Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A Sorsok Pláza 2014. január 29. szerda 5:16

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A Sorsok Pláza

A kormányt két kérdés foglalkoztatja a holokauszt-emlékévvel kapcsolatban: hozhat-e ez bármilyen formában szavazatokat a 2014-es országgyűlési választásokon, illetve az antiszemitáknak adott engedmények kiváltanak-e akkora nemzetközi felháborodást, ami már kellemetlen lehet, mert zavarja őket a lopásban. A hazai felháborodás nyilván érdektelen, mert egyrészt nincs ilyen, vagy csak elszigetelten, a Facebookon és a marginális demokratikus médiumokban hőbörögnek az érzékenyebbek, másrészt mikor zavarta ezt a kormányt bármilyen hazai felháborodás, ha a közvélemény-kutatások visszaigazolták, hogy bármit megtehet a magyarokkal?!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a jellemtelenség nem azonos a nácizmussal vagy antiszemitizmussal, hiszen ha Orbán Viktor liberális programmal maradhatna a hatalomban, akkor reggelre liberális lenne, ha pedig a Habsburg-restaurációval, akkor saját kezűleg vinné Bécsbe a szent koronát.

Kétségtelenül visszatetsző lehet egyeseknek, ha a hatalom fontosabb az igazságnál, de ez a visszatetszés kontrollálható, mivel a magyar lakosság jelentős (meghatározó) része simán eladja a lelkét, ha 6 százalékkal csökken az áram ára. 10 százalékért a gyermekét is átpasszolja, a 15 százalékba pedig lehetőleg ne gondoljunk bele.

Ráadásul a Fidesz szavazótábora nem is igényli különösebben az antiszemitizmust, tökre nem érdekli őket, hogy idegenrendészeti eljárás zajlott-e Kamenyeck-Podolszkijnál vagy népirtás, csak mondjon nekik szép beszédeket Orbán Viktor néha, meg legyen kívánságműsor a köztévében, a zsidók cseszegetését nem várják el a kedves vezetőtől, csak a kormánypárt pechjére a megvehető történészek között alig akad minőségi áru, az önkéntesek meg kifejezetten selejtesek, mondanak mindenfélét, de főleg baromságokat. Veszélyes, Horthy-mosdató, nyilasmentegető baromságokat. Nyilván, mert ezért is kellett elszegődniük a Fidesz-szolgálatba, a szabad történésztársadalomban nem jutott nekik hely.

Jelezném: nem jobb a helyzet a művészeknél sem, szerencsétlen Orbán odaadná a fél Szijjártó Péterét egy jelentősebb zenészért, színészért vagy íróért a kampányszínpadon, de majd hülye lesz valaki odaállni, ha a tehetségéből is boldogulhat. Oda csak a szar alakok sorakoznak fel, akiknek ez az utolsó esélye egy koncertre a Sportcsarnokban, egy színházigazgatói állásra, valami rendszeres, fizetős melóra. Tökéletesen érthető.

Remélem, a miniszterelnök orvost nem a seggnyalói közül választ, mert simán belehalhatna egy náthába.

De visszatérve a Sorsok Házára (Schmidt Mária projekt, kb. 7 milliárd) és a német megszállás emlékművére, a probléma nem azzal van, hogy a kormánypárt direkt provokálná a zsidóságot, hanem azzal, hogy olyan érzéketlen és tehetségtelen embereket gyűjtött maga köré, akik bénázásból vagy tudatosan a Horthy-rendszer rehabilitálására koncentrálnak még a Holokauszt-emlékévben is, ahelyett, hogy legalább finom terelgetéssel próbálnák a magyarokat rávenni némi szembenézésre a múlttal,a kétségtelenül mocskos és borzalmas múlttal. Nem. A zsidóknak az volt a sorsuk, hogy elpusztuljanak – sugallja talán szándéktalanul, de rendkívül otrombán a Sorsok Háza elnevezés, a magyarok meg olyan tisztán állnak az Úr ítélőszéke előtt a második világháborúval és a harmincas évekkel kapcsolatban, hogy egy angyal azt ki sem tudja fejezni. Kéne legalább három.

Önbecsülést ugyanis nem abból nyerhet e nemzet, ha hazudoznak neki és hazudozik magának a történelemről, hanem abból, ha feldolgozza, levonja a tanulságot, és nem követi el ugyanazokat a hibákat minden évszázadban többször.

Ez a megoldás azonban fárasztó, megterhelő és nem hoz azonnali eredményt, ilyeténképpen pártunk és kormányunk a hazudozást preferálja, csak hozzon mihamarabb eredményt, lehetőleg még a választások előtt, valamint a civilizált világ ne kezdjen el sikoltozni.

Nos, ez az utóbbi kitétel nem teljesült.

Ez nem a véletlen műve, nem a sors hozta így, még csak nem is a gonosz nemzetközi baloldal szervezte meg, hanem egyes egyedül magának köszönheti Orbán. A helyzet ugyanis az, hogy amennyiben a kiválasztásnál (országgyűlési képviselő, kutatóintézet igazgató, rakétatervező vagy asztalos) az egyetlen szempont a békemeneten való részvétel, és a hülyeségek kritika nélküli megismétlése nyilvános helyeken, akkor az automatikusan ide vezet. Nem néha, nem véletlenül, hanem mindig, mert az idióták idiótán fognak nyilatkozni, hiába feltétlen hívei a nemzeti együttműködés rendszerének, attól még nem fognak megokosodni. A Parlamentben mindez nagyszerűen működik, ott gombot kell nyomogatni, de a kutatóintézet élén, a kilövésnél vagy a konyhaasztal kipróbálásánál már akadhatnak gondok, mivel az orbán-hit nem garantálja a működő rakétát, a történelmi tények ismeretét vagy a vízszintes asztallapot.

Ez nagyon rosszul jött nekik a választások előtt. Nekünk meg nagyon jól.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (117 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +196 ( 204 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A Sorsok Pláza, 4.9 out of 5 based on 117 ratings

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. ha már pláza:
    http://nol.hu/kult/20140129-a_gyongyosi_zsinagoga_sorsa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Bumburi.

    Jajj ne, nagyon kérlek . EZT NE!!!!! Fogalmad sincs róla ,mit segitesz ezzel a ZOMBIKNA!: Mégegyszer kérlek: EZT NE!!!!!!
    Lehet Gyurcsányt nem szereni ,lehet birálni, de azt állitani ,hogy azonos EZEKKEL???? Mikor sértette a legkisebb mértékben a demokráciát , a jogállamot??
    Mikor verte szét a köztársaságot??? MIkor volt MAFFIÓZÓ???
    Bumburi , ezt ne csináld!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  3. vikmeki
    Álljál már le!
    A szimpatizánsokról írtam!!!!
    Ezzel nem Gyurcsányt kritizáltam!
    Nagyon jól tudod a véleményem róla. Nem kell állandóan személyében támadottnak vélni!
    Még egyszer írom,a SZIMPATIZÁNSOKRÓL írtam, mindkét oldalon!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  4. Bumburi

    De miért álljak le? Nem lehet ez a véleményem?. Ha jól értem a DK és a Fidesz szimpatizánsok között nincs különbség. Én is a szimpatizánsokról beszélek. Tehát mondjuk gets vagy Bitó László ugyanolyan mint a cöfös vezetők? Mert ez igy azt jelenti Szó szerint . , de mindegy , lelked rajta. Ha szerinted a föld lapos , arra most mit mondjak .? Hagyjuk inkább. Gyurcsányt meg kritizáld nyugodtan ,én is sokat kritizálom. Remélem nincs harag. üdv. vikmeki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  5. He-he, ez megint cool volt Para! Kösz.
    Egy valamiben azért, továbbra is, vastagon tévedsz:
    Lehet, hogy az Arogán és még néhányan a plebszből nem, de a Kedves Vezető egy masszív antiszemita.
    Miért szentségtörés ezt az egyszerű összefüggést észrevenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. vikmeki
    Én nem a sima kritikáról beszélek, nagyon jól tudod, hanem a parttalan imádatról a nők részéről, ami már kritikátlan.
    Ennyi, nem több!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  7. gyurci

    Nem ,hogy a rogán ,hanem a dajcs és a fónagy is!!!!! Az egész bagázs ,ahogy ott dagonyáznak a korpa közt. Aki egy pártban lebzsel a nyírő elkaparókkal, a wass szobor avatókkal , a repedtsarkú zászlóanyával ,az mi más is lehetne?
    Ne legyünk ennyire naívak. Arogánt néha kizavarják a pisilős térre bohóckodni a jobb sorsra érdemes Ungvárival ,de ez csak kamu. Állandóan megy a kettős beszéd, n meg az ide -oda sumákolás. , ezeknek még egy tiszta mondatuk nem volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Bumburi

    Jó ,értem ,de hadd mondjak valamit . Az a különbség a két tábor között ,hogy a DK hívei azonnal(!!!!!!!!!!!!) hátat forditanának Gyurcsánynak ,ha holnap éppen az ellenkezőjét kezdené mondani ,mint ma. Miért ne szeretnék??? Évek óta következetesen ugyanazt mondja, és 2006 óta csak igazat mond. orbán hiveivel sem az a baj ,hogy rajonganak az élő istenükért, hanem az ,hogy mikor valamiben mondjuk 180 fokos fordulatot csinál ,még csak a szemük se rebben.És minden pálforduláshoz ,hazudozáshoz , RABLÁSHOZ, kritika nélkül asszisztálnak. Ez a DK hivekre NEM IGAZ. Nem igaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. vikmeki
    Nem vagyok benne biztos…Ugyanis amikor arról volt szó, hogy külön indul a DK akkor rajongtak a lehetőségtől, és amikor összefogtak, szintén rajongtak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  10. Bumburi Nem igaz Közülük senki sem rajongott a külön indulásért. A DK ,Gyurcsány és a szimpatizánsok végig az összefogást erőltették., csak a megalázó feltételeket és a hazudozást nem fogadták el.
    A legjobb bizonyiték az okt 23.-i SKANDÁLÁS!! Ha jól emlékszem ,nem azt skandálták ,hogy : külön indulást! De ha nekem nem hiszel ,kérdezd meg getst,
    ő kompetens ebben .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. vikmeki: ha a gyurcsány-hívők minden alkalommal hátat fordítanának, amikor a bálványuk mást mond, mint korábban mondott, akkor nem kéne Paks, nem kellene vízerőmű, nem kellene napelem, csak rá kéne kötni a DK-sokra egy-egy generátort, és ellátnák energiával az egész Naprendszert.
    Amikor megalakult a DK, azt mondta, hogy a háttérbe vonul. Két hónap múlva ő volt az elnök.
    Azt mondta, hogy az összefogásban nem az ő személye a lényeg, hanem a DK.
    Most harmadik a listán, a “nagyon fontos” tagokról hallani sem lehet. Fegyverhordozónak kellettek.
    Ha kapott volna még fél évet, ő lenne a közös miniszterelnök-jelölt.
    Ha komolyan vennék magukat, már a nevük is Centrifuga párt lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  12. Sarah

    Te azt gondolsz amit akarsz, én is hadd gondoljam azt ,jó??
    A képlet egyszerű: Ne szavazz Gyurcsányra, de azért engedtessék meg nekem ,hogy én meg szavazhassak rá ,ha úgy tartja úri kedvem Kikérjük magunknak ,hogy a különböző oldali Gyurcsány fóbiások döntsenek HELYETTÜNK: Ez kristálytiszta fidesz logika. Miért is pont az összefogás körül jelentél meg itt ,pláne ekkora vehemenciával????. Én soha nem azt mondom ,hogy egy ember (vagy politikus) állandóan és minden körülmények között ragaszkodjon ahhoz ,amit egyszer kimondott. Mint tudjuk ,csak az ökör következetes. Csak egy példa . Az energia piac és termelés ( és az árak) némileg átalakult az utóbbi időben ,meg hát volt Fukusima is.Miért ne lehetne itt változni?.
    Nem tudom ,veled kapcsolatban miért van olyan érzésem (jogom van hozzá),hogy ha kettejük közül választanod kellene ,te inkább a csuti tahót választanád.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. http://amichay.hu/fohajtas/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. “ha a közvélemény-kutatások visszaigazolták, hogy bármit megtehet a magyarokkal?!”
    .
    Ehehe, volt szerencsem aktiv szavazokent elobb 1998-ban a fideszre szavazni, aztan 2002-ben es azota is ellene. Hogy mit hallgattam en ‘02-ben tavaszig a teljesen nyilvanvalo fidesz folenyrol, sot meg a valasztas napjan is az exitpoll-ban, hogy hah, persze, hogy fidesz…
    .
    Az akkori eredmeny ismert, ugyanaz a szar pont ugyanolyan szarul szokott elsulni masodjara is. Ha meg nem? Na akkor mar _tenyleg_ kivanom is a magyaroknak, hogy ezt a tolvaj-rablo pojacat betonozzak be halalaig az egyszemelyi vezetes posztjaba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. vikmeki: “Én soha nem azt mondom ,hogy egy ember (vagy politikus) állandóan és minden körülmények között ragaszkodjon ahhoz ,amit egyszer kimondott.”
    Na, most akkor mégse forognak azonnal a gyurcsány-hívek? Ebből se lesz ingyen energia. Pedig már reméltem.
    Én nem vagyok itt moderátor, pusztán a kérdésedre válaszként írom, és érdekességként említem, hogy admin az elmúlt évben legalább ötször kérte, hogy akik szavazni akarnak a diktatúrára, azok ne írjanak ide. Hanem tűnjenek el innen.
    A kérdés tehát nem az, hogy én hogy keveredtem ide, hanem az, hogy te mit keresel még itt.
    (Ismétlem, semmiféle jogom vagy felhatalmazásom nincsen sem moderálni, sem másokat felszólítani bármire, ez csupán adekvát válasz volt részemről a kérdésedre.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Megszólíttattam!
    Kedves Bumburi!
    Sajnos nem lehet a szimpatizánsoknak megmondani, hogy hogyan legyenek szimpatikus szimpatizánsok.
    Vikmeki szerintem leírta a lényeget, nem kellene a kritikát parttalanná tenni és használni vele az ellenfélnek – a háború élesedik, nem kellene, hogy kitörjön!
    A politikusok tudják a dolgukat, álljon itt egy részlet egy GyF interjúból:
    “- De az mégis csak kérdés, hogy arra az egymillió emberre, akit meg kell győzni, hat-e mindaz, amit a baloldalról és személy szerint önről mondanak?
    - Biztos, hogy hat. A szavazókat úgy kell elképzelni, mint önmagunkat. Hús-vér emberek. Annyiban különböznek tőlünk, hogy nincs nagyon erős elkötelezettségük egyik, vagy másik politika iránt. Tájékozódnak, hallanak ezt is, azt is. Mi nem tudjuk megakadályozni, hogy az ellenfeleink ilyesmiket mondjanak. Ezért azzal nem is kell foglalkozni. Arra van hatásunk, hogy mi mit mondjunk, mit képviseljünk, milyenek legyünk. Az a jó kampány, ami az országgal foglalkozik, arról beszél, hogy mi a baj, hogy mit kellene csinálni, és mi mit vagyunk képesek ebből megcsinálni. Aki belebonyolódik a vitába az ellenfelével, az végképp alul maradt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Az FB-ről:
    “Gyurcsány Ferenc találkozója az Amerikai Külügyminisztérium helyettes államtitkárával Gyurcsány Ferenc a mai napon találkozott Hoyt Yee-vel az Amerikai Külügyminisztérium helyettes államtitkárával, aki európai körútja során Budapesten folytatott politikai tárgyalásokat. Az összefogás részéről a DK elnökétől kért tájékoztatást a magyar belpolitikai és gazdasági helyzetről, különös tekintettel a közelgő választásokra. Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a demokratikus összefogás felkészülten néz a választások elé és kész felváltani az Orbán-kormányt, annak érdekében, hogy helyreállítsa a demokráciát és emelkedő pályára állítsa a gazdaságot. A találkozón szó esett a Paksi Atomerőmű tervezett bővítéséről, ezzel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc kifejtette, hogy elfogadhatatlan az, hogy a kormány a nyilvánosság háta mögött kötelezi el magát egy olyan megoldás mellett, amely hosszú évekre súlyosan eladósítja hazánkat. Gyurcsány Ferenc leszögezte, hogy a Demokratikus Koalíció és az összefogás szilárdan áll az európai és a transzatlanti értékek mellett. DK Sajtóiroda”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Sarah, : Eddig se szóltam hozzá a kommentjeidhez., nem véletlenül. Most is te szólitottál meg. ( Apropó ,éves tagdijat befizetted ? Mert én igen.). De igérem ,hogy mostantól megint türtőztetni fogom magam.. És mi az ,hogy te még mit keresel itt? Jól látod ,NEKED tényleg semmi közöd hozzá De egyébként semmivel sem vagyok jobban szavazáspárti (többször is leírtam ,hogy eredendően én is bojkott párti lennék),mint mondjuk gets, csakén vagy Gyöngyi Péter és Observer. Miért csak velem van bajod ? Vagy MINDENKI takarodjon????. Szóval….. Kicsit megváltoztatva a Tanú c, film hires
    mondását: Nekem az a gyanús ,ami gyanús. Ja, és Selmeczit üdvözlöm!! Na csáó Ja .és nem hiszem ,hogy nem érted ,hogy mi a csökönyösség , a fafejűség, a korrigálás képtelenség. Nézz már körül kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  19. vikmeki: “Apropó ,éves tagdijat befizetted”
    2014 első három hónapját még tavaly decemberben.
    “Miért csak velem van bajod”
    Miből gondolod, hogy bajom van veled? Semmi véleményt nem mondtam a személyedről. A kérdésedre válaszolva tényeket említettem. A tények fájnak?
    Hogy miért neked írtam? Te gyanúsítgattál, hogy kik küldtek ide engem, mióta vagyok itt, ezért neked válaszoltam. Ha legközelebb is te kérdezed ugyanezt, kinek válaszoljak majd? A sarki hentesnek? Csodálkozni fog, de megpróbálhatom.
    Az AN kommentekben folyton a Gyurcsány hívők személyeskednek a többiekkel.
    Így vagy úgy.
    Ez a nagy helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Meg vagytok Ti húzatva? Minek kell ilyen vitába bonyolódni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  21. http://www.youtube.com/attribution_link?a=WgpN2RpHZNE&u=/watch%3Fv%3DIUiIDp2-6D0%26feature%3Dem-subs_digest
    Gyurcsány Ferenc – 2014.01.22. – 2. Programkonferencia – Kultúra és hatalom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Parának 100%-ban igaza van.Bár többen szólalnának meg és hangosabban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Gergely Róbert

    köszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos