Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Letartóztatási parancsot Orbánnak 2014. január 5. vasárnap 10:47

  • Hozzászólások(182)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Letartóztatási parancsot Orbánnak

Amit most szeretnék mondani az újév kezdetén, meglehetősen személyes jellegű. Legalábbis, ami a kiindulópontot illeti. Az Orbán-rendszerrel való foglalkozás egyre nagyobb undort váltott ki bennem az újságírással kapcsolatban. Először csak menekülés érzésem volt, majd undort éreztem, aztán értelmetlennek tartottam mindent. Szégyelltem, hogy egy idő után már nem szavak, hanem csak utálat és undor tör felőlem, de mégsem lehet csak szitokszavakat írni. Ők váltották ki, mégis én éreztem magam szennyesnek és bűnösnek az indulataim és a tehetetlen dühöm miatt. Úgy éreztem, semmi értelme annak, amit csinálunk, hogy a mindennapos hazugságözönről és elmebajról tudósítsunk, azt magyarázzuk, elemezzük. Megundorodtam a szakmámtól, úgy éreztem, ez nem nekem való, én nem tudom ezt elviselni. Éreztem, hogy valami nem stimmel.

Aztán arra lettem figyelmes, hogy valahányszor az amerikai sajtót olvasom, az amerikai hírműsorokat nézem, elmúlik ez az undor és utálat, csodálatos szakmának tartom az újságírást, inspirál, terveim és ambícióim lesznek. Kis időbe telt, amíg megfejtettem ezt az ellentmondást. Az ellentmondás oka az, hogy ami Magyarországon történik, annak megoldása nem klasszikus újságírói feladat. Amikor úgy próbálunk viselkedni, mint ahogy egy normális világban a demokráciában kell, akkor tévúton járunk. Magyarországon a sajtó szerepzavarban van, ahogyan a politikai ellenzék is. Most azokra gondolok, akiket nem a Fidesz fizet a háttérből vagy közvetve, és akiket nem Simicska irányít. Akik azt mondják, hogy olyan csapdába kerültünk, amelyből nincs kiút. Ez ugyanaz az érzés, amit az újságíró is érez. Márpedig kiút mindig van, csak nem jó helyen keressük.

Megértettem, miért van ez így. Ennek oka, hogy elfogadtuk, és elfogadjuk azt a hamis helyzetet, mintha egy legitim hatalom és demokratikus kormányzat működne. Mi olyan válaszokat adunk, amelyek egy jogállam és egy demokrácia autentikus válaszai. De a másik oldalon nem jogállami és nem demokratikus hatalom áll, hanem egy bűnszervezet. Az újságírónak ebben az esetben nem az a dolga, hogy cikkeket írjon e bűnszervezet mindennapi ténykedéséről, mintha itt egy kormány működne, hanem az, hogy rendőr után kiáltson. A szerepzavar abból fakad, hogy nem egy malomban őrlünk. A mi válaszaink nem autentikusak a helyzetre, ahogyan a politikai ellenzék válaszai sem azok (újra hozzáteszem: nem azokról van szó, akik zsarolás, lefizetés és egyéb alkuk nyomán a bűnözők társtettesei).

A magyar sajtónak meg kell értenie, hogy nincs tovább miért eljátszani ezt a szerepet. Nem vagyunk a helyzettel kompatibilisek. Ennek csak a felszíne az, hogy valamikor több hetes tényfeltáró munkával kellett felderíteni olyan összefüggéseket, hogy a kormányzat milyen áttételeken kapcsolódik azokhoz, akiknek milliárdokat juttat. Ma ezt kutatni sem kell, a miniszter kiadja a listát róla, megjelenik a közlönyben. Ez maga a működési mód. És mivel megszállták az államigazgatás és a bűnüldözés minden pontját, nem lehet semmit tenni ellene. Valójában fegyvert szegeznek ránk. Ugyanazt a forgatókönyvet hajtották végre, mintha 2006-ban sikerült volna az utcai hatalomátvétel. A “forradalom” akkor megbukott, de a demokráciában elfogadhatatlan eszközökkel kétharmados parlamenti többséget szerezve végrehajtották ugyanazt. Ez a kétharmad sem ruházta fel őket olyan jogokkal, mint amilyenekkel magukat felruházták. Csupán annyi történt, hogy a forgatókönyv fejlécén a “forradalom” szó elé írták, hogy “fülke”.

A “forradalom” eredeti terve szerint megszállták a rádió és a televízió épületét, elfoglalták az ügyészséget, a rendőrséget, megszállták az Állami Számvevőszéket, elfoglalták a bíróság épületét, behatoltak az Alkotmánybíróságra és birtokba vették a testületet. A parlamentben statáriális jellegű törvénykezést hoztak létre, a népképviselet épületébe katonákat vezényeltek, akik sakkban tartják az ellenzéket. Önhatalmúlag megváltoztatták az alkotmányos rendet, saját új alkotmányt adtak az országnak, amelyet senki nem szavazott meg rajtuk kívül, és senki nem legitimált. Ezt az Alkotmány tiltotta, a Btk. pedig az államellenes bűncselekmények között büntetni rendeli.

Már a kétharmados parlamenti többség is demokráciában megengedhetetlen eszközökkel és módon született. A politikai ellenfelek egy részét igyekeztek szétverni, a többieket a nemzetből kitagadták. A győzelem után nem egy választást nyert demokratikus pártszövetség vette át a kormányzást, hanem egy bűnszervezet rontott rá az államhatalmi szervekre, megszállta az országot, elfoglalta a stratégiai pontokat, statáriális helyzetet vezetett be, és megbénította az ország védekező képességét. Puccsisták vették át a hatalmat, és az intézkedéseik azért nevetségesek, mert a bűnszervezet a demokratikus látszat és díszletek között valósítja meg azt, amit egy katonai puccs után hatalomra kerülő junta. A komikus helyzet a látszat és a valóság között feszül. Olyan ez, mint amikor a bankrablók betörnek egy bankba, lefegyverzik az őrséget, kikapcsolják a riasztóberendezést, a személyzetet a földre kényszerítik, kifosztják a széfet, és ezután megnyitják a bankot a forgalom előtt, mintha mi sem történt volna. A bankrablók üzemeltetik tovább a bankfiókot fegyverrel a kezükben.

Ha Orbán bűnszervezete úgy viselkedne kívülről is, mint ahogyan egy katonai junta puccsistái, nem lennének nevetségesek az intézkedéseik. A Közgépbe tolt százmilliárdok, a közmédiának álcázott hazugsággyár, a kert végébe épített futballstadion, a megszállt trafikok, elfoglalt földek, a bíróságokon zajló koncepciós perek természetesek volnának. Csak így röhejesek, hogy külsőre pályázatnak látszik, közbeszerzésnek tűnik, a pisztollyal a fejnél befizetett stadiontámogatást TAO-nak hívják. Ezért kell megőrülni tőle, ezért tudna ütni az ember, és ezért jön ki csak káromkodás a száján, mert belső lényegét tekintve ez egy szimpla puccs, fegyveres megszállás és bankrablás. A bűnszervezet vezetője, egy közönséges rablóvezér és útonálló, miniszterelnöknek mondja magát, a banda vezérkarát kormánynak és pártelnökségnek hívják, de e külső látszat mellett saját zsebre működtetik a megpuccsolt, megszállt és elfoglalt országot. Nem kell elfogadni a hazug öndefiníciót, nem kell úgy tenni, mintha nem látnánk, miről van szó. Joga van mindenkinek hülyének lenni, de nem muszáj.

Ez a valóságos helyzet, a sajtó pedig úgy működik, mintha a szeme elé vetített díszletek valódiak lennének. Nem látják a vászon mögött a korhely bandát, a fegyveres banditákat. Ezek ugyanis fegyveres banditák, a TEK nevű kommandósbrigád a bűnszervezet fegyveres alakulata. A nevüket azért kapták, hogy alkalomadtán minden olyan ellenállást, amely a törvényes rend helyreállítására irányul, terrorizmusnak nevezzenek, az alkotmányos rend védelmét terrorizmusnak tüntessék fel, miközben ők maguk a terroristák. Bizarr, hogy az Alkotmányt megpuccsoló bűnözők, miután elfoglalták a Nemzetbiztonsági Hivatalt, azt “Alkotmányvédelmi Hivatalnak” nevezték el. Ebben is benne van a fenyegetés. A csaló alaptörvénythez már nem lehet nyúlni, azt nem lehet kétségbe vonni. Az állam védi. Fegyveres erejükhöz tartozik még az egykori magyar rendőrség és honvédség, amelyeket egyetlen puskalövés nélkül elfoglaltak. Ez a tényleges helyzet.

A tehetetlen düh, az ellenzék által emlegetett csapdahelyzet abból fakad, hogy ezt a tényleges helyzetet nem ismerik fel, és nem ennek megfelelően cselekszenek. Ők a díszlettel folytatnak párbeszédet, miközben a díszletek mögött egy terrorszervezet, bűnbanda ténykedik. Nem kompatibilis a valódi helyzettel a reakció. Nem autentikusak a válaszok. Egy kivetített képpel társalognak, miközben a vászon mögött teherautóba pakolják a Nemzeti Bank kincseit, a költségvetés bevételeit. Mivel nem egyszeri rablásról van szó, hanem tartós kifosztásról, működtetik az elfoglalt országot, hogy az nekik termeljen. Csak annyit fordítanak rá, amennyit feltétlenül muszáj, betegek és öregek dögöljenek meg, okos emberek képzésére nincs szükség, minél többen menjenek közmunkás rabszolgának éhbérérét. Már rabszolgákat is tartanak.

Az újságíró azért utálja meg a szakmáját, mert érzi ezt a hazugságot, és hogy nincs a helyén. Nem azt teszi, ami a dolga. Az újságírónak ebben az esetben nem az a dolga, hogy helyszíni közvetítést adjon arról, amit a terroristák vetítenek elé, hanem az, hogy a vászon mögé nézzen, és azt írja meg, amit ott lát. Ez az oka annak, hogy budapesti kedves kollégáim egy része is lehülyéz engem, mert velük szintén két malomban őrlünk. Én kényszerűségből írok arról is, hogy mit művel a farkas, amikor báránynak mutatja magát, de én a farkast látom, míg az otthoniak a bárányt. Eltévedt bárányt, aki egy kicsit sérti a demokratikus elveket, de elhiszik neki, hogy egy bárány. Nekem mindenem tiltakozik az ellen, hogy a terroristák bűncselekményeiről úgy számoljunk be, mintha itt egy kormány működne, amely ugyan megnyirbálta a demokratikus jogokat, de attól még kormány. A hazai értelmiség még ott tart, hogy valahogy ki kellene egyezni velük. De ez nem fog menni. Terroristákkal nincs miről egyezkedni, és ők sem egyezkednek. Márpedig ez nem egy kormány. Ez egy terrorszervezet, bűnszervezet, zsiványtanya, puccsista rablóbanda. Itt legfeljebb úgy lehet írni róluk, ahogyan a bűnügyi rovatokban szokás. De az újságírónak nem ez a dolga, hanem az, hogy a valóságnak megfelelően reagáljon, és semmi mást ne tegyen, mint rendőr után kiáltson. Feleslegesen öljük egymást is. Legalább azoknak, akik nem adták el magukat, ebben a minimumban meg kellene egyezniük.

Az autentikus reakció az lett volna, miután Orbán bejelentette a fülkeforradalmat, s erre hivatkozva a NENYI-ben egy új rendszer megalapításával bízta meg magát, hogy  az ellenzék figyelmeztesse őt: ha ezt megteszi, Alkotmányt sért, és a Btk. alapján életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélendő. Amikor az Alkotmányt felszámolta, az ország stratégiai pontjait elfoglalta, és a hatalmat kizárólagosan saját kezébe összpontosította, akkor az ellenzék vezetőinek közölnie kellett volna vele, hogy ez puccs, a hatalma mostantól illegitim, bűnözőként bitorolja a közhatalmat, és mostantól így bánnak vele. Ha erre nem mond le, akkor a rendőrség és a katonaság parancsnokai közül meg kellett volna keresni azokat, akik hűek az alkotmányos rendhez, az Alkotmányra tett esküjükhöz, és egy összehangolt akció keretében Orbánt és bűntársait őrizetbe kellett volna venni. Erről tájékoztatni kellett volna az Európai Unió vezetőit, és kérni, hogy ha a “békemenet” jól ismert békés tüntetői zavargásokat robbantanak ki, akkor nyújtsanak segítséget a rend fenntartásához. Amíg Orbánék ellen zajlik a büntetőper, vissza kellett volna állítani jogaiba az Alkotmányt, és új demokratikus választásokat kiírni. Ez lett volna az egyetlen jogállami, alkotmányos és törvényes eljárás. És ugyanez ma is.

Ezért rájöttem, hogy nem az újságíró szakmával van baj, nem én utáltam meg ezt a szakmát. A bennem feszülő indulatok nem az én problémám, hanem éppen az egészséges lelkemet mutatják: erre a törvénytelen helyzetre ez a helyes reakció. Ezt a rendszert csak az antiszemiták, a kádárista ingyen sört (rezsit, stb.) lesők és a korrupt kollaboránsok támogatják. Normális embernek mindene tiltakozik ellene. Ezért éreztem mindig úgy, hogy be kellene zárni az Amerikai Népszavát, semmi értelme annak, hogy közvetítsük, hogyan hazudnak a bűnözők, miközben egyetlen feladatunk lenne: követelni az azonnali letartóztatásukat. Teljes szereptévesztés, hogy mi is pótszert adjunk, pótcselekvést nyújtsunk a becsapott emberek egy részének, akik megnyugszanak kissé, ha hallják az igazság egy morzsáját. Az újságíró feladata a törvénytelen helyzet elleni tiltakozás. Akik ebből élnek, hogy úgy tegyenek, mintha a farkas bégetne, azokat valamennyire meg lehet érteni. De mi nem ebből élünk. Nekünk nem kell hazudni a megélhetésért. Igazából, a más malomban őrlő kedves kollégáknak sem kellene, mert amikor ezt a szép hivatást választották, ha nem is formálisan, de lélekben arra vállalkoztak, hogy ettől a helyzettől a hazájukat megvédik. De nem teszik.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ennek a bűnszervezetnek, mint minden terrorista csoportnak, szintén van ideológiája. Ez is egy Szent Háború, katolikus dzsihád. Sokan lebecsülik a kereszténynemzeti klerikálfasiszta antiszemita ideológia szerepét, és úgy tekintenek arra, mint egy fügefalevélre, amely csak a “maffia”, a szabadrablás leplezésére szolgál. Nem erről van szó. Ahogyan az öngyilkos merénylők, ezek is meg vannak győződve arról, hogy küldetésük van, és elhiszik magukról, hogy nem bűnözők, hanem a sors (Isten) eszközei. Ezért legalább olyan fontos annak kimutatása, hogy ez a bűnszervezet egy olyan ideológia mentén szerveződik, amely évszázadokon át Európa szenvedéseit, háborúit és népirtásait idézte elő. A katolicizmus éppen olyan puccs eredményeként létrejött csalás, mint az orbáni “demokrácia”. A nevet ugyanúgy megtartotta, miközben a tartalmát kibelezte. Egy bűnszervezet gyilkolta és rabolta végig a világot a kereszténység neve alatt. A katolikus egyház kezéhez több vér tapad, mint a nácik kezéhez, akik semmi mást nem tettek, csak a katolikus antiszemitizmusból elhagyták a vallási mázt, és kivették belőle a lényeget. Ez ellen a hazugság ellen legalább olyan fontos küzdeni, különösen Magyarországon, ahol a nemzeti identitást ehhez a hamis egyházhoz kötötték, mint ugyanennek a bűnszervezetnek a maffiajellege ellen.

A magyar sajtó és az igazi ellenzék elmulasztotta a helyzet valós értékelését, és ennek következtében elmaradt a megszálló puccsisták vezetőinek letartóztatása. A tényleges helyzet felismeréséhez talán idő is kellett. Nem dicsekvésből mondom, de az Amerikai Népszava ebben élen járt, évekkel előzte meg a teljes magyar sajtót és ellenzéket. De mostanra a leghülyébb ember is láthatja, hogy igazunk volt, és mi a valóság. S mivel a helyzet az elmulasztott lehetőség óta semmit nem változott, a feladat és a lehetőség ma is ugyanaz.

Büszkén mondhatom, hogy a teljes magyar sajtóból mi vagyunk az elsők, akik a megpuccsolt Alkotmány alapján felszólítjuk a legitim módon soha meg nem szűnt Magyar Köztársaság rendőri vezetőit, a hadsereg parancsnokait, hogy esküjükhöz híven védjék meg az alkotmányos rendet, állítsák helyre az Alkotmányt, és azonnal vegyék őrizetbe Orbán Viktort, Kövér Lászlót és Áder Jánost, valamint bűntársaikat, akik államellenes bűncselekményt hajtottak végre, a hatalom kizárólagos gyakorlását valósították meg, és hatalmukkal visszaélve erőszakosan megváltoztatták az alkotmányos rendet. Orbánt és bűntársait helyezzék bűnvádi eljárás alá, kutassák fel és foglalják le a bankszámláikat és a vagyonukat.

Felszólítjuk az ellenzéket, hogy tegyen lépéseket az Európai Unió, az Egyesült Államok és az Egyeszült Nemzetek Szervezete felé, hogy a tényleges helyzetről felvilágosítást adjanak. Tegyenek lépéseket a bűnözők letartóztatása és az alkotmányos rend helyreállítása érdekében. A lakosságnak pedig fel kell vennie a passzív ellenállás formájában a harcot az országot puccsal elfoglalt bűnözők ellen. Az Orbán-rendszer minden ténykedésére és bejelentésére csupán egyetlen választ kell adni: illegitim hatalom, törvénytelen alaptörvény, bűnszervezet által végrehajtott puccs, törvénytelen helyzet. Tartóztassák le a bűnözőket.

Ez a sajtó dolga, hogy ezt követelje, és az embereket erre szólítsa fel. Nem kell ezen csodálkozni. Az ország legjobb elméi megírták egy könyvben, hogy ez egy bűnszervezet. Csak azt nem írták meg, hogy a hatalmat is bűncselekmény révén gyakorolják, miután egy államcsínyt követően illegitim rendszert hoztak létre. De bűnözőket mindenképp le kell tartóztatni. Nem számít, ha ez nem történik meg, akkor is csak ezt kell követelni. El kell indítani az órát, hogy Orbán Viktor hány napja van még mindig szabadlábon.

Most kezdem érezni, mégis milyen nagyszerű hivatás ez. Nemcsak Amerikában, hanem Magyarországon is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (193 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +298 ( 350 szavazatból)
Bartus László: Letartóztatási parancsot Orbánnak, 4.7 out of 5 based on 193 ratings

  • Hozzászólások(182)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

182 Reader’s Comments

  1. Neked5…
    És hol van a képről RuzsaoszterSándor, aki a lovát ugratja ?
    Most már nem az urakra lő, hanem fácánokra ?
    Egykor még Kovács Mihály társtulajdonosaként láthattuk őt a Parádi Üveggyárban, mit szólhat ehhez a gyorsanjött jobboldalisághoz a világfi Kovács úr?
    Egyébként ez a vadásztársaság is zrt, mint minden rendes fid-SS vállakozás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  2. Neked5gigabájt (2014. január 6. hétfő 17:11)
    Én marha azt hittem, hogy a régi nemesség tanult valamit az elmúlt 100 évben.
    Semmit nem tanultak, és totálisan elvtelenek. Összefekszenek ezek akárkivel, csak pénze legyen, az sem baj, ha maffiózó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  3. Majd a vádpontoknál a Hősök terén kéretik felolvasni.
    http://www.blogsziget.hu/blogs/miezai/index.php?pid=9075

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  4. Málnaszőr: ő is ott van a képen, bakfitty!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. http://hvg.hu/itthon/20140106_Igy_vallott_Lazar_Janos_a_vadaszkalandjai

    További fotók, amit azóta a művésznő törölt a facebook oldaláról:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  6. http://kepfeltoltes.hu/140106/869370353image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  7. http://kepfeltoltes.hu/140106/1331717642image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. http://kepfeltoltes.hu/140106/840876953image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. http://kepfeltoltes.hu/140106/221977535image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  10. http://kepfeltoltes.hu/140106/547617885image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. http://kepfeltoltes.hu/140106/470102304image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  12. Urak, Urak !
    Ti Wales ebek!
    -Bocsánat tisztelt és szeretett ebek!-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  13. Kedves törzsolvtásrak, sajnálom, hogy apic hosszú hozzászólására nem volt reakció. – Dec. 6. Pedig megéri a fáradságot,. Elég hasznos itt a nagy indulati felhorgadásban, elborulásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Jacob Horner
    4x olvastam végig,2x 6-.kán, meg most 2x.
    Semmi újat nem írt, amit mi itt, minden szerénység nélkül írhatom, ki ne veséztünk volna.
    Talán ha kiragadná azt a részletet,ami elkerülte volna a figyelmünket, ezzel is segítve a “nagy indulati felhorgadásban,elborulásban megakadályozandó” olvtársakat.
    Vagy csak funkcionális analfabéták lennénk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  15. Kedves Bartus László! Az írása lenyűgöző, és azt hiszem, az egyetlen lehetséges megoldást vázolta fel az alkotmányosság, a demokrácia, a tisztességes országműködtetés helyreállítására. Nagyon sokan érezzük, hogy nem elég csak a fülke homályában “orrba vágni” őket, és nem elég a neten ordibálni, vicsorogni, nyugtatva háborgó, lázongó lelkünket. Ahhoz,amit Ön itt leírt, nem véres forradalom kell (ezzel Ön is egyetért), hanem azoknak az erőknek az összefogása, akik együttműködve végrehajtják a fentieket.
    Szívemből és szívemhez szólt ez az írás. Apróság (bár nem lényegtelen), kár volt “kádározni”. A két embert (nem kell leírnom a nevüket) még egy percben sem lehet emlegetni. Az egyik szerény volt és szegény, a másik nagyképű és mohó gazdaggá “sikerült” válnia. Az egyik az ország , és a lakosság nagyobb részének az érdekeit tartotta szem előtt, a másik a saját magáét és vazallusaiét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  16. Geri Tibor,
    Erőt vettem magamon, és elolvastam az Alkotmányos Ellenállás című izét.
    .
    1. Tartalma, értelme
    Nincs értelme “tárgyalásokat” kezdeményezni a hatalom békés visszaadásáról. Ez olyan illúzió, amit a 89-90-es békés váltás képe táplál. Csakhogy akkor egy olyan hatalom tette fel a kezét, ami alól már kicsúszott a talaj, pozícióban levő emberei saját gazdasági és politikai helyzetük átmentésével voltak elfoglalva, és ezt a tömegek is tudták. Most nem ilyen a helyzet.
    Semmi szükség arra, hogy e fasiszta rend bármely megbízottjával valamely önjelölt ellenállók tárgyaljanak az alkotmány és a törvényes rend alkalmas formájáról, tartalmáról, mert első lépésben egyszerűen vissza lehet térni a megpuccsolt Magyar Köztársaság rendjéhez, majd azon belül az Alkotmánynak – jogosan hiányolt – megígért módosítását nyíltan lehet megtárgyalni.
    Az önjelölt tárgyalóknak nem is lenne tömegtámogatásuk, mert az emberek nem éreznék úgy, hogy őket képviselik.
    Ezzel a hatalommal nem is szabad tárgyalásokat kezdeményezni (hacsak nem a büntetőügyük tárgyalását), mert a Köztársaság elleni legsúlyosabb bűncselekményt követték el. Ezt csak mereven visszautasítani lehet, elkövetőinek pedig nem adható kegyelem.
    .
    2. Praktikus kérdések
    Ezt úgy ahogy van, magasról lecsinálja a fasiszta hatalom.
    Tömegekhez nem jut el. Ha eljutna is, mozgósító ereje nincs.
    Ha esetleg támadna, a fasiszta rezsim rövid úton begyűjtené és kiiktatná a politikából a szervezőket.
    Egyetértek, hogy nyilvánosan meg kell hirdetni hatalmuk visszautasítását, cselekedetük bűnösségét, rendszerük érvénytelenségét, vagyis meg kell hirdetni a politikai hadiállapotot.
    De ezt vagy erős politikai tömörülésnek kell megtennie, vagy titkos szervezetnek, vagy mindkettőnek. Most nem működik a nyolcvanas évek technikája, hogy személyek és kisebb csoportok formális törvénysértő módon demokratikus jogállami normák szerint viselkednek, és ezzel szembesítik a közvéleményt és a hatalmat is a rendszer ellentmondásaival. Akkor ez működött, mert mindenki számára nyilvánvaló volt a hatalom hanyatlása, a rendszer elaggása. A mai rezsim élvezettel hazudozik, és magasról tesz a jogelvekre. Most van hatalma csúcsán, helyezkedik, intézkedik, szervez, intrikál, élvezi a sikert, szerez és oszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  17. Jacob Horner
    Talán adhatnál egy konkrétabb linket is nem csak dátumot, me…! Ezek után biztos szólnék én is.
    Bumburi!
    légyszi segíts már ki! Sztem a Jákob nem fogja megtenni!
    Köszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Én befogom a pofámat girbegurba, mert ki leszek ….
    Jobbik esetben csak moderálva. Mégiscsak tűrhetetlen, amit művelek!.
    Szóval a véleményem …………………… ……………. ……………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Bocsi, megtaláltam, elolvastam.
    Jacob Horner, Apic!
    Igaz és nagyon jó. De ezzel sem megyünk semmire. Ez nem lepocskondiázás részemről, szomorúan írtam le. Nekünk, nekem megoldás kell. Az már valami, ha van helyes jelszó. Gerit sem bántanám szívesen, tegye, hátha hat. Minden számít. De az emberek felvilágosítása lenne a legfontosabb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Latyapatya

    Kösz, hogy elolvastad.

    bumburi

    “KÉT MALOMBAN ŐRÖLNEK.” A terrorista – békés pizzafogyasztó.
    A végén pedig a Bartus L. bankrabló példájának megfordítása.
    Kedves bumburi !

    Bocs, hogy csak ilyen rövideket írogatok.

    apic jeles hozzászólása január 6 0,23

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Jacob Horner
    De hát nem arról beszélünk már hónapok óta, hogy a diktatúrát nem lehet demokratikus úton….
    Ugyanaz, csak más szavakkal.
    Szerintem ez játék a szavakkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  22. Egyelőre ez még egy szavazással létrejött Rontó Pál rendszer. A többség demokratikus akaratát fejezte ki, hogy felszámolják a demokráciát. Undorító, de ez van. Meg kell tapasztalni a választási csalást, hogy átlátható legyen a diktatúra természete. Akkor már eséllyel lehet nemzetközi fórumokhoz fordulni, bojkottálni, stb. Ha a csalás lényegtelen mértékű lesz és a F. mégis nyer, akkor nagyjából megpukkadhatunk. A világ ránk figyelő része pedig megállapíthatja, akkora böszmék vagyunk hogy ülve nyaljuk a ” magasságos telihódat.”

    KÉtkettőre lenne egy ajánlatom. Szeretnék fogadni Admin,-nál az ellenzék győzelmére. Tisztességes odds-ot várok. Legalább ötvenszerest. Ha nyerek, szívesen támogatom a lapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  23. Gonoszka,
    Ez most helyeslő vagy ellenkező nemvélemény?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. “Ezzel a hatalommal nem is szabad tárgyalásokat kezdeményezni (hacsak nem a büntetőügyük tárgyalását), mert a Köztársaság elleni legsúlyosabb bűncselekményt követték el. Ezt csak mereven visszautasítani lehet, elkövetőinek pedig nem adható kegyelem.”
    *
    So ist es. ! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. Gonoszka,
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. .
    A FID-SS ÖSSZES GAZDASÁGI VÁLLALKOZÁSA ZRT, AMI ARRA MUTAT, HOGY A PÁRT MAGA IS EGY NAGYON IS ZÁRTKÖRŰ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG.
    És ez az állapot nem most jött létre, hanem már a kilencvenes években. Sorolni lehetne az akkor alapított ill állami cégből fid-SS céggé degradálódott cégek neveit.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. ui > 17,43-hoz
    .
    Ezt azért kell így kihangsúlyozni, mert sokan ma is hajlamosak elhinni, hogy a Fiatal Demokraták Szövetsége egy idealista emberkékből összterelődött “jóságos” gyülekezet volt. Pedig az az igazság, hogy nagyon is ravasz, a válaztókat félrevezető imázzsal operáló – tisztelet a kivételnek, akik kiléptek közülük – csalók csapata volt . m á r . a k k o r . is, tehát nemcsak ma lettek ilyenek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. girbegurba
    2014. január 7. kedd
    14:54

    Nem értetted meg az Alkotmányos Ellenállás meghirdetésének lényegét.
    Azt, hogy MIT hirdettünk meg és MIÉRT…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  29. Jó, akkor terv szerint ilyen bután halok meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Az a saját problémád lenne, ha Te a saját hibádból ilyen bután halsz meg.
    A baj, hogy a hozzád hasonló értelmiségiek hasonló butasága miatt emberek ezrei halnak meg értelmetlenül, és milliók nyomorognak egy diktatúra alatt abban az országban, mely akár 30 millió embert is el tud látni élelemmel.
    Tehát egy értelmiségi butasága mégse magánügy….:-((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. Erre csak azt tudom mondani, hogy QRVA JÓ cikk. Mivel Amerikában voltam, nem olvastam a cikket akkor, amikor megjelent. Most jutottam hozzá. Egyszóval tökéletes Bartus-írás, mint mindig. Bárcsak megfogadná valaki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Megkeresném azt a csavarkulcsot,amivel Orbán elkezdte
    a kordont bontani. Remek karperec lehetne belőle neki.
    Soha le sem venném róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos