Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lemondott a hvg.hu főszerkesztője 2013. október 23. szerda 18:24 Forrás: AN

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lemondott a hvg.hu főszerkesztője

Budapest – A HVG Kiadó Zrt. vezetése elfogadta Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztőjének lemondását, mivel a bajai videófelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét.

Gavra Gábor 2011 óta állt a hvg.hu élén, melynek irányítását 2013. október 23-tól Neizer Anita eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át megbízott főszerkesztőként.

Az elővigyázatlan,  becsapott, és ezért másoknak nem az igazat mondó portál vezetője távozott. Nem szándékosan hazudott, nem csúsztatott, nem mások megbízásából tájékoztatta félre a közvéleményt. Hibát követett el, szakmai hibát, mert nem volt eléggé óvatos.

Gavra Gábornak tényleg távoznia kellett, és akár önmaga hozta meg a döntést, akár főnökei határoztak róla, tisztelnünk kell, amiért vállalta (vállalták) ami történt.

Miközben még mindig nem tudjuk, mi is történt valójában. Kinek állt az érdekében, hogy elkészüljön az ominózus hamis videó? Kik és mit akartak ezzel eltussolni.

Azt azonban tudjuk, hogy miközben a rendőrség bravúros gyorsasággal kiderítette a hvg.hu videójáról, hogy hamis, más ügyekben lassabban őrölnek a malmok. Isten malmai, mert ki másé is lenne ebben az országban bármely malom, mint a magyarok istenéé, azaz, Orbán Viktoré.

Gavra Gábor távozott, vagy menesztették, miközben mások, akik szakmányban hazudtak az elmúlt évek során, megmaradtak a helyükön. A Magyar Nemzet például – hogy csupán egyetlen céget említsünk – az elmúlt néhány évben több száz helyreigazítást volt kénytelen közölni. Ennyi a jogerősen elveszített perek száma. És ebben a számban nincsenek benne a nem elveszített perek, sem azok, amelyeket a lap még csak ezután fog elveszteni, mert még csak első fokon született ítélet.

És nincs benne az sem, hogy sokan már nem is perelnek. Nem bíznak abban, hogy évek múltán bárki is igazságot szolgáltathat számukra a hazugságok ellen.

A hvg.hu főszerkesztője most távozott. Maradt még egy nagyon kis szelete a médiának, ahol még számít a szakma és a tisztesség.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 34 szavazatból)
Lemondott a hvg.hu főszerkesztője, 4.7 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Nem vagyok biztos benne,hogy Gavra távozásával megmarad a szakmai tisztesség.
    Ez a bajai videóként elhíresült felvétel egy pártnak tett csak jót, és már ordibálnak,ahogy a torkukon kifér.
    Hiába mentegetőzik az mszp, hiába vétlenek ( ha vétlenek!), itt az lesz nyomatva a köztudatba, hogy mindenki tisztességtelen, csak a fidesz a becsületes.
    A MN mint hírlap, egyenlő a szennyel, amivel fertőzik a tudatlanokat. Abban lehet rágalmazni, mocskolni mindenkit, aki nem velük, az céltábla volt, van, és lesz.Hiába a sok kártérítés, és elvesztett per, onnan nem távozik senki, hiszen a felcsúti géniuszunk szócsöve,és szükség van minden épkézláb rágalmazóra.
    Ez az ország úgy ahogy van, elveszett! A mai nap után nincs kétségem sem e felől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  2. Egy ekkora hiba után tisztességes újságírónak ezt kell tenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  3. Ez a rossz megjelenésű ember példát mutatott abból, hogyan kell egy döntéshozónak viszonyulnia a saját felelősségéhez. Ezért megemelem a nem létező kalapomat előtte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. Horváth Béláné

    Megértem Gavrát, ezt kellett tennie, hisz az elején magára vállalta a felelősséget. Igen, neki még van és meg is marad a gerince. Ezzel együtt sajnálom….
    De sok-sok embernek meg kéne ezt tenni a magyar médiában, s még most is saját napjuk fényében sütkéreznek….Lehetne példát venni Gavráról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  5. Sajnos már nem először használják fel a HVG.-t plitikia manipulációra.
    Emlékezzünk csak a Schmodt Pál féle botrány kipattantására.
    Véleményem szerint az is egy játszma volt Mosthatolmonlévők részéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  6. Gavra Gábort utolérte a sorsa…
    amikor a Hírszerző (azóta már megszűnt) online médiumban írogatott, olyan stílusban és tartalommal tette ezt, ami egy jól értesült posztolóhoz is méltatlan, nem még egy újságíróhoz…megalapozatlanul “mocskolt” olyan közéleti, politikai szereplőket, akik próbáltak tenni a demokrácia védelmében, és már az elején szóvá tették a FIDESZ autokrata intézkedéseit…azután egyszercsak elkezdett “objektív” lenni…és most pedig “belecsúszott” (egy szerintem) nem sokkal nagyobb szakmai hibába, mint amit a Hírszerző-nél sorozatosan művelt…
    Ez van Gábor, néhány, arra nem rászolgált ember karrierjének a kerékbetöréséhez egy kicsit hozzájárultál…a sors már csak ilyen, van akit még az életében utolér…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (22 szavazatból)
  7. Ez egy normalis reakcio. Hibat kovetett el lemondott. Ez egyaltalan nem “magyaros” hozzaallas. A magyaros hozzaallas az amikor a hibat nem ismerjuk el vagy ha lehet akkor attoljuk masokra. Ilyen volt a nemzet gojostolja, ilyen az egesz kormanyunk de az ellenzek is. A felelosseg vallalas peldamutato viseleset lathatjuk itt, ez az igazi kovetendo pelda. Ha csak egy pici gerinc is akadna orbanba koverbe meg a tobbi szerencsetlenbe mar regen lemondtak volna, de NEM. ezek nagyranott gyerekek akik felelotlenul jatszanak es kihasznalnak mindenkit akit lehet. A sok hulye fideszhivo azt hiszi hogy egy percig is szamitanak (ok szamitanak az urnaknal) de sem elotte sem utana. Hany hamis megjatszott ostob avideoban szerepel orban ? Teli kamionos hamisitvany, szerbiai sirlatogatasrol keszult marketing film ? Teljesen beleillik a bajai film is ebbe a sorban. De bajan akkor is csalt a fidesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. Igen, kezdettől fogva mondta, hogy vállalja a felelősséget. Ahogy már régebben is írtam, ez tiszteletre méltó. De ezzel együtt (látva a videót is) akkor sem értem, hogyan lehetett ilyen biztos a dolgában.
    És egy apró megjegyzés: a videó nem hamis, nem manipulált. A videóval semmi gond nincs technikailag. Amit felvettek, az volt egy megrendezett jelenet. Hogy is mondjam? Nem dokumentumfilmet láttunk, hanem játékfilmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Az a legnagyobb probléma a vdeo kapcsán is és Gavra lemondása kapcsán is, hogy mindkét esetben csak a formai szempontok – mondhatnám csak a csomagolás – számított.
    Miközben a tartalmi oldal -mert ez a lényeg – már teljesen elsikkadt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Idézet a fenti cikkből: ….” A Magyar Nemzet például – hogy csupán egyetlen céget említsünk – az elmúlt néhány évben több száz helyreigazítást volt kénytelen közölni. “….

    A szerkesztőség szíves engedelmével ezt némileg pontosítanám:

    A Magyar Nemzet bíróság által jogerősen kötelező helyreigazítása már messze meghaladja az ezret.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Megmentette a tisztességét, hibázott és ezért lemondott! Kevesen teszik meg ezt manapság!
    Kalapom emelem!
    Azer köszönet a PlagiPál és PlagiZsolt ügyek miatt, pedig akkoriban is volt fenyegetettsége és most pont egy ilyen katyvasz miatt….
    Most ezerrel vetheti bele magát az oknyomozásokba, kívánok hozzá sok erőt és egészséget!
    -
    A lényegen ez a videó nem változtatott, hiszen papír is van róla, hogy csalás miatt meg kellett ismételni a választást Baján! Nem ez a lényeg?!
    Vagy rosszul emléxem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. a fennt említett sokak által (pld jogászka) gyalázott ember az első aki felvállalta hibáját és levonta a következményt. munkásságát elismerés illeti, erkölcsi tartása példamutató a sok önjelölt vagy hivatásos újságíró számára. gyalázkodó írását nem olvastam, az elmúlt években a leleplező írások tényekkel voltak alátámasztva. hibázott….vállalja….elismerés neki. de ne felejtsük amit eddig tett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. bocs a helyesírási hibáért de utólag nem tom hogy lehet itt szerkeszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos