Ronai and Ronai
AMERIKAI

3,5 millió dollárt nyert a Ronai and Ronai egy illegálisnak 2014. március 12. szerda 16:38 | AN

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
3,5 millió dollárt nyert a Ronai and Ronai egy illegálisnak

New York – 3,5 millió dollárt nyert Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai magyar származású New York-i ügyvéd egy magyar illegálisnak, és tett dollármilliomossá egy újabb magyart. Cs. Mónikát egy autó ütötte el még 2009-ben és több helyen megműtötték. Holly Ostrov Ronai szerint ez az igazság nagy győzelme volt, Rónai Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a bajba jutott illegálisokat ugyanúgy védi a törvény az Egyesült Államokban, mint bárki mást.

Cs. Mónika 39 éves és egy 18 éves lánya van. Illegálisként tartózkodik Amerikában. A baleset még 2009-ben történt, amelynek következtében két helyen meg kellett műteni a lábát és egyszer a hátát. A per elhúzódott, de végül a Ronai and Ronai LLP ügyvédi iroda győzelmével zárult. Az illegális magyar nőnek a bíróság jogerősen 3,5 millió dollár (mintegy 770 millió forint) kártérítést ítélt meg.

Holly Ostrov Ronai az ítélet után az igazság győzelmét hangsúlyozta. Nem lehet senkinek egy életre kiható kárt okozni anélkül, hogy az őt ért kárt a felelős meg ne fizesse. Férje, a magyar származású Rónai Péter hangsúlyozta, hogy többmilliós kártérítést a bíróság egy illegálisan az Egyesült Államokban élő nőnek ítélte meg. “Örülök, hogy tudtam segíteni – mondta. – Azt szeretném, hogy minden illegális magyar tudja: attól, hogy illegálisan vannak itt, még ugyanolyan jogaik vannak, és nem bánhatnak velük úgy, mint az állatokkal. A bíróság ítélete is ezt fejezte ki.”

Amerikában nagyon sok magyar illegálist ér baleset, de sok esetben nem mernek ügyvédhez és bírósághoz fordulni, mert azt hiszik, hogy csak még jobban megbüntetik őket, és kártérítés helyett csak bajuk származik belőle. Ez nem igaz, a sérültek immigrációs státusza nem befolyásolja az ítéleteket, minden embert ugyanazok a jogok és kártérítések illetnek meg, függetlenül attól, hogy törvényesen tartóüzkodnak-e az Egyesült Államokban. Néha be is csapják őket, hogy ne merjenek bírósághoz fordulni.

Cs. Mónika az ítélet után azt mondta: “Boldog vagyok, mert most tudom segíteni az anyukámat és a lányomat, a kártérítésnek köszönhetően pedig normálisan tudok élni.!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 20 szavazatból)
3,5 millió dollárt nyert a Ronai and Ronai egy illegálisnak, 3.9 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Nem ismerem az USA törvénykezését, csak rész információk jutnak el ide hozzánk. Viszont arra felfigyeltem, hogy ez USA-ban az igazságszolgáltatás független.
    .
    Itthon egy bíró – aki elméletben független – mindig azon vacilál, hogyan tud olyan ítéletet hozni, hogy őt ne tudják ezért “felelősségre” vonni.
    .
    Az USA-ban úgy látom, ilyennel nem foglalkozik sem az esküdtszék, sem a bíró, sem egy egyszerű sarki rendőr. A törvények alapján, függetlenül döntve hoz döntést. És senki sem vonja kétségbe, hogy legjobb tudása szerint tette.

    Na majd ha ide jutunk, akkor lehet beszélni a demokráciáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  2. Vajon mennyit kapott volna ez a hölgy ugyanezért a balesetért Magyarországon? Ez a különbség, hogy hol mennyit ér egy ember.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  3. admin!
    .
    Hogy mennyit kapott volna a hölgy ugyanezért Magyarországon?
    .
    Hát kérem szépen, 3,5 millió büntetést és kiutasítást, mert illegálisan tartózkodik Magyarországon. Ja és nem fizet TB-t, nem fizet tranzakciós adót, és ha nemdohányzó, akkor az államot is károsítja, ezért előfordulhat, hogy 5 év börtön is kijárna neki.
    .
    A balesetet meg elsikálnák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. Máris csomagolok !
    Meek Usába elüttetni magam !!
    Egy életem egy halálom.Legfeljebb meddöglök.
    Az meg előbb-utóbb amúgyis be fog következni nemde ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  5. Zappa,
    Magyarországon a bírókat nem lehet felelősségre vonni, pont ez a baj. Itt egy bírónak nincs büntetőjogi felelőssége, ha nem tart be egy törvényt. Ugyanúgy mentelmi joguk van, mint a képviselőknek.
    Egy vicc, hogy itt huszonéves kislányok az egyetemről épphogy kipottyanva lehetnek bírók, és ítélkezhetnek nulla tapasztalattal emberi sorsok felett. Amerikában úgy tudom, ez elképzelhetetlen.
    Ahogy egy magára valamit is adó hírműsort sem vezethetnek szőke, huszonéves mentőorvosok, meg cukrászok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Sajnos az en ugyemet nem Ronai&Ronai iroda intezte, mivel nem volt ilyen tapasztalatom. A amerikai jogrendszer valoban demokratikus de vannak olyan ugyvedek akik becsapjak as ugyfelet, tehat vigyazni kell.
    Egyebkent a megnyert osszegbol vissza kill fizetni az orvosi koltsegeket yes as ugyvedi sikerdij altalaban 30-33%..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Beata
    Abból a 30-33%-ból pár százalékot az AN is kaphatna a reklám fejében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. De ki fizette ki azt a pénzt? Vagy Soros György ütötte el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. “..Vajon mennyit kapott volna ez a hölgy ugyanezért a balesetért Magyarországon?…”
    .
    - Azt nem tudjuk, de azt igen, hogy a szerencsétlen “közmunásnőket” (rabszolgákat) pár hónapja halálra gázoló nyikhajról azóta sincs semmi hír, ahogy az ügyről sem. Alighanem azért, mert nincs ügy.
    .
    Így nagyjából sejthető, mennyit kapott volna. Ha esetleg meg is halt volna orKbánisztánban, és ugye, szegény ember, nincs miből temetni, akkor esetleg eltemetheti valamelyik rokona (“szociális temetés”). Akkor nem számol fel az állam költségeket, de jó.
    .
    Egyszerűen félelmetes a szakadék az orkbánisztáni közbarbárság, és az általános USA jogfelfogás, jogalkalmazás között. Meg minden más között is. Ez a kis hír ennek a bemutatására jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Beata:
    .
    “…A amerikai jogrendszer valoban demokratikus de vannak olyan ugyvedek akik becsapjak as ugyfelet, tehat vigyazni kell…”
    .
    - Nyilván, de ez független az USA jogfelfogásától. Csalók, gazemberek mindenhol vannak. Az nem mindegy ebben a példában, mekkora az arányuk a tisztességesekhez képest, és hogy a gazemberséget a társadalom mennyire tűri el, esetleg mennyire tekinti követendő példának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Eldrad,
    en egyaltalan nem altalanositottam, tavol all tolem. Termeszetes nem nagy az aranyuk, de en “kifogtam” es csak tanacskent irtam, hogy sok fugg az ugyvedtol.
    Mivel atestem ilyen torturan, van tapasztalatom, sajnos.
    ???
    A karteritest az ilyen ugyekkel foglalkozo birosag iteli meg -targyalasok soran a
    Workers; Compensation Board dont az osszegrol es a balesetert felelos ceg, biztositoja fizeti heti, ketheti rendszeresseggel csekken.
    Tehat a birosagi targyalasokon fugg sokminden az ugyvedtol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Beata, köszi, bár ebben az esetben nem hiszem hogy cég gázolt, vagy minden magánszemélynek is van ilyen biztosítása? Mert nem hiszem, hogy egy amerikai átlagpolgárnak lenne ennyi pénze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. ???

    Valoban nincs ekkora kerete erre senkinek. ez egy nagyon bonyolult es atlathatatlan procedura. Eloszor a biztosito fizet, de erre van allami keret, a biztositonak is van kulon kerete, az egeszsegugynak is, a lenyeg hogy a karosult vegul megkapja a megitelt osszeget, ebbol levonva a korabban irt koltsegeket.
    Bizony evekig elhuzodik egy ilyen ugy, de a karosult nem marad ellatatlan az ugy vegleges lezarasig sem.
    Nem vagyok szaketoje ennek az eljarasnak, csak sajnos egy kisebb baleset velem is tortent, innen a tapasztalat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. admin
    2014. március 12. szerda
    16:57

    .
    Amerikában egyébként is érdemes perre vinni, ha bármilyen kár éri, mert ha jól tudom a bíróság nem csak a tényleges ill. baleset esetén a felmérhető kárt ítéli meg, hanem ha nem tévedek a háromszorosát, mert beleszámítja a tárgyalások alatt eltelt időben elszenvedett anyagi veszteséget és az ügyvédi költségeket.
    .
    Vannak országok ahol max. csak az anyagi kárt térítik meg így mivel az ügyvédi költségek és a sikerdíj magasak és az elhúzódó tárgyalások során kiesik a munkából, vagy egyéb pénzkereseti lehetőségekből esetleg a munkahelyéig is eljut a dolog és kirúgják, inkább nem is perel. Hiszen ha nyer is nem marad egy fillérje sem.
    .
    Így aztán Amerikában igen sok mindenért, apróbb dolgokért is perelnek, ami végső soron azt hiszem jó dolog, mert pl. sok gyártót beperelnek és eredményesen ami változtatásra kényszeríti őket, de egyéb vonalon is, ami azért szerintem a társadalmi és a demokratikus fejlődés egyik alappillére.
    .
    Szóval van még mit tanulni ez ügyben a magyaroknak, de nem csak a magyaroknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. szgabi
    min tahogy védőügyvéd sem lehet valaki szamárlétra nélkül, úgy a bíróknál is megvan a sorbaállási lista. Hülyeséget írtál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Kedves Admin
    .
    admin
    2014. március 12. szerda
    16:57
    .
    “Vajon mennyit kapott volna ez a hölgy ugyanezért a balesetért Magyarországon? Ez a különbség, hogy hol mennyit ér egy ember.”
    .
    Sajnos tudnák mesélni, hogy ebben az országban mennyit kaphat egy ember egy balesetért. És milyen sérülések után …
    .
    Szánalmas ami itt van.
    .
    Sok sikert a hölgynek.
    Neki és lányának minden bizonnyal esélye adatott a
    jog segítségével – és természetesen az ügyvédi iroda segítségével – a további boldoguláshoz.
    .
    Magyarországon sem az ember sem az emberélet nem és semmit.
    Arról nem is beszélve, hogy sem jogbiztonság sem megfelelő jogai nincsenek az embereknek.
    Ha vannak is, érvényesíthetetlenek … szánalmas az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Nos van itt azert egy masik dolog is…
    Ha valaki mondjuk mar amerikai allampolgar es uzemi balesetben pontosan ugyanilyen seruleseket szenved az mennyi karteritest fog kapni?
    Megsugom, meg a kiesett fizetesenek megfelelo osszeget sem.
    Nyugodtan elveszitheti a hazat (ui; nem fogja tudni fizetni a havi reszleteket), es mehet reklamalni Ponciustol- Pilatusig. Tovabba, ha nincs megelegedve a biroi “itelettel” a megfellebezett iteletet az itelkezo biro biralja felul, hogy tovabbmehet e magasabb forumra vagy sem.Ha akarki tovabbi reszletekre kivancsi, keszseggel allok a rendelkezesere. Olyan uzemi balasetem volt ,egyertelmuen a vallalat hibajabol, hogy negy helyen tort el a csipocsontom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Csiga Attila

    Valoban nagyon zavarosak ezek az ugyek. Azert is irtam az elozoekben, hogy sok fugg az ugyvedtol. Sajnos van olyan, aki csupan “uzletet” csinal a baleseti ugyekbol, addig kedves amig az ugyfel ala irja a szerzodest. Utana mar nem fontos. Lehet cserelni ugyvedet, de egy elhuzodo eljaras utan mar nehez. Kovetkeznek az orvosok: egy toreses kezelest tobb mint 3 evre elhuzzak, kulonbozo vizsgalatokat vegeztenek, ezt en is tapasztaltam, volt olyan aminek semmi erelme nem volt, legalabbis eredmenye. Minden penz-penz-penz.
    Amig az ugy – tobb ev utan lenem zarul,addig a megelhetes valoban rossz.
    Ez egy nagyon szep, emberseges torvenye Amerikanak, csak ki kellene szurni a tulkapasokat, neha ellenorizni a mar lezarult ugyeket.
    Baleset miatt el lehet vesziteni a munkat, nehez ujra talalni masikat… szoval valoban vannak hatranyos kovetkezmenyei egy balaesetnek. DE nem hasonlithato ossze az otthoni egeszsguggyel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. En it elek canadaba ijenek a torvenyek it is es ara nem gondol senki hogy az en penzembol vagyis az adofizetok penzebol fizetek ki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Nagyon nagyra értékelem az Amerikai Kormány és a Bíróság hozzá állását .Soha nem jártam még Amerikába ahhoz sajnos nem állok olyan szinten anyagilag ,pedig még dolgozni is szívesen mennék oda , sok jót hallottam már róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. A birosag hozott egy iteletet!
    Keerdees csupan az, hogy fizetokeepes-e az illeteekes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Zappa:
    .
    - Adófizetők pénzéből, vagy nem, attól függ, ki okozta a kárt, meg még sok más mindentől is (pl. fizetőképesség). Ez egy. Kettő: arra a hülyére haragudj, aki elüt másokat olyan helyzetben, amikor ennek nem kellene bekövetkeznie, és/ vagy ott is hagyja az áldozatot. NE az áldozatra.
    .
    Feltételezem, itt nem az elütött volt a hibás, másképpen lófütyköst se fizettek volna neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. szgabi: Huszoneves “kislanyok”?! Meg meg az is a kulonbseg kis hazank es az USA kozott, hogy az emberek nem nyilvanitanak ilyen ferfisovinizmustol atitatott velemenyeket. Ha no vagy, annal inkabb visszatetszo, amit irtal. Amugy, egy vegzett joghallgatonak biroi szakvizsgat kell eloszor tennie, ezert dolgozik “fogalmazokent” egy birosagon, evekig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap | AN

Sándoron fékezés nélkül hajtott át a kamion 2014. október 23. csütörtök | AN

Éheztették a magyar szexrabszolgákat 2014. október 23. csütörtök | AN

Peren kívüli egyezség Soltész Vilma ügyében 2014. szeptember 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos