Ronai and Ronai
AMERIKAI

A német megszállás szobra a Szabadság téren 2014. január 2. csütörtök 10:04 Forrás: Hanti Vilmos, MEASZ

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A német megszállás szobra a Szabadság téren

Budapest – Emlékmű épül a hitleri német megszállás 70. évfordulójára. A kormány a tűzzel játszik, mert ha még jó szándékú is lenne a kezdeményezés, a hazai közállapotok ismeretében nyilvánvaló, hogy ezzel újabb muníciót adnak a magyarországi neonáci mozgalmaknak. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének közleménye.

Sokkoló hír a kormány emlékműterve – reméljük rossz tréfa, de ismerve a kormányt – hihető! Sokkolta a MEASZ-t a hír, mely szerint a magyar kormány a hitleri német megszállás 70. évfordulójára emlékművet állít. Önmagában az emlékmű lehetne a magyarországi háborús borzalmak mementója, bár ilyenek már vannak, amelyeknél jóérzésű emberek, egykori fegyveres, vagy politikai ellenállók, embermentők, az áldozatok özvegyei, árvái leróhatják kegyeletüket .

De ismerve a kormány eddigi ténykedését, sok jó nem származhat az emlékmű állításától. Az a nácizmus dicsőítésévé, neonácik gyülekező helyévé válhat, hiszen a kormány anyagilag és egyéb módon támogatja a szélsőjobb térnyerését, nem tiltja a Horthy-szobrok állítását, miközben a fasizmussal szemben föllépők neveit, szobrait a közterekről eltünteti, főpolgármestere révén csurkista színházi vezetőket nevez ki. A kormány nem az antifasiszta koalíció fasizmus fölötti győzelméről emlékezik meg a felszabadulási évfordulókon, hanem a hitleri Németország mellett harcoló magyar katonák hősiességéről beszél. Mindez az általa képviselt újhorthyzmus része.

A MEASZ elítéli az emlékmű állításának tervét, annak elutasítására hívja föl a jó szándékú humanista embereket!

Budapest, 2014. január 1.

Hanti Vilmos a MEASZ elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +66 ( 72 szavazatból)
A német megszállás szobra a Szabadság téren , 4.8 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Talán azért nincs Dolfin kitüntetés mert egy kis senki volt a seregben az első világháború alatt, semmi hőstettet nem hajtott végre. A lovastengerész meg, végül is, admirális volt. Volt egy két jó tengeri ütközete.
    S nem utolsó sorban Dolfin azért sincs semmi, mert a Szovjetunió hőse kitüntetést nem sikerült neki kiérdemelni. Lehet, hogy ez is frusztrálta amellett, hogy jellegtelen festő volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Álljunk már meg egy pillanatra

    Nem csak az AN-n, hanem mindenhol beszélünk sokfélét erről a” német nácik bevonultak ide” ( you know, küldték a tankokat , jawohl) DE A LEGFONTOSABB KÉRDÉST SENKI NEM TESZI FEL!!!
    MIt fognak szólni mindehhez a német emberek???? MIt fog ehhez szólni Angela Merkel, a CDU ,a CSU, az SPD??? A Mercedes, az Opel , Az AUDI?????? Bosch,, Deutsche Telecom, nem is sorolom tovább::::
    Mindez 70 éve történt, mi nem megszállt ország voltunk ,hanem szövetségesek!!! Ha valaki akkor a németek szembenéztek a múljukkal és felvállalták azt, tanultak belőle és ma a DEMOKRATIKUS Európa vezető állama. A legnagyobb európai gazdaság. Erre jön egy büdöslábó urali ( bár szerintem inkább kalkuttai) prosztó és jól lenácizza őket mint megszállókat.
    Ha jól emlékszem sem a numerus clausus ,sem az összes zsidó törvény nem 44 márc 19 után keletkezett ,mint a munkaszolgálat sem, Kamenyec -Podolszk mikor volt?? A vagonirozásokat sem a németek intézték ,hanem Endre László és Baky László államtitkáro és a kakastollasok.. Én a németek helyében nagyon begurulnék!!! Mi a szart akarnak ezzel elérni?.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. Ezeket már felvetettük egy hasonló témájú cikknél ugyan itt…
    Majd megtudjuk, hogy Angela mit szól hozzá. Ha következmények lesznek, akkor lehet, hogy azokat majd a választások után lehet érezni. És ha OV veszít, akkor majd az egészet a nyertes ellenzékre keni.
    Egyébként én is követelem, hogy adjanak magyarázatot Kamenyec-Podolszkijra, és a délvidéki eseményekre. Akár a sajátos neohorthysta történelemszemlétük keretében is. Mert igen, akkor nem volt megszállás, az ország függetlensége még megvolt, igaz Tarlós Pista? Én emlékszem mit mondtál a Klauzál téren pár éve. Nem csak nekem nem tetszett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. találtam:
    Magyarország Kormánya ezúton közli Kedves Népével, hogy az elkövetkező két hétben a következő, sorsolással kiválasztott szörnyűségeknek kíván méltó emlékművet állítani: az 1918-as spanyolnátha-járvány; a tökönrúgás; az a pillanat, amikor az ember a mozgólépcsőn fölfelé döbben rá, hogy nincs nála a bérlete, és éppen bemondják, hogy “szíveskedjenek-előkészíteni, az állomáson ellenőrökdolgoznak”; a világosi fegyverletétel és a genitális herpesz. Az emlékművek kiemelt gazdasági jelentőségű beruházások keretében valósulnak meg, a megfelelő jelentős összegeknek a gazdaságból való kiemelése által.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Jimbo

    Igen ,a “hideg napokat” még nem is emlitettem. Ha a németek ( és szegény Angéla) felkaoják a vizet ,akkor azt nem tudják másra kenni. A németek nem hülyék. És hetven évvel később előhozakodni ezzel….. az szerintem több mint bűn……… És ne felejtsd el ,hogy erre reagálni fog a német értelmiség ,művészek , MÉDIA. Én a helyükben nagyon megsértődnék. És majd ők fogják felpiszkálni a közvéleményt, amit a politikusok és gazdasági döntéshozók sem tudnak figyelmen kivül hagyni. Az ,hogy itt ovódás középcsoport szinten rezsiizélnek meg magyar csapatoznak,az egy dolog. De amit ezzel a nácizással kockáztatnak az már több mint orosz rulett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Vikmeki, igazad van.
    De, ismerjük OV-t. Úgyis elkezd mellébeszélni. Ha elveszítünk jópár befektetőt, kivonulnek innen a német cégek, úgyis elkezd majd magyarázni, “hogy nem is ezért, hanem azért mert a mocskos ellenzék, meg egyébként is”. Remélem senki nem fog már hinni neki. Azért van még azon az oldalon is ember aki nem vak.
    A párthűség már kevés (szerintem), hogy ekkora égést bárki is bevállaljon.
    Mert valóban, ehhez már pofa kell. Főleg, hogy arról nem esik szó:mit is csinált Magyarország úgy 1941 és 1945 között?
    Vagy én tanultam rosszul, és országunk szerepe/érintettsége a második világháborúban kimerült az 1944-es hitleri német megszállással, és az 1945-ös szovjet bevonulással? És ezen kívül nem történt semmi? Ja, de…még egy dolog: az angolok párszor leterrorbombázták Magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Jimbo

    Nagybátyám ,mint a kassai hadtest GH-s tisztje,ott volt a bevonuló magyar csapatokkal a ruszkiknál. Többször is mesélt arról ,amit személyesen átélt.
    Azt mondta ,hogy némely magyar egység irtózatos brutalitással bánt a helyiekkel .
    A nőkkel és a gyerekekkel is. Volt olyan eset ,amikor a németek(!!!!!!) ,megelégelve a magyarok kegyetlenkedéseit ELZAVARTÁK ŐKET!!!
    Lényegében a Wermacht védte meg a lakosságot ,dicső honvédeinktől.
    Nagybátyámnak szerencséje volt , ő az élelmezésért felelt , igy nem kellett résztvennie ” harci cselekményekben”.
    Egyébként szerintem a 2006-os csőcselék ezenek az állatoknak a jogutódja.
    Minden téren.
    Ha Horthy és a honvédség ellenáll ( Persze lettek volna áldozatok) ,de ,hogy legalább észak Erdélyt megtarthattuk volna,az hétszentség. Trianont ahogy van cakum pakk a dicső magyar jobboldalnak köszönhetjük ,az előzményekkel , a tárgyalásokon folytatott felkészületlen ,amatőr hozzáállással, később is csak egyetlen egy komoly fegyveres ellenállás volt ,amikor is a vörös hadsereg(!!!!!!!!!) kiverte a cseheket a felvidékről( Stromfeld Aurél), közben Horthy a francia tisztekkel bájolgott Szegeden. Szóval jobb ha a jobboldal befogja a pofáját ,mert ők mindig és folyamatosan rárontottak a nemzetre. Erről nagyon pontosan ir Máray a naplójában.
    Még egy -két ilyen húzás és nem csak rárontás esete forog fenn,hanem a teljes tönkretétel.
    By the way, szerinted az angoloknak volt más választásuk ????
    Hiszen Hitler kiadta a parancsot ,hogy Bécs védelme érdekében minél tovább magyar földön kell folytatni a harcokat ,az utolsó emberig ill töltényig.
    Bombázásnak bombázás volt ,de miért terrorbombázás???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Vikmeki,
    Azért “terrorbombázás” mert ez a nemzeti érzelműek kedvenc szóhasználata erre. Tudod, ezek ugyan azok akik becsület napját ünneplik.
    Akik szerint mindent jól csinált az ország annak idején, és mindenről a szövetségesek meg, főleg a ruszkik tehetnek.
    Csak azt nem veszik figyelembe amiket mi itt elsoroltunk. És, hogy minden ami történt 45-ben, az ezeknek az egyenes következménye.
    Említetted Észak-Erdélyt. Én is azt olvastam, hogy Molotov megígérte, hogy támogatják Magyarországot ebben az ügyben, ha nem támadja meg a SZU-t a németek oldalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Ez az emlékműállítási terv az Ördög műve. Nem véletlenül kerítenek rá sort a ciklus végén. Ez az emlékmű lesz a pont az i-n. Az Alaptörvénybe ugyancsak ördögi szándékkal beleírt 1944. március 19-ének a kőbe vésett megtestesülése.
    Az erő és hatalom jelképe: “megcsináltuk, mert akadálytalanul megtehettük”.
    És mindezt miért? Azért, hogy a magyar náci soviniszta szélsőjobb az 1944-ben történtekkel való lelkiismereti szembenézés nélkül, immár mindarra, ami 1944. március 19-én történt, az Alaptörvényben foglalt felmentő oklevéllel rendelkezve, ezáltal az amúgy finnyáskodásra hajlamos mérsékeltebb polgárság számára is szalonképessé varázsoltan, számukra is emészthetővé téve képviselhesse és propagálhassa a Horthy-korszak soviniszta és revansista eszmeiségét. Ez az emlékműállítási törekvés messze túlmutat egy puszta köztéri alkotás jelentőségén. EMBEREK !!! Eljött a végső pillanat a tisztánlátáshoz !!! Világosan kell látnunk, hogy ez a tervezett emlékmű nem más, mint a hatalmon lévő, Magyarországot kormányzó fidesz és a végletekig elmenni képes magyar náci, soviniszta és revansista szélsőjobb szövetségének szimbóluma. Ennek az emlékműnek a szerepe nem más, mint a magyar náci soviniszta szélsőjobb és a mérsékeltebb konzervatív polgári jobboldal közötti határvonal elmosása, ezáltal a radikális és a mérsékelt jobboldal távlati politikai szövetségének előkészítése. Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán Viktor csak a korábbi fidesztől jobbra képes új támogatókra lelni. Ahhoz pedig, hogy a központosított hatalmát megtarthassa, szüksége van ezekre a támogatókra. Maga a fidesz is jelentősen jobbra tolódott, de ez még mindig nem elegendő Orbán megnyugvásához, ezért a szélsőjobbal való esetleges szövetség szalonképességének előkészitésével igyekszik bebiztosítani a hatalmát. Kerül amibe kerül. Az összeomló gyenge finnyás lelkek, a társadalmunk élő lelkiismeretének hordozói hadd vesszenek, hiszen Orbán szerint nem hoznak a konyhára semmit. Borzalom, ahová ez a folyamat vezet! A pokol szakadéka tátong Magyarország előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. helyesbítés:

    ami 1944. március 19. UTÁN történt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Még egyszer kérdezem : Milyen reakciók várhatók német részről?
    Mi a véleményetek? Ugyanis ez nem magyar belügy, illetve legalább annyira német ( és osztrák) belügy .(is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Vikmeki:
    Diplomáciai jegyzék, EU parlamenti konfrontáció, a magyar nagykövetet bekéretik Angelához…A kapcsolat hűvösebbé válása….akár konfliktusok az Európai Néppárton belül is…
    Aztán, hogy ez, hogy érinti a magyar munkavállalók fogadtatását Németországban, vagy a német befektetéseket itt (amik ugye munkát adnak sok itteni embernek)…
    Aztán kapnak majd hideget-meleget más országoktól is, többségében formális mint informális úton.
    Magyarország “népszerűsége” növekszik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Nagyon okosakat írtok, és tanulságosat is.
    Egy valamire nem gondoltok.
    Az a politika amit most visz Orbán hova vezet.
    A díszlet lassan kész lesz hozzá.
    Keretlegényei már vannak.
    Az ellenzék ellenséggé lett deklarálva.
    A mérgem napról napra nő,mert az ellenzék vak, vagy nem akar látni!
    Már az egész országot fel kellett volna bolydítani,és nem választásra készülni!
    Ha Orbán nyer,súlyos következményei lesznek.
    Öreg Titán jól látja!
    Nagyon sok ember megsemmisítése forog kockán.
    Az ellenzék meg mintha nem látná a fától az erdőt!
    .
    vikmeki
    Félek az lesz a kisebbik rossz, ahogy Angela Merkel reagál az Orbán agyatlanságára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos