Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Orbán nem sportember, de miért nem? 2014. április 8. kedd 20:37

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Orbán nem sportember, de miért nem?

Miután 15 évig bajnokságban futballoztam (ezt manapság nem szívesen vallja be az ember, miután Orbán is ebben a sportágban futkározott), mindig pozitív előítélettel tekintettem azokra, akik valaha sportoltak. Ha valakivel találkoznom kellett, és meghallottam, hogy sportolt, sokkal nagyobb bizalommal tekintettem rá. Úgy éreztem, mintha gyerekkorunktól ismernénk egymást. Mintha együtt izzadtunk volna a pályán, együtt szenvedtünk volna a győzelemért, és végül együtt ismertük volna el a vereség után, hogy az ellenfél jobb volt. Tudtam, hogy ismeri az edzések fáradalmait, a kemény küzdést, a győzelem örömét, és a vereség keserű ízét, néha tragikumát. Megtanulta tisztelni az ellenfelet, megtanulta elismerni, ha valaki jobb nála, és főleg megtanulta betartani a szabályokat. Mindig úgy éreztem, egykori sportolónak nyugodtan hátat fordíthatok, soha nem fog hátba szúrni, mert ismeri a fair play-t.

A sportban nem lehet hazudni, mert a teljesítmény, az elvégzett munka számít. Azért vannak jól kidolgozott szabályok, hogy senki ne jusson jogtalan előnyhöz, és valóban csak a teljesítmény számítson. A sportoló azért élvez megelőlegezett bizalmat, mert már az is sokat mond a jelleméről, hogy vállalja az egyenlő és szabályos küzdelmet. A szabályok mindenkire egyformán érvényesek, és mindenki elvárja, hogy a bíró egyformán érvényesítse azokat. Aki sportol, játszik. Kipróbálja önmagát, és bekalkulálja a vereséget is. Tiszteli az ellenfelet, mert tudja, hogy ellenfele is szabályosan küzd, és vállalta az igazságos megmérettetést. Nem vérre megy a meccs, hanem szigorú keretek között zajló igazságos küzdelem zajlik, amelynek végén megölelik egymást az ellenfelek, és gratulálnak egymásnak. Én mindig jobban gratuláltam az ellenfélnek, ha nyertünk. Fel akartam emelni, néha még a szerencsét is emlegettem: “csak emiatt nyertünk 4:0-ra, a szerencsén múlott, nagyon jók voltatok”.

Soha életemben nem találkoztam még olyan egykori sportolóval, akinek a későbbi civil életén ne látszottak volna meg a pályán eltöltött évek. A sport pozitívan hat a személyiségre, különösen a csapatsportok, ahol nemcsak a magunk korlátait kell legyőzni, hanem a társakkal is együtt kell tudni működni. Soha nem láttam olyan igazi sportembert, aki a magánéletében ne úgy viselkedett volna, mint a pályán. Ez negatív értelemben is igaz, akik csibészek voltak a pályán, csibészek maradtak a magánéletben is. De ennek mindig voltak határai. Az aljas embereket a sport kivetette magából. Nem tűrték meg a többiek. Ezért soha nem találkoztam olyan aljas emberrel, aki korábban tartósan sportolt volna.

Egyetlen kivétel van. Magyarország első számú futballbolondja. Orbán Viktorhoz hasonló gazemberrel soha nem találkoztam, sem a pályán, sem a pályán kívül. Ilyen jellemtelen gazembert életemben nem láttam azok között, akik valaha sportoltak. Soha nem láttam olyan egykori sportolót, aki megváltoztatja az egyenlő szabályokat, megakadályozza az ellenfelet, hogy szabályos küzdelemben megmérkőzzön meg vele. Ez idegen egy sportember természetétől.

Eddig is hasonlították már a felcsúti futballakadémia elnökét (tulajdonosát?) olyan játékoshoz, aki maga a bíró is egy személyben, aki megdönti a pályát saját maga javára, aki duplájára növeli az ellenfél kapuját, a saját kapuját pedig leszereli, hogy abba ne lehessen gólt lőni. Aki csak olyan mérkőzést szeret játszani, ahol az ellenfél nem érhet labdához, a les szabály pedig csak az ellenfélre érvényes. Ezek mind igazak. Nagyon súlyos jellemrajz ez olyan ember esetében, aki a sport legnagyobb támogatójának mondja magát, százmilliárdokat költ stadionokra, és azzal henceg a világ előtt, hogy mindene a labdarúgás, a sport. Felmerül a kérdés, milyen erkölcsre nevelik Felcsúton a futballista palántákat, ha ilyen az elnök? Vagy ha olvasnak újságot a gyerekek, milyen példát látnak maguk előtt az elnök személyében?

De mindez nem fogható ahhoz a bejelentéshez, amikor Orbán a választás után kiállt, és bejelentette, hogy “győztünk”. Mintha valami sportszerű küzdelemben, szabályszerű körülmények között aratott volna győzelmet. Még Isten nevét is a szájára vette (lásd még: tízparancsolat megsértése, de az is csak egy áthágható szabály), és azt mondta, hogy megdolgoztak ezért a győzelemért. Ha munkának lehet nevezni a választási törvénybe épített csalást, a média megszállását, az ellenfél kampányának megakadályozását, a gyűlöletkeltést, az összes aljasságot, amit elkövettek, akkor kétségkívül megdolgoztak érte. Láttam már olyan játékost, aki a bíró háta mögött csipkedte a csatárt, hogy kiállíttassa az ellenfelét. Találkoztam már fetrengő, szimuláló játékossal. A mi csapatunkban is volt műesés. Világbajnokságon is szereztek már gólt kezezéssel. De olyan aljas embert, aki elcsalta a meccset, megszegte a szabályokat, aljas módon viselkedett a pályán, és utólag kiállt volna a mellét verve, hogy “győztünk”, olyan mocsok embert még nem láttam. Aki ráadásul sportembernek nevezi magát.

Igaz, olyan közönséget sem láttam, amely a kezezés láttán tapsol, az igazságtalan tizenegyest ünnepli, a csalást díjazza a nézőtéren. Mi szégyelltük magunkat, ha a bíró tévedett, és emiatt nyertünk. Volt olyan eset, hogy a járási futballbajnokságban, ahol nem Coubertin bárók játszottak, a falu bikája szándékosan a libalegelőre rúgta a labdát, mert úgy érezte, nem igazságos a tizenegyes, amelyet megítéltek nekik. Ha valakit rajtakaptak valami turpisságon, akkor az elismerte, somolygott a bajsza alatt, vagy bocsánatot kért, az edző pedig beordított neki, hogy “fejezd be”. Ha nem fejezte be, kiállították. Aljas embereket kivetett magából a csapat, elüldözte a közönség utálata.

A sport a legnemesebb lélek megnyilvánulása. Elképzelni nem tudom, hogy egy ilyen mocsadék ember, aki ennyire nem tiszteli az ellenfelet, nem tartja tiszteletben a szabályokat, hogyan tudott éveken át pályán maradni, játszani, és nem pofozták le a pályáról. Csak arra tudok gondolni, hogy a politikai katolicizmussal való találkozása változtatta meg, mert mint tudjuk, a katolikus egyház intézményesen ellensége minden szabad versenynek, lényege a feudális és egyéb előjogok. A katolikus egyház történelme az egyetlen, amelyhez ezt a mentalitást hasonlítani lehet. Kizártnak tartom, hogy Orbán pofán verés nélkül megúszta volna a járási és a megyei futballbajnokságot, ha a pályán ugyanígy aljas módon viselkedik.

Mostani “közönsége reakciója is csak így érthető: a “keresztény-nemzeti” katolikus identitással való azonosulás képes ilyen mértékben deformálni, megrontani az emberi lelket, és ilyen mocsok jellemet faragni emberek tömegeiből. Az “apostoli Magyarország” sikerei mindig ahhoz kapcsolódtak, amikor ez a kapcsolat és azonosulás lazult. Amikor Róma sikeresen gyarmatosította Magyarországot, a magyar identitás a “kereszténynek” hazudott katolikus identitással volt azonos, Magyarország mindig rossz oldalra került, aljas dolgokat művelt és katasztrófába sodródott. Szemét módon bánt a jövevényekkel, a nemzetiségekkel, a saját polgáraival. Amikor “legkeresztényibb” volt ez a pogány ország, akkor követte el a legnagyobb aljasságokat és akkor borította el a legnagyobb sötétség. Ennek csúcspontja éppen 1944 volt, amellyel Orbán rendszere azonosítja magát.

Nincs más magyarázat. Orbán antitézise lett mindannak, ami nemes, szép, emberséges és sportszerű. A katolicizmus, a Szent István-i állameszme különbözteti meg az embereket, és vitatja el a jogokat azoktól, akik nem “keresztények”, amely alatt természetesen nem a Bibliában található kereszténységet kell érteni, hanem a politikai katolicizmust. A katolicizmusnak a bibliai kereszténységhez soha nem is volt köze, az mindennek ellenkezője, mint ami a pogány katolikus vallásban van. “Nemzeti” csak az, amely ezzel a pogány vallással és annak bibliaellenes állameszméjével azonos. A legnagyobb aljasság és csalás, hogy a katolicizmus a nemzeti identitást önmagához kötötte, és olyan gyökértelen nemzetek, mint a magyar, amelynek Róma elvágta a nemzeti gyökereit és identitását, ebbe kapaszkodik. Mintha a magyar nép és nemzet nem létezne a katolicizmus nélkül? Mintha a magyarság a katolicizmusból eredne.

Ezt súlyosbítja az a középkori trükk, amelyen civilizált népek azért már túltették magukat, hogy a koronát a katolikus egyház adta, mintha az államiság a katolikus egyháztól származna. Ez egy hazugság, és ez az igazi gyarmatosítás. Kevés híján pápai zászlók alatt vonulnak a békemenetes barmok a lengyel katolikusokkal, hogy “nem leszünk gyarmat”. Már nem. Láttuk a katolikus államokat 1500 éven át. Kisajátították a “keresztény” nevet, és a kereszténység nevében egy bűnszervezet gyilkolta és rabolta végig Európát. István ehhez a bűnszervezethez csatlakozott, és nem “a Nyugathoz”. A “Nyugatról” mai értelemben a felvilágosodástól beszélhetünk, amely megálljt parancsolt ennek a nemzetközi bűnszervezetnek, és elválasztotta az egyházat az államtól. Ezzel a lépéssel nemcsak szervezeti elválasztás történt, hanem normális országokban a nemzeti identitást is elválasztották ezektől a vallási ruhába öltözött szervezett bűnözőktől. Attól kezdve kezdett a civilizáció, az emberi és polgári jogok, a szabadság tiszteletével Európa “a Nyugattá” válni.

Ezt a polgárosodást, az egyén tiszteletét és jogait a liberalizmus hozta el, amely a Bibliával összhangban személyes döntéssé tette az Istenhez való viszonyt a lelkiismereti szabadság biztosításával. A katolikus maffia az állam erejével addig sem Istenhez, hanem magához térítette a pogányokat, akik pogányok is maradtak. Mivel a terror és máglya sem volt elég ehhez, mert a gondolkodó ember nem szívesen mond le a római antikrisztus kedvéért sem a szabad választásról, ezért már gyerekkorban “belekeresztelték” a csecsemőket saját bűnszervezetükbe, hogy azok felnőve kész helyzetbe kerüljenek, és azonosuljanak minden aljassággal, amit ez a szervezet elkövetett és elkövet a mai napig. A katolikus maffia ezt a polgárosodást és szabadságot a zsidóságnak tulajdonította, mivel a zsidóság ismerte Istent, ezért a katolicizmus soha nem tudta betörni, és a bibliai alapok a szabadság szeretetére tanították meg őket. Ezért a katolikus állam és terror útjában a zsidók állnak. A katolicizmus lényege ezért a zsidógyűlölet. Mivel Szent Ágoston teológiailag a zsidók helyére hazudta a katolikus bűnszervezetet, ezért a katolicizmus identitása az antiszemitizmusban gyökerezik. Elválaszthatatlan az antiszemitizmustól.

Így lett a “nemzeti” azonos a “kereszténnyel”, a “keresztény” azonos azzal, ami nem zsidó. Aki azt mondta, hogy “keresztény” vagyok, azzal csak annyit mondott, hogy “nem vagyok zsidó”. Ezért veszélyeztette a “zsidó szellem” a “keresztény-nemzeti” szellemet a két világháború között, és veszélyezteti ma is, amikor a magyar identitást megint ezzel tették azonossá. Így lett a vallási zsidóellenességből faji antiszemitizmus (nem magyar, mert nem “keresztény”). A katolikus bűnszervezet a maga zsidók elleni háborúját a nemzetekkel vívatja meg, így lesz nemzeti szabadságharc a katolikus egyház zsidóellenes gyűlöletéből, és célja az, hogy az elnyomó, előjogokra épülő katolikus állam útjából eltöröljék a liberális szabadságeszméket képviselő zsidókat. A “nem leszünk gyarmat” felirat valójában úgy hangzik, hogy “nem leszünk zsidó gyarmat”. Magyarra fordítva: nem leszünk szabadok, hanem rabok leszünk.

Orbán ezért nem sportember immár. És ez választ ad arra a kérdésre is, hogy ő csak az érdekei miatt felhasználja ezt az ideológiát, vagy azonosul is vele. Abszolút azonosul ezzel. És ne mondja senki, hogy Orbán református, mert utolsó gyerekét is már katolikusnak kereszteltette, de ennél is fontosabb, hogy  a protestantizmus nem mindenben szakított az “anyaszentegyházzal”, az eredeti bűnszervezettel. Az állam és az egyház összefonódása tekintetében sem, az antiszemitizmus tekintetében sem, hogy ne is soroljuk tovább. Ugyanaz a gyökerük, és az egykori reformátorok forognának a sírjukban, ha az utódaikat látnák.

Ez az ideológia hoz létre orbánviktorokat és tömegesen olyan szar embereket, akik arra szavaznak, hogy ne adjunk mindenkinek szabadságot, ne legyenek egyformák a jogok, ne legyen érvényes mindenkire a les szabály. Idegengyűlölet van mögötte, mert ha a magyar azonos a katolicizmus “keresztényével”, akkor aki kívül áll ezen, az nem magyar, hanem idegen. Idegengyűlöletből él a katolikus maffia (nem egyház), és aki nem idegengyűlölő, az idegen, az nem magyar. Ez a papi gúnyába öltözött militáns bűnszervezet ver éket a nemzet közé, miattuk lesz magyar a magyarnak farkasa, és miattuk kell utálnia a zsidót annak a magyarnak, aki az ő hazug identitásuk szerint érzi magát magyarnak. Nem véletlen, hogy Amerikában a katolikus egyháznak semmi köze nem lehet sem a nemzeti identitáshoz, sem az államhoz. Ahol béke, szabadság és jólét van, ott ugyanaz a helyzet. Háborúság, idegengyűlölet és nyomor ott van, ahol ez a nemzetközi bűnszervezet még mindig a nemzettel tudja azonosítani magát.

A katolicizmus ad olyan hazug “magasabb szempontokat”, amelyek alapján korlátozni lehet az egyenlő jogokat, a fair play-t és a sportszerűséget. Ebből a hazug, mocsok és gyilkos, pogány ideológiából fakad a háborúság, a gyűlölködés, a magasabbrendűségi tudat, az idegengyűlölet és a szabad rablás. Ahol megvetik ezt az ideológiai alapot, ez a szellemiség beszivárog a társadalom minden rétegébe és szintjébe, a kontraszelekció és az igazságtalanság áthatja az oktatást, a kultúrát, a sportot, a politikát és a gazdaságot. Szétrohad minden, szétszakad a társadalom, virágzik a korrupció, a szimónia a politikai életben és a társadalom minden pontján.

Kiváltságosok uralkodnak a nyomorba taszított tömegek fölött a “szent” eszmék nevében, miközben e tömegek barmok módjára követik őket és szavaznak rájuk. Sok bolond liberális pedig elfelejti, hogy honnan jött a liberalizmus, mi ellen harcolt, és mi az ellenfele ma is. És nem veszi észre a gyökeret, csak a jelenséget látja, a lényeget nem, a látszat után szalad, a valóságot elvéti. Sok idióta liberális isteníti a pápát, és nem veszi észre a marhája, hogy miatta zsidózzák és üldözik saját hazájában. Azért lehet a sötét katolikus középkort feltámasztani Magyarországon, mert ennyire hülyék a liberálisok, köztük a zsidók. Ha valaki nem vette volna észre, a választás után Orbán Viktor hátsó felénél nem tudta megelőzni senki a Mazsihiszt. Na, ezért van itt Magyarország.

Visszatérve a sportra: a sport a legjobb tükör, amely megmutatja a hamisságot, az igazságot, és a jellemtelenséget is. Orbánnak észre kellene vennie, milyen mélyre süllyedt, hova vezette őt ez az ideológia, amely ellen egykor még küzdött. Hova vezette a legsötétebb és legpusztítóbb képmutató ember, Balog páter, a féleszű Semjén, aki a katolikus egyháznak köszönhető, hogy egy tyúk agyának megfelelő ésszel ilyen pozícióba került. Orbánnak, ha még lennének világos pillanatai, akkor egykori sportember mivolta kellene, hogy megmutassa, milyen aljas emberré tették, mennyire gonosz úton jár, és magával az ördöggel kötött szövetséget. De félő, hogy olyan messzire jutott, hogy ennek felismerésére már képtelen. Közveszélyes ember.

A legsúlyosabb, hogy ezeket a katolikus jellemvonásokat és szellemiséget már nemcsak a politikába, a választási rendszerbe adaptálták, hanem a sportba is.  Már ugyanilyen galád módon szedik a TAO-pénzeket Felcsúton, megfosztva az igazi sportklubokat, amelyek történelmi hagyományaiknak, nagyszerű sportolóiknak és évszázados kiváló eredményeiknek köszönhetik a hírnevüket, a szurkolóikat. Nem őket támogatja ez a rendszer, hanem a legtöbb pénzt Felcsútnak adja, mintha valaha egyetlen felcsúti sportoló elért volna valamilyen világsikert. Ez a mentalitás nyilvánul meg abban, hogy a TAO-t ide fizető cégek nem a teljesítményt honorálják, hanem korrupciós kenőpénzt fizetnek a felcsúti futballvezérnek, aki miniszterelnök is, és állami juttatásokkal hálálhatja meg a “támogatást”. Ezek olyan szerepet töltenek be, mint egykor a “búcsúcédulák”. Ez csak katolikus államban nem bűncselekmény, hanem működési mód. Ez minden demokratikus országban, de még Kínában is köztörvényes bűncselekménynek, befolyással való üzérkedésnek, korrupciónak minősülnek, amelyekért börtön jár.  Egyértelműen kimutatható a befizetés oka és az elnyert előny.

Ezzel torzul a verseny, a bajnokság. Hogyan lehet egy ilyen mesterségesen eltorzított sportverseny élén MLSZ-elnökként egy bankvezér? A bank a szabad világ része, a versenyszféra motorja. Hogyan állhat be valaki bankárként a szabad versenyt kizáró működésbe, egy ilyen sötét szervezetbe, mint az informálisan Orbán által irányított MLSZ? Jellemző, hogy Orbán csaló módon, az özvegyet félrerúgva még be tudott furakodni a FIFA-gálára, mintha bármi köze lenne Puskáshoz, de a valós helyzetet pontosan mutatja, milyen nagy ívben szarta le őt a két futballista, akik minden héten valódi teljesítménnyel és szabályos körülmények között aratnak sikereket. Két külön világ állt egymás mellett. Képzeljük el, amikor egy ilyen futballista mondja egy meccs után, hogy “győztünk”, és hasonlítsuk ezzel a pitiáner bűnözővel össze, aki a választások után jelentette be, hogy “győztünk”. Ez a kontraszt mutatja a két rendszer, a katolikus Orbán-rendszer, és a szabad világ közötti különbséget. No, meg a 8:1.

Hogy mekkora tartalékok voltak ebben a csaló választási rendszerben, amelyben állítólag Orbán “győzött”, azt jól mutatja, hogy miután veszítettek 700 ezer szavazót, még mindig kétharmados többségük lehet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +116 ( 146 szavazatból)
Bartus László: Orbán nem sportember, de miért nem?, 4.5 out of 5 based on 68 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos