Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán rezsimjének leváltása a nemzet érdeke 2013. október 5. szombat 11:35 Forrás: AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán rezsimjének leváltása a nemzet érdeke

Budapest – Magyarországon egy jogállamot és alkotmányosságot nem tisztelő, a demokráciát, a szabadságjogokat korlátozó, Európával és a demokratikus világ eszméivel szembeforduló rendszer alakult ki. Magyar értelmiségiek nyílt levele demokráciáról, diktatúráról, jogállamról.

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy az alábbi levél, amelyet szerkesztőségünk úgy kapott meg, mint friss felhívást, Radnóti Sándor szíves tájékoztatása szerint egy évvel ezelőtt született. A téves és megkésett közlés miatt olvasóinktól és az érintettektől elnézést kérünk! A Szerk.

Magyarországon egy jogállamot és alkotmányosságot nem tisztelő, a demokráciát, a szabadságjogokat korlátozó, Európával és a demokratikus világ eszméivel szembeforduló rendszer alakult ki. Az ország hanyatló gazdasági pályán van. A politikát gyilkos széthúzás, szembenállás jellemzi. A társadalom nagyobb része a szolidaritás reménye nélkül, kilátástalan, súlyosan igazságtalan és egyenlőtlen viszonyok között vergődik. Magyarország nemzetközi presztízse, tisztessége és hitele mélyponton áll.

Egy nép, egy nemzet vagyunk.

Számunkra Magyarország és a magyar nép sorsa fontos, pártállástól, ideológiai, vallási különbségektől függetlenül.
Az Orbán-rendszer leváltása, egy új, párbeszéden és összefogáson alapuló, demokratikus, európai rendszer létrehozása az ország és a nemzet érdeke.

Ezért az 1956-os forradalom emléknapján együttműködésre, összefogásra szólítjuk fel mindazokat, akik gondolkodni és cselekedni kívánnak egy igazságosabb és szolidárisabb, demokratikus és jogállami, egy európai Magyarország létrehozásért.

Balla Zsófia, Bárándy Péter, Báthori Csaba, Csányi Vilmos, Ferge Zsuzsa, Fischer Iván, Gombár Csaba, Györgyi Kálmán, Halmai Gábor, Heller Ágnes, Jancsó Miklós, Kilényi Géza, Komoróczy Géza, Konrád György, Kornai János, Kulka János, Laki Mihály, Láng István, Lengyel László, Majtényi László, Parti Nagy Lajos, Radnóti Sándor, Réz Pál, Soós Károly Attila, Standeisky Éva, Szilágyi Ákos, Szilágyi János György, Tarr Béla, Teplán István, Tóth Krisztina, Várhegyi Éva, Váradi András, Venetianer Pál, Závada Pál

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +57 ( 71 szavazatból)
Orbán rezsimjének leváltása a nemzet érdeke , 4.6 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Egy elkeseredett iskolai alkalmazott levele a KDNP-s kultúrpolitikusokhoz:
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/06/sporolas-miatt-kerultek-veszelybe-a-gyerekek/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Kedves Radnóti Sándor,
    ebben az esetben elnézést kérek az itteni, valamint az “Egy nyilatkozat margójára” címmel írt kritikámért, noha abban a felelősséget nem az aláíróknak tulajdonítottam.
    Megjegyzem, egyre borzalmasabb ez az ellenzékhez tartozó internetes felvilág, amely képes egy évvel korábbi nyilatkozatot köröztetni mai szövegként. Lehet, hogy emlékezni kellett volna rá, mindenesetre nagyobb kritikával fogadunk a továbbiakban a második nyilvánosságból származó információkat, de sajnos a valódi információáramlás jelentős része ebbe a régióba csúszott le.
    Még egyszer elnézést kérek Öntől, valamennyi aláírótól és olvasóinktól is, ha bedőltünk ennek, és egy tavalyi levelet közöltünk, illetve azt elemeztük.
    Megértését kérve, őszinte tisztelettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. Kedves admin, ha legközelebb Pestre jön, szóljon előre,hogy együtt menjünk Orbán Viktorhoz, megkérni, hogy ugyan mondjon már le, ne miattunk, az ország érdekében.
    Ja, még a nyilatkozat aláírói is elkísérhetnek minket,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  4. És a szerk. még külön elnézést kérhet a tévedést közlő bejegyzésben elkövetett tévedésért: Radnóti Sándorról lenne szó, nem Radnóti Miklósról. Az a Miklós egy költő volt de már meghalt, így nem kell számolni vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Alig hihető, hogy egy rendszer ellenzéke ne tudjon alternatívát szembenállítani a rendszerrel. Magyarország ebben is egyedi, mert “rendszerváltást” óhajtók nem kínálnak semmit, azon kívül, hogy Orbánék rosszul csinálják, majd mi jól fogjuk csinálni. Ez azért nem hangzik túl meggyőzőn, ugye?
    Talán ideje lenne egy konkrét programmal előállni, a neuralgikus pontokra koncentrálva mert így nem fog menni.t ígérhetnek a munkanélkülieknek, a kifosztottaknak, a betegeknek, időseknek, az oktatásból kiszorultaknak, hajléktalanok tömegeinek és az országnak? Mi jót, vagy csak jobbat egy kicsivel? Sokat írunk a semmiről.Lesz eredménye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. “Alig hihető, hogy egy rendszer ellenzéke ne tudjon alternatívát szembenállítani a rendszerrel.” Gonoszka

    Ez nagyon nagy baj, kedveskéim…aki van, mind rosszabb, vagy már lejáratta magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  7. bezabo
    Miért mossa össze az előzőeket a mostaniakkal?!
    Ennyi szemétséget 23 év alatt nem követtek el, mint az utóbbi 3 évben!
    -
    Ehhez egy legújabb adalék, a 2. számú hamvakkal futkorászóról:
    -
    http://www.168ora.hu/velemeny/ungvari-tamas-notesz-naplojegyzet-oszk-szocs-geza-118959.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. Tudom, nem szeretitek a jövendölést, mégis
    A választások után “szükségszerűen” valaki börtönbe megy, hacsak időben el nem szalad.
    Ha Orbán nyer, akkor Gyurcsány. Orbán még vadabb lesz és úgy fogja fel, hogy az ország mögötte ál. Mint a szellemi szinten kamaszként megrekedt, indiántáncba fog kitörni és dakota módra fog ugrálni a tűz körül. (Borzalmas kép. DDD )
    Ha bukik, azonnal be kell zárni, mint anno Hagyot, mielőtt lángba borítja az országot. Teljesen érdekten a jog és bizonyítás, Orbántól/Gyurcsánytól az országot kell védeni. Ennek a két embernek a vetélkedése : “állami létünk nagy temetője “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  9. Azer ez is mutatja, hol tartunk: a Hunvald ügy…..
    -
    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=223396&database_id=682315&forum_forbidden=0&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. És ez is azt mutatja, hogy hol tartunk, amely dolgok azer az előző kormányok alatt nem történhettek meg: fegyelmit kaptak a tanárok egy bemutatott színdarab miatt!
    -
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=682304
    -
    Ezek miatt nem értem meg azokat, akik szerint az egyik 19….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos