Hozzászólás: Leváltaná a kormány komisszárját a Corvinus http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 emigrant http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html/comment-page-1#comment-316211 emigrant Wed, 23 Oct 2013 08:09:52 +0000 http://nepszava.com/?p=123441#comment-316211 Ne az emberben - a kinevezett kancellárban - keressük a hibát! A szisztéma tarthatatlan. Róka-fogta.-csuka helyzet. Bele van kódolva a konfliktus. Egy olyan probléma kezelésére hozták létre, amire nem alkalmas. A probléma ugyanis az egyetemek alulfinanszírozottsága, és a finanszírozás végtelen bizonytalansága és tervezhetetlensége, sőt az egyetemekkel szemben igények világos megfogalmazásának hiánya. Ha ez nem volna, szinte mindegy volna, hogy ki nevezi ki a gazdasági vezetőt. Most a rektor oktatni, kutatni és fejleszteni szeretne, a kancellár meg takarékoskodni. Egy vállalatnál rendben van, hogyha nincs jövedelmezőség, akkor összébb húzódnak, végső soron megszűnnek, nem történik tragédia. Az egyetemeknél, kulturális intézményeknél, költségvetési szerveknél nem lehet a működés fő célja a költségvetési egyensúly megtartása. Az csak eszköz lehet, ha lehet. Most nem lehet. A vége az lesz, hogy marad a rektor (igazgató, főigazgató, mikor hogy nevezik) meg a portás, elköltik azt a kis állami támogatást, és igyekeznek ritkán venni levegőt. Társadalmi haszon nem jön ki az egyetemből (kulturális, kutatási, stb. intézményből) de még mindig pénzbe kerül. Ne az emberben – a kinevezett kancellárban – keressük a hibát! A szisztéma tarthatatlan. Róka-fogta.-csuka helyzet. Bele van kódolva a konfliktus. Egy olyan probléma kezelésére hozták létre, amire nem alkalmas. A probléma ugyanis az egyetemek alulfinanszírozottsága, és a finanszírozás végtelen bizonytalansága és tervezhetetlensége, sőt az egyetemekkel szemben igények világos megfogalmazásának hiánya. Ha ez nem volna, szinte mindegy volna, hogy ki nevezi ki a gazdasági vezetőt. Most a rektor oktatni, kutatni és fejleszteni szeretne, a kancellár meg takarékoskodni. Egy vállalatnál rendben van, hogyha nincs jövedelmezőség, akkor összébb húzódnak, végső soron megszűnnek, nem történik tragédia. Az egyetemeknél, kulturális intézményeknél, költségvetési szerveknél nem lehet a működés fő célja a költségvetési egyensúly megtartása. Az csak eszköz lehet, ha lehet. Most nem lehet. A vége az lesz, hogy marad a rektor (igazgató, főigazgató, mikor hogy nevezik) meg a portás, elköltik azt a kis állami támogatást, és igyekeznek ritkán venni levegőt. Társadalmi haszon nem jön ki az egyetemből (kulturális, kutatási, stb. intézményből) de még mindig pénzbe kerül.

]]>
csakén http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html/comment-page-1#comment-316174 csakén Wed, 23 Oct 2013 05:23:04 +0000 http://nepszava.com/?p=123441#comment-316174 Legfeljebb bezárják a Corvinust, én már az átnevezésénél rosszul voltam. De miből áll a 2/3-nak bezárnia?! Beleírják a tákolmányba, hogy megszűnt. Legfeljebb módosítják a gránitszilárdságú tákolmányt ötödszörre is, oszt jó napot! Legfeljebb bezárják a Corvinust, én már az átnevezésénél rosszul voltam.
De miből áll a 2/3-nak bezárnia?!
Beleírják a tákolmányba, hogy megszűnt.
Legfeljebb módosítják a gránitszilárdságú tákolmányt ötödszörre is, oszt jó napot!

]]>
Kalous Antal http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html/comment-page-1#comment-316067 Kalous Antal Tue, 22 Oct 2013 17:11:43 +0000 http://nepszava.com/?p=123441#comment-316067 1) nagy baromság az orbáni adminisztrátorokat a komisszárokhoz hasonlitani, minthogy a komisszárok hősök voltak, pont az orbáni éra ellen harcoltak, ráadásul az ő lelkesitő tevékenységük nélkül ma K-K Európában csak árjanémet telepesek lennének, a kiirtott egykori nemnémet népek helyén. 2) a "kancellárok" vagyis az egyetemekre oktrojált gazdasági ellenőrök intézménye ellen a HaHa és az Oktatói Hálózat anno sokat tiltakozott, az egyetemek szuverenitásának végét látva ez intézmény bevezetésében. Igazunk lett, azok pedig, akik akkor nem tiltakoztak velünk együtt, konformizmusukkal segitették ennek megjelenését - most meg kinosan hallgatnak. 1) nagy baromság az orbáni adminisztrátorokat a komisszárokhoz hasonlitani, minthogy a komisszárok hősök voltak, pont az orbáni éra ellen harcoltak, ráadásul az ő lelkesitő tevékenységük nélkül ma K-K Európában csak árjanémet telepesek lennének, a kiirtott egykori nemnémet népek helyén.
2) a “kancellárok” vagyis az egyetemekre oktrojált gazdasági ellenőrök intézménye ellen a HaHa és az Oktatói Hálózat anno sokat tiltakozott, az egyetemek szuverenitásának végét látva ez intézmény bevezetésében. Igazunk lett, azok pedig, akik akkor nem tiltakoztak velünk együtt, konformizmusukkal segitették ennek megjelenését – most meg kinosan hallgatnak.

]]>
Ego http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html/comment-page-1#comment-316047 Ego Tue, 22 Oct 2013 15:37:35 +0000 http://nepszava.com/?p=123441#comment-316047 Lehet, hogy az elvtárs esetleg itt-ott követ el hibákat, de jó, megbízható elvtárs. Sőt, még az is lehet, hogy a politikai elvtárs az elkövetett "hibákkal" éppen a pártmegbízatását teljesíti. Orbán elvtárs még sohasem tévedett (és sohasem hazudott!) -- ha a politikai elvtárs megfelel Orbán elvtársnak, akkor nem a politikai elvtárssal van gond, hanem az egyetem vezetőségével. Ez a teljesen egységes szavazás nagyon gyanús. Mert ugye nincs teljesen rossz ember meg teljesen jó ember, a vezetőség mégis teljesen rossz embernek próbálja meg beállítani a politikai elvtársat. Akkor pedig az egyetemen hangulatkeltés folyik, és nyíltan szembefordulnak Orbán elvtárs által kitűzött iránnyal. Márpedig akkor ezek az elvtársak nem elvtársak, hanem a mindig népére törő idegenszívűek képviselői. Akkor pedig eszerint kéne eljárni ellenük. Jó lenne, ha Polt elvtárs megtenné a leleplezésükhöz szükséges lépéseket. (részlet Eszte Lenke tmb. naplójából) Lehet, hogy az elvtárs esetleg itt-ott követ el hibákat, de jó, megbízható elvtárs.
Sőt, még az is lehet, hogy a politikai elvtárs az elkövetett “hibákkal” éppen a pártmegbízatását teljesíti. Orbán elvtárs még sohasem tévedett (és sohasem hazudott!) — ha a politikai elvtárs megfelel Orbán elvtársnak, akkor nem a politikai elvtárssal van gond, hanem az egyetem vezetőségével. Ez a teljesen egységes szavazás nagyon gyanús. Mert ugye nincs teljesen rossz ember meg teljesen jó ember, a vezetőség mégis teljesen rossz embernek próbálja meg beállítani a politikai elvtársat. Akkor pedig az egyetemen hangulatkeltés folyik, és nyíltan szembefordulnak Orbán elvtárs által kitűzött iránnyal. Márpedig akkor ezek az elvtársak nem elvtársak, hanem a mindig népére törő idegenszívűek képviselői. Akkor pedig eszerint kéne eljárni ellenük. Jó lenne, ha Polt elvtárs megtenné a leleplezésükhöz szükséges lépéseket.
(részlet Eszte Lenke tmb. naplójából)

]]>
girbegurba http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html/comment-page-1#comment-316046 girbegurba Tue, 22 Oct 2013 15:36:36 +0000 http://nepszava.com/?p=123441#comment-316046 Nem a leváltásukat kell követelni, hanem a komisszárok intézményének megszüntetését. Nem a leváltásukat kell követelni, hanem a komisszárok intézményének megszüntetését.

]]>
bumburi http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html/comment-page-1#comment-316022 bumburi Tue, 22 Oct 2013 14:39:17 +0000 http://nepszava.com/?p=123441#comment-316022 Követelni kell mindenhol a hozzá nem értő komisszárok leváltását. vannak jó sokan, több területen. Megyék, járások iskolák, kórházak. Mindenhol felügyeletet gyakorolnak Orbán szeme, és füleként. És akkor a felügyelő bizottsági tagságokról még nem is beszéltem. Mindenesetre ez a sok semmihez sem értő komisszár semmi máshoz nem ért, csak egyhez, amire felhatalmazást kapott. Mindent alávetni a kormány, és Orbán akaratának! Rohadjon bár el az ország, az elmebajos akaratának akkor is meg kell (akarnak) felelni! Követelni kell mindenhol a hozzá nem értő komisszárok leváltását. vannak jó sokan, több területen. Megyék, járások iskolák, kórházak. Mindenhol felügyeletet gyakorolnak Orbán szeme, és füleként.
És akkor a felügyelő bizottsági tagságokról még nem is beszéltem.
Mindenesetre ez a sok semmihez sem értő komisszár semmi máshoz nem ért, csak egyhez, amire felhatalmazást kapott. Mindent alávetni a kormány, és Orbán akaratának!
Rohadjon bár el az ország, az elmebajos akaratának akkor is meg kell (akarnak) felelni!

]]>
Raszputyin http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/levaltana-matolcsy-emberet-a-corvinus-egyetem.html/comment-page-1#comment-316020 Raszputyin Tue, 22 Oct 2013 14:36:53 +0000 http://nepszava.com/?p=123441#comment-316020 Corvinus kicsiben, mint az ország nagyban. Rózsás Péter András kicsiben, mint Matolcsy nagyban. Corvinus kicsiben, mint az ország nagyban. Rózsás Péter András kicsiben, mint Matolcsy nagyban.

]]>