    Ha téged egy feljelentés után meghallgatott a rendőrség, akkor csak a dolgát tette, ha te ennek keretében előadást tartottál hősi harcodról, akkor ne méltatlankodj.
    Az ember azt hamar megtanulja, hogy a különféle hatóságokkal való kommunikáció során csak a kérdésekre válaszol a lehető legrövidebben, anekdotázni meg a különféle közösségi oldalakra, meg újságok olvasói fórumaira jár.
    A forradalmárkodás is szakma, ki kell tanulni a módszereit, különben hamar mártírrá magasztosulhat az ember – már, ha szerencséje van.
    Mert ha nincs, akár még hülyének is nézheti a környezete.
    Ebből csak akkor lesz ügy, ha te a kommentedben tényt állítottál és a körül nem volt minden rendben, ezen kellene filozofálgatnod, mert ha az a tényigaz, akkor a te hozzászólásod meglehet nem sarkos fogallmazás, hanem rágalmazás és akkor az eljárás jogos, aztán ha a rágalmazás gyanúja megalapozottá válik, akkor járthatsz a bíróságra akkordban.
    És ez helyes is, hiszen a jogok meg kell, hogy illessék politikai ellenfeleinket is, különben nincs erkölcsi alapunk kiállni a saját jogaink mellett.
    :O)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Lényegremagyar!

    A fiatalok milliói, akik valamilyen okból nem tudtak vagy nem akartak külföldre menni, előbb-utóbb lőni fognak ezekre a vadállatokra, ahogy ‘56.-ban! Ugyanis lehet, hogy “birkák” a magyarok, de a fiatalok mindenhol “fiatalosak”, szeretik, ha ÉLNI HAGYJÁK ŐKET!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Az előző hsz. nem az eredeti cikkre von.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. PuPu
    Minden tiszteletem mellett,pár szót.
    Már az archívumban sem található, nem elérhető a cikk Az nagyon kevés, hogy nekem rémlik miről volt szó 2,3 évvel ezelőtt. A 168 órának írtam, válasz nincs.
    Bárhova bármit írok, csak véleményt írok, nem rágalmazok.
    Forradalmárkodni egy szakma – írod.65 évesen?
    Kicsit elszaladt veled a ló. Mint velem amikor itt szóvá tettem, és ezzel generáltam egy csomó, nem témához vágó hsz-t,belátom nem kellett volna.
    Hogy miért jelentett fel a lajbis?
    Nem közölték, mert tanúként hallgattak ki. Ha gyanúsítottá válok, azt is megtudom.
    Azt meg természetesnek tartom, amit a jogról írsz. Akár rólam van szó, akár másról.
    Mielőtt túl habzanék, kívánom legyen szép napod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos