TriBeCa Film Festival: Regarding Susan Sontag 2014. April 24. Thursday 15:40 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Festival: Regarding Susan Sontag

New York – Susan Sontagról rengeteget írtak már, többek között ő maga is, ráadásul az elmúlt néhány évben könyv formájában megjelentek naplói is, amelyeket fia szerkesztett kiadásra. Fiatal korában ő volt talán a világ leggyakrabban fotózott entellektüelje. Gyönyörű nő volt, okos és tele ambícióval. Vonzotta maga köré a kreatív, tehetséges embereket és saját képességeihez mérten egyenrangú emberekkel tartotta a kapcsolatot.  Nem törődött a kritikusaival, nem ijedt meg semmilyen kihívástól és szeretett provokálni is, ha az kellett az eszmecseréhez, amiben részt akart venni.

Mint az kimagaslóan intelligens emberek nagy része, ő is tisztában volt erősségeivel és hátrányaival. Egy naplóbejegyzésben tömören úgy diagnosztizálja magát, hogy a zsenit és a démont is felismeri magában és mindkettőt „etetni” kell.

A Regarding Susan Sontag (Susan Sontagot tekintve) című HBO megbízásából készült film száz percben ízelítőt sem tud nyújtani a kíváncsi nézőnek. Aki keveset tud Susan Sontagról, annak sem, aki sokat, annak sem lesz elég a film által nyújtott anyag. De ez talán így van jól, hiszen egy dokumentumfilmben nehéz bemutatni egy ilyen sokoldalú személyiséget, aki 71. életévében hunyt el és több tucat könyvet, esszét, beszédet, filmet, előadást és más gazdag anyagot hagyott maga után.

A filmben megszólal Sontag fia, több barátja és szerelme is. Sontag naplóiból Patricia Clarkson színésznő olvas fel. A film semmilyen témától sem idegenkedik és remélhetőleg, amikor a néző feláll a moziszékből, tovább gondolja azokat a témákat, amelyek Susan Sontagot érdekelték egy életen át.

Regarding Susan Sontag, amerikai dokumentum film

Rendezte: Nancy Kates

Írta: Nancy Kates és John Haptas

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. April 17. Friday | Molnár Miriam

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. April 27. Sunday | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. April 26. Saturday | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. April 25. Friday | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók