Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szabó Zoltán levele a DK kongresszusához 2013. október 13. vasárnap 13:00 Forrás: AN

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szabó Zoltán levele a DK kongresszusához

Budapest – A (még szocialista színekben) volt erzsébetvárosi polgármestert, a DK elnökségi tagját, az un. Hunvald-ügy sokadrendű vádlottját az Orbán-kormány bírósága felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy mobiltelefon szerintük jogtalan használata miatt. A politikus a Facebookon most közzétette azt a levelet, amelyet párttársainak írt, s melyben nem csak a peréről és az ítéletről, de legalább ennyire Orbán antidemokratikus rendszeréről mondja el véleményét.

Szabó Zoltán Facebook bejegyzése

Csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla meghozta ügyemben a másodfokú, de még mindig nem jogerős ítéletét. Még aznap este megírtam az alábbi levelet a Demokratikus Koalíció kongresszusa tisztújítását előkészítő jelölőbizottságnak, és a kongresszus valamennyi résztvevőjének. Természetesen azt akartam, hogy elsőként a címzettek lássák. Tegnap lezajlott a kongresszus, így ma közzéteszem.

Csak megjegyzem: amikor az ügy három évvel ezelőtt elkezdődött, és fölkértem Bárándy Péter ügyvédet, hogy képviseljen a perben, ő áttanulmányozta az iratokat, aztán azt mondta nekem: ”Azt tudom neked mondani, hogy ma nincs Magyarországon bíró, aki ennek alapján marasztaló ítéletet hozna. DE MAJD LESZ!”

Igaza volt, tényleg lett.

És akkor a levél:

Tisztelt Jelölőbizottság! Tisztelt Kongresszus!

Kedves Barátaim!

A hajsza, amit Orbán rendszere indított ellenem, folytatódik. A Szegedi Ítélőtábla a mai napon hűtlen kezelés címén – nem jogerősen – egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, ráadásul, mit tesz Isten, az MTI „teljesen véletlenül” már végrehajtandó börtönbüntetésről tudósított. A per koncepciós jellegét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy amikor tarthatatlanná vált az a vád, amiért az elsőfokú bíróság elítélt, és abban a vádpontban az ítélőtábla kénytelen volt fölmentő ítéletet hozni, akkor elítélt abban a vádpontban, amiben az elsőfokú bíróság mentett föl. „Mindegy, hogy mit, csak írjanak rólam!” – mondta annak idején Gábor Zsazsa. „Mindegy, hogy miért, csak legyen elítélve!” – gondolhatta most a magyar „igazságszolgáltatás”.

Az ítélet szerint a bűncselekményt azzal követtem el, hogy jogcím nélkül használtam nyolc éven át egy önkormányzati mobiltelefont. Ez természetesen nem igaz. Jogcímet teremtett egy nyilvános polgármesteri utasítás, amely erre följogosított, a képviselő-testület által évenként elfogadott költségvetési rendelet, amely ennek fedezetét megteremtette és az ugyancsak évenként elfogadott zárszámadási rendelet, amely erről az elszámolást jóváhagyta. Nem tudom, mi teremthetne ennél erősebb jogcímet.

Kaptam jelölést az alelnöki tisztségre is, amit elhárítottam, de vállaltam a jelöltséget arra, hogy folytassam munkámat az elnökség tagjaként. A történtek után azonban kétlelkű voltam abban a tekintetben, hogy mi a teendőm. Első érzésem természetesen a dac volt, hogy „csakazértis”, hogy „majd én megmutatom!”. Hogy nem szabad meghátrálni, mert ezek egyenként vadásznak le bennünket, mert nem hagyhatjuk, hogy Polt Péter ügyészsége és a Szájerné által megfélemlített bírák döntsenek arról, kik vezethetik a mi pártunkat és kik nem. Aztán lehiggadtam. Tudom, hogy az ellenem indított eljárás éppoly mondvacsinált, mint a Feri ellen Sukoró ügyében indított, tudom, hogy az ítélet éppoly méltánytalan, mint a Szilvásy Gyuri, vagy a Tátrai Miklós és Császy Zsolt ügyében hozott. Tudom, hogy ártatlan vagyok és hiszem, hogy ezt be is tudom bizonyítani. Afelől sem volt kétségem, hogy ha másért nem, hát szolidaritásból beválasztanátok az elnökségbe. Csakhogy a Demokratikus Koalíció feljövőben van. Támogatottságunk növekszik, vetélytársaink a demokratikus oldalon kezdenek rádöbbenni, hogy a DK nélkül nincs kormányváltás. Nagyon fontos időszak ez a párt életében, nagyon fontos, hogy a kongresszus pozitív üzenetei eljussanak a közvéleményhez. Semmi sem árthatna többet nekünk, mint ha a rám kent sárból a DK-ra is fröccsenne, semmi sem jelenthetne nagyobb veszteséget, mint ha az Orbán rendszerével való kérlelhetetlen szembeszegülésünk helyett az töltené ki a nyilvánosságot, hogy a kongresszus az elnökség tagjává választott valakit, akit 48 órával korábban ítélt el a bíróság.

Ezért úgy döntöttem, hogy köszönetet mondva az engem támogatók bizalmáért, és eredményes munkát kívánva a megválasztandó elnökségnek, a jelöltségtől visszalépek.

Bp. 2013. 10. 10.

Szabó Zoltán

(még néhány óráig) a DK elnökségének tagja

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 45 szavazatból)
Szabó Zoltán levele a DK kongresszusához, 5.0 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Kíváncsian várom azt az a pillanatot, amikor egy, önmagát ellenzékinek valló párt, hasonló bírói ( koncepciós ) döntés után, felhergelődve, spontán, kiözönlik és addig marad az utcán, míg a rendszer fejtetetőre nem áll. Szerintem, a parlamentben többet “ártanak” a demokráciának, mint ha tüntetnének érte a tereken. Ja! Ez konfliktust okozna? Ha nincs törvény, ami kiáll a tulajdonomért, nem nekem kell azt megvédeni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  2. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    EGY ELKESERÍTŐEN DRÁMAI LEVÉL
    .
    Remélem Strassbourg rendbe teszi a képviselő úr jogi helyzetét…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  3. A DK elnöksége helyében köszönném a nemes gesztust, de nem fogadnám el.
    Nehogy már úgy ugráljon még a mi pártunk is, ahogy az a tolvaj banda fütyül!
    Ha így megy tovább, ha túlérzékenykedünk, akkor tényleg egyenként vadásznak le bennünket. Nekünk kellene egyfolytában vádolni őket, ehelyett ők vádolnak minket, szinte mondvacsinált hülyeségek miatt. Mi meg csak behúzzuk fülünk, farkunk, és még a sajátjaink előtt is a bűnös szerepében pironkodunk.
    Bosszantó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  4. Gondolom van a képviselő úrnak arra pénze, hogy olyan újságokban jelentessen meg véleményt, amik még lehozzák az ellenzékiek véleményét is. Ha nem, akkor vegye segítségül az internet adta lehetőséget, és írjon, írjon! Igazat!
    Jól tud fogalmazni, látja az Orbán rendszer aljasságait, hát írja meg! Ne levelezzen, ne hunyászkodjon meg ha nem vétett, és ne álljon be abba a sorba, amelyik az Orbán rendszer aljasságait szép csendben tudomásul veszi!
    Nyilvánosságot! Tudja meg mindenki ezeket az aljas módszereket, amiket használ az Orbán adminisztráció! Nem az igazságszolgáltatás, mert ezek már lemondtak arról a jogukról, amire felesküdtek!
    Fékevesztett beszari alakok ülnek mindenhol, akik féltik a baksist!
    Tudjanak róla! Ők lesznek legelőször kihúzva a székük mögül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  5. Ildikó Rödönyi
    2013. október 13. vasárnap
    17:14

    Ez egy korrekt levél volt Szabó Zoltán részéről, de miután szombaton lezajlott a kongresszuson a tisztújítás, így már okafogyottá válna a DK részéről az el nem fogadás. Bizonyára továbbra sem veszíti el a bizalmat a pártban és a közös munka nem sérül. Bízva a párt fejlődésében és fennmaradásában lesz még alkalom legközelebb az elnökségi taggá jelölésére. Bár ismerve a bíróságok “gyors” munkáját… Na de reméljünk változást ezen a téren is :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Kezdem úgy érezni magam, mint egy Rejtő-regényben. Akit a Piszkos Fred szeretett, azt mindenki megvetette, akit üldözött, azt mindenki szerette. Jelenleg itt tartok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. Tiszteletem Szabó Zoltánnak!
    Bár igaza van és jogtalanul ítélték el, nem akarja a maga ráaggatott szennyével megterhelni a Demokratikus Ellenzék legkarakánabb pártját!
    Ámde mi lett volna, ha nem így dönt? … Akkor majd az anti-gyurcsanyisták önként (és dalolva) “leszállnak” a DK-ról? … Aligha!
    Sajnálom, kedves Zoltán! Remélem azért megmarad egy háttér-éceszgébernek!
    … és ezt …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  8. Valóban DRÁMAI, de elsősorban az benne a DRÁMAI, hogy Mo. jelenlegi állapotát teljes mértékben szimbolizálja… benne Mo. BÍRÓSÁGÁNAK az állapotát…tudjátok ez pl. mihez hasonlít? Mintha azért tennék felelőssé egy cégvezetőt, mert az ügyfélszolgálaton nap mint nap, egy nagy tálban olcsó cukorka halmot helyez el (a repi költség terhére)…és azt vitatnám, hogy a könyvelésben melyik sorban “számolta el” jogszerűen ezt a költséget… de lehet, hogy még ennél is durvább, mert egyértelműbb…ezek INTŐ JELEK MAGYARORSZÁG!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. jogászka,

    Vedd hozzá, hogy pár napja a Fidesz felvetette, hogy eltörölnék az előzetes letartóztatás felső határát, vagyis időtlen időkig előzetesben lehetne tartani bárkit, amíg az ügyében ítélet születik…. és hát az igazságszolgáltatás malmai tudvalevőleg lassan őrölnek….

    Igaz, egyelőre azt mondják, hogy csak a legsúlyosabb bűnesetekben lenne ez, de hát meddig tartana megváltoztatni egy egyéni módosítóval? Kb. 1 napig..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Nem szeretem Szabó Zoltánt, van is rá okom, de ha ezekkel a fasiszta gazemberekkel kell összehasonlítanom, akkor még mindig inkább ő. Minden ilyen bírósági ítélettel közeledik a “végítélet”, a polgárháború.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Mióta szolgáltatnak igazságot egy fasiszta államban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Gazsi Bácsi, már nem élek Mo-n, és nem követem a jogszabályokban történt és történő változásokat, illetve “javaslatokat”…. megleptél ezzel a hírrel, ez valóban ÓRIÁSI VISSZAÉLÉSI lehetőségeknek a melegágya…és hát igen: a “legsúlyosabb bűncselekmények” elkövetői, “ezek”?: a mobil telefon “jogszerű” használata specifikációjának körüli vitából ideiglenesen “alulmaradt bűnös”?, a “cukorkát” az ügyfélszolgálaton osztogató recepciós és vagy cégvezető?, a hajléktalanoknak a “megmaradt” “konferencia pogácsát” osztogató munkatársak, vagy titkárnő?!…ÁLLATOK!!! KEGYETLENEK!!! PFÚJJJ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. A jogállam így működik csutilandban. Megfélemlített bírák hoznak itéletet koncepciós perekben. A magyar bírói kar legjavát nyugdíjazták, a maradék többsége pedig okul a nyugdíjba küldöttek példáján és szolgálja a diktatúrát. Hogy került a per Szegedre? Szembe megy a gránitszilárdságú ezredszer módosított tákolmánnyal. A saját bíróhoz való jog ismét érvényes az EU követelésének megfelelően. Csutiland bírái a saját fejükre sz…nak A bunkó magyarok pedig lapítanak. Hitvány népség vagytok Európában. Épül őfelsége királysága. Legjobb az lesz ha visszavándoroltok Ázsiába. Ide szivesen jönne helyetekbe néhánymillió fekete Afrikából. Ők biztosan európaiként tudnának viselkedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Így viselkedik egy igazi demokrata, akinek az ország sorsa fontosabb a sajátjánál.
    (Herényi Károlynál emlékszem hasonló példára. Vissza kellene térnie a küzdőtérre, a DK-ban lenne a helye.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Az orbán első kormányzása idején a személyi edzője,korlátlan felhasználású üzemanyag kártyát kapott ez szerintem nagyobb számlát okozott mint egy telefon akkor hol volt ez a nagyon fügetlen ügyészség?Szégyen gyalázat amit a magyar igazságszolgáltatás müvel,ilyen ál tyukperekkel foglalkozik a gyilkosok pedig szabadulnak mert évekig nincs itélet.Nagyon pitiáner ügy ez az orbáni visszaélésekhez képest!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Azért a NER-hez hű bíró megérdemelne annyit, hogy megtudjuk a nevét. Hogy hálánkat kifejezhessük neki a FIDESZ elűzése után. Hogy ez törvénytelen, még mint gondolat is? Szerintem legalább annyira törvényes, mint az ő döntése.
    Egyébként valósabb oka lenne Polt legfőbb ügyész úrnak és az ő hivatalának az után kutakodni, hogy milyen alapon vesz föl szigorú Ház elnökünk havi 600000 HUF gépkocsihasználati költségtérítést, miközben két, vagy három személyi használatú állami autóval hurcoltathatja magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Nem egyedi ez az eset!
    A debreceni bíróságok ítéleteikkel megengedték Kósa Lajos által vezetett önkormányzatnak, hogy dokumentáltan – hivatalos iratokon olvashatóan – hatályát vesztett helyi rendelt alapján járjanak el! Tisztán dokumentált a bírói korrupció!!!!!!!!!!
    Ilyen nem csak Európában, de a világon sehol nem lehetséges! Nem azért hozzák az új jogszabályokat, törvényeket egy jogállamban, hogy egyes emberek, egyes önkormányzatok jogot formáljanak arra, hogy még évekkel később is a régi már hatályát vesztett helyi rendeletek alapján járjanak el mivel az kedvezőbb számukra mint az új hatályos rendelt! Természetesen a FIDESZ baráti társaságához tartozó bírók segédletével, bírósági elnökök tudtával hallgatásával!!!
    Természetesen olyan bírók bíráskodtak akik meghamisították a per iratit a bíró meghamisította tárgyalási jegyzőkönyvet egyszerűen letagadták a kereseti kérdéseket, szabotálják a bíráskodást a FIDESZ alelnöke által vezetett alperes önkormányzat és társai ügyében!!!!!
    Olyan bírót tüntetett ki a FIDESZ legmagasabb állami kitüntetéssel aki korábban alperes félként hozott jogerős ítéletet, az ilyen bíró zsarolhatóvá válik, ha a FIDESZ ellen merne ítélkezni a FIDESZ papagájkórusa elkezdene énekelni és máris mehetne a korábban alperes félként ítélkező bíró! Ilyen bírókkal veszi magát körül a FIDESZ az eredmény dokumentáltan látható – meghamisított periratok, meghamisított tárgyalási jegyzőkönyvek , letagadott kereseti kérdések….. mind ez a Katonai Ügyészség legnagyobb helyeslésével megvalósítva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

A nő, ha bunkó 2014. március 24. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos