Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sarló-kalapácsos lobogók a Fidesz székházán 2014. január 18. szombat 15:43 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sarló-kalapácsos lobogók a Fidesz székházán

Budapest – Méltó helyre, a Fidesz Lendvay utcai székházára feszítettek ki sarló-kalapácsos szovjet zászlókra emlékeztető molinókat az Együtt-PM aktivistái. Az apropó Orbán Viktor moszkvai villámlátogatása, melynek során megállapodott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a paksi atomerőmű orosz közreműködéssel történő bővítéséről.

A beruházás mintegy 10 milliárd euróba (3 ezermilliárd forint) fáj majd a magyar adófizetőknek, ennyivel növeli ugyanis a magyar államadósságot. Azt az államadósságot, amely ellen a Fidesz egyébként már jó ideje sikertelenül folytat szabadságharcot.

A korábban orosz-ellenességéről ismert Fidesz környékén mostanság új szelek fújdogálnak. Orbén Viktor és pártja néhány évvel ezelőtt még bírált mindenkit, aki az oroszokkal kívánt üzletelni, maga a pártvezér pedig egy március 15-i megszólalásában Brüsszelt Moszkvához hasonlította. (Nyilván nem Brüsszel dicséretének szánta az összehasonlítást.)

Mostanra persze minden megváltozott, Putyin jó ember lett, az orosz üzlet pedig, Lázár János szerény meglátásai szerint legalábbis, az utóbbi 40 év legjobb befektetése.

Orbán Viktor és a Fidesz mostanság különös anyagból van gyúrva, és sajátos affinitást mutat a keleti despoták iránt. Ma a Fidesz egyetlen parlamenti párt, amely hivatalos kapcsolatot ápol a Kínai Kommunista Párttal, és Orbán Viktor kormánya az, amely máig nem tudni milyen vélt vagy valós előnyök ellenértékeként, átadta az azerieknek a baltás gyilkos néven elhíresült Szafarovot.

Szombaton délelőtt a kormánypárt Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely azt mondta: a paksi bővítéssel kapcsolatos államközi megállapodás kierőszakolása a Fidesz és Orbán Viktor erkölcsi megsemmisülését jelenti. Orbán Viktor miniszterelnök politikai pályája első jelentős lépéseként hazaküldte az oroszokat, 25 évvel később “politikai pályája utolsó jelentős lépéseként visszahívta őket.
A kormányfő egy tál lencséért, “tegyük hozzá, egy óriási nagy tál lencséért” eladott mindent, amit az elmúlt időszakban képviselt.

Karácsony Gergely szerint a miniszterelnök olyan országgal kötött alkut, Magyarország gyarmatosításáról, amely nem tiszteli a jogállamot, és amely nem tiszteli a tisztességes versenyt. A kormányfő korábban arról beszélt, hogy szabadságharcot kell vívnunk, mégis egy olyan országgal kötött alkut, amelyik nem tiszteli a szabadságot.

Megjegyezte, miközben Orbán Viktor harcot hirdetett az államadósság ellen és “ócsárolta” az IMF-hitelt, most mégis egy ahhoz hasonló nagyságrendű kölcsönt akar felvenni az orosz államtól. Karácsony Gergely véleménye szerint “trükkök százait” kell majd bevetni, hogy ez a hitelfelvétel ne ütközzön az alaptörvénybe.

A független képviselő nem értett egyet azzal, hogy a rezsicsökkentés miatt lenne szükség a bővítésre. Szerinte, ha olcsóbb áramot akarunk előállítani, akkor olcsóbb technológiákat kellene keresni, például a megújuló energiák arányának növelésével.

A jelenleg működő blokkok futamidejének meghosszabbítását még a zöldszervezetek is támogatják, mert az alkalmat ad arra, hogy az elkövetkező évtizedekben növelni lehessen a megújuló energiaforrások arányát.
A sajtótájékoztató előtt a választási szövetség több aktivistája átmászott a Fidesz székházának kerítésén, közülük négyen felkapaszkodtak az épület egyik erkélyére. Ők két, az egykori szovjet zászlóra hasonlító vörös molinót tartottak ki, amelyekre sárgával a sarlót-kalapácsot, valamint egy ötágú csillagot festettek. Később csatlakozott hozzájuk egy ötödik társuk is.

A sajtótájékoztató után mindannyian lejöttek az erkélyről, és a molinókkal együtt elsétáltak a helyszínről.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 38 szavazatból)
Sarló-kalapácsos lobogók a Fidesz székházán, 4.4 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Hazamentek, mint akik jól elvégezték a dolgukat. Hurrá. Csak úgy halkan mondom a karácsony mittudoménmilyenigazgatónak, hogy a zorbán sohasem zavarta ki az oroszokat. A fidesssss történelemhamisításán már nem lepődöm meg, na de az un. ellenzék ostobaságán igen. Vagy nézzen utána a történetnek, vagy kérdezze meg valakitől, aki tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  2. Az ellenzék esetleg azt is felvethetné, hogy nem feltétlenül a rezsit kellene csökkenteni idióta módon, hanem a béreket kellene a nyugati színvonalra hozni.
    Mert akkor mindjárt könnyebb lenne mindenkinek befizetnie a csekkeket.
    Pedig ez lenne a lényeg, mert van olyan EU-s ország (a legtöbb), ahol a minimálbér a mi átlagbérünk 2-3-szorosa.
    Ezt kellene megcélozni, és nem a rezsicsökkentést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (32 szavazatból)
  3. Karácsonyi észre sem veszi, de elfogadja a diktatúrát.
    Miért nem az eredőt támadja?
    Miért fogadja azt el ami eleve törvénytelen?
    Miért arra szólítja fel, hogy a szabadságharc szellemébe az oroszokkal ne kössön Orbán szerződést. Miért? Van olyan, akivel a szabadság harc szellemében szerződést kötni?
    Akkor most van létjogosultsága Orbán szabadságharcának vagy nincs?
    .
    Szerintem azon ügyködjenek, hogy miként távolítják el ezt a szerencsétlen idegbeteg Orbánt.
    Nem pedig azon, hogy Orbán által kijelölt úton maradjanak.
    Ne szemrehányóan nyilatkozzanak csak azért mert nem tartja be a játék szabályokat, hanem takarítsák el végre a szemetet, ha már zöldek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  4. kicsiroli
    2014. január 18. szombat
    16:07
    .
    Igaza van.
    Arról nem is beszélve, hogy Orbán senkit nem zavart ki, főleg nem az Oroszokat.
    Az Oroszok tökéletesen tervszerűen távoztak, Orbánnak abba semmilyen beleszólása nem volt.
    .
    Elnézést,
    De kizavarta a: Befektetőket, a Bankokat, a Tőkét, az Orvosokat, a Kutató mérnököket stb. Pont azokat ami elengedhetetlen egy dinamikusan fejlődő gazdasághoz, iparhoz, és egyáltalán a mindennapi normális élethez.
    És ne feledjük ,hogy lassan 10% lakosság kint él és nem azért mert annyira azt akarná.
    Tehát igen, van akit ki zavart ez a senkiházi Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  5. Véleményem az, hogy az új blokkokra nem lesz szükség, mert addigra illene minden háztetőn napelemnek pihennie. Esetleg a villanyautók térhódítása miatt a töltőállomások ellátása lehetne megoldható a régi és az új blokkok párhuzamos futtatásával keletkező felesleges éjszakai áram felhasználásával, de addigra ez a probléma is biztos megoldható lesz másképp.
    Stratégiailag elhibázottnak tartom, hogy az ország közepén egy olyan atomerőmű üzemel, amely a villamos energiaigény felét adja az országnak. Mind veszélyforrásként, mind üzemszünet esetén a fél ország villamos energia nélkül maradna.
    A szerződéskötés milyenségét és a hitelfelvételt nem minősítem, a kormány, OVI eddigi tevékenysége alapján várható volt az egyszemélyes döntés. Mellesleg szerintem ez a pénz az erőmű építéséig fel lesz használva az ország működőképességének fenntartására és mutyiként el fog tűnni jelentős része.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  6. Az akcio nagyon celszerü volt, minden nap kellene hasonlot csinalni.
    ,,kommunista kutyabol nem lesz, demokratikus szalonna”.(Kötel Laszlo).
    Orban kommunista csaladban nöt fel, kommunista neveltetest kapott.
    kommunistak tanitattak ingyen. Soros György (ördög) penzen tanult 6 honapig Amerikaban, Angol Liberalis Filzofiat. Fideszt az MSZMP alapitotta 1988-ban hatalom atmentes celjabol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  7. Vanek ur: “Az akcio nagyon celszerü volt, minden nap kellene hasonlot csinalni.”

    Ja, cselekvéspótlásnak “nagyszerű”. Mire is megyünk ezzel??
    A többi mondandóddal egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  8. KS!
    .
    5 ***********************************************************************************

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  9. Az egyeske holnap gondol egyet és a szocializmust kezdi építeni. Nem lennék meglepve. Egy idegbetegtől minden kitelik.
    Valahogy levakarja ezt a kereszténynek mondott mázt a diktatúráról és kész is a szocialista diktatúra. Utána cél a kommunizmus.
    .
    A birkák meg mennének utána. Nekik úgyis egy Rákosi meg Kádár kell, aki azt is megmondja, mikor durranthatnak kettőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  10. Orbán zavarta ki az oroszokat ezt mindenkinek illik tudnia!))))
    A felesége azt mondta,hogy ma már senki nem emlékszik másra abból a tömegből, csak az ő férjére és arra a nagyszerű beszédre.
    Hogy hazugság volt az a beszéd, az Anikót nem zavarta!
    -
    Én viszont ennek a beszédnek az elhangzásakor emlékszem arra, hogy egy EMBER azt mondta, hogy az Isten mentse meg az országot ettől a fiatalembertől!
    -
    Szóval tudjuk, akik akarjuk tudni, hogy miért mentek ki az oroszok – de nem okoz nekem gondot, ha ezt a fideszes orbitális hazugságot naponta az orruk alá dörgölik.
    Putyinnal kötött szerződés után, pedig pláne nem zavar, hogy egyszer kizavarta őket, most visszahívta, mikor merről fújnak a szelek….
    -
    Naponta kell a pökhendi, politikai rövidlátásukból adódó összes sarukat a fejükre olvasni – lassan majd csak égőnek fogják érezni az övéi, hogy egy ilyen szélkakast imádtak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  11. Ki hitte volna!
    .
    Áder Janó brigadéros “hosszas megfontolás után” :) április 6-ra írta ki a választásokat.
    .
    Na ilyen palikkal veszi körbe magát az egyeske, akit spárgán tud rángatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  12. Spórolás okán egyfordulós a népszavazás.
    Spórolás okán miért nem vonják össze az EP-s választással?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  13. zappa
    Hogy meglepődtem, jaj de jó, hogy kiírta. Én meg azt írom ki, hogy takarodjanak a patkánylukba, ahonnan előmásztak, azok is akik segítettek nekik.
    Pont úgy lepődtem meg, mint amikor a fidessss-ben elnökválasztásra került sor, az 1 jelöltből. Annyira izgultam, hogy ki lesz az elnök, hogy aludni és enni sem bírtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  14. Дорогие друзья!
    Да здравствует и процветает в российской и венгерской дружбы!
    Да здравствует Viktorovics Орбан и Владимир Путин нерушимая дружба!
    А теперь слушайте Viktorovics Орбан песни вы пели ваш дорогой любимый Путиной: Примите! Отныне и навсегда ….
    .
    Kedves Barátaink!
    Éljen és virágozzék az orosz magyar barátság!
    Éljen Viktorovics Orbán,és Vlagyimir Putyin megbonthatatlan barátsága!
    És most hallgassák meg Viktorovics Orbán dalát,amit szeretett Putyinunknak dalolt el:
    Fogadj örökbe ( a la Jymmi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  15. Aztán all together:
    Я не советский,
    только венгерский,
    я будапештский анархист
    .
    Viszockij (Высоцкий) után szabadon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  16. “az orosz üzlet pedig, Lázár János szerény meglátásai szerint legalábbis, az utóbbi 40 év legjobb befektetése.”
    .
    Csak az a kérdés: kinek? Lehet találgatni.
    .
    Karácsony Gergely azt mondta:
    “Orbán Viktor miniszterelnök politikai pályája első jelentős lépéseként hazaküldte az oroszokat”
    .
    Ha KG ezt a téves információt terjeszti nyilvánosan, a mondanivalója többi része is hiteltelenné válik. Vele együtt pedig ő is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  17. Vanek ur
    “Soros György (ördög) penzen tanult 6 honapig Amerikaban, Angol Liberalis Filzofiat. Fideszt az MSZMP alapitotta 1988-ban hatalom atmentes celjabol.”
    .
    Nem Amerikában, hanem Nagy-Britanniában – Oxfordban – tanult, nem 6 hónapig, még a feléig sem, csak az első sikertelen vizsgáig, utána visszajött pártcsatározni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  18. Putyin elv….. őőő Úr! Akkor lehet szó Paksról? Ejj Ejj! Orbáncovics Viktorovics! Már megtanulhattad volna, hogy valamit, valamiért. Ismerlek már jól,a határon túli honfitársaidnak adott választójog, még nekem is tetszett,sőt még a magánnyugdíjak lenyúlása is ügyes húzás volt. Mondjuk ezt nálunk, vagy Ukrán szomszédainknál nem tudtad volna meglépni,na igyál egyet, vagy egyél egy kis füstölt tokhalat, ne bánkódj! Örülj, hogy néped ilyen birka,nagy jövő állhat még előtted. Orbáncovics! Én hajlandó vagyok neked elnézni azt a kis ruszkizást, amit régebben megengedtél magadnak,de ennek mostantól vége kell legyen. Néped majd fizet,te meg nevetsz,úgyhogy, ha szeretnéd a pénzt,akkor most felállsz, és én bemutatok rajtad egy váll, egy csípő, és néhány bokadobást, ne félj, nem fog fájni, vastagok ezek a szőnyegek. Előtte igyál valamit, legfeljebb majd becsukatsz valakit otthon. Van nálatok halálbüntetés? Nincs? Akkor vezettesd be, mindjárt népszerűbb leszel. Na kezdhetjük az edzést?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  19. Eszembe jutott, hát “megírom.”
    Tegyük tisztába a dolgokat!
    Se a sarló, se a kalapács nem jó!
    Se parasztság, se munkás nincs! Egy ideig “vót pógár”.
    Most alávalók, famulusok és alattvalók vannak.
    Az új jelkép a sarló és kalapács helyett a fagyi és a galamb
    AKI NEM NYAL, AZ REPÜL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  20. Ebből már nem lehet jól kijönni. Ha az ország mégis meggondolja magát, annak az oroszok nem fognak örülni. Nem mintha nagyon megrázná őket egy ekkora üzlet elmaradása. Csak hát van az a szólás, hogy “Ne ingereld a medvét!”. Mert az orosz medvéről azt kell tudni, hogy az ölelése mindenképpen halálos, még akkor is, ha baráti szándékkal teszi. Régi megfigyelés, mindig bejön. Az ukránok szívesen mesélnek róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  21. A paksi “évszázad üzletéről” a hvg.hu:
    http://hvg.hu/itthon/20140118_paksi_bovites_kapcsolodo_beruhazasok_kolt
    *
    Nagyon sokba fog kerülni, többe, mint amennyit bevallanak. Orosz hitel meg nem lesz, az oroszok megmondták, nincs annyi pénzük hitelezésre.
    Érdemes lenne megkeresni Lázár korábbi szövegét: a paksi bővítésnél nagyon sokat lehet lopni. Ez lesz, ha ez a banda marad. Mi meg fizetjük.
    Egyébként hazugság, hogy Gyurcsány kormánya találta ki a bővítést. Csak felvetették, hogy jó lenne bővíteni. Erre mondta Lázár, hogy azért akarják a szocialisták, mert nagyon sokat lehet lopni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  22. bruckenbacker kapitány
  23. Nem is értem…
    Mekkora lehetőség van ebben a technológiában, és miért nem népszerűsítik?
    http://www.greenfo.hu/hirek/2014/01/07/keszen-vegetal-a-veszpremi-naperomu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  24. Zappa /ma, 17:03/, de, ov a szocializmust akarja visszaállítani. Ezt mutatják pl. az államosítások. Fogalma sincs arról, hogyan működik egy piacgazdaság. Ezért a szocializmust akarja ránk erőltetni. Meg kell nézni, már mi mindent államosított.
    Most a zenei életet akarja államosítani, talált hozzá alanyt is Batta András (a Zeneakadémia korábbi rektora) személyében, ha igaz, hogy Balog páter mellett Batta András az ötletgazda. (Balogtól minden kitelik, de Batta András ötletadóként?)
    http://nepszava.hu/cikk/1008292-zenei-kozpontositas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  25. Ostoba történet.
    .
    Tényleg csak ennyi eszük van, hogy két szovjet zászlót lobogtatva megrohamozzák a (Téli palotát) Fidesz-székházat?
    .
    Az Internacionálét mikor fogják elénekelni hozzá?
    .
    http://maria.blog.hu/2014/01/18/voros_zaszlo_alatt_kuldte_rohamra_csapatait_bajnai
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  26. “Paksi-matek: összeadás az, nem szorzás
    .
    Az új paksi blokkok adhatnak gazdasági alapot a rezsicsökkentésnek, fogalmazott Orbán Viktor nemrég, a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. A valóságban azonban mindkét “projekt” csak addig él, amíg az adófizetők képesek finanszírozni azokat. Utána borul minden.” (…)
    .
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/paksi-matek_osszeadas_az_nem_szorzas.194143.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
    .
    (A cikkben további infók a linkeken)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Azt most borítékolnám, hogy a 1O milliárd euró a munkálatok befejezésére 2O-25 milliárd lesz.
    .
    Nyilvánosságra kell hozni a szerződést és záradékait, mennyit kell adósság késedelmi kötbérként fizetni, lefoglalhatja és kisajátíthatja e az erőművet az orosz ha nem tudunk fizetni, mekkora a kölcsönkamat, milyen valutákat és fizetőeszközöket fogad el az orosz, milyen büntetést kell fizetni ha a magyar fél rosszul teljesít az építkezés során és magyar hibából csúszik a határidő, kitől köteles vásárolni nukleáris üzemanyagot a magyar fél, milyen járulékos költségeket fizet az átadás, próbaüzem és a magyar személyzet kiképzésére, milyen járulékos költségek vannak amiket nem vettek bele a 1O milliárdba?
    .
    Orbán exportra szánja e a termelt elektromos áramot, kereskedni akar e vele, tényleg szükséges e az atomerőmű, történt e magállapodás a termelt elektromos energia elosztásáról, pl. azzal kell fizetni ha nem tud adósságot törleszteni, vállalt e ilyen irányú kötelezettséget Orbán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  28. Fejlődőképes ország. Csak pár év kellett ahhoz, hogy egyesek rájöjjenek miért kampányolt az SZDSZ a szocializmust visszasíró népvakításon vörös csillaggal a Fidesz demagógiája ellen. Gratulálok azoknak akik akkor a vizitdíj és a tandíj ellen kampányoltak, szavaztak. A cél sikeresen teljesítve: nincs tandíj, emelkedett az egészségügyi ellátás színvonala, sikeresen eltörölte a két nagy kommunista párt az SZDSZ-t. Hát nem megért 1 €-ót ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Verte apja Orbánt, mint a répát 2014. január 20. hétfő

Metzger főrabbi hálás volt Orbán Viktornak 2014. január 20. hétfő | Lázár György

A paksi atom is nagyobb botrány lenne 2014. január 20. hétfő | AN

Bojkottal fenyeget a Mazsihisz 2014. január 19. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos