Hozzászólás: Bartus László: A kiegyezés napszámosai http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 girbegurba http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-314122 girbegurba Mon, 14 Oct 2013 17:31:50 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-314122 E.Csaba, én adtam a mínuszt. Az igazság kimondását, hirdetését nem szabad attól függővé tenni, hogy hányan értenek egyet azzal. Nem is fog a többi párt vele hirdetni, míg ő maga el nem kezdi. Ha elkezdte, akkor nőhet a támogatottsága, népszerűsége, egyre többen döbbenhetnek rá ugyanarra az igazságra. De ha nem kezdi el, akkor erre nincs esély. E.Csaba,
én adtam a mínuszt.
Az igazság kimondását, hirdetését nem szabad attól függővé tenni, hogy hányan értenek egyet azzal.
Nem is fog a többi párt vele hirdetni, míg ő maga el nem kezdi. Ha elkezdte, akkor nőhet a támogatottsága, népszerűsége, egyre többen döbbenhetnek rá ugyanarra az igazságra. De ha nem kezdi el, akkor erre nincs esély.

]]>
Geri Tibor http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-314112 Geri Tibor Mon, 14 Oct 2013 16:57:55 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-314112 nemóvatos 2013. október 11. péntek 08:34 . Az ENSZ Emberi Jogi Törvényeit 10 évvel 56 után alkották, 67-ben lépett hatályba.... És leírom újra: Akit a diktatúrában választanak meg, az akkor lesz képviselő, ha esküt tesz a diktatúra alaptörvényének betartására.. Ha meg esküt tesz rá, akkor nem tudja megszüntetni. Csak módosítani.... Vagyis nem a magyar államban lesz képviselő, hanem a magyar államot MEGSZÁLLÓ, Magyarország nevű állam diktatúrájában .... Amit nem tud megszüntetni.... Vagyis a választás nem lehetőséget AD a majdani képviselőnek, hanem VÉGLEG ELVESZI annak lehetőségét, hogy a magyar alkotmányos rend szerint tegyen a magyar nép és a magyar állam érdekében.... . Ha nem érted, amit írtam, akkor inkább kérdezzél....:-( nemóvatos
2013. október 11. péntek
08:34
.
Az ENSZ Emberi Jogi Törvényeit 10 évvel 56 után alkották, 67-ben lépett hatályba….
És leírom újra:
Akit a diktatúrában választanak meg, az akkor lesz képviselő, ha esküt tesz a diktatúra alaptörvényének betartására..
Ha meg esküt tesz rá, akkor nem tudja megszüntetni. Csak módosítani….
Vagyis nem a magyar államban lesz képviselő, hanem a magyar államot MEGSZÁLLÓ, Magyarország nevű állam diktatúrájában ….
Amit nem tud megszüntetni….
Vagyis a választás nem lehetőséget AD a majdani képviselőnek, hanem VÉGLEG ELVESZI annak lehetőségét, hogy a magyar alkotmányos rend szerint tegyen a magyar nép és a magyar állam érdekében….
.
Ha nem érted, amit írtam, akkor inkább kérdezzél….:-(

]]>
nemóvatos http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-313333 nemóvatos Fri, 11 Oct 2013 06:34:10 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-313333 Geri T. 10.09.20:57 Akkor ha jól értem csak azt kell megtalálni aki kimondja és azt a fórumot amely előtt bizonyítani kellene a közjogi érvényesség állapotát (van vagy nincs). Nekem ez nem a realitás kategóriája. Az ENSZ '56-ban bemutatkozott, és azóta is inkább emlékeztet az EU. töketlenkedésére, pláne egy ilyen kis ország és egy ilyen politikai elit belügyeivel kapcsolatban. Egyelőre nem látok mást mint a.) és b.) . Ráadásul ha sikerülne is a választási győzelem, annak minimum 2/3-osnak kell lennie, és a rendészet valamint az államigazgatás azonnali einstandjával kell járnia. Azonnali kormányalakítással, POTENS új főügyésszel, belügyminiszterrel, országos főkapitánnyal, legfőbb bíróval. Különben itt anarchia és zavargások lesznek. A választó meg max. fél éven belül bánni fogja, hogy elzavarta a jelenlegi társaságot. A demokratikusnak jelölt ellenzék jelenleg potencia és intellektuális gondokkal küzd. Geri T. 10.09.20:57
Akkor ha jól értem csak azt kell megtalálni aki kimondja és azt a fórumot amely előtt bizonyítani kellene a közjogi érvényesség állapotát (van vagy nincs).
Nekem ez nem a realitás kategóriája.
Az ENSZ ‘56-ban bemutatkozott, és azóta is inkább emlékeztet az EU. töketlenkedésére, pláne egy ilyen kis ország és egy ilyen politikai elit belügyeivel kapcsolatban.
Egyelőre nem látok mást mint a.) és b.) .
Ráadásul ha sikerülne is a választási győzelem, annak minimum 2/3-osnak kell lennie, és a rendészet valamint az államigazgatás azonnali einstandjával kell járnia.
Azonnali kormányalakítással, POTENS új főügyésszel, belügyminiszterrel, országos főkapitánnyal, legfőbb bíróval.
Különben itt anarchia és zavargások lesznek. A választó meg max. fél éven belül bánni fogja, hogy elzavarta a jelenlegi társaságot.
A demokratikusnak jelölt ellenzék jelenleg potencia és intellektuális gondokkal küzd.

]]>
Geri Tibor http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-313105 Geri Tibor Wed, 09 Oct 2013 18:57:51 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-313105 nemóvatos 2013. október 9. szerda 13:08 "...mit érünk a közjogi érvénytelenség kimondásával,..." A rövid válaszom az, hogy egyrészt megfordul a bizonyítási teher. Onnan kezdve a hatalomnak kell bizonyítania, hogy amit tettek, az alkotmányos és jogszerű. Ezt nem tudják bizonyítani.... . Másrészt megalapozza az ENSZ Emberi Jogok Nemzetközi Törvénye megsértése miatti ENSZ előtti eljárást. Mint írtam, a közjogi érvénytelenség nem egyszerűen a magyar alkotmányos rend megsértése, hanem a legsúlyosabb nemzetközi jogsértés. Ez fölött az ENSZ nem hunyhat szemet....mert akkor nem ér semmit az ENSZ.... . És az érvénytelenség kimondásával deklaráljuk, hogy nem fogadjuk el a politikai elit alkotmányellenes diktatúráját, az ezer éves magyar államunk és alkotmányos rendünk eltörlését. nemóvatos
2013. október 9. szerda
13:08

“…mit érünk a közjogi érvénytelenség kimondásával,…”
A rövid válaszom az, hogy egyrészt megfordul a bizonyítási teher.
Onnan kezdve a hatalomnak kell bizonyítania, hogy amit tettek, az alkotmányos és jogszerű. Ezt nem tudják bizonyítani….
.
Másrészt megalapozza az ENSZ Emberi Jogok Nemzetközi Törvénye megsértése miatti ENSZ előtti eljárást.
Mint írtam, a közjogi érvénytelenség nem egyszerűen a magyar alkotmányos rend megsértése, hanem a legsúlyosabb nemzetközi jogsértés. Ez fölött az ENSZ nem hunyhat szemet….mert akkor nem ér semmit az ENSZ….
.
És az érvénytelenség kimondásával deklaráljuk, hogy nem fogadjuk el a politikai elit alkotmányellenes diktatúráját, az ezer éves magyar államunk és alkotmányos rendünk eltörlését.

]]>
Neked5gigabajt http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-313095 Neked5gigabajt Wed, 09 Oct 2013 18:03:23 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-313095 " A felszólalók öt-öt percben beszélhetnek majd, és Juhász szerint az MSZP nagyvonalúságát bizonyítja, hogy a szocialisták és a közvélemény-kutatásokon nem mérhető kis pártok is ugyannyi időt kapnak. Valójában azonban az MSZP-sek minél rövidebb felszólalásokat szeretnének, egyik vezetőjük szerint azért, mert így is "halálosan unalmas lesz a sok értelmiségi okoskodás, és persze Gyurcsánynak sem szabad hagyni, hogy kibontakozzon". http://www.origo.hu/itthon/20131008-hogyan-szervezi-az-mszp-es-az-egyutt-pm-az-oktober-23-ai-tuntetest.html Ha ezt igy tervezik, ugyanolyan pitiáner, mint a villayoltás...közös ünnepet akartál? Nesze, itt van 5 perc... Ma az atv fórumban Jávor Benedek a riporteri kérdése az esetleges jelölt visszaléptetésröl ott ahol a DK jelöltje esélyesebb, azt vàlaszolta: majd Gyurcsány Ferenc eldönti mit akar: kormányváltást, vagy az ellenzéki összefogást neheziteni... Ujabb éjes bizonyiték mennyire igaza van Bartus Lászlónak megint: ezekkel összefogni? Minek? Már nem tudom ebben a piszkos játékban, összefogásnak hazudott pávatáncban melyik gusztustalanabb: az Mszp vagy a Bajnai mögött lévök? ” A felszólalók öt-öt percben beszélhetnek majd, és Juhász szerint az MSZP nagyvonalúságát bizonyítja, hogy a szocialisták és a közvélemény-kutatásokon nem mérhető kis pártok is ugyannyi időt kapnak. Valójában azonban az MSZP-sek minél rövidebb felszólalásokat szeretnének, egyik vezetőjük szerint azért, mert így is “halálosan unalmas lesz a sok értelmiségi okoskodás, és persze Gyurcsánynak sem szabad hagyni, hogy kibontakozzon”.
http://www.origo.hu/itthon/20131008-hogyan-szervezi-az-mszp-es-az-egyutt-pm-az-oktober-23-ai-tuntetest.html
Ha ezt igy tervezik, ugyanolyan pitiáner, mint a villayoltás…közös ünnepet akartál? Nesze, itt van 5 perc…
Ma az atv fórumban Jávor Benedek a riporteri kérdése az esetleges jelölt visszaléptetésröl ott ahol a DK jelöltje esélyesebb, azt vàlaszolta: majd Gyurcsány Ferenc eldönti mit akar: kormányváltást, vagy az ellenzéki összefogást neheziteni… Ujabb éjes bizonyiték mennyire igaza van Bartus Lászlónak megint: ezekkel összefogni? Minek? Már nem tudom ebben a piszkos játékban, összefogásnak hazudott pávatáncban melyik gusztustalanabb: az Mszp vagy a Bajnai mögött lévök?

]]>
E.Csaba http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-313033 E.Csaba Wed, 09 Oct 2013 13:41:48 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-313033 "Bízzanak az igazságban. Kezdjék el mondani a puccsot, az alkotmányos rend megdöntését, az államellenes bűncselekményt, a hatalom illegitim voltát, az alaptörvény és a belőle levezetett összes törvények érvénytelenségét. Meg fogják érteni az emberek, nem kell aggódni. Átmegy pillanatok alatt a köztudatba. Bízzanak benne, hogy az emberek felismerik az igazságot és megörülnek annak, ha megértik, mi történt velük. Néhány héten belül levonhatják ezekből a következtetést, hogy az Orbán-rendszert bojkottálni kell. Erre már nem marad sok idejük, mert amikor beindul a kampány, akkor már nem lehet visszalépni. Ha lehúzták a bugyit, onnan már nincs visszaút." Ez csak akkor működhet (ne), ha nem csak DK állna ki a bojkott mellett, hanem a többi demokratikusnak nevezett ellenzéki erő is.Ha csal egyik is elindul a választáson, akkor ez egész bojkottot hiteltelenítették. Ehhez a DK-n és talán a Szolidaritáson kívül minden formáció töketlen.Úgy adnák el őket 30 ezüstért, mint a sicc.Ez az ország nem érett a bojkottra, sajnos.Tegye a szívére a kezét az,aki elhinné az összes pártnak, hogy bojkottálni fog és nem b*sz ki a többiekkel az utolsó pillanatban és egyedüliként elindul....Na ugye.. “Bízzanak az igazságban. Kezdjék el mondani a puccsot, az alkotmányos rend megdöntését, az államellenes bűncselekményt, a hatalom illegitim voltát, az alaptörvény és a belőle levezetett összes törvények érvénytelenségét. Meg fogják érteni az emberek, nem kell aggódni. Átmegy pillanatok alatt a köztudatba. Bízzanak benne, hogy az emberek felismerik az igazságot és megörülnek annak, ha megértik, mi történt velük. Néhány héten belül levonhatják ezekből a következtetést, hogy az Orbán-rendszert bojkottálni kell. Erre már nem marad sok idejük, mert amikor beindul a kampány, akkor már nem lehet visszalépni. Ha lehúzták a bugyit, onnan már nincs visszaút.”

Ez csak akkor működhet (ne), ha nem csak DK állna ki a bojkott mellett, hanem a többi demokratikusnak nevezett ellenzéki erő is.Ha csal egyik is elindul a választáson, akkor ez egész bojkottot hiteltelenítették. Ehhez a DK-n és talán a Szolidaritáson kívül minden formáció töketlen.Úgy adnák el őket 30 ezüstért, mint a sicc.Ez az ország nem érett a bojkottra, sajnos.Tegye a szívére a kezét az,aki elhinné az összes pártnak, hogy bojkottálni fog és nem b*sz ki a többiekkel az utolsó pillanatban és egyedüliként elindul….Na ugye..

]]>
csakén http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-312988 csakén Wed, 09 Oct 2013 11:24:33 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-312988 Tessék, itt van, ezek vagyunk mi, az itt élők - kísérleti nyulak, hát csoda, hogy nem érezzük jól magunkat?! - http://www.hir24.hu/kulfold/2013/10/09/orban-viktor-magyarorszag-egy-laboratorium/ - Annyi esze van, hogy nem magukon és családjukon kísérleteznek, pl. 47 ezerből, kecsketartásból és gombaszedésből megélni, jó, tudom, a falopás már megy! Tessék, itt van, ezek vagyunk mi, az itt élők – kísérleti nyulak, hát csoda, hogy nem érezzük jól magunkat?!
-
http://www.hir24.hu/kulfold/2013/10/09/orban-viktor-magyarorszag-egy-laboratorium/
-
Annyi esze van, hogy nem magukon és családjukon kísérleteznek, pl. 47 ezerből, kecsketartásból és gombaszedésből megélni, jó, tudom, a falopás már megy!

]]>
nemóvatos http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-312985 nemóvatos Wed, 09 Oct 2013 11:08:04 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-312985 Geri T. okt.9. 10:57 Az a.) változat a bojkottról szólt. A b.) pedig az a.) és "akár egyetlen, nagytekintélyű ember vagy egy kisebb csoport" felbukkanásáig szolgáló óvatos és praktikus cselekvés. Hiszen mit érünk a közjogi érvénytelenség kimondásával, ki és hol mondja még ki ahhoz, hogy hasson a mondás? Főleg ha szerinted is: az ERŐ legitimál. Geri T. okt.9. 10:57
Az a.) változat a bojkottról szólt.
A b.) pedig az a.) és
“akár egyetlen, nagytekintélyű ember vagy egy kisebb csoport”
felbukkanásáig szolgáló óvatos és praktikus cselekvés.
Hiszen mit érünk a közjogi érvénytelenség kimondásával, ki és hol mondja még ki ahhoz, hogy hasson a mondás?
Főleg ha szerinted is: az ERŐ legitimál.

]]>
girbegurba http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-312980 girbegurba Wed, 09 Oct 2013 10:51:24 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-312980 Geri Tibor, Szerintem túlkombinálod a történteket, a szándékokat. Nem hiszem, hogy a fideSS fasiszta diktatúrájának vezetője a baloldali maffia bábja lenne. Sokkal életszerűbb, hogy ezek mindketten saját privilegizált helyzetük fenntartásában érdekeltek, eközben egymással együttműködnek, de egyben egymással versenyeznek, egymást gátolják is. A jobb- és baloldali gazembereknek más elképzelésük van hatalmuk fenntartásáról. Ami pedig a liberális diktatúrát illeti, egyelőre épp az ellenkezője látszik. Geri Tibor,
Szerintem túlkombinálod a történteket, a szándékokat. Nem hiszem, hogy a fideSS fasiszta diktatúrájának vezetője a baloldali maffia bábja lenne. Sokkal életszerűbb, hogy ezek mindketten saját privilegizált helyzetük fenntartásában érdekeltek, eközben egymással együttműködnek, de egyben egymással versenyeznek, egymást gátolják is. A jobb- és baloldali gazembereknek más elképzelésük van hatalmuk fenntartásáról. Ami pedig a liberális diktatúrát illeti, egyelőre épp az ellenkezője látszik.

]]>
KI http://nepszava.com/2013/10/uncategorized/bartus-laszlo-a-kiegyezes-napszamosai.html/comment-page-2#comment-312959 KI Wed, 09 Oct 2013 09:31:27 +0000 http://nepszava.com/?p=122674#comment-312959 Csak remélem, hogy olvassa GYF és a DK valamennyi vezetője, tagja, szimpatizánsa ezt az elemzést. Csak remélem, hogy olvassa GYF és a DK valamennyi vezetője, tagja, szimpatizánsa ezt az elemzést.

]]>