Hozzászólás: Egyre kevesebben járnak egyetemre http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Stáry Lóránt http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-369106 Stáry Lóránt Mon, 07 Apr 2014 14:06:45 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-369106 Nagyon sajnálom, hogy a t.Szerkesztőség így döntött! Valamikor az Egyesült Államok finanszírozta a Szabad Európa rádiót, mert országunkat vasfüggöny választotta el a szabad világtól. Most persze nincs vasfüggöny, legalábbis még nincs. Azt viszont látja, tapasztalja mindenki, hogy egy egzaltált, senkiházi, autokrata kaparintotta meg a hatalmat. Erről elsősorban az ellenzéki erők tehetnek dilettáns nyolc év kormányzásukkal. Viszont egyáltalán nem tehet erről ez a szerencsétlen, megalázott és kifosztott nép, akiknek jó része a létminimumon, vagy az alatt nyomorognak és gyermekeik éheznek. Ezek a szerencsétlenek megszenvedték a szociálliberális kormányzás dilettantizmusát is. Persze meg kell érteni, hiszen más nemzet pénzével, erőforrásával mi nem rendelkezhetünk. Még csak azt se mondjuk, hogy 1956-ban a nyugat cserbenhagyott minket, mert ma ez már csupán történelem. Az viszont igaz, hogy mi a szabadságunkért súlyos véráldozatot hoztunk, mely nem volt végül is eredménytelen. Ez a forradalom verte az első szöget a Szovjetunió koporsójába, mely végül is annak széteséséhez vezetett. Én személy szerint reménykedem, hogy a nyugat továbbra se hagyja el ezt a kis nemzetet és segítséget fog adni ahhoz, hogy kialakuljon egy egységes komoly ellenzék, mely képes lesz idővel legyőzni egy maffiózókból álló nemzetrontó, gonosz rendszert! Nagyon sajnálom, hogy a t.Szerkesztőség így döntött! Valamikor az Egyesült Államok finanszírozta a Szabad Európa rádiót, mert országunkat vasfüggöny választotta el a szabad világtól. Most persze nincs vasfüggöny, legalábbis még nincs. Azt viszont látja, tapasztalja mindenki, hogy egy egzaltált, senkiházi, autokrata kaparintotta meg a hatalmat. Erről elsősorban az ellenzéki erők tehetnek dilettáns nyolc év kormányzásukkal. Viszont egyáltalán nem tehet erről ez a szerencsétlen, megalázott és kifosztott nép, akiknek jó része a létminimumon, vagy az alatt nyomorognak és gyermekeik éheznek. Ezek a szerencsétlenek megszenvedték a szociálliberális kormányzás dilettantizmusát is.
Persze meg kell érteni, hiszen más nemzet pénzével, erőforrásával mi nem rendelkezhetünk. Még csak azt se mondjuk, hogy 1956-ban a nyugat cserbenhagyott minket, mert ma ez már csupán történelem. Az viszont igaz, hogy mi a szabadságunkért súlyos véráldozatot hoztunk, mely nem volt végül is eredménytelen. Ez a forradalom verte az első szöget a Szovjetunió koporsójába, mely végül is annak széteséséhez vezetett.
Én személy szerint reménykedem, hogy a nyugat továbbra se hagyja el ezt a kis nemzetet és segítséget fog adni ahhoz, hogy kialakuljon egy egységes komoly ellenzék, mely képes lesz idővel legyőzni egy maffiózókból álló nemzetrontó, gonosz rendszert!

]]>
Róbert http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368907 Róbert Sun, 06 Apr 2014 22:30:34 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368907 Köszönjük, disszidens testvéreink, tőletek nem is vártunk mást. Ne költsétek a pénzeteket arra, hogy a hazájában ellehetetlenített értelmiségben a lelket tartsátok, írogassatok csak egymásnak arról, hány dollárt kerestek és mekkora a Cadillac csomagtartója. Sok jót írtál, Bartus, sok mindenben igazad volt, még több mindenben igazad lett, de ezzel a húzással te fordítasz hátat nekünk a leggyávábban, és nem a kollaboráns ál-ellenzékkel baszol ki, hanem velünk. http://nepszava.com/2014/04/uncategorized/bartus-laszlo-legitim-az-orban-rendszer.html "Tisztelt Olvasóink, tájékoztatjuk Önöket, hogy ennél az írásnál megszüntettük a hozzászólás lehetőségét, ahogyan hamarosan az egész Amerikai Népszaván megszűnnek a kommentek. A mindent igazoló választás után az Amerikai Népszava nem fogja az amerikai magyarok pénzén szórakoztatni az Orbán-rendszer magyarországi ellenzéki híveit, és nem kíván itt felületet adni a továbbiakban nekik. Az Amerikai Népszava heteken belül visszaáll eredeti profiljára, kizárólag az amerikai magyaroknak készülő nyomtatott lap egyes cikkeit közli majd, híreket nem közlünk, az unatkozó ellenzéki párthíveket szórakoztassák a parlamentbe jutott ellenzéki pártok az Orbán Viktortól kapott saját pénzükön. Az Amerikai Népszava nem nyit vitát a demokratikus Alkotmány és a jogállamiság normái fölött. Az Amerikai Népszava online nem zár be, hanem az eredeti funkciójának megfelelően visszatér a nyomtatott hetilapjában megjelenő publicisztikák közléséhez, és sok más orgánumhoz hasonlóan megszünteti a kommentelés lehetőségét. A parlamentbe jutott ellenzék az Orbán-rendszertől elnyert pénzén majd gondoskodik saját hívei szórakoztatásáról és pótcselekvéseiről. Az Amerikai Népszava nem kívánja a továbbiakban erre költeni az amerikai magyar olvasók pénzét. A Kiadó" Köszönjük, disszidens testvéreink, tőletek nem is vártunk mást. Ne költsétek a pénzeteket arra, hogy a hazájában ellehetetlenített értelmiségben a lelket tartsátok, írogassatok csak egymásnak arról, hány dollárt kerestek és mekkora a Cadillac csomagtartója.
Sok jót írtál, Bartus, sok mindenben igazad volt, még több mindenben igazad lett, de ezzel a húzással te fordítasz hátat nekünk a leggyávábban, és nem a kollaboráns ál-ellenzékkel baszol ki, hanem velünk.

http://nepszava.com/2014/04/uncategorized/bartus-laszlo-legitim-az-orban-rendszer.html
“Tisztelt Olvasóink,
tájékoztatjuk Önöket, hogy ennél az írásnál megszüntettük a hozzászólás lehetőségét, ahogyan hamarosan az egész Amerikai Népszaván megszűnnek a kommentek. A mindent igazoló választás után az Amerikai Népszava nem fogja az amerikai magyarok pénzén szórakoztatni az Orbán-rendszer magyarországi ellenzéki híveit, és nem kíván itt felületet adni a továbbiakban nekik. Az Amerikai Népszava heteken belül visszaáll eredeti profiljára, kizárólag az amerikai magyaroknak készülő nyomtatott lap egyes cikkeit közli majd, híreket nem közlünk, az unatkozó ellenzéki párthíveket szórakoztassák a parlamentbe jutott ellenzéki pártok az Orbán Viktortól kapott saját pénzükön. Az Amerikai Népszava nem nyit vitát a demokratikus Alkotmány és a jogállamiság normái fölött.
Az Amerikai Népszava online nem zár be, hanem az eredeti funkciójának megfelelően visszatér a nyomtatott hetilapjában megjelenő publicisztikák közléséhez, és sok más orgánumhoz hasonlóan megszünteti a kommentelés lehetőségét. A parlamentbe jutott ellenzék az Orbán-rendszertől elnyert pénzén majd gondoskodik saját hívei szórakoztatásáról és pótcselekvéseiről. Az Amerikai Népszava nem kívánja a továbbiakban erre költeni az amerikai magyar olvasók pénzét.
A Kiadó”

]]>
bruckenbacker kapitány http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368515 bruckenbacker kapitány Sat, 05 Apr 2014 16:21:50 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368515 Magyarország az Unió első fasiszta állama..... Bartus L. a jövőbe látott... sajnos. Magyarország az Unió első fasiszta állama….. Bartus L. a jövőbe látott… sajnos.

]]>
Lényegremagyar? http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368502 Lényegremagyar? Sat, 05 Apr 2014 15:31:35 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368502 Az itt élő fiatalság mindezt meddig tűri? Az itt élő fiatalság mindezt meddig tűri?

]]>
Kutató http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368370 Kutató Sat, 05 Apr 2014 06:21:14 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368370 Kedves ekki! Két előadás között van csupán időm, olvasni és írni. Sajnos ezt is több megszakítással. Elnézést kérek mindenkitől akit összezavart a helytelen írásom. ( Most meg nincs nálam a szemüvegem :-) megyek megkeresem. ) Kedves ekki!

Két előadás között van csupán időm, olvasni és írni. Sajnos ezt is több megszakítással. Elnézést kérek mindenkitől akit összezavart a helytelen írásom.

( Most meg nincs nálam a szemüvegem :-) megyek megkeresem. )

]]>
ekki http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368243 ekki Fri, 04 Apr 2014 15:01:05 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368243 Kedves @Kutató, ha néha 'lélegzetet' (pont, új mondat, stb) is venne amikor ír - mert azt elhisszük, hogy amikor tanít, talán már erre sem igen marad ideje ;-) - úgy sokkal könnyebb lenne olvasni írását nekünk is, hogy hívõ tanítványai lehessünk abban is, ami mellett érvel. Személy szerint több mindenben szívesen osztom/osztanám véleményét. Kedves @Kutató, ha néha ‘lélegzetet’ (pont, új mondat, stb) is venne amikor ír – mert azt elhisszük, hogy amikor tanít, talán már erre sem igen marad ideje ;-) – úgy sokkal könnyebb lenne olvasni írását nekünk is, hogy hívõ tanítványai lehessünk abban is, ami mellett érvel. Személy szerint több mindenben szívesen osztom/osztanám véleményét.

]]>
dorozsmai http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368239 dorozsmai Fri, 04 Apr 2014 14:43:18 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368239 büdös , mocskos egy parasztország ez legalja legalább nyomnák egymás torkába a kést, oszt lenne már vége de nem még vergődik a büdös magyarja csőcslék nép legalja büdös , mocskos egy parasztország ez
legalja
legalább nyomnák egymás torkába a kést, oszt lenne már vége
de nem
még vergődik a büdös magyarja
csőcslék nép
legalja

]]>
Gonoszka http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368173 Gonoszka Fri, 04 Apr 2014 11:33:55 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368173 Gróf Széchenyi István: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.” * Ennyi. Gróf Széchenyi István: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.”
*
Ennyi.

]]>
Kutató http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368170 Kutató Fri, 04 Apr 2014 11:21:26 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368170 Vegyük sorra az elmúlt 20 évet, minden kormány mindent elkövetett, hogy ez így legyen, a kegyelem döfést az utolsó négy adat meg. Ebben élek már hosszabb ideje. Ki az aki egyetemre jön két kategória létezik 1 aki a szülői elvárás miatt jön ( ez a ketegoria nem akar tanulni bejár de minek) 2 aki tehetséges értelmes és tanulni akar, viszont ő nem tudja finanszírozni az egyetemi tanulmányait ami hozzá teszem csak névleg ingyenes. Időnk a hallgatókra nem jut mert összevont tantárgyak vannak iszonyatosan nagy erővel kell tanítani. És elérkeztünk a lényeghez amikor én az oktató azt látom hogy egy halom felesleges dolgot tanítok amit soha nem fognak felhasználni az adott szakmában, nem tudom már " jól " tanítani hiszen magam sem hiszek benne. A hallgatók pedig képtelenek elsajátítani a tananyagot egyedül, vegyük alapul azt aki gimiből jön hozzánk és mérnök informatikus akar lenni soha egyetlen sort nem írt nem ismeri a logikáját neki mindössze 4 hónapja van arra, hogy megértse, megtanulja, és pl készítsen egy ZH keretében egy számoló gépet. Mi fog történni persze hogy nem sikerül, így vizsgázni sem mehet kereszt félévek már nincsenek, és az sem biztos hogy a prog1 felvehető lesz a következő szemeszterben mert lehet nem indul. Ha valakiket elve kudarcra ítélünk miért jönne tanulni? Amint egy nemzet elveszti a tudást akkor válik igazán kiszolgáltatottá, mi lesz az a hozzáadott érték amit mi a világ gazdasághoz képesek leszünk hozzá tenni, ha nem lesz elég olyan aki birtokolja a megfelelő tudást? Vegyük sorra az elmúlt 20 évet, minden kormány mindent elkövetett, hogy ez így legyen, a kegyelem döfést az utolsó négy adat meg. Ebben élek már hosszabb ideje. Ki az aki egyetemre jön két kategória létezik 1 aki a szülői elvárás miatt jön ( ez a ketegoria nem akar tanulni bejár de minek) 2 aki tehetséges értelmes és tanulni akar, viszont ő nem tudja finanszírozni az egyetemi tanulmányait ami hozzá teszem csak névleg ingyenes. Időnk a hallgatókra nem jut mert összevont tantárgyak vannak iszonyatosan nagy erővel kell tanítani. És elérkeztünk a lényeghez amikor én az oktató azt látom hogy egy halom felesleges dolgot tanítok amit soha nem fognak felhasználni az adott szakmában, nem tudom már ” jól ” tanítani hiszen magam sem hiszek benne. A hallgatók pedig képtelenek elsajátítani a tananyagot egyedül, vegyük alapul azt aki gimiből jön hozzánk és mérnök informatikus akar lenni soha egyetlen sort nem írt nem ismeri a logikáját neki mindössze 4 hónapja van arra, hogy megértse, megtanulja, és pl készítsen egy ZH keretében egy számoló gépet. Mi fog történni persze hogy nem sikerül, így vizsgázni sem mehet kereszt félévek már nincsenek, és az sem biztos hogy a prog1 felvehető lesz a következő szemeszterben mert lehet nem indul. Ha valakiket elve kudarcra ítélünk miért jönne tanulni? Amint egy nemzet elveszti a tudást akkor válik igazán kiszolgáltatottá, mi lesz az a hozzáadott érték amit mi a világ gazdasághoz képesek leszünk hozzá tenni, ha nem lesz elég olyan aki birtokolja a megfelelő tudást?

]]>
Alonzanfan http://nepszava.com/2014/04/magyarorszag/egyre-kevesebben-jarnak-egyetemre.html/comment-page-1#comment-368151 Alonzanfan Fri, 04 Apr 2014 09:52:27 +0000 http://nepszava.com/?p=128208#comment-368151 Április hatodika . Hazug párt a hatos listán, el ne csússz a csahos piszkán! A jobb alsó tizennyolcas: báránybőrbe rejtett ordas. Névbitorló kamu-pártok, jól tudjuk, hogy kivel háltok! Készül már a randevúra a trafikos klientúra. . Választani el kell menni, bár esélyünk szinte semmi. Otthon maradsz lagymatagon? Övék lesz a teljhatalom! Jönnek újabb kövér gazdák, hogy jogaid leszavazzák, S azt hiszed hogy védenének a független intézmények? . Hívogat egy vasalt inges, vádaskodó marketinges. Talpa alatt pénzalapok, háta mögött pletykalapok. Ha feldob egy zsíros koncot, vonulnak a bértapsoncok. A kezében ott a korbács, és előtte teli bogrács. . Ne edd meg a Fidesz-levest, ikszeld be a tizenhetest! . Április hatodika
.
Hazug párt a hatos listán, el ne csússz a csahos piszkán!
A jobb alsó tizennyolcas: báránybőrbe rejtett ordas.
Névbitorló kamu-pártok, jól tudjuk, hogy kivel háltok!
Készül már a randevúra a trafikos klientúra.
.
Választani el kell menni, bár esélyünk szinte semmi.
Otthon maradsz lagymatagon? Övék lesz a teljhatalom!
Jönnek újabb kövér gazdák, hogy jogaid leszavazzák,
S azt hiszed hogy védenének a független intézmények?
.
Hívogat egy vasalt inges, vádaskodó marketinges.
Talpa alatt pénzalapok, háta mögött pletykalapok.
Ha feldob egy zsíros koncot, vonulnak a bértapsoncok.
A kezében ott a korbács, és előtte teli bogrács.
.
Ne edd meg a Fidesz-levest, ikszeld be a tizenhetest!
.

]]>