Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor, az Európai Unió felszámoló biztosa 2013. október 18. péntek 6:28 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor, az Európai Unió felszámoló biztosa

Budapest – A magyar fővárosban régóta terjed egy történet. Néhány évvel ezelőtt Orbán Viktor, két miniszterelnöksége között valamikor, jött hazafelé valamilyen külföldi turnéjából. Néhány jól ismert alvezére kíséretében utazott a Vezénylő Tábornok, beszélgettek, viccelődtek, amint ez ilyenkor férfiemberek között szokás.Talán még a fehérvári huszárok által meghágott sok kislány is szóba került.

Egyszerre csak az Európai Unióra terelődött a szó, valaki meg is kérdezte, hogy Viktor, mi  lesz néhány év múlva az Unióból? Mire a kérdezett: tudjátok, mi szeretnék lenni néhány év múlva? Az Európai Unió felszámoló biztosa.

Sok év telt el azóta, felszámolásról egyelőre nincs hír, ehhez nincs elég ereje. Ám még minden megtörténhet. Az is például, amiről egyre többen beszélnek Magyarországon: hogy Orbán, ha tehetné, kivezetné az országot Európából. Szívesebben lenne király egy balkáni országban, mint egyszerű polgár egy normális Európában.

Látják ezt már máshol is, a román Adevarul Magyari Nándor kolozsvári szociológus elemzését közli a magyar kormány “euroszkepticizmusáról”, amelyben a szerző arra a következtetésre jut, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, ha a jövő évi választásokat is megnyeri.

Az amerikai Foreign Policy román nyelvű kiadásából átvett írás szerzője szerint nem létezik “magyar modell”: a Fidesz valójában a másutt is létező euroszkepticizmus egy sajátosan “bizarr és egzotikus” honosításával korábbi liberális és Európa-barát politikáját egy “nacionalista, keresztény-konzervatív, populista” kurzusra cserélte.

A keleti nyitásról, illetve a nyugati pénzintézetekkel szembeni kormányzati fellépésről kritikus hangvételben író Magyari Nándor szerint a többség kormányváltást akar Magyarországon, de arra a Fidesz megcsappant népszerűsége ellenére csak úgy lenne esély, ha az ellenzék összefogna, hogy az ország ismét liberális demokráciává váljék és visszaforduljon az európai országok közössége felé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 56 szavazatból)
Orbán Viktor, az Európai Unió felszámoló biztosa, 4.9 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka!
    Remélem ott lesz Chon Bendit is, és leordítja a hajat a fejéről!
    Orbán már nem is felszámolóbiztos, hanem Európa ura szeretne lenni. Abban a jó hűbéri rendszerben, amit idehaza szeretne meghonosítani. Talán még az első éjszaka jogára is igényt tartana… ha tehetné!
    .
    Nagyon remélem, hogy Európa felébred a kómából, és tudomásul veszi, hogy neki is vannak kötelezettségei egy tagállamával kapcsolatban!Ideje volna!!!
    .
    Ami a hazai ellenzéket illeti, nincs okunk bizakodni. Mesterházy nem az összetartásban érdekelt, az együtt meg “visszautasíthatatlan ajánlatot szeretne tenni a fidesznek”, a DK,ami még említésre méltó,szépen jön fel a támogatottságban, azonban kérdéses, hogy egyedül mire képes.
    Talán még abban a pártban vannak reményt keltő potenciálok.
    Kérdés, hogy ez mire lesz elég! Az is kérdés, hogy az emberek felismerik e ezt, és tömegesen csatlakoznak e hozzájuk, mert talán még úgy lenne esélyünk..
    Kérdés, hogy az mszp, és az együtt meg tudja e akadályozni, hogy a híveik a DK mellé álljanak! A HAZA érdekében!
    .
    Mert minden jel arra mutat, hogy az mszp-nek, és az együtt-nek csak egy a lényeg: a hatalom!
    Ha tudnak racionálisan gondolkodni, akkor a DK mellé állnak, mert csak ott van igény ezt a kormányt megdönteni, mert hátsó szándékaik nincsenek. Nem úgy mint a másik kettőnek!
    .
    Ha ez bekövetkezne,( amire remény sincs) akkor meg lehetne fékezni az Orbán törekvéseit! A többség ugyanis jól érzi magát európai állampolgárként, és nem akarnak kirekesztettek lenni a saját hazájukban, egy eszement diktátor igénye szerint!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (52 szavazatból)
  2. bumburi
    Nem vitázni akarok, de az országban nincs még egy ilyen, mint a 3xbóvlis, vekkeres!
    Ugyan sok rosszat lehet felsorolni az ellenzék hibáiból, de nem lehet összehasonlítani sem ezzel a vezetői magatartással, amiben most élünk!
    -
    Az EU ellenséggel kezdem, ez az ellenzéknél nem kétszínűsködés, valóban európaiak akarnak, akarunk lenni és nem csak a pénzük miatt!
    -
    De most nem az országról, a benne élőkről, a magyarságról szól a történet, hanem a zsebek töméséről, a hatalom végleges megtartásáról a Köz(gép)társaság megtartásáról, az emberek lebutításáról és az ellenzék egyenkénti levadászásáról, tönkretételéről, mert ugye, ha módjában áll….
    Ezt egyik ellenzéki vezetőről sem feltételezem!
    -
    Akitől tartani lehet, azt elintézik – mint most látjuk, következett Bartus László.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  3. csakén
    Igazad van, egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Felszámolni? Hát, a magyar gazdaságot már rendesen felszámolta, az biztos… Ha hagyják neki, tényleg darabonként vág tönkre mindent, mint szegény kis hazánkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  5. Aki Nyugaton el, öruljön, hogy mar elment, es gondoskodjon idöben a hozzatartozok kimenekiteseröl. Ebböl az egeszböl egy darabig nem lesz enekes halott.
    17……-ben disszidaltam, masfel evtizeden keresztul a labam be nem tehettem az ohazaba. Ha Orkban kivezeti az orszagot az EUbol, ismet sokan menekulni kenyszerulnek (ez reszben mar meg is kezdödött).
    A törtenelem megismetli önmagat?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  6. Javitok: 197….-ben disszidaltam. Pontos adatokat nem merek irni, meg rokonaim elnek az orszagban. Annak idejen eleg sok bajuk lett a renitens kölyök miatt. Felö, hogy ez ismet bekövetkezik, mert tul Pesten tul sokan ismerik a nezeteimet. Le is “kommunistaztak” mar.
    Igy lett a liberalis gondolkodasu, szabad eletre vagyo fiatalbol egy öregedö, Nyugaton elö, a hazai rendszert bomlaszto kommunista? Nem tudom, sirjak-e, vagy nevessek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  7. Pontosítsunk: biztos, hogy felszámoljuk OV rendszerét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  8. Guantanmón a helye ennek a csúti féregnek a komabandájával együtt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Ez az orbán annyira súlyosan primitív despota, hihetetlen az ember számára ha látja, hogy valaki száz százalékosan a destrukciót képviseli, vagy egyszerűen csak abból áll és minden létező energiáját a pusztításra fordítja. Az emberekben annyi elnyomorítottság van, hogy egyszerűen vevők erre rombolásra, és egyszerűen azt hiszik, hogy most ők elpusztítják a gonoszat maguk körül, közben csak a saját sírjukat ásogatják. Istenem felvilágosodást! (megvilágosodás még nagyon arrébb lesz).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  10. Sok baja van a pacáknak az EU val. Eddig a kommunistákkal volt baja, most az EU val, ki lesz a következő? Mr. felszámolóművésznek mindenkivel baja van , de eddig csak Magyarországot sikerült felszámolnia.
    .
    Tisztelt miniszterelnök úr,

    Gratulálok felszámoló tehetségéhez, kérem ajándékozza meg Magyarországot és a világot egy briliáns mutatvánnyal, menjen és számolja fel önmagát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  11. Sajnos az az érzésem,hogy az EU.parlamentjében is megélhetési politikusok élnek.Az ott ülőknek bevan dugva a fülük,szemellenzőt viselnek igy se nem láttják,sem nem hallják,hogy valojában mi is történik Magyarországon és mi a szándékuk a ma uralkodoknak,.És az még sajnosabb,hogy sokan vannak Magyarorszáon olyan állampolggárok,akik szintén nem látják merre tart Magyarország.Bár ezek kevesebben vannak az igaz magyarokhoz képest,de arra mindenképpen elegen,hogy tönkre tegyék a többség jövöjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. Sajnos nem vicces a helyzet.Bármit meg lehet tenni?B.L. messze van,mi meg itt vagyunkSzerintem még van szép hét hónapjuk,aztán bukta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. @Eagle
    Voltak a történelemeben,akik fölszámolták magukat,amikor bukott a mutatvány.
    https://www.youtube.com/watch?v=KW0-ryAG3wU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Ma pedig ő gyújtott világosságot Mumbaiban…
    A Kossuth rádió szerint “fényt és tudást hoz a sötétségbe” a szertartás. Eldobom az agyamat! Ahová belép, ott a sötétség terül szét. A hinduknak is elment az eszük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. @Philip Marlowe
    .
    Nem tudom kiszámítani mi fog történni. Kicsit más a helyzet. Amíg Orbán nem találkozik teljes és brutális fizikai megtorlással, tovább fog pusztítani és roncsolni.
    Végül is Hitleren is csak az segített. Kérdés milyen megtorlásba ütközik Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Kuksi!

    Jó az irónia! Gratula!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Amennyiben jövőre hülyék leszünk és újra nyer a Fidesz, akkor lesz esélye az ország kivezetésére az Unióból. Ami a felszámolóbiztosi vágyálmait illeti azt nyugodtan elfelejtheti, mert az Unió megerősödik és fényes jövőnek néz elébe. Ami minket illet és nem lesz kormányváltás, lesüllyedünk egy középkori szintre, de előbb, utóbb jön egy új mindent elsöprő forradalom és utána a mi Viktorunkat együtt fogják emlegetni Rákosival! Majd Rózsika nénike fogja írni erről a történelemkönyvet az elemistáknak, egy legújabb pálfordulása okán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. 2006-ban az egyik békésen törő-zúzó haramia elkottyantotta, hogy együtt szervezték az EU-ellenes kampányt Orbánnal. A média persze agyonhallgatta ezt, mint mindent, ami kínosan érinthette volna Minden Földi Vadak és Minden Tengerek Halának Urát.
    Csodálom, hogy Orbánnak nem tetszik az EU. Elvégre bármit megtehet, és még pénzt is kap. Semmi oka kilépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Orbán nagyon jól tudja, hogy az EU-n belül nem tehet meg bármit.Amíg jönnek pénzek, addig jártatja a száját, hogy elintézte, hogy minden forráshoz hozzájusson Magyarország, ha elzárják a csapot, akkor ordítani fog, hogy igazságtalan kivételezés folyik az ország ellen. Hiszi, hogy a EU-s kölcsönök visszafizetése alól is ki tud bújni – tudjuk, az ismert pávatánc… De mindvégig 1986-ban megfogalmazódott lázálma vezeti, hogy egyszer megalkotja saját kommonizmusát. Nem számít, ha kicsit nemzeti szocialistára sikeredik a rendszer, lényeg, hogy ő legyen az egyszemélyi vezető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. És mindvégig 1986-ban megfogalmazódott lázálma vezeti, hogy egyszer megalkotja saját rendszerét/a nevét még nem találták ki/. Nem számít, ha kicsit nemzeti szocialistára sikeredik a rendszer, lényeg, hogy ő legyen az egyszemélyi vezető /a “FÜHRER”/. Akik maradunk:Lerongyolódva, leszegényedve örülhetünk az “óriásnak”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Amrem,
    Kitalálta a nevét a rendszernek – legalábbis 1986-ban úgy gondolta. Szószerint kommunizmust mondott, s tette ezt egy Sztálin kép alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Orbán Viktor, Magyarország jelenlegi Minisztere egy Hazug áskálódó tróger. Semmi több.
    Túl nagy jelentőséget kerítenek egy efféle tolvajnak.
    Eljön az idő, hogy minden Magyar szégyellni fogja, hogy valaha
    Orbánnak illetve az Orbánhoz hasonlóknak egy szavát is komolyan vették, elhitték.
    Nem felszámoló biztos ez, hanem Európa testén élősködő parazita.
    Mára már büdös neki a helyzet, a lába alatt a talaj is ég, tehát így távozni szeretne az Európai Közösségek tagállamai köréből.
    Ha az Európai Unió hagyja, és hagyja a Magyarok milliója azt, hogy egy ilyen féreg miatt elvesszen mindaz a munka, pénz, energia és álmok, akkor igen nagy a baj. Én nem hiszem, hogy ez lenne a valóság.
    Persze sok csalódás és fájdalom lesz addig, míg valamelyest megtisztul a nemzetünk az efféle gerinctelen trógerféléktől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Képünkön korunk nagy parasztvzére látható miután kijött a budiról.
    Ővezérsége és Dózsa György között az a különbség, hogy utóbbi nemes is volt.
    Ebben viszont még egy vonás sincs ami nemes lenne.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Helyesbítek: miután kijött a “forradalmi fülkéjéből”…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. SSS
    *
    Több, mint egy évtizede már rámutattam ennek a Surmónak a Sötét Szándékára. Igaz, sajnos csak a saját környezetemben…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. *
    TÁPLÁLJÁK A DIKTATÚRÁT
    *
    És azok a hülyék küldik neki a zsozsót. Ezt a jogos jelzőt tulképp ő adta nekik és igaza volt, hisz a pénz az ő zsebébe folyik… Ez az adomány – “a kohéziós alapok” – a Weimari Köztársaság adománya vezérünknek és kancellárunknak.
    *
    A másik hülye pedig az, aki kimegy az Unióba könyörögni, hogy ne vonják már meg ezeket a jutalompénzeket, úgymond “ne büntessék a magyar népet azért, mert rossz kormánya van” > Mesterházy Attila… Borzadály !!!
    *
    Erre mit mondhat “az Unió” ?: Ezek után mosom kezeimet…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Felszámoló biztosa?
    Biztos felszámolója.
    Esetleg fejszámolója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Ha még ezt is elnézzük neki, akkor megérdemeljük a sorsunkat.
    Biztos, hogy nekünk Mohács kell?????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. @Váczi Vilmosné
    Biztos, hogy akarja tudni a választ…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Es a ket kiraly reggelente bolint egymasnak ahogy a KV-s bogrebol horpolik a friss KV-t. Az egyik magyarorszag kiralya a masik izrael kiralya, valaha orban victor es nemet sandor neven ismertek oket. Az apolok kiultetik oket a tavaszi napsutesben, latogatokat fogadnak de mar nem ismerik meg oket. Szamukra a rogeszmejuk lett valosag atelik az esemenyeket amit beborult elmejuk vetit elejuk, es neha amikor egy-egy percre kitisztul az a elmejuk csodalkozva neznek maguk kore es nem ertik hogy a masik mit keres ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos