Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újra idő van 2014. február 19. szerda 16:16

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újra idő van

Kedves Olvasóink,

szeretnénk megköszönni eddigi nagylelkű anyagi támogatásukat, amellyel lehetővé tették az Amerikai Népszava működését. Nem szívesen állunk elő újra azzal, hogy a legutóbbi felhívásunk nyomán érkezett támogatások elfogytak. Annál is inkább, mert legtöbbször ugyanazok támogatnak minket, és nem akarunk visszaélni a jóságukkal. Természetesen nagyon hálásak vagyunk azoknak is, akik folyamatosan, havonta küldik a Kohányi Társaság havi 7 dolláros tagdíját. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a magyarországi bankszámlánk megszűnése után többen nem tudtak a PayPal fizetésre váltani.

Annak reményében, hogy nem találják tolakodónak a kérésünket és esetleg új támogatókat is találhatunk, szeretnénk jelezni, hogy a következő néhány hónapos működéshez újra szeretnénk kérni nagylelkű támogatásukat és adományaikat.

A támogatás elküldéséhez szükséges információk ITT megtalálhatók.

Az Amerikai Népszava független orgánum, kizárólag saját bevételeiből és olvasói nagylelkű adományaiból tartja el magát.

Köszönjük eddigi és jövőbeli adományaikat is!

A Kiadó

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 18 szavazatból)
Újra idő van, 4.1 out of 5 based on 15 ratings

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. milyen érdekes a náci kuruc infonak havonta több százezer, sőt milliós bevétele van!
    oda nem sajnálják a pénzt a mágyárok!
    MERT AZ NÁCI, AZÉRT MÉG FIZETNI IS HAJLANDÓK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  2. Valahogy meg kellene oldani a magyarországi számlát, mert a külföldre való utalás költsége több ezer forint. Bankonként változó, ahonnan én szoktam, ott 2300, plusz tranzakciós díj.
    Tehát, ha 2000 forintot akarnék adni, több mint 4300-at kellene fizetni. Mi lesz így azzal, aki összesen 1-2 ezer forintot tudna utalni?
    Nem tudom, hogy Magyarországon magányszemély magánszámlára gyűjthet-e adományokat, kell-e ehhez engedély. Technikailag az lenne a legjobb megoldás. És akkor a külföldre utalás költségét csak egyszer kellene kifizetni, amikor összegyűlt 1-2 havi támogatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  3. Kedves Sarah,

    a PayPal esetében nem vonnak le magánjellegű utalás esetén. Vagy nagyon minimálisat. Magyarországon nem tudunk számlát nyitni, amit nyitottunk, azt is bezáratták. Mi egy cég vagyunk. Nem gyűjthetünk pénzt magánszámlára. Minden bevételnek be kell kerülnie a számlánkra és a könyvelésünkbe. A PayPal a legjobb, ha van valamennyi terhe, azt tudomásul kell vennünk. Bele kell az összegbe kalkulálni. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  4. Sára lelkem (máshol veszekszünk, itt nem, jó?), sajna, de az adománygyűjtés magánszámlán nem megy, minden befolyó forint adóköteles (16%). megoldás lehet pl. az “AN Magyarországi Barátai” non-profit alapítvány, de ez macerás. Esetleg az megy, hogy valaki “kalapozik” (szó szerint, kp-t gyűjt, például levélben feladva), majd a saját számlájáról átutalja az összegyűjtött pénzt, és a cash money-t elkölti…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  5. admin: én Paypalon szoktam. Sajnos a magyar valóság az, hogy sok ember nem tudja használni a Paypalt. Vagy nem értik, vagy félnek tőle. Ezért virágzik még mingid Magyarországon az SMS fizetés.
    ***
    Observer: nem biztos, hogy így van. Például céges pénzt is vezethetsz át magán számlán, házipénztár jelleggel, ha a könyvelés rendben van, tudod igazolni, hogy rendben elszámoltál vele. Ha ugyanannyi ment be, mint ki.
    Igaz, kibocsátott számlára nem írhatsz céges bankszámlaszámot.
    Ha tudod igazolni, hogy egy az egyben átutaltad a befolyt pénzt, akkor nem feltétlen kell 16%-ot adóznod utána, mivel nem volt rajta nyereséged. Meg kell kérdezni egy könyvelőt, hogy az adománnyal mi a helyzet. (Én meg fogom kérdezni az enyémet, de nem ma.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  6. Mármint magán számlaszámot céges számlára, na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  7. :)) Azt nem lehet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  8. admin: tehát ha Magyarországon egy személy gyűjt nektek, és azt elutalja a céges számlátokra, az hiánytalanul és tisztán bekerül a könyvelésetekbe. Teljesen legálisan. A kérdés csak a magyarországi vonatkozó szabályozás.
    A különbség az, hogy az a 2-4 ezer forint, amit a Magyarországról külföldre való utalás jelent, nem 25-ször, hanem egyszer vonódna le az adományozott összegből. Amikor egy összegben kiutalja nektek valaki.
    A volt citibankos számla forgalma alapján lehet tudni, hogy érdemes-e. Havi pár ezer forintért biztos nem, mert a számlavezetés díja elviszi a felét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  9. Megalakult volna a Radikális Polgári Párt – az AN-nak gondolom az országban mindenfelé vannak olvasói -, lehetett volna a 106 körzetben jelöltet állítani. Felvenni a 600 milliót, bojkott mellett kampányolni, plusz még 100 évre le lett volna a gond a finanszírozásról.
    Jó sokan jó sokat fognak kaszálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Tényleg mondja már meg valaki, ki az a vadbarom, aki ezen a poszton is bőszen minuszol????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  11. Sarah. Nem arról irtam, ha valaki a saját cégéből vesz ki penzt, hanem masik magánszemély küldi. Ez Mindenképpen jövedelemnek minősül (vagy kölcsön, de az visszajár)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  12. Observer,
    Csak halkan és zárójelben (HA van Paypal számlám, ha VALÓBAN segíteni akarok, egyszerű a dolgom és a művelet max. 2 perc. Miért is túráztatnám admint és meditálnék hosszabb ideig más, nemlétező vagy sokkal bonyolultabb megoldásokon?)
    Ügyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. ez itt nem a reklám helye: a PayPal gyors, kényelmes, olcsó
    .
    az átutalásnak nulla a költsége
    ha forint számláról utalok, akkor persze a bank a maga pofátlan deviza eladási árfolyamán számolja át a dollárt forintra, ha dollár számláról utalok, ez a kényelmetlenség sincs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  14. kiegészítés:
    a PayPal-os fizetés igazából nem egyik számláról a másikra utalás, hanem bankkártyás fizetés, ahol a PayPal-nak két funkciója van, egyrészt a szenzitív adatokat az eladó nem látja, a PayPal eltakarja előle, másrészt vita, reklamáció esetén a PayPal képviseli az érdekeimet az eladóval szemben
    a PayPal szolgáltatások költségeit nem a vevő, hanem az eladó fizeti, ami ha jól tudom, egy méltányos 2-3% körüli összeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Barátaim, természetesen igazatok van, akinek bankkártyája van, az PayPal-lal könnyedén fizethet. Az átutalás problematikája csak akkor merül fel, ha valakinek nincs kártyája (sokan vannak így!), erre keresett Sarah megoldát, és ehhez szóltam hozzá én is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Observer: valószínűleg igazad van. Azért majd megkérdezem a könyvelőmet.
    Másfelől az a 16% “semmi” ahhoz képest, hogy aki 700 vagy 1000 forintot utalna, az 2-4000 forintot kell fizessen magára az utalásra. Az 80% veszteség a 16%-hoz képest. De valószínűleg így nem is fog utalni. Tehát 100% veszteség az AN-nak.
    Jut eszembe, a Paypalra lehet utalni is. Bankból. Ez eredetileg arra való, hogy a saját “számládat” feltöltsd. A Paypalt ugyanis lehet bankkártya nélkül is használni, ha van rajta pénzed.
    Nem tudom, mennyire szigorúan ellenőrzik a feladót a Paypalnal. Mármint, elő van-e írva, hogy a Paypal számla tulajdonosával egyező nevű bankszámláról kell érkezzen.
    Mert az országon belüli utalás lenne, úgy emlékszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  17. Hogy valaki a saját zsebéből fizet, vagy azt másoktól gyűjtötte, az bennünket nem érint, de mi nem gyűjthetünk és nem is gyűjtünk magánszámlán, aki nekünk fizet, annak be kell mennie a számlánkra. Nem is gyűjtethetünk valakivel a saját magánszámláján.
    Hálásan köszönjük azoknak, akik máris elküldték a támogatásukat!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  18. Javasolom a + – értékelés lehetőséget regisztrációhoz kötni, mert valaki egyértelműen szórakozik ezzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos