Ronai and Ronai
AMERIKAI

Október 23: a Csizma téri srácok 2013. október 24. csütörtök 5:34 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Október 23: a Csizma téri srácok

Budapest – Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke élő bálványnak nevezte Orbán Viktort, akihez tízezrek vonulnak, hogy éltessék” őt.

A mozgalom elnöke megemlékezett Í56 hőseiről, akik összefogtak és közösen fellázadtak egy rezsim ellen.
Beszédében úgy fogalmazott, a demokratikus ellenzék ma végre együtt fog tüntetni, és emlékezni 1956 hőseire, reményei szerint a demokratikus politikusok felelősen fognak beszélni és cselekedni az elkövetkezőkben.

A közös demonstráción olyan üzeneteknek kell elhangozniuk, amelynek fontosságát minden magyar demokrata megért. Álláspontja szerint 2014-ben nem a jobb- és a baloldal fog megküzdeni egymással, hanem a demokráciát akarók egy orbáni rezsimmel szemben.

A Szolidaritás szervezői a demonstráció idejére Csizma térnek keresztelték el a Clark Ádám teret, ahol lelepleztek egy táblát. Felirata arra emlékeztetett, hogy néhány héttel ezelőtt itt állították fel, majd döntötték le Orbán Viktor miniszterelnök hungarocellből készített szobrát. Az emléktábla leleplezése alatt Edith Piaf Nem bánok semmit sem című dala szólt.

Kónya Péter szerint a Szolidaritás aktivistái megértették ’56 üzenetét, azt, hogy csak cselekvő polgárok tudnak tenni egy kiépülő rezsim és a diktatúra ellen. Ők azok, akik foggal, körömmel küzdenek azért, hogy Magyarország újra demokrácia legyen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 57 szavazatból)
Október 23: a Csizma téri srácok, 4.7 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. A Csizma téri srácok tévedtek!
    Nincsenek üzenetek! Kétségek vannak csak,ami a jövőt illeti.
    Csinálják csak az akciójukat, majd Bajnai barátjuk semlegesíti azt. Először tőle követeljék az üzenetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (28 szavazatból)
  2. *
    A békemenetnek nevezett felvonuláson egy zember – a sok közül – valamilyen piros oltárfélét cipelt, amelynek középponti témája Orbán Viktor fényképe volt. Az illettő azt kiabálta a kamera felé, hogy “EGY ÉLŐ ISTEN”.
    Kell e ennél komikusabb bizonyíték Kónya Péter állításaira ?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (58 szavazatból)
  3. Egyszer Kónya Péter azt nyilatkozta, hogy ha nem lesz “váltás” megy Görögországba halásznak…hát Petikém, készítheted a pecabotot, Bajnai barátod lesz az első aki segít összecsomagolni a többi holmid, Fodor Gabi játszótársad meg még utánad is köp egyet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (35 szavazatból)
  4. A biérbirkamenetben az egyik feliraton az szerepelt, hogy aki Viktort bántja, minket bánt!
    -
    Még jó, hogy nem énekelték….
    http://www.youtube.com/watch?v=0khxvHnGUWc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Mi fog történni azokkal a pedagógusokkal és a többi közszolgával, akik nem fértek be a Hősök terére, vagy ne adj Isten igazolni sem tudják, hogy legalább a “békemenetben” részt vettek? >:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  6. Én úgy gondolom, Orbán a politika Győzikéje.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  7. topi mackó: Ez otromba összehasonlítás volt. Győzike ezt nem érdemelte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  8. Azt hallottam – persze ez egy aljas hazugság – hogy a terrorelhárítókat azért hozták létre, ha netán az elégedetlenkedők megmozdulnak és azt a rendőrség, katonaság támogatja, akkor legyen egy szervezet, amelyik ezt megakadályozza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  9. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    ADMIN SOS
    lehet h feltörték a postafiokjat???!!
    Az alábbi spamat kaptam az on aláírásával az alábbi (hamis??!!) e-mail címről
    Egyszer kaptam hasonlót egy ismerosomtol akkor neki feltörték a fiokjat

    usanepszava@yahoo.com
    Just hoping this email has reached you well, i am in tears writing you this message.I’m sorry for this emergency and for not informing you about my urgent trip to Buckinghamshire ‘United Kingdom’ with my family.But I just have to let you know my present predicament. Everything was fine until we were attacked on our way back to the hotel, we weren’t hurt but we lost our money, bank cards, mobile phones and our bag in the course of this attack. Immediately contacted my bank in order to block my cards and also made a report at the nearest police station. We’ve been to the embassy and they are helping us with our documentation so we can fly out but we are urgently in need of some money to pay for our hotel bills and our flight tickets home, all we need is $2,550. Will definitely REFUND as soon as we get back home .

    Kindly let me know if you would be able to help us out, so I can forward you the details required for a wire transfer Via Western-union and i need you to keep checking your email because it’s the only way i can get in touch with you.

    Waiting to read back from you..

    Regards,

    Laszlo Bartus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Kedves Fülkeforr…
    Én is kaptam egy ilyen mailt ugyanonnan sőt, az egyik ismerősöm is.
    Ez pedig azt jelenti, hogy “le vagyunk leplezve”! :-(
    Mellesleg: “kinyalhassák”!
    … és ezt …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  11. Nem véletlen támadják veszett habzó nyálban Bartus urat és az Amerikai Népszavát.
    Az index mögött a fideSSnyik spéder áll.
    Minél közelebb a dikatórikus fideSS bukása, annál agresszívebbek és annál több eszement ötlettel rukkolnak elő.
    http://www.penzcentrum.hu/utazas/hatalmas_katedralist_epitene_a_kormany_budapesten.1038022.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. FOLYTATÓDIK A CSIZMA-DIALÓGUS
    .
    Íme egy egy csizma – dia:
    a csizmadia fiának* csizmáját kitűnően utánzó orbáni bronzcsizmákról.
    .
    .
    .
    * J.V.Sztálin édesapja csizmadia volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Na ezt a pár csizmát tedd ki a Cinege-utcai házd ablakába mikulásra, mit rak bele az öreg ? Dinamitot, vagy marcipánt ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Persze, ez hamis levél, csalás. Ne küldjenek pénzt erre a levélre. Akinek sok pénze van, az lépjen be a Kohányi Társaságba és az éves tagdíjjal támogassa az AN-t, de én nem kerültem semmiféle veszélybe, és nem küldözgetnék ilyen esztelen leveleket. Elnézést kérek a kellemetlenség miatt, sajnos én is áldozata lettem ennek a csalásnak, mert egyébként én is sok ilyen spamet kapok. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Jó lett volna azonnal egy új cikket írni a hamis levéllel kapcsolatban, akkor ez szerepelne a “Legfrissebb” lista tetején és nem lenne ennyi kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Orbánt kellet volna ledönteni, és a hungarocell szobrát ültetni a bársonyszékbe, mindenki jobban járt volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Ezek es főleg szeles gabor tényleg ennyire….

    http://kepviselofunky.blog.hu/2013/10/24/ironia-atombombat_robbantott_szeles_gabor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. A Csizma Tér elnevezés ifjúi szép éveimet juttatja eszembe. 56-ban és 57-ben a Sztálin téren ott állt a posztamens a Nagy Sztálin csizmájával. Ott voltam a szobordöntésnél is. Jókat röhögtem magamban a sok vén hülyén, akik ZIL teherautókkal és drótkötéllel akarták ledönteni a diktátort, de az csak nem akart engedelmeskedni. Pattogtak el a drótkötelek, mint a cukorspárga. Eszükbe jutott, hogy lángvágóval többre mennének, és vagy egy óra küszködés után ledőlt a szobor. A feje elgurult, és ott hevert a szobortól távol. Ezt a napokban az ATV-ben viszontláttam, egy ötvenhatos fényképsorozat egyik részeként. Szavamra, a csuti feje A Clark Ádám téren pont úgy nézett ki. Na meg a csizma is! Régóta tudom, hogy a dolgoknak rendjük van. Semmi nem történik csak úgy magától. Mindkét diktátor alakja hasonló sorsra jutott. Tudom,hogy ilyet leírni sértés a Nagy Sztálinnal szemben. Neki azért jutott egy szép bronz művészi alkotás, a csutinak meg egy hitvány műanyag figura. Mindenkinek érdemei szerint. Mindketten nagy hadvezérnek! Joszif Viszárionovics harcolt a fasizmus ellen, A csuti meg harcol a saját fasiszta diktatúrájáért, leginkább az Európai Unió ellen. Sztálinnak ott volt a Vörös Hadsereg, egy időben a világ legerősebb hadserege. A csutinak meg a békamenet csürhéje. A magyar népnek a Vörös Hadsereg a szabadságot hozta el. Eltakarította a Hitlerrel szövetséges fasisztoid Horthy-rendszert, a mi Ducénk pedig visszahozta azt, és vele együtt annak nyomorát. Ha mindezeket végíggondolom, akkor arra a következtetésre kell jutnom, hogy mindaz, amit a csizmatéri fiúk tettek, csak jogos haragjuk enyhe kifejezése volt. Hülye politikusaink felhábordása bolhafing, ,és gyalázat, hogy a csuti ellenzéke finnyás úri ficsúrként bocsánatért esedezik a magyar Mussolinihez és fasiszta bandájához. Ezek az egymással harcoló tehetségtelen percemberkék soha nem fogják leváltani a csutit. Csak abban reménykedhetünk, hogy a nyomorba taszított magyar nép végre feltámad mint 56-ban és egy forradalom végleg eltakarítja a népnyúzó csuti-maffiát. Akkor pedig nem a szobrot döntik le, hanem az eredetilét juttatják börtönbe, vagy urambocsá jogos haragukban oda, ahova nagy elődjét és példaképét, a Nagy Római Cézárt, Benitot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Szia Nyul Gyorgy, en is ott voltam a Sziklai Gyozo baratommal, aki uttoro nyakkendoben volt es ezert a Gorkij fasorban megpofozta egy hazafi. Tizenegy evesek voltunk. Sziklaiek egy het mulva disszidaltak, azota sem mentek vissza latogatoba. Este ertem haza, sotetedes utan es dorgalas helyett anyam orommel fogadott, mondta, fekudjek le. Nem akartam, mert nem volt kesz a hazi feladatom. Anyam azt mondta, az mar nem szamit. Igaza volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. féreg ! hajrá DK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Topi Mackó,
    ez volt a nap poénja! :D
    Meg is ihlettél:
    ..
    Orbán Viktor
    Magyarország Győzikéje.
    Csivavám meg
    öreg néne őzikéje.

    Ez most olyan Glázser Bozsós négysoros lett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. …és ezzel talán még emigrantnak is elég tétetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. bonhomme: AZ!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Csak üzenetek es beszedek, cselekedes keves mint medvesajtban a brummogas. Milliok varjak, hogy cselekedjenek es követnek öket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Vanek ur
    Talán, ha fordítva lenne és végre először az emberek mozdulnának!
    3 millió embertől elvették a 3000 milliárdot, a jövőbeli nyugdíjat és csak 100 ezer állt ki magáért!
    3 millióból 100 ezer, ez szégyen, azóta sem állnak ki magukért sem – nem, hogy másokért – az emberek!
    Először nézzünk magunkba – voltak tüntetések, melyeken röhögőgörcsöt kapott a hatalom, mert nekik a bérmeneten többen jönnek össze – akkor hogyan vigye ki bárki is az embereket, ha azok nem akarnak menni?!
    Csak beégne és kinevetnék, nem egy ilyen eset volt már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Sajnos kezd megvalósulni….
    http://nepszava.hu/picture/2230/normal/8/00008908.jpeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. vanek ur
    “Milliok varjak, hogy cselekedjenek es követnek öket.”
    Hol voltak a milliók okt. 23-án, még a bérbékemenetben sem!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos