Ronai and Ronai
AMERIKAI

A MEASZ is csatlakozik a bojkotthoz! 2014. február 9. vasárnap 15:55 Forrás: MEASZ

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A MEASZ is csatlakozik a bojkotthoz!

Budapest – A Magyar Antifasiszták és Ellenállók Szövetsége is csatlakozik a MAZSIHISZ bojkottjához, s visszautasítja a holokausztpályázatra a Magyar Kormánytól kapott 2 millió Ft-ot ameddig a kormány politikájában érdemi váltást nem tapasztal.

A MEASZ a tervezett holokauszt megemlékezéseit igyekszik megvalósítani. A MEASZ felháborítónak tartja, hogy az Orbán vezette kétharmad nem tiltja meg, hogy újnáci egyenruhákban masírozhassanak Budapest utcáin és ezzel félelmet keltsenek sok emberben. A MEASZ ismét felszólítja a kormányt, ne építse meg a náci emlékművet.

A tervezett emlékműről idézünk az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége német főtitkára, Dr Ulrich Schneider leveléből, amelyet a Magyar Kormánynak írt: „…a tervezett emlékmű nem az áldozatokra történő megemlékezés, hanem a fasiszta Horthy-rendszer rehabilitációja, mivel ez az emlékmű minden magyart közös áldozatnak mutat be, a fasiszta nyilas párt követőit is. Egy ilyen terv része azoknak a lépéseknek, amelyek rehabilitálják a Horthy-rendszert és tagadják a múlt század 30-as-40-es évekbeli magyarországi antifasiszta ellenállást.

A tervezet kinyitja az ajtót a történelem meghamisítása és a történelem újra írása előtt, ami látható a magyar katonákra történő megemlékezéskor, akik az SS vagy a német hadsereg, a Werhmacht soraiban harcoltak 1945 tavaszán a szövetséges erők részét alkotó felszabadító szovjet hadsereg ellen. A FIDESZ-kormány ezzel azt jelzi, hogy nincs valódi tartalmi távolsága az újfasiszta JOBBIK és más szélső-jobboldali csoportok között…”

Budapest, 2014. február 9.

Hanti Vilmos a MEASZ elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 29 szavazatból)
A MEASZ is csatlakozik a bojkotthoz!, 4.5 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Tiszteletem a gyors döntés végett!
    Az országnak nincs ellenzéke, mert vasárnap van. Hogy gyávák, már meg sem említem, mert lassan tényként kezelhetjük….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. Az egerszegi Béke-Shalom sem kér a kormány támogatásából

    http://www.stop.hu/belfold/az-egerszegi-beke-shalom-sem-ker-a-kormany-tamogatasabol/1215160/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  3. Mecsoda fordulat…, örvendetes, ahhoz képest, hogy amikor Dániel ügyvéd úr lefestette a Horthy szobrot Kerekiben, elsőként határolódtak el Tőle (miután egy pert megnyert a Magyar Gárda ellen)…örüljünk a változásnak… nem semmi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  4. A Mazsihisz döntése korrektnek tűnik, de nem végleges. Attól függ a kormányzattal való holokauszt megemlékezésekben való részt vétele, hogy orbánviktor a jövőhéten hogyan fog nyilatkozni abban a három kérésben, amit a Mazsihisz előterjesztett.
    .
    A pénz igen fontos (én ne tudnám kisnyugdíjas), de én fontosabbnak tartanám a szervezetnek a kormánytól való függetlenségét.
    Vagyis, ha valami csoda folytán az a kisbetűvelírtnevű ember azt mondaná, hogy teljesítem kéréseteket, sőt még az ígért pénzt is megadom, sőt megnövelem, akkor sem tartanék igényt egy ilyen antiszemita kormánnyal való együttműködésre.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. Egyre több szervezetnek nyilik ki a szeme es bojkotalja a fasiszta rezsim törtenelem hamisitasat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. A nagy összefogásban az ellenzéki pártok ismét lekésték a csatlakozást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos