Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Nemzetközi diplomácia – nyelvtudás nélkül 2013. december 5. csütörtök 17:15

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Nemzetközi diplomácia - nyelvtudás nélkül

Magyarországon ma a hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium után a diplomáját, ugyanis képtelenek letenni a nyelvvizsgát.  Az Orbán-kormány politikusainak viszont állítólag van diplomájuk, de képtelenek egy rövid beszédet elmondani – angolul.

A Kádár-rezsim idején hozzászoktunk, hogy az Amerikába látogató magyar politikusok törik az angolt.  Rossz a kiejtésük, nehezen lehet őket megérteni.  Aztán a rendszerváltozással új politikusok jöttek, egyre jobban beszéltek angolul, sajtótájékoztatókon kapásból válaszoltak a kérdésekre, néhányukat még a televíziós műsorokban is meginterjúvolták.

Nemrég az Orbán-kormány hatalomra jutásával megint új politikusok bukkantak fel, és sokuknak problémája akadt az angollal.  És most nem az volt a probléma hogy törik a nyelvet, vagy a kiejtésük rossz. Nem, ezek a politikusok egyáltalán nem beszélnek angolul!  (Ha beszélnek, akkor azt remekül titkolják.)

Halász János, 50 éves, és az Orbán-kormány kulturális államtitkára, a magyar kultúrát képviseli szerte a nagyvilágban. Nemrég itt járt nálunk Kaliforniában a 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, ahol egy rövid beszédet kellett volna elmondania angolul.  Az nem ment neki, ezért egy platinumszőke hölgy tolmácsolta minden szavát.  Ismétlem, Halász úr a magyar kultúrát népszerűsiti az Orbán-kormány képviseletében, és csupán egy halk „thank you very much” elrebegésére volt képes.  (Halász úr és tolmácsa itt megnézhető)

Ezen csak az 54 éves, igencsak szerény intellektuális képességekkel rendelkező Áder János köztársasági elnök tudott túltenni.  Nemrég a Woodside Priory színháztermében 56-os ünnepséget rendeztek, ott többszáz fős közönség gyűlt össze, jórészük nem beszélt magyarul.  Türelmesen végigülték az egyórás programot, meghallgatták Áder úr magyar nyelvű beszédét, pedig még tolmácsolás sem volt!

Zavarodottság csak akkor alakult ki a közönség soraiban, amikor a Himnuszra és a Szózatra került a sor.  Szerencsére a szervezők között volt, aki tudott angolul, és bemondták, hogy mikor kell felállni, és leülni.

Nyilvánvalóan Áder úr esetében nagyobb bajok is vannak. A tekintélyes World Affairs folyóirat a magyar újfasisztákkal hozza kapcsolatba Áder nevét. Amerikában ugyanis nem vették jónéven, hogy az államelnök jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnösöket dicsőített. (Itt olvasható)

Mint már korábban is írtunk róla, Áder 2008-ban Debrecenben felavatta Wass Albert szobrát, majd 2013-ban Budapesten avatta a Esterházy János szobrát.  Mindketten jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnösök az amerikai és nemzetközi törvények szerint is. (Esterházy János esetében még “zsidómentőt” is faragott hazai fogyasztásra a jobboldali propaganda, a mérvadó hazai és nemzetközi történészi megítélés szerint Esterházy fasiszta és antiszemita volt.)   Amerikai politikus már nem áll szóba Áderrel, és az sem segített, hogy mostani amerikai látogatásakor Garai Gábor bostoni tiszteletbeli konzul elvitte Ádert az ottani Holokauszt emlékműhöz.

Számomra nem az a meglepő, hogy Ádert köztársasági elnökké választották, hanem az, hogy egyáltalán diplomát szerezhetett.  Nyelvtudásáról egy humoros videó is kering az interneten (Itt látható); nemzetközi sajtóértekezleteken csak tolmács segítségével igazodik el, remélhetőleg érti hogy miről van szó, és persze csak magyarul tud megszólalni. (Egy szereplése itt megnézhető)

Hogyan tudnak ezek az emberek nemzetközi kapcsolatokat építeni?  Talán nem ártana, ha a jövőben olyan politikusok képviselnék az Orbán-kormányt külföldön, akik meg is tudnak szólalni angolul.  Az szerintem sokat lendítene az országimázson…!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 83 szavazatból)
Lázár György: Nemzetközi diplomácia - nyelvtudás nélkül, 4.8 out of 5 based on 45 ratings

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Volt nekünk olyan Körtársasági Elnökünk is , aki Tolkien ” Gyűrűk Ura ” c. örökzöldjét plántálta át magyarba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +65 (73 szavazatból)
  2. Hát igen a “”"nyelveken való szólás”" nem mindenkinek adatott meg. És különösen nem a sötét oldal képviselőinek. Én személy szerint szégyellem áder jánost, halász jánost, deutsch tamást, stb. És nagyon szomorú , hogy ők képviselik Magyarországot, és engem is. Éngem ne képviseljenek. És most mondok valamit , suikimara, suikimara, aesembar..pandaraa shiuka. Ez az üzenetem számukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  3. Bár ez lenne a legkevesebb probléma velük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  4. Ez a fajta tahóság totálisan jellemző a teljes felsőoktatásra is. Három módszer van, hogy jut a többség diplomához, ami nem illetné meg, mivel semmiféle használható nyelvtudással nem rendelkeznek:
    .
    1, Diploma és nyelvvizsgagyár, vizsgaanyag- kiadás (pénzért, prostitúcióért)
    .
    2 Használhatatlan, semmire nem jó nyelvek ÉS ezek kamunyelvvizsgái (pl. eszperantó, lovári, beázs – komolyan, ezek államilag elfogadott nyelvvizsgák egy diplomához!!!)
    .
    3, Gyorsan bevágott, ilyen módon nem rögzülő, eképp’ vizsga után heteken belül elfelejtett nyelvvizsgaanyagok.
    .
    Nagyon sok éve megy ez, és a zország általános mentalitásánál semmivel nem jobb az egyetemi hallgatói társadalom mentalitása. Hogy ilyenekből aztán politikusnak nevezett, eszeveszett bűnözők lesznek, az tulajdonképpen természetes következmény.
    .
    Így aztán, ezek a nyomorult férgek nagyon is jól képviselik a Zországukat. Pont olyanok, mint akik megválasztják, és hatalomban tartják ezt a söpredéket.
    .
    Hajráf, magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (49 szavazatból)
  5. Orbán kormányában nem az ész az ételem, a szaktudás pláne az idegen nyelv a fontos,hanem hogy megtudják külömböztetni az IGEN és NEM gombot.
    NYELV, az azért van de az csak tisztogatásra használják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  6. Egyébként, nem csak angolul nem tudnak, hanem semmilyen nyelven. OrKbánt hallottam egyszer angolul makogni – még az enyémnél is fertelmesebb kiejtése van, de még így is a többi rothadék föléé magasodik ezzel a tudásával is. Jellemző ez is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (39 szavazatból)
  7. Eldrad
    “Így aztán, ezek a nyomorult férgek nagyon is jól képviselik a Zországukat. Pont olyanok, mint akik megválasztják, és hatalomban tartják ezt a söpredéket.”
    -
    2010-ben egymásra is találtak – a mély és nagyon büszke, hazaffyas magyarok a nagy kereszténységükkel!
    Ők a mai Magyarország imázsai – ezen nincs mit szépíteni, csak szégyenkezni lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  8. Volt egy kezdeményezés a Parlamentben a nyelvvizsgákkal kapcsolatban – de “valamiért” nem vitték végig – talán mert a legtöbb olyan “occóé vót”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  9. Ugyan minek kéne a szittya magyaroknak több nyelvet tudni?
    Elég nekik, ha magyarul is csak annyit tudnak, amivel a zembereket átverik, oszt jó napot!
    Ádert régebben hallottam, telefonon hívta egy angolul beszélő valaki. Háát… Makogott rendesen.
    Ez is egy álomelnökúr!
    Mennyi volt ugyan a tarifája a nyelv vizsgájuknak? Mert olyan a tudásuk is.
    Tiszta szégyen ez a politikusi imázs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  10. Erre kontrázott most hegedűs zsuzsa nevű “miniszterelnöki” tanácsadó valami olyasmivel, hogy Magyarország legjobb exportcikke orkbán viktor – ez a nő találta ki a vizitdíjas népszavazást, ez a mondása is ehhez méltó. :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  11. Áder úr a diplomáját mint a legmélyebbről jött káder szerezte. Persze, ezzel egyáltalán nincs a Fityiszben egyedül. Még ahhoz sem elég intelligens, és okos, hogy a saját, és a hozzá hasonlók helyzetét felmérje, és számadást vessen. Arról már nem is beszélve, hogy ezek a hozzá hasonló jött-ment alakok most azokat fikásszák – bocsánat a kifejezésért, – akik kiemelték őket az iszapból. Most az arisztokráciához dörgölődznek, mivel a jobbikkal karöltve hatálytalanítani kívánják az 1947 évi, a címek és rangok eltörléséről szóló torvényt. Hátha Őket is a keblére vonja a nemesség, és szép címeket, rangokat kapnak a rablott milliárdok mellé. Hát, mit mondjak: a forradalmak már csak ilyenek. És ilyenek ezek a forradalmárok is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  12. Ezek mind falusi bunkók, egyiket és családját évtizedek óta ismerem, egy katasztrófa……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  13. Csornán ma is így beszélnek angolul……..(persze ő németül sem tud, pedig születése óta nézhető volt az osztrák TV Csornán)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  14. iszonyat gáz ez az egész tudatlan, pökhendi, gőgös banda. a lenyúláshoz, a fizikai, szellemi, vagyoni kifosztáshoz, vazallusrétegek építéséhez kitűnően értenek, saját alattvalóikat nagy tehetséggel képesek folyamatosan információ helyett propagandával táplálni és hergelni, de ezek az emberek egész életükben egy szalmaszálat még nem tettek arrébb olyan környezetben, ahol a nemzetközi versenyben kellett volna helytállniuk. ezek az emberek SOHA nem olvasnak angol, német, francia nyelvű sajtót, vagy könyveket, a közvetlen kommunikációra való nyelvi képtelenségük miatt nem tudnak sem kapcsolatokat építeni, sem pedig hiteles információkhoz hozzájutni. ezért ők maguk is azt hiszik el, amit a vazallusaiknak gyártanak propagandaként. beteg, buta személyiségek, egy önként bezárkózó “magyartudatú” népség kirakatemberei. országunk szégyenei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  15. amúgy Schmitt Pál legalább beszélt idegen nyelveket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. Schmitt Pál viszont a magyar nyelv helyesírási szabályaival állt hadilábon.
    Az idegen nyelv tudása – többek szerint – csak az angol “sportnyelv”-re korlátozódott. A többi csak ráragadt, mint mindenki másra, ha mondjuk egy idegen nyelvi környezetben él. Talán tud sört és étlapot kérni franciául.
    Körülbelül olyan szinten állhat, mint a fővezír, akinek angolja súrolja az érthetetlenség szintjét. Elő is lehet keresni azt a videót, amikor angolul nyilatkozott. Azóta ilyen baklövést nem követ el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Magyarországon az EU- szakjogász diplomákat is sorban használható nyelvtudás nélkül dobálják a másoddiplomás képzésen. Ez egy őrület. Kb annyit kell érte tudni mint egy közigazgatási szakvizsgán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. orbán életrajzi adata, hogy ½-1 évet tanult az oxfordi egyetemen. ott nem angolul beszélnek? vagy már régen volt? vagy ott sem tudott megszólalni?
    orbanisztán azzal nyitott a nyelvek felé, hogy minden település neve rovásírással is fel van tüntetve az utakon.
    ahelyett, hogy betiltaná a szinkronizálást és helyette feliratozná az idegen nyelvü szövegeket. és kéttannyelvü (véletlenül sem német, hanem angol) általános iskolákat és gimnáziumokat nyitna anyanyelvü tanárokkal. pl stadionok helyett. a felcsúti pályából 2-3-4 település kaphatott volna korszerü, kéttanyelvü iskolát, ahol még focizhattak volna is a diákok tornaórán. csakhogy a vezérnek is jó legyen. csak a hittant és az erkölcstant nem tanítanák semmilyen nyelven az ilyen iskolákban.
    orbán viszont úgy gondolja, hogy az a jó, ha orbanisztán kövér-erkölcsével és semjén-hittanával felvértezett, idegenyelvet nem beszélö fajmagyar alattvalókat termel, akik dühödten védik az ö hatalmát.
    hát ezért menekítettem ki az akkor még csak elkerülhetelenül formálódó orbanisztánból 2 és 3 éves gyerekeimet. mostmár akkor sem mennék vissza, ha mondjuk bill clinton venné át a miniszterelnökséget és orbán megkezdené életfogytig tartó fegyház büntetését a többi koleszossal együtt. azt, hogy sikerült orbánnal egy országba születni, arról nem tehetek, egyszerü balesetnek tekintem, amit korrigáltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  19. Ez igy jo, legalabb az elso percben kiderul hogy mekkora bunkok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Ez az elso perc 3 eve tart, igen cask hosszu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Áj em e míting, szori! Nó gúd náu, ken jú kóllmi in 100 jírz? Tenkjú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Semmi vesz. Eleg ha a fonok tud angolul. Megtanult Oxfordban a Soros Alapitvany penzen. Es milyen szepeket mond, peldaul itt:

    http://www.youtube.com/watch?v=TQeF9lvVFhU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. Azért az kemény, hogy ezt az àder hülyegyereket, konkretan nem vennek fel egy belvarosi kavézoba sem, mert nem menne at a “felveteli teszten”!

    Ugy làtszik, hogy aki màr sehol sem àllnà meg a helyét, mert annyira sötét àllatkert – annak a karrier hatàra a csillagos ég ebben a fidesznek nevezett csürhében!

    MADE IN HUNGARY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. Én tudok egy két fideszes politikusról aki több nyelven, sőt van egy aki 4 nyelven beszél, igaz mind a négyen hülyeséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. A nyelvtudás nem azt jelenti, hogy szavakat teszünk egymás mellé, ezt fonetikusan leírjuk egy papírra és onnan olvassuk fel. Ez Orbán szintje, aki magyarul is csak az alcsúti tahó nyelvén beszél.
    A megfelelő, választékos kifejezésmód ezen a szinten elvárható. Nem azt mondom, hogy annyi magyar szót kellene használni, mint Arany János és olyan választékosan kellene a mondatok fonalát fonni, mint Babits, hanem azt, egy kulturális szint megütése elvárható lenne egyetemet végzett embertől.
    Angolul is csak a tahó színvonal jön át Orbántól. Egy angolt értő és mindennap használó közép értelmiség csak elámul, ha őt hallgatja. Nem érti, egy ekkora tapló hogyan lehet miniszterelnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. @Zappa

    Nem tudom ki mondta talán Goethe ” senki nem beszélhet jobban egy tanult nyelven mint az anyanyelvén.”
    .
    Hát amilyen színvonalon ezek beszélnek magyarul, tartalom, nyelvtani helyesség, hangsúlyozás, érthetőség, kifejezőerő, sokat nem várhatnak más idegen nyelven sem még ha meg is tanulják.
    .
    Csak összehasonlítás képen, néha látok a TV ben sok különféle nemzetiségű embereket beszélni, nyilatkozni, főleg az utca embere érdekel, nem a profi szónokok, bemondók stb.
    .
    Nemcsak, hogy sokkal egyszerűbben, értelmesebben és kellemesebb beszédstílusban fejezik ki magukat, de látszik rajtuk, hogy tudják pontosan mit fognak mondani amikor elkezdenek beszélni, vagy egy kérdésre választ adni.
    .
    Ellentétben a magyar politikusok többségével és sajnos igen nagy számú magyar honfitársammal, akiken látszik, hogy beszéd közben gondolkodnak, akkor találják ki mit akarnak mondani.
    .
    Bőbeszédű, rendszerezetlen, elkalandozó, akadozó, poénkodó, mellébeszélő, nagyzoló, játssza a jól informáltat miközben badarságot beszél és fogalma sincs az egészről. Ha bármi információt hall, nem is követeli a forrás megnevezését, ráugrik és jól informáltként azonnal továbbadja.
    .
    Nem csak egyszerűen nyelvi, de súlyos kommunikációs problémák is nehezítik az életüket és mind az egymással mind a nemzetközi közösséggel való normális kulturált kapcsolattartásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. bezanne
    2013. december 5. csütörtök
    23:44 Azért a szinkront betiltani elég erős lenne. Még a magyar az anyanyelvünk. De lehessen választani a felírat és a szinkron között. Így jobban hangzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Llanfair
    a szinkronizálás megszüntetésével kicsit kényelmetlenebb egy filmet követni, de kénytelen-kelletlen közelebb kerülnénk az idegen nyelvekhez. az anyanyelv ettöl marad az, ami volt. söt, ha valaki más nyelvterületre költözik és többé nem tér vissza magyarországra, az anyanyelve akkor is marad. vagy ha valaki belecsúszik az azheimer kórba, az elsök között fogja elveszíteni a tanult nyelveit de marad az anya nelve. legalábbis egy darabig még. szóval az anyanyelvtöl nem könnyü megválni. szerencsére. ettöl függetlenül igazad van a választási lehetöség természetesen mindig jobban hangzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Ugyan már nyelvtudás. A kisköpcösnek úgyis az az elképzelése, hogy mi leszünk európa vezető hatalma, akkor mi a fenének nyelvet tudni, aki akar tőlünk vmit majd megtanul magyarul. De mivel már senki nem akar tőlünk semmit, lassan már a diplomáciánk is csak tiszteletbeli konzulokból áll, ami magunk közt szólva is a béka segge alatt van a nemzetközi életben, Így lassan teljesen mindegy lesz h beszélnek használhatóan idegenül vagy sem. A sok birka rajongójuknak úgyis mindegy, az idegen nyelvben ők csak az elnyomó kizsákmányáló eu-t látják, ahogy a köpcös tanítja nekik, akkor meg mi a frásznak a nyelvtanulás. Sajnos hozzá kell tennem, hogy ezt egy “köpcösfan” ismerősöm fejtette ki a minap, amikor ajánlottam neki, hogyha kedve van jöhetne idegenbe dolgozni, mert napokig azon sirdogált, hogy kevés a pénze a megélhetéshez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Előre bocsátom, hogy nem védeni akarom őket!
    De én ugyanahhoz a korosztályhoz tartozom- Kósa L alattam járt egy évfolyammal gimnáziumba- és abban az időben még nem volt a nyelvvizsga feltétel. (Csak a nyelvtanároknak.) Ezzel együtt én középfokú nyelvvizsgát tettem a főiskola végén – OROSZBÓL. Ugyanis akkor még az volt a kötelező nyelv minden oktatási intèzményben. Aztàn néhány évvel később meg kellett tanulnom, h ezt a nyelvvizsgát soha, semmilyen jelentkezési lapra nem szabad beírnom. Bizony, 2 évvel ezelőtt, amikor a 3 diplomámmal külföldön vállaltam takarítási munkát, èn is csak minimális szinten beszéltem angolul. Azóta gőzerővel tanulom a helyi nyelvet. Sajnos ez a korosztály még így nőtt fel. Soha nem gondoltam volna h rosszabb lesz otthon élni, és valaha is kevesebb szellemi szabadságom lesz , mint volt a 80-as évek közepén-végén, a kádár-rendszerben. Tragédia az ami ma otthon történik. De a legnagyobb tragédia az, hogy félünk. Hogy még külföldön is félünk… És hogy aki eljött, soha nem fog visszamenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. f.s.
    -
    Amikor az orosz piac összeomlott és létrejött a FÁK országok kereskedelme, az orosz nyelv tudása nagyon is kívánatos volt, a kereskedést az előrelátó, okos vezetők nem szüntették meg, több oroszul beszélő üzletkötőre volt szükség, mint azelőtt bármikor.
    Erre jó példa a Richter, azóta is a legnagyobb piacuk ott van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Micsoda, kiemelt figyelem!
    Már 20 db virtuális bloggal lettem gazdagabb! :-DD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. Csakén

    Viszont én nem üzletkötő voltam, hanem rajztanár… Ott az Antall-kormány idején az orosz nyelvvizsga nem volt jó ómen… De később, amikor rajzfilmet rajzoltam, jól jött… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. A nyelvtanulás nemcsak a megértést és megszólalást,hanem az idegenekhez való közeledést,nézeteik megismerését is jelenti. Ez a nyitottság kellene,hogy jellemezze politikusainkat.
    Ehhez képest a főbunkó azt mondta : “Ne azt figyeljék,amit mondok…”
    Akkor inkább azt számoljam,hogy hányszor nyalja meg a szája szélét beszéd
    közben ? Ha az nem fontos neki,hogy itthon érthetően beszéljen,akkor nyilván nem követeli meg a sleppjétől sem,hogy itthon és külföldön egyaránt értelmesen lássák el a feladatukat.
    Orbánnak a csak PR célokat szolgáló diplomájának amerikai átvételéhez nagylétszámú küldöttségre és kb. 30 millió forintra volt szükség.Igaz,hogy azóta már ennél hatlmasabb károkat is okozott.
    Szerintem 30 millió forintért sokan még az adott ország irodalmát is megtanulnák,de őnekik ez alapból nem “jár”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. David Mandler

    Nem tanult meg, azért kellett visszajönnie. Nem volt képes az Telekis angollal együtt haladni a többivel. Ezért persze nem a gimnázium a hibás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Itt az újabb bizonyíték a fidesz mamelukok “doktori” és “felsőfokú” végzettségéről.
    .
    http://vs.hu/javor-benedek-nincs-diplomaja-zoldhatosag-vezetojenek-1206/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=javor-benedek-nincs-diplomaja-zoldhatosag-vezetojenek
    .
    És ez a Lajosné’ a környezetvédelem fő atyaúristene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. … és ez a “lajosné” még egy középfokú angol nyelvvizsgát is varázsolt magának egy időben..
    Persze magyarul se tud helyesen írni. Ez a tipikus fidesz káder díszpéldánya.
    .
    .
    .
    Akit részletesen érdekel a történet látogassa meg Jávor Benedek blogját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Zappa
    Azt már régóta tudjuk, hogy a szakmai hozzáértés az olyan szoci huncutság.
    Fideszéknél nincs is rá szükség, de a bólogatás és a zemberek szemébe hazudozás képessége a felvételnél számít és nem utolsósorban persze a nyelvmunka!
    Tiszteltbíróság Lászlóné is miniszter lehet “éreccségivel” és valami kosárfonó kereskedelmi múlttal.
    Én már semmin nem csodálkozom, azokon sem akik ezeknek még mindig tapsolnak, mert egyformák, de már azokon sem, akik szerint nincs különbség a mostani és az előző kormányok között!
    Viszont azon még néha elámulok, hogy összefogásról képzelegnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Minek kene nyelveket tanulnunk? A magyar minden nyelv forrasa, mindenki
    Csak tolunk lop. Pl. taxi, hotel, helikopter, telefon……. SMS…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. freesia.smith
    apropó orosz. én a 90-es években 5 évig voltam franciaországban és állandóan azzal nyúztak, hogy tanítsak oroszt. azzal jól lehet keresni. sok francia akart oroszul tanulni, akkor, nem tudom mi a helyzet most. úgy gondolták, hogy, aki magyarországról jön az nyilván beszél oroszul. hát én nem beszéltem. úgy hallottam volt olyan lengyel, aki meglovagolta a piaci érdeklödést és bár nem tudott oroszul, de pénzre szüksége volt, így eladta a lengyelt orosznak. sokáig jól haladt a csoportjával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. gets
    2013. december 5. csütörtök 18:42
    Ezen a mondaton én akkorát nevettem!.
    Ez egy nagy igazság. Eladó, vigyék, csak vissza ne hozzák!
    Sokan még még fizetnénk is a csomagolást és szállítást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. gets- Csipcsiri.

    A fenti bejegyzés engem is meg ihletett,

    Adjuk el Pápua-Új-Gínea valamely bennszülött törzsének mint VARÁZSLÓT
    Ott hírdethetné a csavaros magyar észjárást.
    A pénisz tokját magam finanszirozom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. “gets 2013. december 5. csütörtök 18:42

    Erre kontrázott most hegedűs zsuzsa nevű “miniszterelnöki” tanácsadó valami olyasmivel, hogy Magyarország legjobb exportcikke orkbán viktor…”

    AZONNAL exportálni, jó messzire! Haza ne találjon!
    Hegedűs is mehet vele. Szájjártatót, Kövér elvtársat, Kósát stb… is vihetik!
    Jól mondja pecor is: Pápua Új-Guinea megfelelő hely, lehet varázsló is belőle,
    de legjobb lenne inkább pörköltnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Áder tudatlansága BOTRÁNYOS!
    Súlyosbító tényező, hogy ráadásul másra kenné a tolmács szükségességét a szégyentelen bunkó. Ilyen tapló ember Zimbabwében se lehetne elnök.
    Persze tudjuk jól, mi orbánc káderpolitikájának lényege: okos emberek helyett mamelukhaddal veszi körül magát, akiket megvesztegetve bízton számíthat kutyahűségre és bármilyen elvtelenségre. OKÁDTATÓ ez az egész orbáncisztán!
    A Führer maga olyan pocsék kiejtéssel, felcsúti akcentussal beszél angolul, hogy az is röhejes.
    Áldott lesz a nap, amikor megszabadul az ország ezektől a mocskos sunyi bűnözőktől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos