Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann Rózsa megbukott 2013. december 4. szerda 7:42 Forrás: AN, Együtt-PM

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann Rózsa megbukott

Budapest – Romlottak a magyar diákok eredményei, a 2012-es PISA-felmérés alapján kijelenthető, hogy a magyar fiatalok rosszabbul teljesítettek, mint 2009-ben. Már nemcsak káosz van az oktatásban, de az Orbán-kormány rombolása már nemzetközi összehasonlításban is kínos kudarcnak számít.

A 2012 tavaszán készült mérések alkalmával a diákok teljesítménye szövegértés, matematika és természettudományok területén is alacsonyabb lett az Európai Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD átlagánál. Az “Orbán-rezsim” nem tekinti stratégiai területnek az oktatást, a gyerekek jövőjét: “Orbánék magukra hagyták a gyerekeinket” – reagált az „eredményekre” Szelényi Zsuzsa, az Együtt-PM szakpolitikusa.

A kormányzat felmondta az évtizedes konszenzust az iskolák világában, feleslegesen és károsan alakította át az intézmények irányítását és életét és hatalmas összegeket vont ki az oktatás területéről, amivel elbizonytalanította az iskolákat és a pedagógusokat is – folytatja. Ez a folyamat szemben áll az európai fejlődési iránnyal is, amely a tudás megszerzését stratégiai kérdésként kezeli, és az oktatásra egyre nagyobb összeget szán.

Szelényi Zsuzsa úgy fogalmaz, hogy az alapkészségek rovására bevezették a kötelező hit- és erkölcsoktatást és testnevelést. Ezzel párhuzamosan elsorvasztották az integrációs és felzárkóztató programokat, amelyek a hátrányok leküzdését célozták – írja.

Az Együtt-PM véleménye szerint a 2012-es Pisa-felmérés eredményei úgy foglalhatók össze: a magyar gyerekek “jegyei” romlottak, de Hoffmann Rózsa bukott meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 32 szavazatból)
Hoffmann Rózsa megbukott, 5.0 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Erre megy ki a játék!!

    Buta/kevésbé képzett embert könnyebb irányitani.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  2. Rózsi elsődlegesen nem az oktatást, hanem a gyerek (önkéntes) munkát és a gyerekek római katolikussá nevelését tartja fontosnak. Az egész napos iskolával kínozzák az iskolára nem érett gyerekeket. A 3 évest ki kell venni a családból mert kötelező óvodáztatást ír elő a törvény, így könnyebb a családi felfogás és a családi hagyományok ellen nevelni a kicsiket.
    .
    Miért nem zavarják el nyugdíjba???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  3. Egyet már megtanultak a magyar gyerekek!
    Hogyan kell keresztet vetni.Meg imádkozni. Mert ha az Úr velünk, akkor ki lehet ellenünk?
    Hogy üres marad a gyerekek feje, az nem számít. Az sem számít,hogy évtizedes eredményeket rombolnak le.
    A Pisa – felmérést is lehet pozitívan szemlélni, amivel Rózsi néni elégedett lehet. Ők jobbágy,vagy rabszolgaképzést csinálnak,(kinek hogy tetszik) csak ezt nem verték nagydobra. Ott meg elmaradhatatlan az eredmények csökkenése.
    A 0 pont lesz az igazi siker.
    Az egyháznak, és az államnak az elképzelt világukban nem tanult intelligens emberekre van szükség, hanem gondolat nélküli bábokra, akiknek ha azt mondják 2+2=5,akkor rábólintsanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  4. Sokadszorra bizonyosodik be, hogy hiába jól képzett valaki, az intelligenciát nem lehet egyetemeken megtanulni. A hiánya nem lenne baj, ha nem élnének vele vissza. Általában az unintelligens embereknek hiányzik az önkontrollja, és a külső kritikákat eleve elutasítják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. A felmérésekrõl is fogunk úgy hallani, mint kettõs mércérõl a ‘magyarok’ rovására ?
    De azért tegyük hozzá, a 15 éveseknél mért eredményekben valamilyen arányban jelen van a gyerekek 12 éves koráig való fejlõdése is …
    A gyerekek agyi-szellemi fejlõdéséhez – német kutatók eredményei alapján – szükséges az igen rendszeres fizikai mozgás (angol kutatók szerint pedig a magzat és a kiskorúgyerekek gyakori ásításai is erre vezethetõk vissza), ezért talán nem mindjárt a tornaórák számának emelkedésében kellene keresni a hibát, viszont a hittan mindjárt egy szóban cáfolja a gondolkodó emberré nevelés szándékát, s illusztrálja a jelenlegi kormány szellemi igényeit …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Rózsa egy eltévedt “BÁRÁNY” korábban azért lépett be az MSZMP-be mert csak így nevezték ki iskola igazgatónak most meg hát küldetést teljesít. Budai Gyula is azért kérte negyedik évfolyam közepén az MSZMP-be való tagfelvételét, hogy jó ajánló levél legyen a jogi egyetemre való felvételen.. Nyíregyházán együtt voltunk katonai kollégisták, szarf….u volt akkor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Drága piros Rózsám, a tanárok meg mentője,a nebulók csillaga.
    Ha nyilatkozni látlak sugárzik belőled a tudás,a szépséged pedig elhomályosítja
    a legerősebb fényforrást is.
    Nagy az én kérésem, ha igazán szív ügyed a nebulók jövője, vonulj le a katedráról
    ezzel segítesz a legjobban rendbe tenni a közoktatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. A délutáni időt nem tudják mivel kitölteni az iskolában,a könyvtárba járnak számítógépezni,társasjátékozni,mert az iskola minden zuga foglalt.
    A szomszédom a haját tépi a gyereke miatt,mert mire hazavánszorog fáradt,éhes,nincs kedve tanulni,családi kikapcsolódásról szó sem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Hoffman Rozant már elfelelytette asztat, hogy 2×2=4. Lázsd a táblára firkállt ökürséggyelyit. Osztányék minek kő hoggy megércscse más? Vakujjak mekk, ha nem rozálirsal izé rovás irázszsal irja minekünk a szöveggyit: Család Mizgernyecek (ameg mi?) alálya pediglenn: trágegyek (tán trógerek?) Megyen lelyeb a sor: literés (esztet osztán appszolút nemigen érttem.) Izsmét jövel alálya: fudat (itt essen kija mályam az aszfaltra, ha eznem vajmi Árpát kori benyögés lehetet mig a porttyádzássok idelyibű!) az utulsso szöveg gyün: A töbit még valohugyan kapizsgatomm, de a zutlolsot sehugyan nemm: öszt (?) ezz mög milya túrro lehet? Sorbba gyün: öszeadd, szorodz, OSZT és nemm ÖSZT! amit odakappart a zanalfabétta spinko!
    .
    Emberek! Mozst má rágyüttem hoggy mijért nem értittek mög asztat hoygg mitis akart nektekk benyögni a zöröglyány! Esztet akarrtam csak mondanyi!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Ne is várjanak jobb eredményt akkor, amikor az emberek jelentős része a gyerekekkel együtt éhezik, a tanerők is éhbérért dolgoznak…teljesítményt nem lehet a jelenlegi légkörben és anyagi viszonyok közepette elvárni. Az iskolák is szegények, nincs pénz semmire, csak a lendület viszi előre az egész szakmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. “Az “Orbán-rezsim” nem tekinti stratégiai területnek az oktatást, a gyerekek jövőjét: “Orbánék magukra hagyták a gyerekeinket” – reagált az „eredményekre” Szelényi Zsuzsa, az Együtt-PM szakpolitikusa.”
    Sajnos, mi magunk is, az ellenzékkel együtt hagytuk cserben nem csak gyermekeinket, hanem magunkat is. A rendszerváltást követően jobban oda kellett volna figyelni, hogy merre tart az ország.
    Az én személyes tapasztalatom, hogy már a 90-es évek elején oktatott munkanélküliek sem akartak szembesülni a piacgazdaság kihívásaival. A közügyekkel való törődés még mindig nem alapvető viselkedésmód. A választásokon alacsony a részvételi arány, nem beszélve arról, hogy sokszor bevallottan tippelnek az emberek az x behúzásakor mintha a totót töltenék ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Grezó, ami a “piacgazdaság kihívásait” illeti, Magyarországon legfeljebb kvázi-piacgazdaság volt és van.
    A rengeteg számlakönyves kényszervállalkozónak honnan lett volna akár pénz-, akár kapcsolati tőkéje arra, hogy vállalkozzon? Kapcsolati tőke nélkül pedig Magyarországon nem sokra mész – lásd: Magyarország a legkorruptabb államok egyike.
    Magam is emiatt jöttem külföldre, ahol – láss csodát – boldogulok vállalkozóként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hazug Fidesz-reklám, közpénzen 2013. december 3. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos