Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leváltaná a kormány komisszárját a Corvinus 2013. október 22. kedd 16:16 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leváltaná a kormány komisszárját a Corvinus

Budapest – A Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa Rózsás Péter András gazdasági főigazgató leváltását kezdeményezi a nemzetgazdasági miniszternél. A gazdasági főigazgatót még Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter helyezte az egyetemre. Rózsás amolyan komisszárként dolgozott, ám az intézmény vezetésével nem tudott kijönni, rendre összetűzésbe került a rektorral, és ahelyett, hogy segítette volna, inkább gátolta az egyetem működését.

A Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa a helyzet feloldására most kezdeményezi a munkáltató jogkört gyakorló nemzetgazdasági miniszternél Rózsás Péter András gazdasági főigazgató magasabb vezetői megbízásának visszavonását és ezzel a gazdasági főigazgatói beosztásban történő azonnali hatályú személycserét. Az felsőoktatási intézmény legfőbb döntéshozó testületének hétfői ülésén erről 22 igen és egy érvénytelen szavazattal határoztak.

A döntést az egyetemen kialakult helyzetet mérlegelve hozták meg, amelyért a szenátus “elsődlegesen a gazdasági főigazgatót teszi felelőssé, és amelyben az egyetem szakszerű működését és gazdálkodási tevékenységét most már napi szinten veszélyeztetettnek ítéli”. A testület a rektornak a gazdasági főigazgatóval kapcsolatosan eddig tett intézkedéseivel és javaslataival egyetértve és a téma alapos megvitatása után határozott így – tették hozzá.

Az Amerikai Népszava korábban már beszámolt arról, hogy Rostoványi Zsolt, a BCE rektora október elején Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordult segítségért, arra hivatkozva, hogy az intézmény vezetésének nem sikerült megfelelő együttműködést kialakítania az egyetem gazdasági főigazgatójával. Mint írta, a nemzeti fejlesztési miniszter által 2012. október 15-én kinevezett és munkáltatóként a nemzetgazdasági miniszter felügyelete alá tartozó gazdasági főigazgató és az egyetem közötti véleménykülönbségek működési zavarokhoz vezettek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 15 szavazatból)
Leváltaná a kormány komisszárját a Corvinus , 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Corvinus kicsiben, mint az ország nagyban. Rózsás Péter András kicsiben, mint Matolcsy nagyban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Követelni kell mindenhol a hozzá nem értő komisszárok leváltását. vannak jó sokan, több területen. Megyék, járások iskolák, kórházak. Mindenhol felügyeletet gyakorolnak Orbán szeme, és füleként.
    És akkor a felügyelő bizottsági tagságokról még nem is beszéltem.
    Mindenesetre ez a sok semmihez sem értő komisszár semmi máshoz nem ért, csak egyhez, amire felhatalmazást kapott. Mindent alávetni a kormány, és Orbán akaratának!
    Rohadjon bár el az ország, az elmebajos akaratának akkor is meg kell (akarnak) felelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  3. Nem a leváltásukat kell követelni, hanem a komisszárok intézményének megszüntetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Lehet, hogy az elvtárs esetleg itt-ott követ el hibákat, de jó, megbízható elvtárs.
    Sőt, még az is lehet, hogy a politikai elvtárs az elkövetett “hibákkal” éppen a pártmegbízatását teljesíti. Orbán elvtárs még sohasem tévedett (és sohasem hazudott!) — ha a politikai elvtárs megfelel Orbán elvtársnak, akkor nem a politikai elvtárssal van gond, hanem az egyetem vezetőségével. Ez a teljesen egységes szavazás nagyon gyanús. Mert ugye nincs teljesen rossz ember meg teljesen jó ember, a vezetőség mégis teljesen rossz embernek próbálja meg beállítani a politikai elvtársat. Akkor pedig az egyetemen hangulatkeltés folyik, és nyíltan szembefordulnak Orbán elvtárs által kitűzött iránnyal. Márpedig akkor ezek az elvtársak nem elvtársak, hanem a mindig népére törő idegenszívűek képviselői. Akkor pedig eszerint kéne eljárni ellenük. Jó lenne, ha Polt elvtárs megtenné a leleplezésükhöz szükséges lépéseket.
    (részlet Eszte Lenke tmb. naplójából)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. 1) nagy baromság az orbáni adminisztrátorokat a komisszárokhoz hasonlitani, minthogy a komisszárok hősök voltak, pont az orbáni éra ellen harcoltak, ráadásul az ő lelkesitő tevékenységük nélkül ma K-K Európában csak árjanémet telepesek lennének, a kiirtott egykori nemnémet népek helyén.
    2) a “kancellárok” vagyis az egyetemekre oktrojált gazdasági ellenőrök intézménye ellen a HaHa és az Oktatói Hálózat anno sokat tiltakozott, az egyetemek szuverenitásának végét látva ez intézmény bevezetésében. Igazunk lett, azok pedig, akik akkor nem tiltakoztak velünk együtt, konformizmusukkal segitették ennek megjelenését – most meg kinosan hallgatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Legfeljebb bezárják a Corvinust, én már az átnevezésénél rosszul voltam.
    De miből áll a 2/3-nak bezárnia?!
    Beleírják a tákolmányba, hogy megszűnt.
    Legfeljebb módosítják a gránitszilárdságú tákolmányt ötödszörre is, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Ne az emberben – a kinevezett kancellárban – keressük a hibát! A szisztéma tarthatatlan. Róka-fogta.-csuka helyzet. Bele van kódolva a konfliktus. Egy olyan probléma kezelésére hozták létre, amire nem alkalmas. A probléma ugyanis az egyetemek alulfinanszírozottsága, és a finanszírozás végtelen bizonytalansága és tervezhetetlensége, sőt az egyetemekkel szemben igények világos megfogalmazásának hiánya. Ha ez nem volna, szinte mindegy volna, hogy ki nevezi ki a gazdasági vezetőt. Most a rektor oktatni, kutatni és fejleszteni szeretne, a kancellár meg takarékoskodni. Egy vállalatnál rendben van, hogyha nincs jövedelmezőség, akkor összébb húzódnak, végső soron megszűnnek, nem történik tragédia. Az egyetemeknél, kulturális intézményeknél, költségvetési szerveknél nem lehet a működés fő célja a költségvetési egyensúly megtartása. Az csak eszköz lehet, ha lehet. Most nem lehet. A vége az lesz, hogy marad a rektor (igazgató, főigazgató, mikor hogy nevezik) meg a portás, elköltik azt a kis állami támogatást, és igyekeznek ritkán venni levegőt. Társadalmi haszon nem jön ki az egyetemből (kulturális, kutatási, stb. intézményből) de még mindig pénzbe kerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szüljetek a köpcösnek! 2013. szeptember 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos