Ronai and Ronai
AMERIKAI

After Eight 2013. október 15. kedd 6:40 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
After Eight

Budapest – Orbán Viktor hallgat a hollandiai 8-1 után. Nincs köze hozzá, nem az övé. Ő csak a siker mellé áll oda, akkor veri a mellét. Egyetlen mondatra futotta mindössze, azt is csak jóval később ejtette ki a száján: ez a vereség felért egy agyrázkódással.

„Akinek van szeme, az látja, hogy a magyar futball nagy jövő előtt áll.” Orbán Viktor nyilatkozta ezt a Puskás Ferencről elnevezett akadémia honlapján. Nem most mondta mindezt, de nem is nagyon régen: két hónappal ezelőtt, augusztus 4-én.

A miniszterelnök most hallgat. Pedig még nincs lefutva semmi, ott állunk továbbra is a nagy jövő előtt, ami, gondoljunk bele, azt is jelenti, hogy mögöttünk a nagy jövő.

Mindent lehet, csak akarni kell.

Nem kell csodálkozni azon, hogy a futballt amúgy rajongásig szerető miniszterelnök hallgat. Eltűnt, mint szürke szamár a ködben, nem akar azonosulni azzal, amivel mi, többi magyarok, kénytelenek vagyunk.

Azzal, hogy nem csak a győzelem a miénk, hanem a kudarc is. Mert Magyarország tényleg a magyaroké: itt mindig és mindenhol mi vagyunk, ha akarnánk, akkor sem bújhatnánk el önmagunk elől.

Jók vagyunk és rosszak, igazak és hazugok. Kövérek és soványak, szőkék, barnák, kopaszok. Bartók is magyar volt, Szálasi úgyszintén.

Orbán Viktor nem szólalt meg a narancsosoktól elszenvedett megsemmisítő vereség után, mindössze egy fotót tett közzé a honlapján. Kerti sütögetés közben készült a kép, frissen elkészített húst visz valakiknek. Vélhetően a családjának, de az sem kizárt, hogy valamely baráti társaság falatozhat a finom csemegéből.

Ennyi Orbán Viktor véleménye arról, ami pénteken este Amszterdamban történt. Nem meglepő persze, és főképp, nem mulatságos. Orbán ugyanis nem arról híres, hogy a vesztes csatákat bármikor is felvállalná. Ő mindig a győztesek, valamint az erősek és a gazdagok mögé áll. A gyengék zavarják, a szegények idegesítik. Gyárat avat, üzemcsarnokot ad át, futószalag mellett domborít. Kezet fog és senkit nem hagy az út szélén.

Az ócsai lakóparkról mostanában mintha kevesebb szó esnék, az egymillió új munkahelyről még annyi sem.

Mondjuk, mondhatna valami okosat a miniszterelnök a hollandiai 8-1 után. Vagy, legalább valami biztatót. De Orbán doktor hallgat. Közben meg épülnek a stadionok, megy a pénz az akadémiákra. Nem mindegyikre egyformán, főként azokra, amelyek a kormányfő számára kedvesek. A felcsúti Puskás kapja a legtöbbet, még Budapest is megszánta őket 8 millióval. Tarlós főpolgármester adta nekik a saját keretéből.

Biztosan nagyon megszorultak, ezért adakoztak a fővárosiak – tudtuk és megkérdezésük nélkül.

Valamit azért mégis illene mondani a 8-1 után. Mert itt nem futballról van szó. Amit ma Magyarországon labdarúgás címén művelnek, az csak látszólag sport, valójában egy hatalmi téboly üzemszerű megnyilvánulása. A miniszterelnök kissé költséges hobbijára költjük az emberek pénzét, amikor máshol is lenne helye.

Lehetne persze a futballnál rosszabb kedvtelése is a miniszterelnöknek, örüljünk annak, hogy nem búgócsigával játszik, mert akkor most arra menne minden pénzünk.

Mondani kellene valamit miniszterelnök úr a magyar embereknek. Valamit, amihez igazodni lehetne. Hogy a magyar futball most még a korábbiaknál is nagyobb jövő előtt áll. Vagy valami hasonló okosságot.

Ha már sírni sincs kedvünk, legalább nevethessünk egy jót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 40 szavazatból)
After Eight, 4.9 out of 5 based on 24 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Való igaz! A magyar foci már nem magyar foci, hanem NEMZETI FIDESZ foci, magán viseli minden jellemzőjét ennek a kormánynak és kormányosának. Hazug, tehetségtelen, hitegető, tolvaj, szélhámos… Tovább is van, mondjam még?….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Tudom, hogy ébren nem szabad álmodni, de azer a fociba beleölt milliárdok és annak értelmetlensége miatt egyszer, talán….Szotyolavikit így látjuk:
    -
    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/555915_586084164743179_296221110_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Na! Azért mondott!
    Egy magvas mondatot…
    “Felért egy agyrázkódással” Én már csak megkérdezem: van neki olyanja ami rázkódhatott volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Nem is értem, mit képzel a cikkíró, hogyaszongya “Mondani kellene valamit miniszterelnök úr a magyar embereknek.” Itt eggy feladat van: hogyan lehet az egészet rákenni Gyurcsányra. Nehéz, de nem megoldhatatlan, mert hazudásban világbajnokok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Lehet, ez a 8:1 es kovetkezmenyei hamarabb megbuktatja Orbant, mint az ellenzek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Két hozzáfűzés:
    1. nincs agy a fejében, ami rázkódjon.
    2. Nem igaz a cikk állítása, hogy
    ” A miniszterelnök kissé költséges hobbijára költjük az emberek pénzét”
    ha ezzel a labdarúgásra gondolt.
    Oda nagyonkevés pénz megy. Inkább labdarúgás címén a talpnyalói zsebét tömi. A fociba nem jut szinte semmi, lásd az eredményeket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Ego!
    Kérem nézze(d) meg szöllősi bértollnok, talpnyaló és lámpavasdísz-jelölt blogját, amiben teljes komolysággal megírja ezt, hogy a 8-1-ért Gyurcsány a hibás.
    Mindezek után azt hallottam, hogy ma a Mokkában kérdezték (szégyen a TV2-re), ahrlyett, hogy egy zárt osztályon ülne elektrosokk kezelésekkel, vagy rágalmazásért előzetesben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Zabál a hájas Döbrögi, borba és véres húsokba fojtja frusztráltságát és hivalkodva mutatja a világnak, hogy minden rendben, ő egészséges, most is tud zabálni barátaival akiket gondosan nem mutat a képen. Nem mintha nem mindennap ezt tenné, de most mindenkinek meg kell, hogy mutassa a narcisztikus elmebeteg. Hogy miért most??? Mert akkor most a bőkezű házigazda szerepében lehet tetszelegni akinek felelőssége nincs csak vendégei, barátai.

    .
    Az üzenet:

    na látjátok nem vagyok én egyedül, erős vagyok, van már tekintélyem ( a nagy pocakom) és kedves bőkezű vagyok a barátaimhoz, mert vannak ám barátaim, kell is, hogy legyenek ilyen nehéz helyzetben amikor a magyar válogatott már nem az.
    .
    Gyertek csodáljátok jó szívem, barátságos, szerető atyai vendéglátásom,

    ” lám csak milyen jó, áldott jó ember vagyok én és puha mint egy vánkos ” (Karinthy) hát csak nem képzelitek, hogy közöm van ehhez a stadion pletykához meg a 8:1 es vereséghez.

    Na gyertek minden rendben van szeressetek engem, kaptok kis frissen sült husikát. Élvezzétek vendégszeretetem magyar népek, én vagyok a ti meleg, puha jószágos házigazdátok, vendégül látom a magyar népet, legyetek a vendégeim 1O millió magyarok, én leszek a házigazdátok, én vagyok az atyátok.
    .
    Az én válaszom : —- (kimoderáltam saját magam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. bumburi
    2013. október 15. kedd
    07:35

    Van neki, igaz nem az agya de ő max. azzal tud gondolkozni, azt képzeli agyának. Merthogy rázkódik neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. pulcsi (2013. október 15. kedd 09:45)
    Kösz.
    Így próbáljon az ember hülyéskedni… A valóság mindig übereli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. A kepen az OV mögötti kemence (?) also szegelye igencsak le van lakva, raferne nehany liter mesz.
    Vagy nem telik ra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. “…Orbán ugyanis nem arról híres, hogy a vesztes csatákat bármikor is felvállalná…”
    .
    - Ami egyébként azért érdekes, mert KIZÁRÓLAG ebben van része, leszámítva a választási győzelmét, amikor vagy 2,5 millió agyamputált szavazott rá, és gengsztereire. B
    .
    ukás bukás hátán, egyre durvábbak – azért évente egy gyárcsarnok avatását ne tekintsük már “győzelemnek”, főleg hogy ezek többsége még a Zelmúútnyócévben indult beruházás – de ez a kretén retardált csak győz. Győz, győz.
    .
    Hallucinál magának egy világot, ahol ő a King Kong, és ezt nyomorult népével is elhiteti, akik mindezt el akarják hinni, mert hát kell a siker. És a többség lelkesen asszisztál mindehhez. Kortól, nemtől, társadalmi státustól, pénzügyi helyzettől függetlenül.
    .
    Mert hát Nagy és Sikeres nép ez, amiből csak azért nem létszik semmi, mert egyfelől a csavaros észjárás, másfelől mindenki ellenük megy; Zidegenek, bülbülszagú bankok (vagy mik), ájemef, únió (az meg mi), zusákok, mindenki.
    .
    De ez a retardált meg ismét Győz. Most majd kiderül valahogy a 8:1- ről, hogy az is győzelem, majd megmagyarázza, most azért bújkál a retardált, hogy kitalálja, ezt hogy tálalja.
    .
    Érdekes lesz ez, meglátjátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  13. Hullik a borsó, lepereg a falról… Aki Orbántól valami olyasmit vár, hogy elismerje akár egyetlen icike-picike tévedését is, az (bocs!) sültbolond. Ennek az embernek az egoja akkorára nőtt, hogy egyszerűen képtelen meglátni a valóságot, főleg, amikor saját tévedéseiről, hibáiról, bűneiről van szó. Pedig mindegyikből van neki elég! Nála mindig más a hibás. És ez lesz a veszte. Egyszer elbotlik egy keresztbe rakott gerendában, mert fűszálnak hiszi azt. És úgy beveri a fejét, hogy sose áll fell többé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. “CSAKÉN” Ez találó, így szeretném látni, a helyszín a MAKOVECZ tervezte felcsúti stadion, vagy talán a nagy érdeklődére való tekintettel a Bp.Népstadion. A bűnsegédekkel együtt akik parancsra nyomogatták az igen gombot, elcsaklizták a magán nyugdíj 3 ezer milliárdját, stb. stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Neked5gigabájt

    Foreigner: valamint a tepsikre is ráfért volna egy használat előtti surolás.. Mert ez nem a friss sütéskor égett rá.. Kicsikét gusztustalan.. Mondjuk ami benne van, attól se nyel nagyokat az ember, nem valami étvàgygerjesztő… Az asztalt meg valószinűleg az eső szokta lemosni. Vajon hova dzsal a petró a földön tekergő fehér madzagban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Neked5gigabájt

    További fotók itt: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/igy-sutogette-pecsenyejet-orban-2216105

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Neked5gigabajt
    Tenyleg gusztustalan az a sult (?). Engem aztan meg ne hivjon kajalni… En sem hivom meg ide.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Nekem nincs szükségem arra, hogy megszólaljon. Elég ez a mérkőzés, elég a 8:1 oszt jónapot. Minden megszólalása felér egy agyvérzéssel. Sajnos nem az övével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Vak komondor díj:
    http://nepszava.hu/cikk/1000705-alakul-a-noellenes-taho-frakcio

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Nekünk nőknek nem szabad lemondni a munkához való jogunkról:
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1000654-nem-felek-a-kihivasoktol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Csak egy emlékeztető mielőtt ráhúznánk a vizes lepedőt a magyar válogatottra! 2010 labdarúgó világbajnokság döntő Hollandia-Spanyolország 0:1 ! Valóban az ezüstérmes holland válogatott a mérce a magyar foci számára ? Nevetséges a teljes mocskolódó hozzáállás! Ezen a mérkőzésen csak a hollandokat érhette volna szégyen ha nem gyalulják be a válogatottunkat. Viktor vezér szeretné ha ez a selejtes brigád “jobban teljesítene” de ehhez nézőpontot kell váltani. A stadion építés jó dolog csak nem aktuális. A játékosok fejében van a probléma na meg a fizetésükkel. Ha én így végezném a munkámat mint ők már rég munkanélküli lennék. Felelőség mentesen csinálhatnak bármit, teljesíthetnek akárhogy megkapják a járandóságukat. Egy vicc az egész rendszer…. A lényeg, hogy nem Hollandiának kellene lennie a célnak, hanem talán először Romániát kellene tudni megverni oda-vissza. Akkor talán beszélhetünk nagyobb halakról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos