Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Századvég nem ért egyet saját munkatársával 2013. november 21. csütörtök 6:12 Forrás: AN, DK

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Századvég nem ért egyet saját munkatársával

Budapest – Porszem került az eddig hibátlanul hazudó  gépezetbe, már a Századvég sem hisz az egykulcsos adó jótékony hatásaiban. Egy munkatársuk tanulmánya szerint ugyanis a 444 milliárdos adócsökkentés háromnegyede a gyermeket nem nevelő húsz százalék zsebében kötött ki, a legszegényebb 70 százalék pedig 134 milliárddal több, a leggazdagabb 10 százalék viszont 501 milliárddal kevesebb jövedelemadót fizetett. A Fidesz által milliárdokkal támogatott cég elhatárolódik saját munkatársa véleményétől.

Virovácz Péter, a kutatóintézet tudományos munkatársa tanulmányt közölt a Pénzügyi Szemlében, amelyben szerzőtársával az egykulcsos adó hatásait vizsgálta. A tanulmány megállapításai alapjaiban ingatják meg a kormánypropagandát. Kiderül belőle: a 444 milliárdos adócsökkentés háromnegyede a legtehetősebb 20 százalékába tartozó, gyermeket nem nevelő polgárok zsebében landolt, a legalacsonyabb jövedelmű 60 százalékához tartozó nagycsaládosok adóterhei viszont érdemben nem csökkentek. A reform következtében a legszegényebb 70 százalék 134 milliárddal több, a leggazdagabb 10 százalék viszont 501 milliárddal kevesebb jövedelemadót fizetett.

Mindez érthetően kellemetlenül érintette az egykulcsos adó nagyszerűségéről, igazságosságáról és családbarát mivoltáról szóló kormánypropagandát. Nem is késett a válasz: a Századvég közölte, hogy a tanulmányban foglaltak nem a kutatóintézet álláspontját tükrözik.

A DK szerint enyhén szólva is mulatságos, hogy egy gazdaságkutatónak álláspontja van a gazdasági számadatokról, és hogy tényeket nem cáfolni próbál, hanem elhatárolódik tőlük. Mindez szertefoszlathatja azokat az esetleges illúziókat, hogy tavaly a kormány a Századvég-csoport személyében egy agytröszttel, és nem egy propagandaügynökséggel kötött milliárdos szerződést – zárul a közlemény.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 24 szavazatból)
A Századvég nem ért egyet saját munkatársával, 5.0 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Nem számít! Majd megválnak a renitenstől, bocsánatot kérnek a kormánytól, és minden megy tovább, mintha misem történt volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Következmény?
    A munkatársnak szépen felmondanak, és helyreáll a rend.
    Azért határolódtak el,gondolom én.
    Ők meg továbbra is adják majd ki a kormány politikáját fényező tanulmányaikat, elvégre azért dotálják őket, hogy a homokot rendszeresen szórják a nagyérdemű szeme közé.
    Felkapta azóta valaki a témát?
    Mert az hogy a DK szerint enyhén szólva is mulatságos,az kevés.
    Nem mulatni kell a szellemi nyomorunkon, hanem tudatosítani a tényeket, amit ez a tanulmány napvilágra hozott!
    Ezt eddig is tudtuk, csak nincs aki felvilágosítaná a kis embert, hogy ő is megértse a lényeget.
    Nincs egy szórólap, amit szétteríthetnének az országban a többi gazemberséget is rányomtatva,és minden háztartásba eljuttatva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  3. Hurrá, megszületett a polgári-nemzeti-mélymagyar-ezeréves-szentistváni tudományosság! A lényege az, hogy a 2+2 eredménye CSAK ABBAN AZ ESETBEN lehet 4, HA az a Fityisznek jól jön! Egyébként – megengedő módon – az eredmény a végtelen bármely más eleme lehet, irracionális szám akár, mondjuk, 47 000, forintban, de 4 semmiképp!
    Mert különben elhatárolódnak az eredményedtől!
    Wissenschaft als Beruf – szegény Max Weber, ha ezt látná, elszörnyülködne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  4. Ezt már évekkel a tanulmány megjelenése előtt minden intelligens ember tudta, semmi újdonság nincs a megállapításaiban. Legfeljebb az, hogy nyilvánosságra merte hozni. Most 3 év alatt (+ az előző 20 alatt) kialakult több száz évre a nemzeti burzsoázia, amelyet majd valamikor véres forradalommal elűznek utódaink, de ezek örökösei már tisztán állnak majd a dollár-milliárdjaik mögött…..(Svájcban vagy másutt)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Nem tudom miről beszéltek. A Kócosfogú Rémség (most hirtelen nem jut eszembe a másik neve) megmondta, hogy a caládok zebében több maradt. Nincs tovább apelláta! Oszolj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Naná, nem is azért kapják a milliárdokat, hogy az igazat és a tényeket közöljék, hanem hogy hazudjanak, mint Balog a komondorról.
    Ráadásul ehhez nem is kell gazdaság kutatónak lenni, hogy tudjuk azt, hogy annak lesz több a jövedelme a 16%-ra csökkentéstől, aki eddig 32%-kal adózott.
    De ezek a csótányok a nyilvánvalót is letagadják.
    3milliárdért hajlik a gerinc rendesen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. “Fatális háztartási baleset érte otthonában Virovácz Péter független elemzőt, amikor véletlenül a fürdőkádjába ejtette a hajszárítót, délutáni rendes kénsav-fürdőjére készülődvén. Elképzelhető, hogy a viccből a fejére húzott CBA-reklámszatyor zavarhatta meg. A rendőrség a helyszíni szemle, és a kutató utolsó Facebook-bejegyzése: “Mindjárt jövök, csak valami barom öt perce dörömböl az ajtón.” alapos vizsgálata után kizárta az idegenkezűséget.” (MTI)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Most 22-én reggel figyelem . S c h i f f e r . nyilatkozatát az ATV-ben a bankokról:
    P o n t o s a n . a z t . m o n d j a . a m i t . a . Fid SS, c s a k . m á s k é p p, a sunyi patkány.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Csak megnyugszik már a beteg, ha ezt látja… Hiába, az igazi Századvéges az igazi.
    http://hvg.hu/itthon/20131122_Szazadveg_a_Fidesz_belehuzott_az_MSZP_sta

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Milliárdokat veszített a kormány a trafikmutyin 2013. szeptember 12. csütörtök

Kivonulhat az RTL Klub Magyarországról 2013. május 26. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos