Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország: a félelem csendje 2014. március 15. szombat 9:43 Forrás: MT

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország: a félelem csendje

Budapest, Pécs – Gyurcsány Ferenc szerint az ország látszólag csendes, nincsenek tüntetések, de ez a csend nem a támogatás, az elfogadás, a boldogság csendje, ez a csend a félelem, a megnyomorítottság csendje. Szerinte Orbán Magyarország legkorruptabb politikusa, aki jelt adott, hogy a politikában lehet lopni.

A Demokratikus Koalíció  elnöke pénteken Pécsett, pártja választási fórumán hangsúlyozta: a baloldal sohasem fogja azt gondolni, hogy a kormányzás joga erkölcsi vagy történelmi alapon neki jár, mert annak kell kormányoznia, akiben éppen hisz a többség.

Az ország látszólag csendes, nincsenek tüntetések, de muszáj, hogy felhívjuk az önkényúr figyelmét arra, hogy ez a csend nem a támogatás, az elfogadás, a boldogság csendje, ez a csend a félelem, a megnyomorítottság csendje, mondta az Apáczai Nevelési Központban.

A volt kormányfő szerint lehet fenyegetni nap, mint nap, lehet rettegésben tartani tanárt, vállalkozót, szociális munkást, bárkit, van azonban egy pillanat minden négy évben egyszer, az igazság pillanata, amely most a kormányváltó összefogással van. Ezt az igazságot Orbán Viktorral szemben erősen, szenvtelenül, határozottan érvényesíteni fogjuk, ki fogjuk adni az útját.

Gyurcsány szerint, ha a baloldal győzni akar a választásokon, büszkének kell lennie, hogy olyan kormányai voltak, amelyek értették: a nemzet nem egyszerűen történelmi, elvi, kulturális kategória, hanem jelenti a hétköznapi összetartozást is, azt, hogy „nem választ el bennünket egy világ, nem akarunk megbékülni azzal, hogy alattunk mélyszegénység, felettünk pedig tort ülő gazdagság van egyszerre”.

Azt mondta: Magyarországon a rendszerváltozás óta csak a szocialista kormányzás alatt csökkentek a jövedelmi különbségek szegények és gazdagok között.

A volt miniszterelnök azt mondta, látott már tolvaj tanárt, vízvezeték-szerelőt, papot és politikust is, akiket normális esetben kivet magából saját világa. Ez így van rendjén, a baloldal ezt teszi, a jobboldal pedig a csalásra, a lopásra, a hazugságra rendszert épített.

Gyurcsány Ferenc Magyarország legkorruptabb politikusának nevezte Orbán Viktor kormányfőt, mert szerinte nem megtévedt, nem megbotlott, hanem egész rendszerét a politikai és a hozzá közel álló gazdasági hatalom erkölcstelen, tisztességtelen, alapvetően a közjót romboló, maffiaszerű oligarchikus együttműködésére építi.

Ha valakinek el kell számolnia, hogy miért lett ilyen az ország, először azt a politikust kell megkérdezni, aki tűrt, jelet adott arra, hogy a politikában lehet lopni. Ezt a politikust már 1992-ben is Orbán Viktornak hívták, amikor eladta a székházat, majd hazavitte a pénz jelentős részét, és a papa vállalataiba juttatta.

A DK elnöke szerint sok tekintetben történelmi választás előtt áll Magyarország. A jobboldali politikusok ugyanis nem értik meg, hogy a honfoglaló magyarok keletről nyugat felé jöttek, nem értik Szent István szerepét, hogy nem a törzsi, nemzetségi hagyományokat, nem Etelközt, hanem Rómát, a Nyugatot, a kor modernitását választotta a kereszténységgel, s nem ellenségeink ők, hanem az új világunk.

Orbán, bár Szent Istvánról beszél, de tagadja, szembe köpi ezt a hagyományt, s húzódna vissza oda, ahonnan elvágyott a magyar. Engedjük meg neki, menjen vissza, s a magyaroknak hagyjon békét, mondta Gyurcsány. Szerinte a magyarok jó helyen vannak, és annak a világnak a részei szeretnének lenni, ahova évszázadok óta mindazok tartoznak, akik a nemzeti haladást képviselték.

Ha lehet, a magyarok tisztességes nemzeti érdekeiket védve együttműködnek a Nyugattal, mert megértették, hogy az új világ új parancsa a partnerség, nem a dölyf, a kioktatás, nem a kis ember nagy jelenete.

Szerinte az emberek félnek, az 1980-as évek levegője szabadabb volt, mint a mai, s a mostani alaptörvény keretei között nem lát sikeres Magyarországot. A volt kormányfő hangsúlyozta, a kormányváltók abban szeretnének nemzetüknek segíteni, hogy szembenézzen azzal: történelmi és nemzeti értelemben is felnőtt.
Nem vagyunk többé gyámság alatt, szabadok vagyunk, s ahogy nem lehet többé visszamenni a Horthy-korba, úgy nincs visszaút Kádár világába sem, mondta.

Azt mondta: csak előre van út, egy szabad világba, ahol nem könnyű élni, mert naponta kell dönteni, és valamennyi döntésnek időnként fájdalmas következménye van.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (49 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 83 szavazatból)
Magyarország: a félelem csendje, 4.7 out of 5 based on 49 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

71 Reader’s Comments

  1. Én Mao-n élek, sajnos, ki faluban. Az emberek nem fennek kaszákat. Tájékozatlanok, tudják, hogy ezek mind hazudnak és lopnak – tudatlanságuk miatt az álláspontjuk vagy ” lesz**om

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Bocs: vagy lesz***ják az összes politikust, vagy a jobbikot favorizálják, mert az indulatokat az képezi le leginkább. A frusztrált indulatot, amiatt, hogy minden oldal cserbenhagyta őket, és mind pénzéhes manipulátor. Az emberek a kapát fogják, mert ha lesz kiskert, talán lesz mit enni – és örülnek 5 perc nyugalomnak a rengeg gond közepette. A halálraítéltek nyugalmával és rezignációjával élik, amit gyáltalán még lehet. Én ezt érzékelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. bumburi
    ez az ellenzéknek nevezet lószarság, főképpen a vezetőit tekintve, abban a korrupt környezetből jön, vagy ott szocializálódott, amit az MSZP-Szadesz páros képviselt. szétlopták ők is az országot, főleg az MSZP-sek, de a Szadeszosok egy része is sáros. királyságokat építettek mindenütt, a háttérben a saját monopólhelyzeteik megőrzése érdekében alkukat kötöttek a fidesszel már az elmútnyócévben is. undorító volta, amit műveltek, ez az igazság. az elmúlt 25 év nem demokraták kineveléséről és a demokrácia intézményrendszereinek a hitelessé tételéről szólt, hanem KIVÉTEL NÉLKÜL mindegyikük részéről arról, hogy HOGYAN LEHESSEN KIJÁTSZANI ezt az intézményrendszert, hogyan lehessen kamu versenyfeltételeket teremteni, ami papíron verseny a valóságban pedig haveri leosztás. na ezt művelték ezek, függetlenül bármelyik szereplőtől. én nem megyek el szavazni, habár az útlevelem alapján még nekem is lenne rá jogom, mert az egész banda úgy nem ér egy darab szart sem, ahogy van. kamuznak csőstől és hülyére vesznek mindenkit. nem lesz ebben jóideig Mo.-n még semmi változás. egyelőre még semmi olyan jelet nem láttam, ami legalább reményt adhatna arra, hogy Mo. elindul a tényleges demokrata világ irányába. ami eddig volt, az nem más, mint undorító, kicsinyes, lenyúlásokra specializálódott, a demokrácia eszközrendszerét hazudó és azzal visszaélő jellemtelen alakoskodások sorozata. tudnám sorolni a konkrétumokat hajnalig, de felesleges. aki az elmúlt 25 évben Mo.-on élt, az mind tudja, hogy miről beszélek. aki pedig nem volt hajlandó beállni a többiek közé egyszerűen gerincmiheztartás végett, azt aljasul kicsinálták. bármelyik szakmában, bármelyik üzletágban, bármelyik vállalkozási területen. na azt sikerült jó alaposan kiépíteniük, hogyha valakit el akarnak lehetetleníteni Mo.-on, akkor ahhoz megvan a profin működő infrastruktúrájuk. a szakmai körökben ott vannak a mindenféle jogosultságokból való kisöprések, “pályázatoktól” való távoltartások, másutt a NAV ellenőrzések, a “védelmi” szervezetek, a vállalkozóknál a hitelhez jutás megakadályozása, a csődbe vitel, az álperekkel való ellehetetlenítések, a médiakatonasággal a nyilvánosság előtti besározások, de ha mindez nem elég, és még mindig kapsz levegőt, akkor még mindig ott a lehetőség arra, hogy akér egy gyorshajtásért 72 órára bevágjanak előzetesbe, aztán majd ott talán elgondolkozol, hogy mi is jöhet még. Magyarországon a maffiarendszer profin kiépült. Gratulálhatunk hozzá az összes eddigi politikai és szakmai vezetői szereplőnek, tökéletes munkát végeztek, jó étvágyat kívánunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  4. Bumburi! Szinte csak abban értünk egyet, hogy elirtam a neved, elnézést kérek. Egyébként én is “vén fejjel” járok tüntetésre, és szomoruan szoktam megállapitani, hogy szinte csak ez a korosztály van jelen. Előre azért nem siratom el a demokratikus ellenzék győzelmét, mert nem akarom elhinni, hogy ilyen négy év után lehet folytatni a kormányzást, bár volt egy villáminterju a TV-ben ahol a megkérdezetteknek fogalma nem volt a választások időpontjáról, de olyan is akadt aki majd a második fordulóban menne el szavazni. A közmunkások általában meg Orbánra akarnak szavazni, mert elégedettek a közmunkával. Hát ez a jellemző a hazai viszonyokra és még sorolhatnám .Nincs nagy keletje a demokrácia fogalmának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. @Gonoszka 2014. március 16. vasárnap 10:09

    Hosszú az út odáig mégis egy pillanat alatt is ott teremhet az ember. Bármikor jöhet ez a pillanat.
    .
    Érdekes, én nem szoktam spekulálni a mínuszokon, de meglepett, hogy azt a hszedet bemínuszolták. Néha tényleg el sem tudom képzelni mi bánthatta meg az olvasót. hmmmmmm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Öreg Titán
    Tökéletesen egyetértünk!
    Kész nemzethalál ami itt készül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  7. olgacska
    El van nézve.
    Hogy nincs nagy keletje a demokrácia fogalmának?
    Ezt a pártok érték el a nagy sziszifuszi munkájukkal, mert bemocskolták még a tiszta dolgokat is a saját kis önös érdekeik végett!
    Sajnos választék sincs, csak újra hasznosítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  8. végett – miatt, megint keverem ( a magyar nyelvre érzékenyektől elnézést kérek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  9. bumburi! Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Sünike,
    tudod, hogy elég szuverén vagyok ahhoz, hogy se a mínuszt, se a pluszt ne számoljam. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Csak néha próbálom megérteni mi meg végbe az agyában a lelkében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. bumburi
    az újrahasznosításban még talán lenne némi fantázia. az ugyanis úgy működik, hogy az összegyűjtött hulladékot összepréselik, átdarálják, ha kell mindenféle eljárásokkal megtisztítják, majd kifogástala és steril új állapotú termékeket készítenek az így nyert alapanyagból. ezt a folyamatot maximálisan tudnám támogatni Mo. elmúthuszonötévnyi politikusaival :-) adtál reményt :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Eagle,
    A fény- és hangeffektusokkal való befolyásolás statisztikusan működik és ideiglenes hatású. Az információ visszatartása, hamis információ sulykolása és a félelemkeltés sokkal erősebb eszközök, ezek valóban nagy hatásúak, és súlyosan károsítják mind az egyének tudatát, erkölcseit és reflexeit, mind a társadalmi viszonyokat.
    A kémiai befolyásolás azonban nem lehet tömeges. Talán a harctéri, roham előtti rum-osztás az, ami valamelyest működik. (De próbálnák csak ugyanezt mondjuk a harci repülők pilótáival!) Az emlékek törlése, átállítása, reflexek kémiai (biokémiai) anyagokkal segített beépítése csak konkrét személyeken, célzottan történhet. Tömeges alkalmazási kísérlete teljes káoszhoz vezetne, a megcélzott csoport kikerülne az irányítás alól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Öreg Titán
    Mivel nincs választási lehetőségünk,csak ezt látom járható útnak. Persze ehhez kívántatik némi bölcsesség, némi hátralépés a nagyravágyó(k)tól,és mindenekelőtt összehangolt kommunikáció,pláne egyetérteni akarás!
    Az idő rövid, bár ezt már akár ma is elkezdhetnék.Csak a kurázsi! Na az nincs meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  15. girbegurba
    2014. március 16. vasárnap
    11:35
    .
    “A fény- és hangeffektusokkal való befolyásolás ..”

    .
    Kiegészítő és bevezető eszköz amellett rövid néhány másodperces hipnózis kiváltására alkalmas legalábbis amennyiben a TV ben használják akár háttérben futó speciálisan nem nézett műsorként.
    .
    ” A kémiai befolyásolás azonban nem lehet tömeges. …”

    .
    Így igaz, legalábbis elvileg, mondtam is, hogy nem tudom bizonyítani. De megérne egy kis kutatást mert kizárni sem tudom, hogy történik valami. Végül is a teljesen hatástalan tömeges influenza védőoltások a gyerekkorban kötelezővé tett oltások, nem ellenőrzött mit tartalmaznak. Mindenki megkapja az egész népesség.
    .
    Az influenza elleni védőoltás nekem régóta gyanús. Nem akarom részletezni, túl hosszú lenne, de szükségtelen haszontalan, és sok érdekes utóhatásról értesültem. Ennél messzebb nem mennék, nem Bartus honlapjára való, nem azért működteti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Itt ajánlom figyelmébe mindenkinek a Klubrádió Dobszerda című műsorát ami kirívóan jó , készült az interjú Ferenczi Krisztinával és aki készítette Váradi Júlia akinek volt mersze szembeszállni élő egyenes adásban az ATV- -ben az undorító Havas Henrikkel.!
    Ezt a kellemesen visszafogott , párját ritkító csodálatos embert érdemes meghallgatni!
    Ez amit ő csinál kihalófélben van manapság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. A nemztünk halála 1990-töl tart.Az a baj,hogy a nemzet ezt birkatürelemmel tudomásul veszi és sokan vannak,akik még tapsolnak is a kialakult helyzetnek.Lásd a békemenetelök gyalázatos seregét és a még gyalázatosabb Profeszorok Bathyányi Körének tagjait.Ezek “nem tudják mit cselekszenek”Ezeket nem érdekliMagyarország sorsa.Akik,pedig nem tartoznak egyik gyülekezethez semazok közönyösen tudomásul veszik orszságunk nyomoruságba süjedését.Soat tanulhatnánk a zomszédos ukránoktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Agnosztikus vagyok, mégis, egyre inkább erősödik bennem az érzés, hogy létezik, és Magyarországon a Sátán garázdálkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Picit eltérek a latolgatástól .Nem tudom magamban tartani az el mult egy hét eseményeit ami szigorúan nem politikához kapcsolódik.
    Várom a vélemányeket az okos megoldásokat és a megoldás nélküli kommentet is.
    Első eset: fiatal 40 év alatti ügyes okos tisztességes vállalkozást vezető nő- sirva mondta el a hivatalos ügyei intézésében a kutyával nem beszélünk ugy ahogy az ügyintéző tette, mindaddig mig meg nem érezte az erőt, a szembenállást, és a megoldásra való extra törekvést.A problémához kapcsolódó pénzintézet egy óvodás szintjén állt hozzá a helyzethez, zsarolással egybekötött határozatával kivánta árokba lökni azt aki havonta fizeti az adót az államnak.Mellesleg egyedül neveli gyerekét aki asztmás-allergiás-ekcémás. Ezek a gyerekek idéntől nem kapnak emelt családit.
    a másik esetben fiatal nyolc órában dolgozó 40 év körüli a gázdij elszámolást megkapva sirva fakadt ,mert 51 ezer forintot kap a kezébe. fizetésként teljes munkaidőben közalkalmazottként. itt várjuk a megoldást , nem elutasitóak a közmünél.Állandó beteg testvérével él, szülője harcol magáért és gyerekeiért 60 éc körüli, még nem nyugdijas. A nők 40 éves nyugdijához az két év hiányzik amikor rokkant volt rákos betegség miatt.
    A harmadik esetben három családos szakmájában zseni jól dolgozó
    férfi, megkapta a fizetését, mire kifizetett mindent három ezer forint maradt a zsebében. Látva az arcát, mondtam neki ne félj, menj és keress jobban fizető munkát ,hogy etetni tudd a gyerekeidet,mindegy hol van a munka a cél ,hogy élni tudjatok..
    Ők még négy évet nem birnak ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Ferenczi Krisztina is írt könyvet az Orbán féle maffiózókról. Vele készült interjúból részlet:
    Új feudalizmus épül, az embereket eltapossák
    Népszava|2014. márc 14
    „…igazán pontosan azonban a mai napig sem tudom, hogy miből is ered a családi vagyon? Félreértés ne essék, engem nem ez érdekel, hanem a közállapotok, a korrupció alól való kibújási kísérletek, a demokrácia állapota, ezért kutatok és írok…..A jelek arra utalnak, hogy dinasztia épül. Orbán nem négyéves, nem nyolcéves ciklusban gondolkodik, hanem “szentistváni léptékben” és hetedíziglen. Folytatják a hagyományt, ahogyan a pártszékház esetében is tették, az első pénzt hazaküldték, a bányába. Ez 1992-ben történt, a módszer az óta csak finomodott…..Új pénzarisztokrácia alakul ki, új dandyk. Közben elsorvad a kultúra, az egészségügy, a szabad sajtó. Mérhetetlen a szegényellenesség, amit egészen tragikusnak találok. Azt, amikor Orbán azt nyilatkozza, hogy most kezdünk visszatérni a két világháború közötti Magyarország kisgazda vágyaihoz. Hová megyünk, az urak Magyarországához? A királyok, a hercegek, grófok, a kastélyok világához, ez az ideál. Ami elképzelhetetlen volt egy modern Magyarország látomásában. Ki gondolta a rendszerváltáskor Orbán Viktorról, hogy új feudális Magyarországot akar teremteni kastélyokkal, libériás inasokkal? A Hősök terén elmondott beszéde idején, ki gondolt erre?
    - A könyvben mindez benne van?
    - Kevés a vélemény, mert oknyomozó könyv, de kijön belőle. Az utószóban én morális alapon és demokrataként kérem ki magamnak azt, ami most történik. Orbán feleségének, Lévai Anikónak az a vágya, hogy idős korára, amikor a férje már nem lesz politikus, ő gazdálkodhasson. Orbánnak meg az a vágya, hogy focimenedzser lehessen majd. A kettő találkozik, a föld és a foci. Ennek a megvalósítását láthatjuk ma, és mindig előbbre tartanak egy lépéssel, mint amit a nyilvánosság érzékelhet. Csak ők látják előre a következő lépést. Most itt a felcsúti szálloda terve – aligha leszek meglepve, ha saját magukkal kötött üzlet lesz. Valójában nem is egyszerűen a Horthy rendszer visszaállításáról van szó, hanem a tizennyolcadik, a tizenkilencedik századról. Új feudalizmusról, ehhez kell eltaposni az embereket..”Többek között ezek olvashatók Ferenci Krisztina könyvében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Orbán menjen vissza oda, ahová való, és vigye magával a lobbizó, oligarcha táborát, – sőt a rajongó táborát is.
    Mondjuk, Indiába, habár az indiaiakat sem akarom megsérteni.
    Ha mennek, mi nem fogunk utánuk integetni, és ha nem írunk levelet, e-mailt, nem kell válaszolniuk sem.
    Bárcsak látnám már a kivonulásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos