Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Mihály és Gábriel 2014. január 28. kedd 9:33

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Mihály és Gábriel

Talán emlékszünk még arra, hogy Orbán Viktornak harmadik neve is van, Mihály. Erről egy interjú során beszélt, amikor az ő “keresztény” hitéről vallott. Az interjút Balás Béla katolikus püspök és Balog Zoltán református lelkész, Orbán lelki tanácsadója készítette. Ebben az intrejúban vall egyebek mellett arról, amiről nem akar tudomást venni az ideológia szerepét nem értő materialista ellenzék. Ezért nem érti, mi zajlik közülötte. Meglepődnek Gábriel arkangyalon, és nem is értik, mit jelent. Orbán itt elmondja, hogy isteni küldetésnek gondolja a politikusi pályafutását. Mint mondja, “nekem az országot kell építenem, kis o-val, az országot – ami a magyar nemzet e világi országa –, és nagy O-val is, az országot, Isten Országát, és ez a magasabb rendű célja és értelme annak, amit teszek”. Nem világos? Miért nem hiszik el neki? Ő maga mondja.

Ez az ember Isten Országát építi itt nagy buzgalommal. Ha valaki ismeri a Bibliát, és elolvassa, hogy miket beszél ez a szerencsétlen ember a kereszténységről, az ettől elájul. Ennek az embernek fogalma nincs a kereszténység lényegéről, az újjászületésről, a Szentlélek személyéről, arról a láthatatlan szellemi testről, amelyet közvetlenül Jézus Krisztus, a zsidó Messiás irányít. Ez az ember a testből kiszabaduló lélekről beszél, amely képes a többi kiszabadult lélekkel a magasságban egyesülni. Hihetetlen baromság, aminek semmi köze nincs a Bibliához. A keresztény ember nem szabadul ki a testéből, hanem az Ádám bűne miatt halott szelleme születik újjá, elevenedik meg, és kerül közvetlen kapcsolatba Istennel. Orbán a vallásos élményét igen helyesen azonosítja a kultúrális és sportélményekkel, mert ezek ugyanazok, ahol szerinte ugyanez történik az emberrel. Ez bizonyítja, hogy Orbán egy megváltatlan és Istent nem ismerő ember, aki szellemileg halott,  és evilági pszichikai élményekkel téveszti össze a szellemi (a látható világon kívüli) élményeket és a keresztény újjászületést. Ha ezt logikusan végiggondoljuk, akkor ez azt jelenti, hogy számára egy Barcelona-Real Madrid meccs ugyanazt eredményezi, mint a megváltás. Ergo, nincs itt szükség Jézus Krisztusra, megteszi a Messiás helyett Messi is. Ebből a sötet katyvaszból áll össze, hogy a kereszténységet futballmeccsnek, a focipályát pedig templomnak nézi.

A két sarlatán, Balog páter és Balás püspök, ezt nem korrigálja, hanem elfogadja, ami pontosan mutatja, hogy ugyanolyan megváltatlan, testi, Istent nem ismerő bűnös emberek, akik a pokolba jutnak, mint Orbán. Ez magánügyük, a bennünket érintő probléma abból származik, hogy a kereszténység neve alatt egy antikeresztény ideológia szolgálójának és apostolának nevezik ki Orbánt. A kereszténység tiltja az állam és az egyház összefonódását, Isten országa nem evilágból való, és azt nem Orbán Viktor, hanem Jézus Krisztus építi. Az evilági szervezet nem Jézus Krisztus egyháza, semmi köze  Istenhez, szellemi egyházhoz, Bibliához. Ez a római császár maskarájába öltözött katonai szervezet, amely az állam elfoglalásával akarja a világi hatalmat és vagyont megszerezni, miközben az emberekre erőlteti a tévtanításait, hogy engedelmeskedjenek neki. Ebből következtek kétezer éven át a gyilkosságok, a népirtások, amelyek összeegyeztethetetlenek a bibliai Jézus személyével. Semmi közük nincs hozzá. Róluk mondta Jézus, hogy juhok ruhájába bújt farkasok, akik elfoglalják az igazi egyház helyét.

Orbán elmondja ebben az interjúban, hogy az ő szakmájának “kötelező tananyaga a történelem. Magyarország vezetése nem tértől és időtől független megbízatás, hanem itt és most, egy adott történelemmel rendelkező, egy adott nép vezetését jelenti”. És ők ennek az országnak az eredetét Szent István megkoronázásához kötik, a magyar állam legitimitását Szilveszter pápa koronájából vezetik le. Azt nem értik meg a materialista, trafikmutyival operáló ellenzékiek, hogy ez az identitás ebben a hazugságban időtlen. Nem múlt el, hanem jelen levő. Az az identitás, hogy ki a magyar, mi a magyar, mindennél fontosabb. Ezek pedig a magyar nemzeti identitást a katolikus vallással azonosítják, amelynek semmi köze nincs a kereszténységhez, amire hivatkoznak, hanem azokhoz a farkasokhoz van közük, akikről Jézus beszélt, és akik végiggyilkolták a történelmet. Nem igaz, hogy a magyar, mint olyan, ezzel a vallással azonos. Nem innen ered. A magyarság nem akkor született, amikor a katolikus egyház fogságba ejtette. Nem innen származik az eredete, nem ezzel azonos. Itt megerőszakolták és egy idegen identitást adtak neki, hogy szolgaságba hajtsák. Ez ennek az országnak a tragédiája.

A magyar antiszemitizmus is ebből az identitásból származik. Ez nem a magyarok antiszemitizmusa, hanem a katolikus egyházé. De ha a magyar identitást a katolicizmussal azonosítják (lásd.: “keresztény Magyarország”) , akkor a katolicizmus antiszemitizmusát saját nemzeti identitásuk részévé teszik. Ezek nem keresztények. Ezt azért fontos megérteni, mert az embereknek pozitív érzéseik vannak Jézus Krisztussal kapcsolatban, ezért félnek ellentmondani nekik. De ezeknek nincs közük Jézus Krisztushoz. Nincs bennük semmi tisztelni való. Ezek Isten ellenségei. Ezek azok a farkasok, akikről Jézus beszélt. Azok a juhok pedig, akiket a farkasok legyilkoltak, és akiknek a bőrébe bújtak, azok a zsidók és a zsidóságba beoltott igazi, újjászületett keresztények voltak. A katolicizmus megfordítja a bibliai világot és a valóságot. A jót mondja rossznak, és a rosszat mondja jónak. A katolicizmus a zsidóság és a kereszténység ellentéte és legnagyobb ellensége. Éppen úgy, mint minden hamisítvány. Ezért kellett az egész történelemben gyilkolniuk a zsidókat és az “eretneknek” bélyegzett igazi keresztényeket, mert az ő helyükbe léptek. A Biblia azt mondja, hogy egyetlen embergyilkos sem látja meg az Isten Országát, és ezek mindenkinél több embert gyilkoltak meg a történelem folyamán. Ezzel a vallással azonosítják a magyar identitást. A németek is egy hamis germán nemzettudat miatt nácultak el, a magyarok pedig a Szent Istvánnak adott katolikus korona miatt nem találnak ki a lelkük börtönéből. Ez a korona emiatt átkozott. Minden szerencsétlenségünk és tragédiánk forrása. A katolikus egyház szellemi gyarmatosításának és elnyomásának szimbóluma. A katolicizmus, mint “keresztény” nemzeti identitás, egy hazugság, átok ezen a népen. Nem vallási vitáról van szó, uraim, hanem életről és halálról.

Az ateista magyar értelmiség be van oltva ész ellen, amikor nem vesz tudomást erről, és a történelmet egy lineáris vonalnak tekinti. Azt gondolja, hogy ami régen volt, az elmúlt. Nem múlt el, generációk változnak, de ezek időtlenül itt vannak, és öröklődnek tovább. Mélyen a tudatalattiban élnek, és ha valaki megszólítja ezt az identitást, azonnal megbabonázza az embereket. Magyarország addig nem szabadul meg az elnyomás állandó rémétől, amíg ki nem dobja a lelkéből ezt a hamis identitást, és meg nem tanítja az embereket arra, hogy a magyar nem azonos a “kereszténnyel”, a jeresztény nem azonos a katolikussal, hogy az igazi kereszténység az szabadság, és nem elnyomás. A kereszténységnek semmi köze nincs az államhoz, és a “magyar” nem a vallással azonos. Nem a katolicizmusban vannak a gyökereink. Nem is a katolicizmus ilyen-olyan reformált változataiban, amelyek ebből a szempontból semmi különbséget nem jelentenek. A katolicizmus méreg. A magyar nép szabadon választhat identitást, világnézetet, államának csak annyi köze van ehhez, hogy ezt a szabadságot biztosítsa és megvédje.

Ha nem teszi, akkor jönnek az ilyen Gábriel és Mihály arkangyalok. Nézzük meg Gábriel arkangyal szobrát a Hősök terén. Egyik kezében tartja Szilveszter pápa átkozott, gyarmatosító koronáját, amelyet a legenda szerint Gábriel arkangyal szerzett meg István számára (Bibliát ismerő embereknek nem kérdés, micsoda baromság és hazugság ez, de mégis működik, mert a hazugságnak ereje van). A másik kezében pedig egy kettős keresztet tart, amely az apostolságot jelenti, és azt jelenti, hogy István apostoli király. Király és apostol egyszemélyben, állam és egyház, nemzet és vallás azonos. Mindez igaz István utódaira is, és akinek egy kevés szellemi látása van, és nemcsak az orráig lát, továbbá nem gondolja azt, hogy a világ akkor kezdődött, amikor ő megszületett, és minden más elmúlt, az tudja, hogy ezek az örökkévalóságban élnek, századokban gondolkodnak, jelen, múlt és jövő együtt van itt. Ugyanaz az egyház, és ugyanaz a király. Mindegy, hogy a mai államforma szerint (egyelőre) minek nevezik, de Orbán, aki azonosul a katolikus egyház apostoli küldetésével, ugyanaz a király. Balog, aki egy eretnek és kártékony idióta, Orbánra ugyanúgy tekint, mint a katolikus egyház Istvánra. A “keresztény” uralkodót látja benne, az apostoli királyt, akinek személyében az egyház és az állam egyesül. Ezt hiteti el a pálinkafőző felcsúti neofitával, aki ezt megeszi. Népének pedig ugyanezt az identitást adja, kirekesztve mindenki mást, aki nem tartozik az apostoli Magyarország ideájába. Idegen és ellenség lesz a külvilág, amely a maga szabadságával és demokratizmusával ezt az identitást veszélyezteti.

Nézzük meg, mit mond magáról a mi apostoli királyunk: “Keresztény családba születtem – mondta Orbán Viktor –, rendes nevem is van, nemcsak az, amit önök ismernek, ez az alázatot nélkülöző Viktor. Megkereszteltek, fölvettek e keresztény közösségbe, elsősorban a nagyszüleim ragaszkodásának eredményeképpen. A keresztlevelemben a Mihály név is szerepel. Ez nem olyan rossz kombináció, ha belegondolok. (Balog közbeveti: Győztes Mihály arkangyalra gondolsz…)” Érezzük az áhítatot Balog hangjában, ahogyan ezt mondja. Mihály arkangyalról kaptad a neved. Kiválasztott vagy. Szent István Felcsúton ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, ez sem véletlen. Ez is egy ökörség, a Biblia minden szavával szemben álló hazugság, nem csodálkoznék rajta, ha a stadion azon a helyen állna, ahova ezt a babonás felajánlást hazudják. Nyilván itt emelkedik ki a lélek az ember testéből egy gól láttán, ahogy azt Orbán teológus kifejti. Elmekórtani esetekről van szó, de komolyan kell venni, mert évszázados hazugságok állnak mögötte, és ez a magyar nép egyetlen használatban levő identitása.

Most Mihály újabb szobrot állít Gábrielnek, az apostoli király a koronát megszerző arkangyalnak. Nem kell röhögni, mert ezt elhiszik. A középkor hazugságait itt még nem döntötte meg senki. Sem a felvilágosodás ateistái, sem a máglyahalált túlélt újjászületett keresztények, akik be vannak pistulva a kis gyülekezeteikbe, és nem töltik be a lámpás szerepét, nem a föld sói. Magyar ember nem meri megvetni ezt a “Gábriel arkangyal” nevű hazugságot, mert belenevelték a hittanon a vallásos babonát, és nem tudja, hogy a Biblia ezeket sátáninak nevezi. Pál apostol ezt mondja: “Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat. Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magukat az igazság szolgáivá; a kiknek végük az ő cselekedeteik szerint lészen.” (II. Korinthus 11.13-15.) Milyen világos, de az emberek nem ismerik a Bibliát, mert a katolikus egyház – nem véletlenül – kivette a kezükből. A katolikus egyháznak a Biblia olyan, mint a vámpírnak a felkelő Nap.

Pedig abból mindent megtudhatnának ezekről. Pál apostol megmondja miről lehet felismerni a hamis apostolokat: “Hisz okosak lévén, örömest eltűritek az eszteleneket. Mert eltűritek, ha valaki leigáz titeket, ha valaki felfal, ha valaki megfog, ha valaki felfuvalkodik, ha valaki arczul ver titeket.” A mi apostoli királyunk az ő hamis egyházával és hamis angyalaival nem ezt teszi-e? Van-e Orbán Viktor Mihálynak és a katolikus egyháznak ennél pontosabb leírása? Ezeket megvetni és elutasítani érdem a Biblia szerint. Pál apostol szerint nem lenne szabad eltűrni, hogy leigázzanak, arcul verjenek minket. Ezt az egyházra mondja, de ha az állam és az egyház eggyé válik, akkor az államra és az apostoli királyra is igaz, Aki csak annyira apostol, amennyire a Sátán is az. Ez a szoborba öntött “Gábriel arkangyal” bálvány, amely mögött a Sátán áll a Biblia szerint. Nem azonos a Bibliában olvasható Gábriel arkangyallal. Ez csalás és hazugság. nem kell félni tőle, bele kell rúgni. A vallási tartalommal felruházott korona is bálvány, istentelenség, a tízparancsolat meggyalázása. Hazugság, hogy ez a magyarság önazonossága, létének és államiságának hordozója. Ez egy varázslás, feketemágia, boszorkányság, amellyel a pápai udvar a militáns katolikus egyház illegális hatalmát kiterjesztette a nemzetek fölé. A Biblia a Föld utálatosságnak nevezi. Minden nemzet első számú feladata lerázni ezt a hazug és átkozott igát. Már a középkori német-római császárok megmondták, hogy amíg a katolikus egyház nincs kiszorítva egy állam életéből, addig abban az országban szabadság és béke soha nem lesz. Minden országot és nemzetet kettészakítanak. Erről szólt az európai történelem. Ezek úgy tudták elhitetni, hogy ők “keresztény egyház”, hogy háborúkat vívtak, királyokat mérgeztek meg, csecsemőket gyilkoltak. Ha ez lenne Isten, akkor milyen lenne a Sátán?

Magyarország évszázadokkal van elmaradva. A kommunista évtizedek ebből a szempontból áldásnak számítottak, és ha valaki visszaemlékezik arra, hogy az orosz tankok között is milyen szellemi teljesítményre voltak képesek a “keresztény-nemzeti” hazug identitástól megfosztott magyarok, és ha összehasonlítja “Gábriel arkangyal” visszatért uralmával, Orbán Viktor Mihály apostoli rendszerének szellemi színvonalával, akkor láthatja a különbséget és a magyar átok okát. Meg kell nézni a Hősök terét. Körben állnak a magyar apostoli királyok szobrai, és felettük trónol “Gábriel arkangyal” (értsd: a katolikus egyház) a pápa koronájával és az apostoli kereszttel. Magyarország szabadságához az első lépés az lenne, hogy a Hősök terén a Gábriel szobrot le kellene dönteni, és el kellene dózerolni.

Most azonban Gábriel, a pápaság által ránk erőltetett apostoli királyság Magyarország szimbóluma lesz. A német nácikat jelképező sas Gábrielt ejti fogságba. (Még az sem tűnik fel senkinek, hogy ebben a hazug szimbolikában az ördög képes lenne legyőzni az Istent.) Ez azt jelenti, hogy a nácik igazi áldozatai nem a zsidók voltak, hanem a “keresztény-nemzeti” katolikus apostoli Magyarország, amelybe nem tartoznak bele a zsidók. Mintha a magyarok nem a nácik szövetségesei lettek volna, hanem a nácik áldozatai. Egyszerűen elképesztő primitív hazugság, amikor a magyar csapatok még a német bevonulás után is a nácik oldalán harcoltak. Ebben a kompozícióban a zsidók nem jelennek meg, ők mellékes szereplői az eseményeknek. Itt a magyarokat kell sajnálni. Mint Orbán Viktor Mihály a Mazsihisznak írta, úgy szereetnének emlékezni “hazánk német megszállásának 70. évfordulójára”, hogy az “Önök közösségeinek veszteségeit elismerő” emberek tegyenek valami pávalépéseket a “tisztelet kultúrája felé”. Eddig azt hittük, hogy a holokauszt 70. évfordulójára emlékezünk, ami a zsidóság pusztulásáról szól. Most kiderült, hogy a német megszállásra emlékezik az apostoli Magyarország, és az apostoli Magyarországhoz nem tartozó zsidók veszteségeit is elismerik nagylelkűen. Az el van felejtve, hogy a zsidókat hurcolták haláltáborba és nem az apostoli magyarokat, a zsidókat pedig éppen az apostoli Magyarország deportálta a náci haláltáborokba.

A németek ekkor a háborút már elveszítették. A Horthy által kinevezett színmagyar “keresztény” kormány, és a magyar államapparátus, a csendőrség, az alispánok, a helyi lakosok, kétségbeesett gyorsasággal gyűjtötték össze a zsidókat, hogy mielőtt a nácik elveszítik a háborút, még gyorsan elégettessék velük a magyar zsidókat, és megszabaduljanak tőlük. Már 1941-ben, amikor még sehol nem voltak a németek, látható volt az a buzgalom, amivel igyekeztek a magyarok minden elérhető zsidót a halálba küldeni. Azt az antiszemitizmust, amely ezt a gyűlöletet táplálta, a katolikus apostoli magyar állam és a katolikus egyház oltotta a nép lelkébe. A magyar identitást úgy definiálva, hogy keresztény magyar az, aki nem zsidó. Nem az, aki hisz a Bibliában, újjászületik, Isten a szívébe írja a törvényeit, és belül megváltozik Krisztus képére és hasonlatosságára, hanem az, aki nem zsidó. Lehetsz pogány, zsidó ne legyél. A pogányságodra ráhúzzuk a vallásos képmutató mázt.

Gábriel arkangyal irányította a zsidóüldözést, a pogromokat, a zsidótörvényeket, az antiszemita uszítást, a gettósítást és végül a deportálást. A katolikus egyház mindig az állammal gyilkoltatta le a zsidókat, most a katolikus apostoli Magyarország a német nácikat használta fel erre. Igazi rablógyilkosság volt ez, amit a magyarok végrehajtottak. Állami rendelet gondoskodott a zsidók kifosztásáról, vagyonuk elkobzásáról, majd a halálba küldésükről. Gábriel a sassal együttműködött, kiszolgálta, sőt felhasználta a sast. Alkalom volt a sas berepülése Gábriel számára, hogy félreállítsa az útból azokat, akik eddig akadályozták szíve vágyának teljesülését, a zsidók kirablását és megölését. Kellene csinálni egy másik szobrot, amelyen Gábriel és a sas együtt tépik a zsidók húsát.

Amikor Orbán Viktor Mihály emberei azt mondják, hogy akik a történelemhamisítást visszautasítják, azok a választási kampányba avatkoznak, akkor azzal elismerik, hogy a Gábriel arkangyalról szóló hazugságokat szavazatszerzésre és választási kampányra használják. Ez azt jelenti, hogy a magyar nép nem felháborodik a holokauszttagadáson, hanem megörül neki, és hálával fogadja. Boldogan szavaz arra, hogy nem csináltunk semmit, mi voltunk az áldozatok. A zsidók a rossz hírünket akarják kelteni. Nem nehéz felismerni a katolikus egyház évszázados technikáit és egész hazug természetét. Ezt a képmutatást nevelik az emberekbe, ezt tanítják az iskolában, meszelni a sírokat, és ez az antiszemitizmus árad belőlük. Ez viszont elpusztítja Magyarországot. És ha még nem volt elég Trianon, akkor mehetnek tovább ezen az úton.

A baj az, kedves apostoli “keresztény” magyar testvéreim, hogy akiket ti juhoknak hisztek, azok ragadozó farkasok. Jézus azt mondta róluk, hogy “öldökölni fognak”. Igaza volt, ez a természetük, végigöldökölték a történelmet. Ha hatalomhoz jutnak, nem tudnak mást tenni, mert ez a természetük. Öldökölni fognak. Nem lehet az újabb apostoli Magyarországot megúszni öldöklés nélkül, ha az ellenzék, a felvilágosult polgárok, a demokraták nem állítják meg ezeket időben. Ha a náci emlékmű az ártatlan áldozat Gábriel arkangyallal megépülhet és a helyén marad, akkor semmi nem menti meg Magyarországot a vérfürdőtől, amit ezek rendezni fognak. Ez egy határ. Ha az ellenzék ezen a ponton nem állítja meg őket, nem hoz radikális döntéseket, nem bénítja meg az életet, nem lép ki minden együttműködésből ezekkel, akkor elősegíti a bekövetkező vérontást.

Ezt az okot meghallja a világ. A világ nem olyan posztkommunista materialista, mint a magyar közgondolkodás. Van érzékük ezekhez a szellemi dolgokhoz, tudják, mi a fontos. Randolph Braham egy 91 éves apró ember, akinek egyetlen igaz gesztusának a híre bejárta a világsajtót, és felkapta a fejét a világ. Aki a trafikmutyiról és a szociális helyzetről beszél ebben a pillanatban, és nem a lényegről, amelyet akár itt a fentiekben is elolvashat, az süket, vak, felelőtlen és kártékony.

Végezetül egy megjegyzés: talán mindenki olvasta, mit nyilatkozott Rogán Antal arról, hogy Randolph Braham visszaadta a magyar állami kitüntetését. Arról nem beszélve, hogy milyen mocskos és aljas párhuzamot vonva tette ezt. Emlékezzünk arra, hogy ezt a Rogánt állította színpadra az antifasizmus jegyében a Németh Sándor-Feldmájer Péter páros közös alapítványa, palizott be ellenzéki pártokat és médiumokat, és mosta tisztára ezt a Fideszt, amelyik a náci szobrot állítja. Akkor azt mondták, hogy erre majd a Fidesz megváltozik. Az Amerikai Népszavát és szerény személyemet akkor is gyalázták, mert tiltakoztunk a hazugság ellen. Ungvári Tamás eufórikus hangulatban beszélt hülyeségeket, csak abban bízhatunk, hogy ezúttal sem ingyen. Szeretném, ha eszébe jutna mindenkinek, aki ugyanolyan lelkesen vonult akkor a Kossuth térre, mint most áprilisban vonul majd a vágóhídra, amit valamiért választásnak neveznek, hogy semmi nem jött be abból, amit mondtak, akkor is nekünk volt igazunk, és nem tudnak egyetlen esetet sem mondani, amikor ne így lett volna. De azért mi vagyunk a hülyék, ők pedig az okosok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (57 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +64 ( 84 szavazatból)
Bartus László: Mihály és Gábriel, 4.5 out of 5 based on 57 ratings

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Jav: Nem a turult, hanem a koronát!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Citizennek!
    .
    Ha az írásaim az ön számára “érthetetlenek és elfogadhatatlanok”, ez az ön problémája, amin részben önképzéssel lehet változtatni. Mert amíg nem érti, hogy mit írok, addig csak az előítéleteire alapozhatja az írásaim elutasítását…..
    Ha viszont „kioktatónak, önhittnek, fölényeskedőnek, a magam szerepét eltúlzónak, és magamat mindenki fölé helyezőnek” tekint – ami mind nem igaz, de joga van ilyennek látni – és ez nem tetszik önnek, akkor ezen tud segíteni. Ezerszer elmondtam, hogy mit kell tennie annak, aki azt akarja, hogy többet ne szólaljak meg és többet ne lásson egyetlen nyilvános oldalon se. Qrva egyszerű.
    Csak annyit kell tenni, hogy meg kell cáfolni azt, amit írok, amit mondok….
    .
    Egyszerű ugye? Legalább 5 éve ezt kérem mindenkitől.
    Cáfoljanak meg!!! Cáfolják meg, amit a Tetraéder alapján állítok.
    (Ez a politikai rendszer általam nyilvánosságra hozott 3 dimenziós modellje)
    Ezt kértem 2008-ban Szanyitól, amikor a végzetes „Balra magyar” stratégiával előjött, ezt kértem a kapcsolaton velem vitázó MSZP aktivistáktól, ezt kértem Dániel Pétertől, Árok Kornéltól, Kónya Pétertől és sorolhatnám. És a válaszuk csak személyeskedés és mocskolódás volt, és amikor az „érveik” elfogytak, akkor a törlés következett. (Mint ami itt is megy velem és az írásaimmal, a javaslataimmal kapcsolatban két éve a hozzászólók részéről, egyelőre törlés nélkül…..)
    Pedig volt javaslatom arra, hogyan lehetett volna megakadályozni a Fidesz 2/3 létrejöttét, (még a két forduló közt is!), volt javaslatom a nyugdíjvagyon elrablásának megelőzésére, és arra is, hogyan lehetett volna megakadályozni az alaptörvény hatályba lépését és a diktatúra létrejöttét. És még a Fidesz választási rendszere ELŐTT volt javaslatom arra, hogy a diktatúra felszámolását hogyan lehet elkezdeni a választással. És a választási rendszer pont olyan lett, amilyennek írtam, hogy lesz.
    (Az MSZP viszont egy izraeli tanácsára SZÁNDÉKOSAN olyan választási stratégiát követ, amivel még véletlenül se lehet nyerni, és ezt 2011 óta látja is az, aki ért hozzá)
    9 alkotmányjogi tanszéktől, volt miniszterektől, jogi intézetektől, neves alkotmányjogászoktól kértem, hogy az alaptörvény érvénytelenségéről írt megállapításaimat cáfolják meg.
    Csak valahogy erre sincs jelentkező. Aki meg kísérletet tett rá, az vagy a harmadik mondatában elismerte, hogy igazam van (Bárándy Péter: ” A népszuverenitás elve nélkül az alkotmányozás sz@r”) Vagy egyetlen mondattal megcáfoltam őket (Dr Kolláth György, Dr Majtényi László, stb…)
    .
    Mindez tűnhet önnek nagyképűnek, hogy milyen okosnak mutatom magam, de nem az. Mert nem csak mutatom, és nem is dicsekszem vele, én csak egyszerű ténynek kezelem, mert az. Leírt, dokumentált ténynek. Mert nagyképű akkor lennék, ha ezek nem történtek volna meg, nem lennének leírva, dokumentálva. Nagyképű akkor lennék, ha nem lenne egy világújdonságnak számító javaslatom a világ nyugdíjasainak anyagi ellátására vonatkozóan. De van. És azért lehet, mert előtte volt (van) javaslatom az államok új elvek szerinti felépítésére. Korszakváltó javaslataim vannak és nem csak a fogalom idézőjelbe tett változata szerint, mint Bajnainak. Én nem iskolát akarok teremteni, nem politikai szervezetbe gyűjtök embereket, nekem egy valódi korszak-váltásra vonatkozó forgatókönyvem van.
    A Tetraéder ugyanis pontosan megmutatja, hogy milyen lesz a világ, a Föld emberi társadalmainak következő társadalmi korszak-váltása.
    .
    Ön mennyire lenne szerény, ha tudná, hogy olyan van a kezében, ami előtte Rousseau vagy Lenin kezében volt? Ezzel nem hozzájuk szeretném hasonlítani magam, csak azt szerezném érzékeltetni, hogy milyen jelentőségű az, ami a kezemben van. És míg róluk utólag állapították meg, hogy amit tettek, az társadalmi korszakhatárt jelentett, én a Tetraéder alapján ELŐRE meg tudom mondani, hogy milyen LESZ a következő korszak-váltás. Szerintem a körülményekhez képest elég alázattal kezelem ezt a lehetőséget, és ettől sokkal kisebb súlyú dolgok azok, amik jobban bántanak. Pl a magyar alkotmányos rend politikai elit általi megváltoztatása.
    .
    És Ön ezek után mondhatna nagyképűnek és őrültnek is nyilváníthatna, ha nem ajánlanám fel a megcáfolásom lehetőségét. De miután ezt felajánlom, a fenti jelzőit akkor aggathatja rám, ha előbb MEGCÁFOL! Ha előbb BEBIZONYÍTJA, hogy amit írok, az hagymázos agyszülemény, a kitalálójának meg elmegyógyintézetben van a helye. Amíg ezt nem teszi meg, addig a jelzőit tartsa meg magának. Mert amikor majd kiderül, hogy tényleg igazam van, akkor csak szégyelhetné magát. De ön nem fogja, ön csak nicknevet (köpönyeget) vált, mert ahhoz se elég bátor, hogy a saját nevében mocskolódjon, csak álnév mögé bújva meri osztani a jelzőit.
    Mert ha javaslata volna valamire és ezt vitára is merné bocsátani, emlékeznék a nevére….De ahogy Achilleusz mondta, az ön (nick)neve „meghal”, az ön által képviselt eszme halálával együtt….és utána nem marad semmi, csak ez a szánalmas, hiteltelenítési kísérlete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Tisztelt Bartus László!
    Nem az Ön stílusában fogok válaszolni.
    Én továbbra is tisztelem, mint embert, és olvasni is fogom az írásait, mert az elemzései nagy része jó.
    Amiért válaszolni méltóztatott végre, azt is értem. (és akkor most már nem mondhatja, hogy nem olvasta egyetlen írásomat se, hiszen válaszolt rá).
    Mert van annyira okos, hogy így külön visszaidézve fölismerje belőle, hogy mit tett az általam idézett írásával. Ha szándékosan tette, akkor külön köszönet érte.
    .
    Igen, Ön felmentette a magyarokat végre a kollektív bűnösség vádja alól!!!
    Ön nagyon helyesen bebizonyította, hogy ami ezer éve zajlik Magyarországon, az nem „magyar”. Hanem a katolikus egyház által elfoglalt és leigázott népre RÁAGGATOTT, RÁ KÉNYSZERÍTETT hazugság.
    Ön bebizonyította, hogy az antiszemitizmus szintén nem „magyar” nemzeti tulajdonság, hanem a katolikus egyház és a hazaáruló „elit” hatalomtechnikai eszköze. Mert a mai politikai „elit” se nem magyar, se nem keresztény…
    .
    Én EZT üdvözöltem az itteni rövid írásomban, és csak biztatni tudom arra, hogy menjen tovább ezen az úton. És akkor meg fogja érteni, hogy kik voltak a magyarok István és a zsidó-kereszténység ránk kényszerítése ELŐTT, mert Ön nagyon helyesen látja, hogy az igazi magyar identitás István előttről való, és a mai jobboldalnak semmi köze hozzá. Azon kívül, hogy naponta alázza meg annak jelképeit, benne a Szent Koronával. Mert ehhez a koronához, annak szentségéhez a pápának és a magyar jobboldalnak van a legkevesebb köze. Csak azt hazudják, de Ön ne higgye el ezt a hazugságot (ha már a többit nagyon helyesen nem hiszi el)
    Nem a katolikus papok tanítottak meg bennünket magyarul, nem ők tanították népdalainkat, népmeséinket, tárgyainkon levő ősi jelképeket se ők tanították nekünk.
    A magyarság valóban nem Istvánnal és a pápa egyházával kezdődött.
    .
    Én csak arra hívtam fel a figyelmét, hogy Ön a Szent Koronáról csak az egyház hazugságát ismeri, itt az ideje, hogy ennek is jobban utána nézzen.
    Mert addig, amíg a magyarság valódi őstörténetével együtt nem ismeri a Szent Korona valódi lényegét, és a magyar alkotmányos rend ezer éves fejlődését, addig nem tud új paradigmát kínálni az olvasóinak a mai magyarországi politikai rendszer helyett. Addig csak a túlhaladott liberális demokrácia újbóli visszaállítását tudja ajánlani a magyar(országi) népnek, aminek már nincsenek és soha többet nem is lesznek meg a bevezetésének feltételei Magyarországon.
    Mert a magyar emberek vannak annyira kreatívak, hogy újat alkossanak az helyett, amit meghaladott az idő.
    Itt az ideje, hogy ezer év pápai uralom és elnyomás, majd 165 év restaurációs törekvések és különböző diktatúrák után új, magyarok vezette magyarországi társadalmat és államot építsünk.
    Ezt fogjuk tenni.
    .
    Én értem, hogy Ön ezt szeretné megelőzni a liberális demokrácia újbóli felkínálásával. De elkésett vele, túl sokáig támogatta a hazaáruló Fideszhez csatlakozott, egykor „balliberális” „ellenzéket”.
    De sose késő változtatni, és Ön bebizonyította, hogy képes rá.
    Ha viszont nem hajlandó segíteni az Alkotmányos Ellenállásban, ha nem hajlandó segíteni abban, hogy a magyar nép visszanyerje önrendelkezési jogát, akkor addig nem jövök az oldalára, amíg ebben változást nem látok.
    Sok sikert kívánok Önnek.
    Nem a liberális demokráciához való visszatéréshez, mert az nem fog sikerülni, az a hajó már elment, akármennyi pénzt tól bele az USA újra a magyar „ellenzékbe”
    Ahhoz a fejlődéshez kívánok sok sikert, amin látom, hogy elindult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  4. kedves Laci,-olyan kimeletlen pontossaggal irod meg azt a tortenelmi átkot,amely változatlanul él tovább,(bár néha ugy tűnik nekem,hogy a kelleténél borulatobb vagy)hogy ehhez a mi istenünk adjon energiát elhivatottsagot,a hosszú jovőben. ölellek ismeretlenül

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Kedves Andras, koszonom, ismeretlenul is szeretettel udv., BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Bartus Úr pedig olyan nekem, mint egy evilági “beavató”. De attól még különlegesebb számomra, hogy tisztában látszik lenni azzal, hogy Krisztus Országa nem e világból való… A többiek is nagyon jók… A hozzászólások között pedig időnként megdöbbentő felismeréseket lehet olvasni, de úgy tűnik, hatás nélküliek, mert mások nem emelik ki, talán el is felejtik… A sok részigazság között kevesen látják az “egészet”… Bartus Úr jól látja, a magyarok még mindig nem tudják, kicsodák… Ferenc Pápa helyretehetné ezt a dolgot?… Valamelyik beíró szerint, a magyarok már legalább háromszor kaptak esélyt a történelemben (felsorolta) és minhárom esetben az ezeréves szimbólumok miatt lett… Már régóta nem tudom elhinni, amit gyerekkorom óta sejtek (sok agymunka van mögötte), de a Bartus Úrnak hála, leesett… Félek! Hihetetlen, hogy 2014.-ben ilyet! De ha belegondolunk, nem kell hozzá más, csak egy (Iker jegyben született) “igazi őrült”, aki “tiszta” időszakaiban zseniként (!!!)ismeri fel, hogy hogyan lehet a maga jólléte és hiúsága érdekében hosszútávon kijátszani milliókat és veszélyeztetni az egész térség politikai biztonságát, stb… Ráadásul egy másik “fura alakkal”, az “orosz nagyság” jelenlegi “élharcosával” minden bizonnyal titkos szövetségben. Ha az USÁ-nak érdeke Oroszország erősödése, akkor itt nagy baj van! Háborút akarnak valakik a haszon miatt? Az EU meg tényleg tehetetlen?… Sok Életre veszélyes folyamatok vannak itt! Ha a “világ” túl sokáig vár és lebecsüli az ilyen “őrülteket”! Nem tanultak a Történelemből?!!! Egy másik hozzászóló a stadionépítéssel kapcsolatban írt egy zseniális észrevételt, aztán ő maga is mással folytatta és sajnálatos módon senki se kapcsolt. Csak én? Egész délután bőgtem, kis szünetekkel. Úristen! Hogy lehet ekkora sötétség!!! Hogy lehet ekkora közöny! Ekkora önzés! De kisebb felelőssége ellenére az Unió is vétkes, stb!… Évek óta motoszkál bennem, a magyar sajtó is csak “találgatja” az okát, hogy minek ennyi stadion… “A >>főnök<< szereti a focit…" (Egyébként a térségben máshol is több épült, pld. Romániában…) Senkinek nem jut eszébe beütni a Google-keresőbe, hogy: stadionepitesek keleteuropaban?! Ha belenéz, nemsokára ledöbbenhet, csak akkor gondolkodni is kéne! Sőt, szembenézni a valósággal és valamit tenni vagy: "majd csak lesz valahogy"?!!! Legyintettem. Ugyan már, ilyen rémálomban sincs! Okos barátom is (!) azt mondta, hogy azért is kellhetnek a stadionok, hogy legyen kedvük és helyük a fiataloknak a focihoz… De könyörgöm! Erre a célra max.futballpályák elegendőek a megfelelő "infrastruktúrával", stb.! Ha ennyi nem elég, ime:

    http://dotoho.blog.hu/2013/01/17/futballnacik_ha-ha-ha

    http://www.google.hu/search?q=stadionepitesek+keleteuropaban&btnG=Keres%C3%A9s

    http://m.figyelo.hu/cikkek/orban-a-harmadik-vilaghaborura-keszul

    ,amiket nem hittem el! Automatikusan az a határozott érzésem, asszociációm lett az említett beíró megjegyzése és e link alapján, hogy a római arénák, a chilei stadionok… Megőrültem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. óriási minden tanulmány.kár hogy csak pár ezren olvassuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Geri Tibornak
    Ha Ön olyan éles látású gondolkodó, mint azt állítja, akkor észre kellett vennie, hogy én az Ön stílustalanságát, mások, jórészt azonos, vagy közel azonos véleményéhez való viszonyulását kritizáltam és nem az Ön állításainak a tartalmát. Ön, önnön magát úgy állítja be előttünk, mintha Önben az emberiség mindenki mást megelőzni képes megmentőjét, és új ideák egyedüli felfedezőjét kellene tisztelnie máris (!) minden magyar embernek, egyúttal Ön lenne az egyetlen hiteles bírája mások ideái megítélésének.
    De tévedésben van, mert Ön itt nem tömegbázissal bíró pártvezetőkkel, tudományos műhelyek szakmai képviselőivel, vagy az értelmiségi réteg egészével vitatkozik, hanem az elvei, értékei, közéleti-politikai ízlése és érdeklődése alapján közös nevezőt találó, heterogén foglalkozású és összetételű emberek laza, a kívánatosnál sajnos lényegesen kisebb csoportjával.
    Én tehát továbbra is abban hiszek, hogy a kölcsönös tiszteleten és az érvek ütköztetésén alapuló vita képes a meggyőzésre, csak az viheti előre a tisztességgel vállalható ügyek/ideák terjesztését. Erre cáfolhatatlan példaként említhetném Krisztus, Mahatma Gandhi, vagy éppen Nelson Mandela módszer béli zsenialitását, akik nem vihették volna győzelemere az elveiket és a hitüket, ha nem a türelmes, érvelő és meggyőző erejű vita, és a személyes példaadás eszközeit használták volna fel.
    Egy dologban azonban egyet értek Önnel: ha a mai, magát demokratikusnak nevező ellenzéki pártok, mozgalmak és civil szervezetek vezérkara egyöntetűen művelt, elvhű, elkötelezett, következetes, vezetésre alkalmas és bátor lenne, akkor mára már elérhette volna az Orbán-rezsim bukását, vagy annak megingatását.
    A nick-name ügyében meg csak arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy már régebb óta köztudott az, hogy a hatalmat bitorló klikk, meg a vakbuzgó és faragatlan híveik a családtagokat sem kímélik meg a bosszútól, ha nekik úgy tetszik. Ha ők ezt szabadon megtehetik, akkor pedig én nem kockáztathatom meg azt, hogy a hozzám legközelebb állóknak ilyen módon bajt okozzak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Citizennek!
    Ön már másodszor ír nekem, és nem veszi észre, hogy még mindig rólam beszél, (eléggé gúnyos stílusban) és nem arról, amiről írok.
    Én ugyanis nem csak beszélek az érvek ütköztetéséről, hanem gyakorlom is.
    És ha venné a fáradságot, hogy egyszer végig is olvasná a belinkelt anyagaimat, akkor lehet, hogy jobban elgondolkodna, hogy miket is írok, és kevésbé gúnyolódna a “korszak-váltó” gondolataimon.
    Én ugyanis nem kijelentek, hanem vitát ajánlok. Megoldásokról való vitát.
    Csak hát partner nincs hozzá, illetve csak néhány.
    .
    Azért vagyok türelmetlen, mert soha vissza nem térő esélyünk van még kb 5 hétig. És ha addig nem sikerül valamit lépni, akkor utána a következő 20 évben egy ír vagy kanadai tó partján nyugodtam elvitatkozgatok bárkivel a volt Magyarország füstölgő romjairól….hogy hogyan kellett volna csinálni, és van-e, lesz-e még esélyük 50 év múlva a magyaroknak bármire…

    Sajnálom, hogy nem értették meg, hogy milyen lehetőségünk van, és sajnálom, hogy ebben még a segítségük látszatát se látom….
    Nem nekem kell majd elszámoljanak a tetteikkel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  10. Geri Tibor,
    Vitatkozni csak világos állításokkal lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Lényegbúvár

    Érdekes! Tényleg! Érveket!!! A Fideszes “gonosz bohócok” módszere ez: ürességük cirkuszával ijesztgetnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Témaközeli interjú a nepszava.hu-n:
    .
    “Kertész: Az angyali ország ördögi
    .
    Még látogatóba sem kíván visszatérni Magyarországra Kertész Ákos, aki nemrég politikai menedékjogot kapott Kanadában. Az írót nyílt levele – melyben az írta: “a magyar genetikusan alattvaló” – miatt számtalan inzultus érte, díszpolgári címétől is megfosztották, de ma sem húzná ki írásából a “genetikusan” szót. Szerinte ez a direkt félreértelmezett határozószó ürügy volt, de voltaképpen az verte ki biztosítékot, hogy megírta: Magyarország az egyetlen ország Európában, amelyik nem mutatott megbánást a holokauszt idején elkövetett rémtettekért.”
    Folytatás:
    http://nepszava.hu/cikk/1010268-kertesz-az-angyali-orszag-ordogi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos