Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány ezer csalásra számít a választáson 2014. március 11. kedd 6:39 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány ezer csalásra számít a választáson

Budapest – Gyurcsány Ferenc szoros végeredményre számít. Mint mondta, áprilisban bárki nyer is, “nem lesz fáklyásmenet”, mert a jelenlegi, a rezsicsökkentésre épülő kurzus nem lesz fenntartható.

Gyurcsány Ferenc szerint az április parlamenti választás nem lesz tisztességes és szabad, mert „lesz itt ezer” csalás, de a volt kormányfő úgy fogalmazott, majdnem biztos benne, hogy a baloldali összefogás pártjai megnyerhetik azt. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke erről hétfőn este a Liberális Klub vendégeként beszélt, ahol Kuncze Gábor egykori SZDSZ elnök, az összefogás pártjainak egyéni képviselőjelöltje volt a házigazda.

Gyurcsány Ferenc elképesztőnek nevezte, hogy a választás nem a jövőről szól, hanem a múltról és „a múltat kell megnyerni”. A Fidesz meg akarja védeni, amit az elmúlt négy évben tettek, de az „Orbán nevű focistának” ez az egyik legrosszabb stratégiája, mert aki védekezik, az legfeljebb döntetlent tud elérni. Ahhoz hogy valaki győzzön, ahhoz támadni kell, az 1-0 az nekem jó, mondta.

Kuncze Gáborral arról is beszélgettek, hogy borzasztó erős presszió éri az embereket. Az Összefogás választási gyűlésein a közalkalmazottak és köztisztviselők nem vesznek részt, mert félnek, hogy utána retorziók érik őket.

Gyurcsány Ferenc azzal reagált, hogy a nyolcvanas évek legvégének szabadabb volt a levegője, mint most, ami „magunk között szólva szégyen”. Történelmi értelemben ennél erkölcstelenebb politikai hatalom harminc éve nem volt az országban, itt az ideje, hogy az erkölcsi pokolra küldjük, mondta. Azt is elmondta, hogy ha a honfoglalókon múlik, akkor nem a Kárpát-medencében vagyunk, hanem Lotharingiában. Orbán Viktor viszont arról ábrándozik, hogy vissza kell térni az Etelközbe.

Magyarországon az uralkodó széljárás nyugati, meteorológiailag is – közölte. „Ez az Orbán nevű, meteorológusnak csapnivaló, államférfinak pedig egy szélhámos”, mert keletről várja a szeleket – jelentette ki.

A magyar nem egy tanulatlan, alávaló nép, hanem egy isteni nemzet, de a magyarok többségének a rendszerváltozás és a demokrácia nem hozott nagyobb jólétet és nagyobb szabadságot. Ezért a többség a demokráciát ért támadásokat nem veszi komolyan és nem is nagyon bánja, mert „van az ereiben három nagy önkényúr, Ferenc Jóska, Horthy, Kádár”. Mindegyik uralma önkénnyel és kivégzésekkel indult, de aztán következett egyfajta kiegyezés és jólét – mondta. Szavai szerint Orbán Viktor ennek egyfajta követője akar lenni, miközben történelmi értelemben nincsen igaza.

A házigazda kérdésére, hogy mi történne, ha megnyernék a választást, Gyurcsány Ferenc – aki szoros végeredményre számít – úgy fogalmazott, áprilisban bárki is fog nyerni, ez nem lesz egy fáklyásmenet. A jelenlegi, a rezsicsökkentésre valamint szektorális és egyéb adók kiterjesztésének politikájára épülő kurzus nem lesz fenntartható. Bárki jön, a mézesbödön alján semmit nem fog találni, ez a baj – jelentette ki, amire Kuncze Gábor visszakérdezett, hogy lesz-e még egyáltalán mézesbödön.

Az ellenzék választási győzelme esetén nem lesz rendezett hatalomátadás, mert Orbán nem demokrata, ugyanis a miniszterelnök úgy gondolja, hogy a jobboldalnak van történelmi, morális felhatalmazása kormányozni.

Az alkotmányt egyszerű többséggel nem lehet megváltoztatni, de létezik arra politikai konstrukció, hogy hogyan lehet megpróbálni kikényszeríteni a közjogilag érvényesíthető parlamenti kétharmadot. Hozzátette, ezt nem akarja részletezni. A kétharmados törvények egy része pedig jogállami módon, helyettesítő eszközökkel megkerülhető.

A közélet különböző posztjain ott van a „pártkatonák sokaságának világa” is, ahol tisztességesen, jogszerűen, de a „legbrutálisabb politikai nyomást kell gyakorolni, ebben nem kell szégyenlősnek lenni” – vázolta lehetséges lépéseiket. Hangsúlyozta, hogy egy győzelem esetén, ha a lehető legjobban teszik is dolgukat, akkor is szűkebb lenne a baloldali kormány mozgástere, mint volt az elmúlt 24 év kabinetjeié.

Vannak olyan történetek, amelyeket nem kell visszacsinálni, nem kell mindent kidobni az ablakon, csak azért, mert a Fidesz csinálta. Példaként említette a járásokat vagy azt, hogy települési közösségek tartanak fent iskolákat. Ha a fele igaz annak, amit mondanak, akkor „ez egy gazember” – jelentette ki a szocialista Simon Gábor ügyére utalva. Emellett viszont úgy fogalmazott: meglátása szerint a bal- és liberális oldalon a tisztességtelenség és a korrupció rendszerromboló elem, a Fidesznél viszont ez a rendszer fenntartó lényege.

„Simon egy a hatos villamoson működő pitiáner zsebtolvaj Orbán Viktorhoz képest, de ettől még azt gondolom, hogy Simon menjen el a csudába, mondta. A miniszterelnök a közhatalmát személyes, családi vagyonának gyarapítására használta fel, „megvetem és undorodom az ilyen politikustól” – mondta. Hozzátette, a Fidesz legbefolyásosabb öt-tíz politikusának vagyonnyilatkozatából is az derül ki, hogy 70-100 millió forintos vagyonuk van.

Gyurcsány Ferenc arra is kitért, hogy Mesterházy Attila vezetésével a szocialista párt jelentős erőfeszítést tett, hogy eltávolodjon attól a világtól, amelyben korábban a Fidesz és az MSZP a gyanú árnyékába került.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 51 szavazatból)
Gyurcsány ezer csalásra számít a választáson, 4.6 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Ismeri a kedves öreg néniről szóló városi legendát?
    Egy gyűlésen azt mondja az előadó: bizony mindenkinek vannak irigyei, haragosai, rosszakarói! – mert hát kinek nincsenek?
    Mire egy nagyon idős nénike felteszi a kezét és azt mondja: nekem nincsenek!
    Óh, … mondja az előadó! – hogy-hogy nincsenek.
    Mire a néni: már mind megdöglöttek a rohadékok.
    .
    Nénikém – mondom én – nem mind.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. “mert „lesz itt ezer” csalás,”
    Seregnyi ember sem győzné jegyezni.
    Talán azt kellene listázni mikor nem csal, hazudik és lop a fidesz.
    -Ha már az adóbevallásnak nem sikerült ez a nyilvántartás nagy betűkkel is biztosan elférne egy söralátéten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Nos, ennek a Gyurcsány-féle gondolkodásnak egyetlen baja, hogy csak Gyurcsány áll mögötte. Ha a párt egy személyen áll vagy bukik, akkor az a párt veszíteni fog. A FIDESZ azért győzte le Gyurcsányt, mert Gyurcsány egy szál magának kellet megvédeni magát a Kubatov-féle támadástól. Kubatov jól tudta, hogy a pártot csak úgy győzhetik le, ha kikezdik Gyurcsányt. Ezért éjjel-nappal Gyurcsányt támadták, aki ugyan kemény fickó, de kapkodó, erőviszonyokat rosszul felmérő politikus. A párt gyengeségének és Gyurcsány erőssége (egyszemélyi vezetése) miatt lett kétharmados a FIDESZ. Gyurcsány még mindig erősnek próbál feltűnni, de amíg nincs mögötte egy szervezett közösség (lásd Orbán-féle társulat), addig Gyurcsány csak hasznot hajt a konzervatívoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Előbbit kiegészíteném azzal, hogy nem csak szervezett közösség kell, hanem vmilyen cél irányába mozduló szervezett közösség, de a cél ne az legyen, hogy az elmúlt négy év…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. http://cink.hu/gyurcsany-most-megfogtak-tenyleg-vannak-felveteleim-1542025390

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Obi van Kenobi
    “A párt gyengeségének és Gyurcsány erőssége (egyszemélyi vezetése) miatt lett kétharmados a FIDESZ. Gyurcsány még mindig erősnek próbál feltűnni, de amíg nincs mögötte egy szervezett közösség”
    .
    Látászavarod van? Hol volt Gyurcsány, amikor a Fidesz 2/3-ot hozott össze? Segítek: jóval korábban lemondott mindenféle korábbi tisztségéről.
    Miből gondolod, hogy nincs mögötte szervezett közösség? Még nem hallottál DK-s megmozdulásokról és DK-s aktivistákról? Vagy összetéveszted valakivel, vagy információmegvonásos lázászavarod van.
    Ha valakik mögött van szervezett közösség a fideszeseken kívül, azok Gyurcsányék.Persze az más kérdés, hogy mire jutnak “összefogva” más pártokkal.
    A szóáradatban nem kellene a realitásokat figyelmen kívül hagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Obi van Kenobi
    “Előbbit kiegészíteném azzal, hogy nem csak szervezett közösség kell, hanem vmilyen cél irányába mozduló szervezett közösség, de a cél ne az legyen, hogy az elmúlt négy év…”
    .
    Kár volt kiegészíteni, mert az elmúlt x évet nem Gyurcsányék szajkózzák évek óta. Összekevered a fideszes machinációkat más pártokkal. Amit itt előadtál, azt hívják trollkodásnak. Portált tévesztettél, itt a trollokra nincs vevő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos