Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Mazsihisz fügefalevélre vár? 2014. február 3. hétfő 20:54 | Bartus László

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Mazsihisz fügefalevélre vár?

Budapest – A Mazsihisz elnöke a kormánytól olyan “javaslatokat, gesztusokat, alternatívát” vár, amelyeket a jövő vasárnap tartandó közgyűlés elé lehet tárni, ha a kormány tud olyat javasolni, ami elfogadható a közgyűlés számára, akkor azt elfogadják. Csakhogy a Mazsihisz már megkapta a végső választ, méghozzá a legmagasabb helyről, mire vár még? Hacsak arra nem, hogy Orbán propagandagépezete kitaláljon valami fügefalevelet, amely eltakarja a történelemhamisításban való részvételüket, és leplezi azt a tényt, hogy pénzért képesek eladni a holokausztot, az igazságot, és képesek meggyalázni a gázkamrákban meggyilkoltak emlékét. Más magyarázat nem lehet.

A Mazsuhisz megfogalmazta a kifogásait, azokra maga Orbán válaszolt. Levelében világossá tette, hogy ők a német megszállás 70. évfordulójára emlékeznek, és nem a holokausztra. A holokausztra való emlékezés kirekesztő lenne Horthy utódai szerint, mert nem állítanak emléket minden áldozatnak. Szerintük ugyanis Magyarország volt az áldozat és nem a zsidók, a zsidók csak részei voltak a Magyarországot ért csapásnak. Megnyugtatta Orbán a Mazsihisz-t, hogy az “Önök” áldozatairól való megemlékezést is magában foglalja az évfordulós megemlékezés, de az világos, hogy az nem róluk, hanem az ártatlan magyarokról szól.

Orbán ezzel a rövid levéllel átírta a 20. század történelmét, mintha a náci Németország megsemmisítésre kiszemelt népe nem a zsidók lettek volna, mintha a Mein Kampf nem a zsidókról szólt volna, mintha nem a zsidókat gyűjtötték volna össze a magyarok, hogy Hitler kérésére átadják megsemmisítésre őket a náciknak, és a halálgyárak nem a zsidókkal szembeni “végső megoldás”-ról szóltak volna. Orbán azt a hazugságot erősítette meg, mintha a “keresztény-nemzeti” Magyarország nem a nácik szövetségese és fegyvertársa lett volna, hanem a nácik áldozata. Orbánnál antiszemitább szövegre, cinikusabb és alpáribb történelemhamisításra a legvérmesebb nyilasok és nácik sem képesek.

A német bevonulásra csak azért volt szükség, mert Horthy megértette, hogy a németek elveszítették a háborút. Ezért titokban megpróbált kiegyezni az ellenséggel, és hátba szúrni addigi szövestégesét, a hitleri náci Németországot. A németek azért vonultak be, hogy ezt megakadályozzák, Horthyt rászorítsák arra, hogy vállalt a szövetségesi feladatait hajtsa végre, köztük a magyarországi zsidókat adja át a németeknek. A németek nem ellenséges területre érkeztek, hanem a szövetségeshez vonultak be, hogy az tartsa be a vállalásait. Horthy maradt a helyén, és erre kötelezettséget vállalt, a zsidók deportálását a magyar államapparátus végrehajtotta. A holokausztban való magyar résvételt előkészítette a több évtizedes antiszemita propaganda, amelyet a “keresztény-nemzeti” Magyarország folytatott a zsidók ellen, megtetézve a zsidótörvényekkel. A zsidók deportálása nem kényszerre történt, hanem a magyar állam hivatalos ideológiájával összhangban és a szövetségi rendszer keretein belül önként és dalolva történt.

Orbán a náci történelemhamisítók ideológiáját emelte állami szintre, és tette ezt a hivatalos Magyarország alaptörvényében az ország ideológiájáva, és erről szól a kormány évfordulós rendezvénysorozata. Nem kiszolgálja a nácik igényeit, hanem magáévá tette, és az egész ország ideológiájává fejlesztette. Ehhez akarja a zsidó szervezetek részvételét megnyerni, és a zsidó szervezeteknek megajánlott pénzzel őket megvenni. A Mazsihisznek tett korrupciós ajánlat 120-150 millió forintról szól. A Mazsihisz a történelemhamisítással szembeni kiállással ezt a pénzt, a kormánnyal való jó kapcsolatát és további állami támogatások elvesztését veszélyezteti. Megpróbálna semleges maradni, de ebben a helyzetben nem lehet, a nácizmus ideológiáját megtestesítő Orbán-kormány kész helyzet elé állította: vagy vele vagy ellene. Ha vele, akkor mindent el kell fogadni és hitelesíteni kell abból a történelemhamisításból, amelyet Orbán kormánya előtt csak a Szittyakürt folyóiratban lehetett olvasni.

A Mazsihisz vacillál, nem meri vállalni a konfliktust és annak következményeit, abban reménykedik, hogy kitalál az Orbán-kormány egy olyan forgatókönyvet, amelyben a nácizmusát olyan mértékben elrejti, hogy a Mazsihisz úgy tehessen, mintha azt nem venné észre. Fügefalevélre várnak, hogy az Orbán-kormány könnyítse meg az árulásukat, és ne alázza meg őket azzal, hogy úgy kell a pénz és a hatalomhoz való dörgölőzés mellett dönteni, hogy ország-világ előtt nyilvánvaló legyen a gázkamrába hurcolt szeretteik meggyalázása. Erre adtak még egy hetet Orbánnak, aki a nekik írott levéllel ezt az ügyet már lezárta, és láthatóan meg akarja alázni őket: ismeri annyira őket, hogy nem fognak nemet mondani akkor sem, ha semmiből nem enged, és ezzel teljes mértékben összeroppantja a magyarországi zsidóság gerincét. Rendszerének lényege úgyis ez, a zsidók magtaposása, kirekesztése, bűnbakként való felhasználása és megalázása. Mint a történelem minden katolikus uralkodója, Orbán is erre törekszik. Erre kiválóan alkalmas az évforduló.

Arra nem is merünk gondolni, hogy a Mazsihisznél egyesek arra várnak, hogy az Orbán-kormány emelje a tétet, és ha a történelemhamisításból és egy fasiszta-náci állam koncepciójából nem is enged, de legalább fizessen többet. Amíg ilyen ajánlat és annak elfogadása nem merül fel, ne gyanúsítsuk meg a Mazsihisz új vezetését. Az előző vezetés biztosan ezt tette volna, vagy a kisebb összegért is vállalta volna  aprostituált szerepét. Heisler András elnök nyilatkozatai alapján világos, hogy a Mazsihisz új vezetősége tisztában van a történelmi valósággal, Orbán kormányának szándékaival, ezért a felelősségük is sokkal nagyobb. Nem mondhatják, hogy nem tudták.

A tét sokkal nagyobb annál, mint első látásra gondolnánk. Ha a Mazsihisz belemegy ebbe a csapdahelyzetbe, többet nem lehet az igazságot képviselnie, az állami ideológia, történelemoktatás, és minden átveszi a hazugságokat, és idővel kiegészül azzal, amit már a gyermekemlékmű burkoltan kifejez, hogy a zsidók nem ártatlanul kerültek a haláltáborokba. A magyar társadalom további antiszemita mérgezése és fasizálódása pogromokhoz és újabb zsidóellenes atrocitásokhoz, akár népirtáshoz is vezethetnek. Ha a zsidók nem állnak ellen a katolikus-fasiszta hatalom nyomulásának, és nem állítják meg azt addig, amíg azt lehet, és amíg természetessé nem válik, hogy a zsidók hozták Magyarország nyakára mind a nácikat, mind a kommunistákat, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Az antidemokratikus, feudális, klerikálfasiszta rendszer kiépítésének és a nyílt diktatúrához vezető út utolsó állomásai ezek.

A Mazsihisznek tudnia kell, hogy a konfrontáció nem azt jelenti, hogy védtelennekké válnak, hanem ez az egyetlen módja annak, hogy védettek legyenek. Ha ellenállnak, megvédik magukat. Ha kollaborálnak a fasisztákkal, az elnyomásuknak, a megalázásuknak nincs vége, és az egyre durvább lesz. Döntésük nemcsak a vallásos, hanem az asszimilált zsidóságra és azok sorsára is hatással lesz.

Ha a Mazsihisz nem gondol a jövőre, a mai zsidóságra, nem gondol a demokráciára és a szabadságra, akkor is elég indoka van arra, hogy se pénzért, se hatalomért, se fügefalevélért, ne vállaljon semmi közösséget azokkal a fasisztákkal és neonácikkal, akik ma a náci Németország nélkül is képesek visszahozni 1944-et Magyarországra. Ez a tény önmagában bizonyítja a Szabadság téri emlékmű hazug voltát. Elég, ha az elgázosított szüleikre, a testvéreikre, a meggyilkolt, halálba hurcolt, kemencében elégetett kisgyermekekre gondolnak. Az arcokra, a nevekre, a könnyekre és a fájdalomra. Nem tehetik meg, hogy ebben a mocskos tervben részt vesznek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 56 szavazatból)
A Mazsihisz fügefalevélre vár?, 4.8 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Nekem erről tömören az a véleményem, hogy Orbánék már bőven tettek annyit, hogy Magyarországon, minden tisztességes zsidó és nem zsidó, azok bármely szervezete, radikálisan elhatárolódik ettől a már egyre nyíltabban fasisztálódó hatalomtól. Ezek már semmiféle értékelhető gesztust tenni nem képesek!
    Sokkal többet ér a szegénység tőlük szabadon, mint valami előny az ölelésükkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  2. De szomorú az egész történet!
    Vagy oldalakat kellene írni, vagy csak ennyit: mennyire látszik a félelem és a naiv bizakodás most is. Képtelenek megérteni, ez az adottságtömeg soha nem fog visszalépni a kívánt módon. Munkásságának a fogja!
    A legszörnyűbb hír az lesz, ha megint jön egy lócsiszári trükkös mondat, és vissza áll a bizalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  3. “és ezzel teljes mértékben összeroppantja a magyarországi zsidóság gerincét”
    A MAZSIHISZ lenne a a magyarországi zsidóság gerince?
    Szerintem a magyarországi zsidóságot így, együtt, mint olyat, senki nem képviseli, főleg a MAZSIHISZ nem. Hogy a MAZSIHISZ kit képvisel, és hogyan kerül valaki ott pozícióba, nem tudom. Az biztos, hogy a magyarországi zsidóság nevében lép fel, de semmiképp sem képviselheti a magyarországi zsidóságot, mert a magyarországi zsidók nagy része szekularizált, származási alapon zsidó, nem hívő, nem vallásos, és vagy nagyon idős, életben maradt felmenői kedvéért megy el néha a zsinagógába, vagy fiatalként gyökereit keresi ott, esetleg dacból megy oda, mert a mai magyar állam újra kizárja őt magyarságából és gettóba kényszeríti.
    Gerince pedig csak egységes, jól elkülöníthető, körülhatárolható lénynek lehet. A magyarországi zsidóság határai elmosódottak, egységes szerve, képviselete nem létezik, így aztán gerince nincs, legfeljebb szálkái vannak.
    Mindettől eltekintve persze egyetértek a MAZSIHISZ mostani dadogásának értékelésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  4. http://nol.hu/lap/hetvege/20090613-katona_jozsef_utca_21

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Egyre életveszélyesebb itthon élni, egyre több lesz a konfrontáció, amely nyílt összecsapásokba fog torkollni. Szerintem OVI meg erre vár! Ha bojkott lesz a választáson, akkor azért, ha előtte/utána nyílt tüntetések, összecsapások lesznek, azért – alig várja, hogy rendkívüli állapotot jelenthessen be! Ekkor már azt tesz, amit akar. Ne akarjunk Ukrajna sorsára jutni!
    Minden demokrata embernek most már ki kéne állni, hogy eddig, és nem tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  6. A MAZSIHISZ gondoljon a múltra, és ne kövesse el ugyanazt a történelmi bűnt, amit az elődei.A remény, a hihetetlennek tűnő eljárásban való hit,hogy nem fog megtörténni, mind az volt az elődeik részéről..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  7. A MAZSIHISZ ugyanúgy jár, mint a deportált honfitársaink. Még most is elhiszi, a kormány propagandáját, pedig már képletesen ugyan, de gyalogol a végzet felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Csacsicska Tamás

    „…a konfrontáció nem azt jelenti, hogy védtelenekké válnak, hanem ez az egyetlen módja annak, hogy védettek legyenek.”

    Ez pontosan így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Tisztelt Mazsihisz vezetőség.
    Ha kérik, fizetem a repülőjegyet Izraelbe.
    A belépőjegyet is a Yad Vashem-be.

    Cserébe: megtekintése után előtte felköpni a levegőbe, és aláállni.

    Áll az alku?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  10. errata: a megtekintése után a kapu előtt felköpni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Mint zsidó személy, évek óta mondom hogy Bartus László egy magyar próféta. De most lassan már azt mondom hogy sokmindenben a zsidók prófétája,
    de legalábbis egy hiteles vezetője is.
    Persze a prófétákat meghurcolják, aztán rájönnek hogy igaza volt.
    Most is így van ez. Nincs új a Nap alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Ez a Mazsihisz egy szar gittegylet…szemmel láthatólag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Fritz Brügel – bonhomme:
    ..
    Anti-Gárdainduló
    ..
    Náci hordáknak a lépte dobog,
    Sörszagú ének az égre lobog,
    Csürhe ha most követőkre talál,
    Tűzbe borulhat itt mind a határ.
    ..
    Hullj le, te lángoló, fasiszta zászló,
    Csaltál már sűrű éjen át,
    Ne vezess harcra! Sok lelkes arcra
    dobtad rút halál fátyolát.
    ..
    Trágár daluk szava ég fele tör:
    Öl, pusztít, rombol a náci ököl.
    Mocskos mancsukra kattanna bilincs!
    Lángol a tűz, de ki oltsa, ma nincs.
    ..
    Űzd el ezt a csürhét, oltsad a lángot,
    És óvjad bátran a hazát,
    Magunknak védjük meg az országot,
    Kergessük szét ezt a hordát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Engem sajnos nem lepne meg, ha a várt “gesztus” pár millió Ft képében jelenne meg a MAZSIHISZ számláján, de lehet elég lenne az igérete is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Mennyivel különb ez a Mazsihisz annál, amelyiknek az elnökségét a korábbi butikos, egyébként pedig csaló Tordai Péter megvásárolta magának?
    Van egyáltalán abban a szervezetben valaki, aki képes az önös anyagi érdekein kívül más érdekeket is képviselni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙

    Euópában a magyar – konkrétabban a Horthy féle – állam állt az élen a faji megkülönböztetésben. A Numerus Clausus törvénnyel 3 évvel még Hitlert is megelőzte abban, hogy kiket is kell zsidónak tekinteni. Ezen belül is a leglényegesebb kitétel az volt, hogy az úgynevezett kikeresztelkedettek is annak minősültek, hogy majd “akkor” ne legyen még menekvésük sem…
    ˙
    Ergo, csupán néhány évtized múlva, a nyilas és csendőr horda “”joggal”" hivatkozhatott akár – a későbbi jogszabályohoz képest enyhének számító – Numerus Claususra is, amikor munkaszolgálatra besorozásról, gettózásról, deportálásról, vagy hát ’stenem, végső megoldásként helyszíni felkoncolásról kellett dönteniük… – Elvileg ez is elég alapot nyujthatott volna, bár a maijobboldal szerint ez még nemcsak a zsiókról szólt…
    ˙
    Szép fokozatosan, mindennek eljött a maga ideje, csak egy pic türelemre volt szükége ennek a díszmagyarban feszítő, törzsökös – valójában gyilkos – bandának, hogy “törvényesen” rászabadíthassák a zsidóságra a világtörténelem legaljasabb csőcslékét. Csak egy, a nyugat szemében demokratikusnak tűnő parlament kellett hozzá, és kész. Hát nem ismerős ??
    ˙
    És akkor manapság, ezek fiai és unokái ugyanezen “igényre” építve, a hátsó ajtókon beszivárogva az események csarnokába és dafke ugyanzon igényekkel egyelőre a zsarolás eszközével ostromolják a maradék zsióság várait… Holnapra már – ki tudja …?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙
    A cikk teljes egészében alapos és érvekkel operáló, tökéletes szellemi alkotás.
    ˙
    Ezzel szemben itt fent több hozzászólás primitív, k o n k r é t . érvek . h e l y e t t jelzőkkel és szitokszavakkal fűszerezett fortyogó lötty, amelynek . í g y , ezen a Fórumon semmi értelme…
    ˙

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  18. A MAZSIHISZ hezitál. Ebben a kérdésben azonban, ha másért nem, akkor az elpusztított honfitársaink iránti feltétlen együttérzés, tisztelet és alázat miatt kell sokkal határozottabnak, állhatatosabbnak lennie minden zsidó és nem zsidó szervezetnek. Nem megengedhető, hogy a közel egy millió magyar ember elpusztításáért felelősök bűneit ma takargatóknak bármilyen engedményt tegyünk. A bűn, amit a kirabolt, legyilkolt és a harcmezőn elesettek ellen elkövettek, megbocsájthatatlan. Amit pedig a Horthy-korszak szellemének mai felélesztői tesznek, az a jelen és jövő nemzedékek ellen elkövetett szellemi erőszak, ami szintén megbocsájthatatlan. Az ezekkel az emberekkel együttműködők ugyan olyan kollaborálók, mint azok, akik Horthy 25 éves regnálása alatt asszisztáltak az ország fasizálódásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. http://nol.hu/belfold/elszallt_a_birodalmi_sas
    *
    Valami van! Van.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. “tisztelthölgyeimésuraim” 2014. február 4. kedd 11:11
    Ha esetleg a “csaló” szót tartottad volna löttyösnek, és primitívnek…

    http://www.index.hu/belfold/budapest/tordai/
    http://www.regi.sofar.hu/hu/node/97428

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. A sast nem visszavonták, csak elhalasztották.
    Megvárják, míg szépen belemegy a csínbe az összes, most még bojkottal fenyegető szövetség, és majd csak aztán reptetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Azért vannak még akik nem várnak!
    “Sandor Szoke
    KÖSZ, VERŐ TOMI!!!!! A Frankel Zsinagóga Alapítvány egyetértésben a Frankel zsinagóga közösségével nem kívánja felhasználni azt az anyagi támogatást, melyet a Magyar Kormány Civil Alapjától nyílt pályázat során a vészkorszak hetvenedik évfordulójának megemlékezési rendezvényeire nyert. Ezzel kívánjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a Horthy-korszak pozitív színben való feltüntetése, nyilas írók tananyagba való elhelyezése, tömeggyilkosságok idegenrendészeti intézkedésként való beállítása, és még számos kormányzati megnyilatkozás, ezzel egyidejűleg a tömeggyilkosságok áldozataira történő megemlékezések támogatása nem fér össze egymással és a becsületes gondolkodásmód kívánalmaival. Megemlékezéseinket természetesen megtartjuk, de ehhez nem kívánunk támogatást felhasználni egy olyan kormánytól, melynek köpönyegforgató viselkedése megbotránkozást vált ki a magyarországi zsidóság túlnyomó többségéből és a demokratikus nemzetközi közösségből is. Budapest, 2014. február 3. A Frankel Zsinagóga Alapítvány kuratóriuma”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. BL szimata megint megelőzte a valóságot. íme, már meg is született a fügefalevél: beindult a dezinformáció az emlékműállítás ügyében. újabb rafinált csapda, de egyúttal fügefalevél is, mert lehetővé teszi, hogy az érintett szervezetek ne szálljanak ki a holokauszt projektből, amikor pedig már minden lefutott, majd siránkozhatnak, hogy jól be lettek csapva. de min is csodálkozunk? hiszen manapság már sokkal inkább van csodálkoznivaló azon, ha valamilyen napi esemény mögött nem húzódik meg egy nagy adag aljasság. én egyébként nem is ismerek ilyen esetet. ezért aztán nem is csodálkozom semmin.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bocskai Döni mert nagyot álmodni 2014. március 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos