Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hamarosan meghal az utca embere 2013. november 1. péntek 10:21 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hamarosan meghal az utca embere

Budapest – Nem pénzt kér, szólított meg a hajléktalannak látszó hajléktalan, amikor odalépett hozzám. Pénzt bárkitől kérhet az ember, mondta, de ha tőlem is kérne, akkor elrontaná azt, amiért most megszólított. Mert akkor én vagy adok neki, vagy nem, de mindenképpen továbbmegyek.

Márpedig ő most ennél többet kér tőlem: azt, hogy hallgassam meg. Nem fog sokáig tartani, megfogalmazta szépen az egészet, készen van a fejében minden. Lesett rám, mondja, már napok óta várta, hogy mikor bukkanok fel az utcán. Tudta, hogy újságíró vagyok, és félt, hogy túl későn jövök.

Mert ő meg fog halni hamarosan. Mondta neki az orvos. Lehetne gyógyítani, de mire sorra kerülne, már késő lenne. Nem is erről akart velem beszélni, hogy ő meg fog halni. A halála az ő magánügye lesz, magával viszi a sírba.

Ezen felnevetett. Kérdeztem, mi ebben a mulatságos. Hogy nincs neki senkije, mondja, és nem lesz senki, aki eltemetné. Szociálisan fogják elkaparni a föld alá. Nem a Nemzet Halottja lesz, hanem nemzeti halott.

De inkább rátérne a lényegre. Arra, hogy ő hívő ember volt. De már nem az, mert látja és hallja azokat, akik hívőnek mondják magukat, és ettől háborog a gyomra. Hogy nem tesznek semmit a szegényekért, a hajléktalanokért. Az Iványi Gábor egyháza kivétel, de neki sincs elég pénze és ereje ahhoz, hogy mindent megoldjon. Ráadásul, tudja ő, szívatják az Iványit is, ahol csak lehet. Keresztbe tesznek neki, mert megorrolt rá a Zsebnapóleon. Pedig, annak idején ő keresztelte meg metodista szertartás szerint a Viktorék két nagyobb gyerekét. Aztán persze elsunnyogtak a keresztlevélért az Anikóval, visszakérték, mert már olyan körökben mozogtak, ahol nem divat metodistának lenni.

Azért akart velem beszélni, mielőtt még meghal, mert én megírhatom, ha akarom. Nem mintha változna ettől valami, tudja ő, hogy nem változik itt semmi, legföljebb egyre rosszabb lesz, de ha megírom, talán mégis többen tudják.

Hogy őt, aki hívő ember lenne, mennyire zavarja, hogy az egyházak nem tesznek semmit a szegényekért. Sem a papok, sem a magukat kereszténynek mondó politikusok. A Tömjén elvtárs, már elnézést, ők az utcán így hívják maguk között a Semjént, ő sem tett még értük soha semmit. Csak ül a parlamentben, néha elmegy vadászni, lelő valami állatot, hizlalja a háját, ennyi.

Pontosabban, valamit azért mégiscsak tettek, igaz, azt sem értük, hanem ellenük. Megszavazták, hogy a hajléktalanok ne lakhassanak az utcán. Mintha ő hobbiból lakna az utcán, erre készült volna világéletében. Ha hozzá vágna a Tömjén elvtárs egy kétszobás lakást, mondja a hajléktalannak látszó hajléktalan, akkor azt mondaná, hogy igaza van. Mondjuk, rajta már az sem segítene, ő meghal hamarosan. De mások talán még élnek egy ideig.

Milyen szépen kitalálta a Tarlós elvtárs, hogy eltüntetik az utcáról a hajléktalanokat. Amit nem látnak ugye, az nincsen. És el is fognak tűnni a hajléktalanok, nem csak ő az egyedüli, aki meghal hamarosan. Többen vannak, ismer néhányat, akiknek már nagyon kevés van hátra.

Na, csak ennyit akart volna mondani. És ne adjak neki pénzt, inkább írjam meg, amit mondott. Persze, csak akkor, ha van még hely, ahová az ilyet meg lehet írni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (128 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +212 ( 228 szavazatból)
Hamarosan meghal az utca embere, 4.8 out of 5 based on 128 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Megrendítő olvasmány!
    Az különösen szomorú, hogy ez a szörnyű helyzetben lévő honfitársunk nyilván elzárva él a közmédiától, ezért ennyire pesszimista. Különben tudná, Magyarország jobban teljesít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +77 (97 szavazatból)
  2. A hatalom gyilkolhat úgy, hogy az éj közepén fekete autó jön érte. Jön? Nem jön? Nem tudjuk. De a hatalom gyilkolhat úgy is, hogy öregnek, betegnek olyan kevés nyugdíjat, járadékot, stb. ad, hogy annak választani kell, orvosságot vesz rajta és éhen hal, vagy ennivalót vesz rajta és a betegségébe hal bele. A hatalom gyilkolhat úgy is, hogy emberek millióit – köztük a gyerekeket – tartja olyan szegénységben, hogy azok nem jutnak egészséges ételhez. Bár itt nem azonnal hal meg a szerencsétlen, hanem úgy 10-20 évvel korábban, mint az – az egyre növekvő – átlag. A hatalom úgy is gyilkolhat, hogy emberek tucatjait, százait rángatja koncepciós perekbe, akik aztán vagy megússzák, vagy be lesznek csukva. Akár így, akár úgy ezek életéből a hatalom több évet elrabol és még csak nem is felel érte. De a hatalom gyilkolhat úgy is, hogy a hajléktalanokat kizavarja az aluljáróból, a híd alól stb. a szabadba, ahol megfagy a szerencsétlen. És ennek a társadalomnak egy jó része érzéketlenül nézi, hogyan gyilkolja a hatalom saját állampolgárait. Van ebben valami nagyon undorító és szégyenteljes. Mármint azok számára, akik tehetnének ez ellen az aljasság ellen, de nem tesznek szinte semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +195 (203 szavazatból)
  3. A föld túlnépesedett, nincsenek emberirtó világháborúk, a világ irányítói úgy kalkulálnak, ha nem ölik meg a föld kétharmadát akkor nagy baj lesz, kifutunk az energia tartalékainkból meghalunk.
    .
    Ez igaz de azért nem lehet embereket megmérgezni, nyomorba taszítani, kiéheztetni, hajléktalanná tenni majd a hajléktalant bűnözőként kezelni.
    .
    A számok azt mutatják, hogy pont azokon a helyeken ahol az emberek gazdagabbak civilizáltabbak, pont ott csökken a népszaporulat. Ez a szörnyű szándékos, esztelen, lelketlen, szívtelen népirtás totális katasztrófába taszítja a világot, elsőnek Magyarországot és az UE nak sokszor el lett mondva ezért megismétlem, a katasztrófa, a járvány, a romlás nem vonaton és autón és nem útlevéllel közlekedik.
    .
    Mi az EU szövetségesei vagyunk, tisztelt EU és EU vezetőség, az össz szövetségi rendszer olyan kötelezettséggel is jár, hogy tisztán tartsák az egész rendszert és kiegyensúlyozzák annak működését. Önöknek tenni kell, de nem Magyarországért, hanem az EU szövetségért.
    Orbán garázdálkodik de ha önök nem mozdulnak , önök is fizetni fogják az árát, ne legyenek illúzióik.
    .
    Orbán egyszer megfenyegette Barossot , hogy küldi Strasbourgba rohadt kis békemenetét, másodszor nem fog figyelmeztetni, hanem küldi a romlást, a bomlasztást, a ragályt.
    .
    Aldous Huxley : ” Facts do not cease to exist because they are ignored.”
    .
    A tények nem szűnnek meg létezni csak azért mert nem veszünk róluk tudomást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +73 (85 szavazatból)
  4. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    A fide SS, VI.kerületi Önkormányzat épülete az Eötvös utca sarkán áll. – Ahol valamikor az általuk halálbahajszolt Verók István pgm. évtizedeken át szolgálta Terézváros lakosságát… A kereszteződés átellennes sarkán van egy három éve elhagyatott, egykor szebb időket látott étterem. Ennek a lépcsőin gyülekeznek a hajléktalanok éjjel és nappal. A szemközti csarnok tartja ott őket, mert mindig akad egy két falat egy piac szomszédságában.
    .
    Ennek az önkormányzatnak a feje az a csinos fid SS asszony aki az AN-ben is megjelent fotó tanúsága szerint a helyettesével együtt a csarnok előtt elsőnek írta alá polgárinak titulált pártjának a sok közül valamelyik aláírási kampány-ívét – nemes bundába öltözve… Ahelyett, hogy mindjárt egy arra heverő hajléktalanra terítette volna a nercet a méltóságosasszony…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (72 szavazatból)
  5. frissítve, pár napja érkezett
    http://krisna.hu/2013/ismet-koltozik-a-blaha-lujza-teri-etelosztas/
    karácsonykor és húsvétkor is
    mer madjarország (moderálva) teljesít
    a blahán is meg a teleki téren
    de már próbálják őket eldugni, nehogy látszódják
    a sor vége így is a Dunáig ér
    oszt jónapot
    csak a fideSS
    http://www.168ora.hu/itthon/husveti-etelosztas-blaha-lujza-teren-112130.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (43 szavazatból)
  6. az éhezők százezreire a biztos éh és fagyhalál vár a tél közeledtével
    SENKI NEM HAGYUNK AZ ÚTSZÉLIN
    harsogja az illegitim orbáni junta,
    miközben a szakadékba lökik az országgal együtt őket is
    http://www.penzcentrum.hu/karrier/vege_az_etelosztasnak_a_blahan_ezert_mehetnek_az_ehezok.1038124.html
    orbán rasika mehet anikó anyucival merni a leveskét a blahára
    ezt posztold ki mucuska a facebúkodra a naccságos asszonnyal együtt
    büszke lehetsz, apádra, anyádra
    az egész harácsoló, cinkus, gátlástalan, embertelen famíliádra !
    orbánia = 1944

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (61 szavazatból)
  7. Írjunk itt – közösen egy levelet az Eu – nak, és az USA – nak, illetve konkrét személyeknek kellene elküldeni, akik talán tudnak is tenni valamit. (Mondjuk minimum elolvassák, és felhívják a figyelmet erre az országra. Arra, hogy alapból veszélyt jelent Európa számára.
    Mit szóltok? Valamit tenni kell, mert rémség, ami itt történik – Európa közepén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (53 szavazatból)
  8. Kedves Eagle, többszöri elolvasás után sem értem világosan a mondanivalód.
    A “világ urainak” összeesküvéséről máshol is olvashatunk, jó lenne valami konkrétum erről, legalább ezen az igényes helyen! Az sem világos, hogyan jön a képbe Orbán, mint pusztító? Vagy ő is közöttük lenne?!? Mit szól ehhez a Békemenet?????
    Help please!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  9. Gigi60!

    IRJUNK! sajnos nem lesz nagy visszhangja,mert még nem teljes a diktatúra!

    Egyébként nagyjából tudják a világ boldogbbik felén,hogy mi folyik itt! Mit kéne tenniük?
    A véleményüket a diktátorék hazugságokkal verik vissza, a buta néphez pedig csak Viktátorék hangja jut el! Sokaknak nem érdeke a kormány leváltása / pl,akik élvezik az egykulcsos adó előnyeit / A legelesettebbek vagy nem mennek el szavazni,vagy megveszi őket kilóra a Fidesz!!!Sajnos,hogy itt tartunk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  10. Nagyon keserűen írom le, de világosan látszik a cél.
    Hajléktalanok, nyugdíjasok, betegek, munkanélküliek nem hoznak az ország urainak hasznot.
    Feleslegesek. Az egészségügy szétverése is egy kis rágyorsítás a felesleges kiadások megszüntetésének irányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (58 szavazatból)
  11. “Ennek az önkormányzatnak a feje az a csinos fid SS asszony aki az AN-ben is megjelent fotó tanúsága szerint a helyettesével együtt a csarnok előtt elsőnek írta alá polgárinak titulált pártjának a sok közül valamelyik aláírási kampány-ívét”
    .
    Hassay Zsófia – rezsicsökkentési ív.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  12. safranek44
    2013. november 1. péntek
    12:07

    Ha sokan írjuk, soknak írjuk, sokszor írjuk – mondjuk, egyszer csak elhiszik, és valakinek eszébe jut, hogy veszély ez az ország! Veszély mindenkire!
    Meg kéne próbálni! Mi nem a kormány vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  13. Tisztelt vontolla! Eagle erre gondolhatott:

    http://pirospirula.blogspot.com/2011/02/titkos-tarsasagok-es-nepesseg.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Köszönöm guglikugli, ismerem a szöveget! Tényeket is jó lenne!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. vontolla
    2013. november 1. péntek
    11:56

    Sajnálom és elnézést ha nem világosan írtam. Az elmaradott országokban szörnyű a nyomor és a halálozás, de a civilizált országokban ez nem lenne szükséges és elkerülhető lenne. A világ valóban nehéz helyzetben van és csak a kiváltságosaknak jutnak lassan az alapvető létszükségleti dolgok. Az emberek túlszaporodtak és mind munkaerő mind emberi értéket tekintve eldobható egyszer használatos tárgyakká váltunk a hatalom birtokosai kezében, akár politikus, akár csak egy interjúvoló személyzetis. De indulhatsz a gyógyszeripartól a gyógyászaton, az árkartelleken, a megvásárolt vagy majd raktárakban elrejtett emberiséget segítő találmányokon felfedezéseken át elrabolt találmányokon keresztül a bármeddig elmehetsz. De ezt itt nem részletezném, nem ide tartozik.
    .

    Sajnos ez világjelenség, de ami Magyarországon történik az nem a világfolyamatokkal összhangban lévő hanyatlás, nem annak szerves elkerülhetetlen része, hanem egy bosszúálló elme tévelygése, aki nagyon is élesen látja az EU és a világ problémáit és negatív folyamatait, de mint a hullámlovas megpróbál ezeken lovagolni, és esztelen felesleges pusztítással roncsolással fűszerezi a meglévő bajt, ahelyett, hogy élne a történelmi lehetőségével és javítani próbálna. Nem teheti egyrészt mert aljas, sértett, erőszakos, hazug és bosszúálló, másrészt mert nem is érti sem a történelmet sem az ellenfolyamatokat, sem az emberiség fejlődősét evolúcióját, végül pedig mert nincs is szakértelme tudása..
    .
    Minden vágya Barroso széke volt, és mivel nem lehetett az EU vezére, így most jó ürügyet talált az EU problémáiban, hanyatlónak nevezi az EU-t és azt képzeli és azt is akarja, hogy megsemmisüljön. Mint mondta, ” ha nem lesz keresztény Európa akkor nem lesz Európa”, amit úgy értett, hogy ” ha nem én leszek az EU vezére akkor nem lesz Európa”. Így most nem elég, hogy mocskolja, roncsolja Magyarországot, ezt kiterjeszti az EU ra is.
    .
    A beteg leprás egyetlen öröme, hogy kétségbeesésében megfertőz egészséges embereket ily módon vágyva szeretetre, együttérzésre, támogatásra, Orbán esetében még hatalomra győzelemre és elismerésre is mert ezek a fogalmak nála egy kalap alá tartoznak. Ez látszólag ellentmondásos de nem az egy beteg elme számára. Neki ez logikusnak és kivitelezhetőnek tűnik és eredményt és elismerést vár a roncsolástól, fertőzéstől, pusztítástól, démoni tettektől . Ez a beteg elme sajátos logikája.
    .
    Ezzel szemben a világ vezetői, bár ők sem jobbak a Deákné vásznánál, azért valamelyest higgadtabbak, kulturáltabbak és van vagy legalábbis kellene, hogy legyen veszélyérzetük.
    Úgy tűnik az Orbán veszélyt már értik de még nem veszik a fáradtságot, hogy lépjenek.
    Nos ezt használja ki Orbán, és nyomul előre amíg van ideje erre azon igyekezvén, hogy a pusztítást és a mindenhova való lepetézést folytassa gőzerővel amíg engedik és amíg az ellene lépőknek túl késő nem lesz.

    .
    Kezdi a szükségtelen totális roncsolást és vérszívást idehaza és ha meghízott és megerősödött a kullancs akkor indul tovább.

    .
    Az EU engedi . A szövetséges nem bánja, hogy idegent engedett a házba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  16. Örülök ennek a cikknek…. csak azt nem értem hogy 22 ezer segélyből, hogy-hogy nincs éhséglázadás, (vagy éhenhalás)… És ez miért csak engem érdekel persze…???
    Szeretnék már látni egy éhségtől jajgató embert az utcán….
    (nekem nehogy gyertek azzal hogy “bizony van ilyen”…)
    Továbbra is várok egy oknyomozó cikket… Akár az AN egyik újságírója által…!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  17. @vontolla

    Ez igazán nem erre a témára tartozik ha akarsz találsz ha keresel.
    Mivel nem szorosan a témához kapcsolódik csak néhány link
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=zKA1EXRPqQw
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=23kywJmk3-g
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=HV_JW73OwTk

    De nem, adni fogják a kemót amíg bele nem halsz de előbb kiürítik a pénztárcád.

    Volt egy magyar orvosnő ugyancsak a rák gyógyításért harcolt hatásos eszközzel, már elnémították.
    .
    Orbán szerintem már rég eladta a magyar lakósságot a gyógyszermaffiának mint kísérleti alanyokat , gyerekeket oltanak kötelezően neves vakcinákkal, csak éppen senki nem tudja milyen kísérleti anyag van a a fiolában.

    De ez nem tartozik szorosan ehhez a témához, talán egy másik vonalon megvitathatjuk mert a végén megharagszanak ránk ha nagyon eltérünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  18. bruckenbacker kapitány

    Gyilkosok.

    Közvetlen és közvetett értelemben is.
    “méltó” örökösei a legnemtelenebb horthysta, nyilas, náci, fasiszta és kommunista elődöknek.

    filmcom
    2013. november 1. péntek
    13:27

    Ezt kifejtenéd bővebben? Nekem cinikusnak tűnik a kérdés. Aki éhenhal vagy beteg az elvonul, nincs annyi ereje, hogy utcán vonuljon, Akinek meg van az még reménykedik ha nem vonul megúszhatja.

    Ördögi a kereszténységre hivatkozva.

    És emberek akik döntési helyzetben vannak ezt elnézik, nem tesznek semmit, vagy csak rosszat aljasat. Persze mindezt értük és nem ellenük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  19. Mostanság az jár a fejemben, hogy Bokros lenne legalkalmasabb
    kormányfő jelöltnek.
    .
    Nagy hülyeség ilyent gondolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  20. Nem értem én ezt az embertelenséget!
    A ‘90-es évek közepén befogadtunk egy hajléktalant. A rendszer csinált belőle munkanélkülit, családja meg nem volt,és ebben a nagy semmiben már nem tudott törődni semmivel, mert nem tudta hogyan. Roló.
    Sírt amikor lesikálta magát a fürdőkádban, aztán tiszta ruhában asztalhoz ült enni. És rettenetesen szégyellte magát.
    Lassan megoldódtak a problémái, ott segítettünk ahol tudtunk. Lett munkája, de mindig csak annyi,hogy magát fenn tudja tartani,mert “természetesen” a tudatlanságát kihasználták. Nem volt nagyigényű, egyszerű lélek volt nagyon.
    Aztán lebetegedett. Orvos, kórház.Halálos kór.Pár éve halt meg.Emberhez méltó körülmények között.
    Nagyon sokszor emlegetjük,pláne amikor ilyen kígyózó sort látunk ételosztáskor.
    Mi lenne, ha élhető országot csinálnának a sok lenyúlás helyett?Mi lenne ha nem hagynák az embereket az árok szélén?
    Mi lenne ha EMBEREK lennének???
    Gyűlölöm ezt a rendszert, ami lealacsonyítja, megalázza, és önfeladásra kényszerít embereket!!!
    Tarlós, Kocsis Máté, meg a felcsúti a sok talpnyalóval büszke lehet magára!
    És ezek közösítették ki az egyházak sorából Iványi Gábort???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (73 szavazatból)
  21. Javítok: Iványi Gábor egyházát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  22. bruckenbacker kapitány

    és még egy kis adalék:

    http://index.hu/gazdasag/2013/10/30/igy_utasitsd_vissza_a_kozmunkat/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Kösz. Eagle, kutakodom tovább, most mennem kell………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bumburi 14,28 !
    .
    Megkönnyeztem a megemlékezésedet hajléktalan ismerősödről !!! Ember vagy a javából.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  25. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bumburi !
    Rosszul írtam, hogy ismerősödről. Helyesen: f e l e b a r á t o d r ó l .
    És még egyszer, szívből gratulálok neked.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  26. “tisztelthölgyeimésuraim”
    Köszönöm.Bár ilyesmit nem a köszönetért csinál bárki.
    .
    Milyen érdekes.Ma van mindenszentek.Neki is elvittem az emlékezés virágait, meg a mécsest.
    Ezért vágott mellbe ez a cikk, és korbácsolta fel bennem az indulatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  27. orbán politikai hulladék

    Ha nem az utcán akkor a saját lakásukban fagynak meg és vagy halnak éhen a szerencsétlenek.
    Lassan semmi különbség nincsen ebben a jobban teljesítő, tündérmesés országban.
    Ha még sipákol az éhező, majd a torkának nyomjuk a baltát, aztán elhallgat.
    A “keresztényi szeretet” jegyében, halálra ítéli őket a fideSS.
    AZER

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  28. Hegedűs Sándor

    Nagyon szomorú ez a történet! Egy csepp kétségem sincs afelől, hogy ez az ember őszinte volt (mögötte sorosan egymást követve állnak a következő áldozatok százai, ezrei!)! Sőt biztos vagyok benne, hogy az idei tél súlyos lesz, ahogy szokott kb. 50 % saját lakásában, másik fele az utcán fog kihűlni (ja a rezsicsökkentést, azt ez a sok “hülye beteg vezető” csak a “parasztvakításnak” használja!!!), s amíg van paraszt addig van kit vakítani! Nem hallgatnak rám, pedig már több tucatszor leírtam, hogy az önkormányzat vezetői a felelősek a lakásukban meghaltakért (éhen, vagy a kihűlés miatt az mindegy) . Ők élnek nekik van eszközük (polgárőrségük, közmunkások) akiknek csak az lenne a dolguk, hogy a ne kocsmában üljenek, hanem figyeljék a rizikós réteget, és vigyenek egy kis tűzifát, egy kis élelemet! Ezt kívánja az emberi szolidaritás, csak ezek egyike sem tartozik már a humán kategóriába, ők már nővények, és nem tartoznak a gerincesek családjába!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  29. Nem győzőm már sokadszorra leírni, az egyház, főleg a katolikus egyház a legnagyobb maffia, amióta létezik, a legtöbb gyilkosság és rablás az ő lelkén szárad. Akinek a szülei nem elég felvilágosultak (a nagy többség sajnos), és hívőnek nevelik, az ilyen katarzis után (mint ez a szegény haldokló hajléktalan) fog rájönni.
    A többiek csak hallgassák az ájtatos hazugságokat, a politikai uszítást amíg ők is éhen nem halnak míg a papok dőzsölnek egész életükben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  30. https://www.facebook.com/events/558643927540874/?source=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Tisztelt Eagle! Mindkét hozzászólásodat elolvastam, a videókat megnéztem (melyeket már régebben le is töltöttem). Amiket megfogalmaztál teljes egészében osztom a nézetedet! Az a baj, hogy ezeket az információkat SEHOL nem lehet látni, kizárólag a neten. Amikor ismerőseimnek ilyen dolgokról beszélek, úgy néznek rám, mint borjú az új kapura. Orvos ismerősöm is megerősítette, hogy semmiféle oltást ne vegyek igénybe, ő sem tette soha. Nyilván neki is alapos oka volt feltételezni, hogy ebben az ügyben valami nem kóser.
    Beteszek egy linket, hátha tájékozottabbak lesznek az emberek:
    http://pirospirula.blogspot.com/2013/01/influenza-jarvany-menetrendszeruen.html

    Továbbá: ezen a blogspoton rengeteg más videó is található. Javaslom megnézni mindegyiket. Roppant érdekes, elgondolkodtató mindegyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. @oldster
    Ez nem elegáns dolog.
    Először azt hittem, meghibbantam, hogy mindenütt ugyanazt látom, de most már tudom, hogy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Horváth Béláné

    Nem tudom miért, de valahogy ismerős a történet… Mintha olvastam volna hasonlót valahol… nem tudom, hogy hol. Mintha egy hajléktalanok által kiadott lapban lett volna??? Nagyon szörnyű… Ma már keringenek olyan emberek által beküldött képek a neten, amiket utcán, templom kapukon fényképeztek, hogy a hajléktalanoknak ott tilos tartózkodni, a templomok előtt tilos kéregetni, koldulni… Gondolom, hogy konkurenciának tartják őket! A persellyel a mise után nem snassz körbe menni és kéregetni? Azt szabad??? Szabad…! A Hitgyülekezetisek meg az iszap katasztrófa után reklámokat vettek föl szegény nincstelen emberekkel, szuperházakkal, hogy azok csinálták nekik…. Ha ők olyan segítőkészek, akkor a hajlékatlanokkal miért nem foglalkoznak? Ezekkel az emberekkel, gyerekeikkel igazán Iványi úrék foglalkoznak, óvodával, iskolával, szállókkal… na ezért nem kapják meg már 2 éve a nekik felajánlott 1 %-ot sem, mert nem hagyják az árokszélén, aztán nem rúgják bele őket, hanem próbálják felemelni, segíteni őket….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. Na most én itt lakom a Népszínház u.-X utca sarkán. Elképesztő, amit itt a hajléktalanok művelnek. Már elnézést itt az egybegyűltektől, de senkinek a környékére nem kívánom. Emberi mivoltukból teljesen kivetkőzött emberek bandáznak ( értsd isznak, hangoskodnak, odahugyoznak bárhova, kurva büdösek) a házunk előtt. Ez senkinek nem jó, főleg az itt lakóknak. Mé nem lehet tisztálkodni ??? Mé nem lehet ruhát cserélni ???? Mé nem mennek be szállóra ??? Mit lopnak el tőlük ??? Ruhát, cipőt ??? Azt a Vöröskereszt v. valamelyik segélyszervezet bármikor ad nekik.Na most nem ez a legjobb megoldás, amit a Fidess csinál, de ami itt megy , az már tűrhetetlen, valami változás kell. Szóval ez a történet szépen van megírva, csak épp nem a valóság. Mondom ezt AN olvasóként és szimpatizánsként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (18 szavazatból)
  35. Szégyen, és gyalázat ami ebben az országban folyik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Megrendítő.
    A Krisnásokat azóta kedvelem h ételt osztanak. És milyet! Aki szereti a vegetáriánus és indiai ízeket menjen el az általuk működtetett Govinda étterembe, V. ker Vigyázó Ferenc utca. Megfizethető és mennyei. Benne a lelkük és a szívük, és az alapanyagok saját termesztèsüek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. “Egyetlen példát is felhozva, Orbán Viktor történelmi mélységét az is jól mutatja, hogyan szervezi és adminisztrálja, hogy tömegeket fosszon meg nem csak a segélyektől, de attól is, hogy munkát ajánlhassanak nekik!…

    ..Felmérhetetlen, hány vállalkozó lett öngyilkos és – miután már minden munkavállalójukat kirúgni voltak kénytelenek – hányan kerültek utcákra, miközben vállalkozásaik megszüntetését – a jó eséllyel elmebeteg népüldöző őrült miatt – nem sikerült kimondatniuk!”
    http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/nepuldozo-orban-a-felesegere-is-veszelyes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  38. orbán politikai hulla

    na, kérem
    az orbán família nem éhezik,
    http://www.youtube.com/watch?v=wh4vD9OhUho
    amikor a disznók, disznót vágnak
    saját játszótéren, vagy a falu szélin ? :D
    ezek a disznók már nem éheznek
    híznak az ország nyomorán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. orbán
    politikai hulla
    Micsoda mondása van a felcsútinak a videóban!
    A DISZNÓ PROFILBÓL A MAGYAR ŐSERŐ!!!
    Úgy látszik ezt meg is beszélte vele, amikor takarította az ólat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  40. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocs, hogy még egyszer leírom itt, de a Nyugati téren történt disco katasztrófára odahordott gyertya és mécses tömeg fényében, illetve árnyékában 2-3 méter távolságban, úgy 0 C° körül, aludt egy hajléktalan mindenféle hulladék papírba csomagolva. Ugyanis Tarlós egy két nappal korábban tiltotta ki őket az aluljáróból.
    A sok “szolidáris zarándok” mégcsak le sem köpte, hogy egyáltalán él e még a szerencsétlen, inkább hátat fordítottak neki: majd megmelegíti őt az odatett mécseseik fénye…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. Es a magyar táarsadalom leépül a “csontbrigad” szintjére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Ilyen,és ehhez hasonló életek sokasága!
    Akkor min csodálkozunk????????????????????????
    http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/225449

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  43. Horváth Béláné

    Most jelent meg a cikk a Hírhatárban:
    Lenyúlták a hajléktalanok pénzét
    Összesen több mint húszmillió forint tűnt el a főváros legnagyobb hajléktalanellátó szervezetéből.
    http://tinyurl.com/lld2xbx
    Nem ám a szállón egymás cuccát nyúlták le!!!:((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Megáll az ész! Még őket is meglopják???
    Hol élünk könyörgöm?! Milyen emberek ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Tisztelt balliberális média!

    Gyönyörű dolog úgy tenni, mint ha 2010 óta hirtelen megjelentek volna a hajléktalanok. Hajléktalanok évtizedek óta vannak. Szeretném tudni, miért emberibb az a hatalom, amelyik megengedi, hogy megfagyj, éhen és szomjan halj az utcán, mint amelyik azt mondja: nem élhetsz az utcán, mert ha ott élsz, akkor ott kell végezned szükségleteidet (WC és szexuális egyaránt), ami nem való idegen emberek, különösen gyermekek szeme elé. Menj tehát be a hajléktalan szállóba, ahol fűtenek, kapsz ágyat, fürdőszobát meleg vízzel, és a rendőri jelenlét sok mendemondával szemben nem azért van, hogy téged piszkáljon, hanem azért, mert a hajléktalanok nagy része azt mondta, azért nem megy hajléktalan szállóra, mert ott a többi hajléktalan ellopja azt, ami a keze ügyébe kerül. Ha valaki egy kicsit reálisan gondolkodik, rájön arra, hogy 2013-ban Magyarországon a hajléktalanoknak sajnos nem lehet a feneke alá lakást tenni, mert nem állunk olyan jól, viszont nem is azzal teszünk jót velük, ha hagyjuk őket a szabadban létezni. Én például, adófizető polgárként igen ingerült lettem, amikor azt láttam, hogy az óvodából hazatérő gyermekeknek látniuk kell, amint egy hajléktalan pár szexuális életet él a Királyhágó téren hétköznap délután 1/2 5-kor. Valamint minden reggel, amikor óvodába, iskolába mennek a gyerekek ugyanezen téren keresztül, meztelen fenekeket kell nézniük, hiszen kedves hajléktalanjainknak épp ezekben a reggeli órákban indul meg bélműködésük. Ne legyetek már álszentek, nézzétek már reálisan a dolgokat! Ha nem tetszik a hajléktalan szálló nektek, lakástulajdonosoknak, ne itt hepciáskodjatok, hanem fogadjatok be magatokhoz néhányat azok közül, akiknek szerintetek oly rémes dolog betérni egy szállóba – vagy magyarázzátok meg nekik, hogy szerintetek joguk van megfagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  46. Tisztelt Jáky Ildikó!

    Önnek egyrészt igaza van. Másrészt viszont: A Fidesz hatalomra kerülése óta drasztikusan csökkentette a legrászorultabb rétegek közvetlen vagy közvetett módon történő támogatását. Lefordítva: ma Magyarországon kevesebb pénz jut egy fő szociálisan rászorult állampolgár támogatására, mint a szocialista kormányok idejében. A hozzáállás tekintetében: Míg a “balliberális” vezetés toleránsan és humánusan állt a hajléktalankérdéshez (természetesen ők is sokat hibáztak), addig a “fülkeforradalom” óta – fokozatosan csökkentve a forrásokat – egyre intoleránsabb és lélektelenebb a hatalom hozzáállása az elesettekkel szemben, miközben “keresztény” és “demokrata” és “nemzeti” a szlogen(?). És legvégül leegyszerűsítve: Ha majd az összes hajléktalant el lehet helyezni állandó szállásokon (mert lesz elegendő férőhely), akkor az Ön által említett “antiszociális” viselkedésforma is eltűnhet a közterekről. Gondolom az adakozás léleknemesítő hatását kár is lenne megemlítenem a kormányszimpatizánsok széles tömegének… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Amúgy a képen álló szegényeknek a Krisna tudatúak osztanak éppen ételt, mint minden nap, nem másik egyház

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos