Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán majd a jövő héten válaszol 2014. február 6. csütörtök 20:55 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán majd a jövő héten válaszol

Budapest – Keserű szájízzel, üres ígéretekkel álltak fel a tárgyalóasztaltól azon zsidószervezetek képviselői, akik Lázár Jánossal tárgyaltak. Lázár nyilván nem volt abban a helyzetben, hogy bármit is megígérjen, fontos kérdésekben egyedül Orbán dönt, így azután mindössze annyit mondhatott, hogy a miniszterelnök majd a jövő héten válaszol a felvetéseikre.

A Mazsihisz elnöksége viszont még ennek a hétnek a végén, vasárnap ülésezik, akkor kellene választ adniuk a közvéleménynek, hogy részt vesznek-e a holokauszt emlékév egyre inkább szomorújátékká silányodó bohózatában.

Szinte semmit nem ígért Lázár a zsidó szervezeteknek, mindössze annyit mondhatott, hogy Orbán Viktor a jövő héten ad konkrét választ a német megszállás emlékművéről, Szakály Sándor szerepéről és a Sorsok Háza múzeumról. A Mazsihisz azt ígérte, a héten dönt a Holokauszt emlékév esetleges bojkottjáról.

Három kérdésről tárgyaltak a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánossal a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevői csütörtökön a parlamentben.

A zsidóság képviselőinek kérése ellenére nem menesztik a Veritas Történelemkutató Intézet éléről a kamenyeck-podolszkiji deportálást idegenrendészeti eljárásnak nevező Szakály Sándort.

Úgy tudni, hogy a kormány nem tett engedményt a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékművel kapcsolatban sem, amelyet sokan úgy értelmeznek, hogy felmenti a magyarokat a holokausztban vitt felelősség alól.

A megbeszélés harmadik témája a Sorsok Háza múzeum volt: értesülések szerint ebben a kérdésben annyi engedményt tett Lázár, hogy a Mazsihisz delegáltjai is részt vehetnek a múzeum szakmai koncepciójának kidolgozásában. Ugyanakkor a kormányzat azt szeretné, hogy a zsidó szervezet kérjen bocsánatot Schmidt Máriától, amiért a közelmúltban Karsai László, történész bordélyházi madámnak nevezte a terror Háza igazgatóját a szervezet sajtótájékoztatóján.

Lázár János közölte a résztvevőkkel, hogy a jövő héten találkozik Orbán Viktorral, és bízik benne, hogy végül bölcs, a társadalmi békét szolgáló döntés születik a vitás kérdésekben.  Közölte azt is, hogy a miniszterelnök a jövő héten ad konkrét választ a fenti három kérdésre.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke ugyanakkor az ATV Szabad Szemmel című műsorában vasárnap azt mondta: a Mazsihisz e hét vasárnapján ül össze, hogy eldöntse: bojkottálja-e a fenti kifogások miatt a Holokauszt emlékév rendezvényeit.

Lázár János a megbeszélést követően elmondta: a kormánynak nem az a célja, hogy a magyarországi zsidó közösséggel szemben hozzon létre egy emlékhelyet, hanem velük együtt, az ő segítségükkel, támogatásukkal. Amennyiben az együttműködés nem lesz sikeres, akkornincs értelme a program megvalósításának.

Mint mondta, a történelem meghamisítása lenne, ha úgy tennénk, mintha Németország 1944. március 19-én nem fosztotta volna meg Magyarországot a szuverenitásától, mint ahogyan az is, ha a német megszállás felelősségét el akarnánk vitatni abban, hogy a magyarországi zsidó honfitársainkat 1944-ben magyarok és németek közösen deportálták.

Lázár János szerint Németország felelőssége a magyar zsidó emberek deportálásában elvitathatatlan és a kormány szempontjából megkérdőjelezhetetlen. A németek által ellenünk elkövetett bűnök nem mentesítenek bennünket a saját magunk ellen elkövetett bűnök felelőssége alól, a német megszállás nem mentesíti a magyarokat abban, hogy 1944-ben a német megszállás következményeként Magyarországról a zsidó polgártársainkat és honfitársainkat magyarok és németek közösen deportálták”.

A Mazsihisz csalódott

A megbeszélés feszült, de őszinte hangulatú volt, sokan elmondták a problémáikat, ugyanakkor nem kaptunk választ a kérdéseinkre – nyilatkozta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a Zsidó Közösségi Kerekasztal tárgyalása után.

Heisler András kiemelte: a fenti három témában végig konzekvensek voltak, nem akartak alkudozni, és el akarják kerülni a történelem „nem hiteles tárgyalását”.

A Mazsihisz elnöke szerint a német megszállás emlékművét nemcsak mint zsidó szervezet, hanem mint magyar állampolgárok károsnak tartjuk az ország vonatkozásában, ami konfliktusokat gerjeszt és félreértelmezésekre ad lehetőséget. Szólt arról is, hogy az emlékmű felállítását nem javasolják, már csak szimbolikája és kétes értékű esztétikája miatt sem.

Megjegyezte: pillanatnyilag nem látnak semmiféle együttműködési készséget a Sorsok Háza projektvezetője részéről. A Mazsihisz azon az állásponton van, hogy biztosítani kell az intézmény hiteles történelemszemléletét, mondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 20 szavazatból)
Orbán majd a jövő héten válaszol , 4.2 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. “A megbeszélés feszült, de őszinte hangulatú volt” “ugyanakkor nem kaptunk választ a kérdéseinkre”

    Azért én mint tárgyalópartner rohadtul meg volnék sértődve, hogy majd a jövő héten választ kapok. Ez volt az őszinteség??? És akkor most hazament a MAZSIHISZ ? – ÉS?????
    Igen, még a wc papír felhasználásban is ez a félbolond dönt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. “1944-ben a német megszállás következményeként Magyarországról a zsidó polgártársainkat és honfitársainkat magyarok és németek közösen deportálták”
    - állítja Lázár János.
    Azt ugyan nem árulja el, hogy ezt a valótlan állítását mire alapozza. Hacsak nem arra, hogy Eichmann kb kéttucatnyi főt számláló csapatával működött együtt a teljes magyar közigazgatás és csendőrség többszázezres állománya. A deportálásokról készített korabeli fénykép és filmfelvételeken sehol egy német katona nem látható, mindenütt a magyar csendőrök terelik a magyar zsidókat. Ha Lázár a “közös” deportálás alatt azt találja érteni, hogy a magyar határokon túl már németek felügyelték a deportálást és az Auschwitzban is ők várták kitüntetett szeretettel a transzportokat, akkor ez is aljas hazugság, mert ez nem a deportálás közös lebonyolítását jelenti, hanem azt, hogy a magyarok deportálták a zsidókat, a németek pedig a célállomásokon fogadták a transzportokat. Lázár szavai pontosan ugyanolyan hülyeséget mondanak, mintha egy levél feladója és címzettje vonatkozásában “közös levelezésről” beszélnénk. Hát pedig nagyon nem! Aki a levelet írja és feladja, az levelez, aki pedig megkapja, az csupán a levelezés címzettje. Jelen esetben a magyarok adták fel zsidó honfitársaikat vasúti csomagküldeményként Auschwitzba megcímezve. Ez nem kozos deportálás! A deportálás addig tartott, amíg a marhavagonok el nem hagyták az országhatárt. Addig pedig a magyarok mindent teljesen önállóan végeztek, legfeljebb Eichmann néhány fős egységével időnként egyeztették, hogy mikor melyik szállítmány hány fővel hová lett elindítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Orbán egyértelműen megalázta ezzel a “tárgyalással” a balga módon megjelent zsidó szervezeteket. Hiszen az összes alapvető kérdésben a MAZSIHISZ előzetesen írásban tájékoztatta Orbánt. Semmilyen lényegi új követeléssel nem álltak elő a tárgyaláson. Ha pedig Orbán nem készítette fel Lázárt arra, hogy a már jól ismert kérdésekben milyen álláspontot képvisel, akkor az szimpla megalázás, csőbehúzás.
    Értitek, MAZSIHISZ? Újból felmosták veletek a fasiszták padlóját? Nem volt még elég?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  4. Akkor Lázár most csak fullajtár volt? Semmi döntési kompetencia, mert egyeske nem hatalmazta fel. Nevetséges!
    Ideje volna a MAZSIHISZNAK határozottan állást foglalni!És nem alkudozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Innentől kezdve – nem tudok mást mondani – de megérdemlik egymást a fidessss és a Mazsihisz. Most akkor örülnek, hogy legalább nem dobták ki őket az ajtón????? Hát innen is gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Értitek, hogy mi folyik itt? Orbán magához ragadta a holakauszt emlékév programjainak megrendezését, és ezt a rekvirált főrendezői szerepet arra használja fel, hogy éppen azokat alázza meg, akiket az emlékezés a legérzékenyebben érint. Ha a Gonoszok közül való lennék, akkor az ilyesmit én is így intézném. Csak abban nem vagyok biztos, hogy a gonoszságnak és az aljasságnak ezt a fokát sikerülne-e Orbán Viktor segítsége nélkül önállóan elérnem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. “Keserű szájízzel, üres ígéretekkel álltak fel a tárgyalóasztaltól azon zsidószervezetek képviselői, akik Lázár Jánossal tárgyaltak. Lázár nyilván nem volt abban a helyzetben, hogy bármit is megígérjen, fontos kérdésekben egyedül Orbán dönt …”.
    .
    Szégyellje magát ez a mazsihisz, hogy leáll ezzel az antiszemita kormánnyal tárgyalni. Mégis mit képzel a mazsihisz? – hogy megkapják a pénzt és nem lesz szobor stb. stb.
    .
    És a kormánynak mi köze van ezekhez a társadalmi szervezetekhez? Meg akarja őket venni? Miért hagyja őket békén?
    Kezdem azt hinni – ami feltehetően nem igaz – hogy egyik sem különb a deákné vásznánál.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Ha ennyire kimelt ÜGY lenne Orbán számára,akkor személyesen megy el a találkozóra!

    Ennyit erről4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Öreg Titán: szerintem a zsidó szervezeteket nem is Orbán alázza, hanem a Mazsihisz.
    Orbán ugyanazt műveli velük, mint mindenkivel (szakszervezetek, diákok, testületek). Na jó, a grátisz antiszemita retorikát leszámítva ugyanazt.
    És ellentétben a diákokkal, szakszervezetekkel, bírókkal, alkotmánybírókkal, testületekkel, “ellenzékkel” és “értelmiséggel”, néhány zsidó szervezetben megjelent a gerinc (húsz év késéssel ugyan), és azt mondta: állj, és ne tovább. Elég volt.
    Őket a Mazsihisz jó eséllyel hátba döfte. Ami nem nagy változás az elmúlt évekhez képest. Nem is olyan rég a jóságos miniszterelnök úr fotója és a róla szóló írás a főoldaluk közepén volt.
    Talán összekapják magukat vasárnap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Mennyire alantas, mélyen az emberi méltóság szintje alatti ez az alkudozás Orbánék részéről, hogy “nem is annyira voltak érintettek a magyarok”, hanem “közösen a németekkel”. Emberek! Hitlernek tán még a bajusza sem nőtt ki, amikor a magyar horthysta országgyűlés már művészi fokon alkotta a zsidótörvényeket! Komolyan, mintha a hentesnél lennénk: “Elnézést Hölgyem, nem baj, ha a csirkeszárny 10 dekával több?” A holokausztban való szerep ilyen relativizálása, a lényeg helyett a pontos számokon való lovagolás, hogy nem is 90-en voltak egy marhavagonban, hanem csak 88-an, vagyis sokkal kényelmesebb volt ám az az út, mint ahogy a jobboldal ellen áskálódók hazudozzák, és egyébként a vagonokon a szellőzőrések lamellái sem 32 hanem legalább 45 fokos szögben voltak nyithatók, úgyhogy dőzsölhettek a zsidük az oxigénben a társasutazásuk során!
    Hát körülbelül így kommunikál a zsidókkal Lázár és Orbán. Ha hagyják, megérdemlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Egyébként az sem érthető, hogy ezeket a kérdéseket miért zárt ajtók mögött kell megtárgyalni? Mit kell ebből eltitkolni a nyilvánosság elől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Köves Slomó pedig előre megkapta a drótot, hogy úgysem fog történni semmi, ezt aztán ügyesen ki is használta, hogy kommunikációs előnyt faragjon belőle magának, és el se ment. Éppen Köves távolmaradása az ékes bizonyítéka annak, hogy a “tárgyalásnak” ez a kimenetele Orbánék részéről eleve megtervezett volt. Vasárnap úgy kell döntenie a MAZSIHISZ-nek, hogy Orbán tovább halogatja a válaszát a neki feltett világos kérdésekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. A Mazsihisznek – szerintem – egyetlen pozitív lépése az lenne, ha minden ov-féle megemlékezéstől távol tartja magát, de demonstratív módon. Közli, hogy nem vesz részt semmiben, de azt is, hogy miért nem. Továbbá minden pénzt visszautasít, ahogyan már néhány hitközség megtette. Ne legyen semmilyen köze ehhez a bagázshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Orbán diktátor. Az ünnepen szüksége van díszletként a zsidókra.
    Nem hiszem el,hogy a júdáspénzt máshonnan nem tudnák meg-
    szerezni,csak Orbántól.
    Tudhatnák,hogy ezzel azt az eszmét legitimálják,ami ellen gőzerővel
    tiltakozniuk kellene.
    Ha nem így tesznek és a választás után egy fidesz-jobbik koalícióval
    szembesülnek – legalább ne játsszák el a meglepettet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Az a baj azzal, hogy a Mazsihisz vasárnapig gondolkodik a Fideszhez / Orbánhoz / kormányhoz való viszonyát illetően, hogy ez a vasárnap nem bő tizenkét évvel ezelőtt volt.
    Akkor lett volna aktuális.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Sokatmondó az a tény, hogy “a Mazsihisz gondolkodik”. Min? El tudná képztelni, hogy elfogadja Orbán rendíthetetlen álláspontját? Ha igen, erkölcsi hulla. Ha nem, akkor meg min is gondolkodik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  17. Szerintem orbán majd valami ürüggyel ki fog hátrálni ebből. Az idő is kevés ,pláne a józsefvárosi pályaudvar esetében . áprilisig még a régi vakolat leverésére se lesz idő ,nem ,hogy a projekt befejezésére, pláne ,hogy még a koncepció sincs meg . Tipikus Made in orbanistan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Orbán semmiben sem fog visszalépni. A legjobb esetben felajánlja, hogy a Sorsok Háza Múzeum előkészítő bizottságában vegyen részt még valaki. Aminek semmi jelentősége nincs, mert úgyis az történik ott, amit Schmidt Mária kurzus-történész akar. Akinek a kezében van a bankszámla.
    .
    A Mazsihisz megtette a kötelező kört: ma meghallgatta Lázárt. Helyes. Most már senki sem mondhatja azt, hogy nem volt nyitott a tárgyalásra. Az eredmény ismert. A Mazsihisznek bojkottálnia kell a 2014-es magyarországi Holocaust rendezvényeket!
    .
    Megértem, hogy a Mazsihisz nagy terhet vállal magára – itt nem csak egyszerűen egy rohadt antiszemita kormányról és egy elmebeteg miniszterelnökről van szó – most a magyarországi polgári ellenállásról beszélünk. Pakshoz, választásokhoz – lényegében bármely politikai kérdéshez – gyenge az ellenzék, de ennyire tiszta, világos ügy mellé oda kell állniuk a nem zsidó, tisztességes embereknek is. Nem csak a Mazsihiszről, a zsidók érzékenységéről, a Holocaustról beszélünk, hanem politikusokról, újságírókról, művészekről – olyanokról, akik a társadalom példaképei (lehetnek). Akik arcot adnak a fasizmussal szembeni polgári ellenállásnak. Akik személye képes felnyitni a szemeket!
    .
    Többről van szó, mint egy vallási kérdésről – az emberi méltóságról, az egyenes gerincről, a tisztességről beszélünk. Ezt kellene nagyon jól megértenie mindenkinek, a Mazsihisznek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  19. Jövő héten?
    Megint Graz után????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. orbán a gereinctelen gyáva féreg csak taktikázik most is. Odaküldte “”tárgyalni”" lázárt, majd meglátjuk alapon. Ha a zsidó szervezetek, kiemelten a MAZSIHISZ, keményvonalasak (értsd: gerincesek) lettek volna, akkor látszólag kihátrálva várt volna a választások megnyerésééig és utána indította volna a gőzhengert.

    A MAZSIHISZ azonban nem tört kenyeret, erre lázárnak nem volt lövése. orbán azért jövő héten ad választ, mert látni akarják, mire jut vasárnap a MAZSIHISZ. Amennyiben beadják a derekukat, minden OK, mehetnek a dolgok az első terv szerint. Ha vasárnap a MAZSIHISZ megtalálja a gerincét, akkor jön a fentebb leírt B-terv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Elég szerencsétlen dolog ez a tárgyalgatás. Azt azért tudniuk kellett volna a Lázárral tárgyaló nagyokosoknak, hogy ez az egész csak a kirakatnak megy. Nem szól semmi másról, csak a taktikázásról, és az időhúzásról. Orbán meg majd átadja az ügyet a bohócügyi államtitkárának. Egyébként pedig ezt az eljárást meg is érdemlik azok, akik a határozott kiállás helyett elvtelenül tárgyalgatni akarnak olyanokkal, akikkel lehetetlen a megegyezés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. a témában ajánlom figyelmetekbe:
    http://nol.hu/velemeny/20140206-vegzetes_meltosagvesztes#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. ‘ Hivatalos látogatást tesz február 11-e és 13-a között Pekingben Orbán Viktor kormányfő – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

    Orbán Viktor tárgyal majd Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel, és egyezményeket is aláírnak. Az nem derül ki a tájékoztatásból, milyeneket.’

    Elötte, vagy utána ad választ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Hurrá, aztán majd itt buliznak az oroszok és a kínaiak, úgy geopolitikailag. Mi van ennek a hibbant nérónak az agyában? Mit akar ez elérni? Tudja valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Az orbáni válasz előkészítése:
    http://mandiner.blog.hu/2014/02/07/kormany_es_zsido_szervezetek_egy_bojkott_es_ami_utana_johet#comments

    aki nem kushad, és ellenáll, az bajkeverő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Egy, a Fidesz kultúrpolitikájára rálátó kormánypárti politikus szerint a szobor-ügy azért kegyetlenül nehéz, mert az emlékmű a miniszterelnök szívügye. Pontosabban – idézzük – „ez Viktor fejlövése, ezért nem lehet hátrálni”. A Hetek forrása azt magyarázta, hogy a Fidesz vezetőinek egy részét hidegen hagyja a historikus politizálás, de mivel a „Főnök” (egyebek mellett így nevezik Orbán Viktort egymás között) számára fontos kérdés, ezért Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Rogán Antal, az engedélyt kiadó V. kerületi polgármester, a Fidesz frakcióvezetője is beleállt az ügybe. (Erről itt olvashat bővebben – A Szerk.)

    http://nol.hu/belfold/_viktor_fejlovese_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Találtam egy cikket, amin kiakadtam, régi jó szokásom szerint.

    Én nem szoborállítás elhalasztását szeretném, hanem ennek a szobornak a soha fel nem állítását.
    Én értettem félre az eddigieket?
    Ha felállítják, olyan mindegy (számomra )hogy mikor.
    .

    Kedves MAZSIHISZ!
    Nagyon várom sokad magammal a nyilatkozatukat és erélyes felvállalását annak a jóval kisebb létszámú zsidóságnak, akit ÖNÖK képviselni méltóztatnak.
    Ha méltóztatnak.

    http://nol.hu/belfold/20140218-tepelodik_a_kormanyfo?ref=sso#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Mindíg van jövő hét…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Hiryu2,0:

    Már most mosakodnak a mocskok, hogy: “a főnök szívügye” – tehát nem az övék. Na gratulálok. És, hogy fog ez még fokozódni. A lázár meg a rogán meg a balog is zsidó ember, és ez őket nem “zavarja”??????? Mindenáron teljesítjük amit a “főnök” akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos