Ronai and Ronai
AMERIKAI

A fórum használatának feltételei 2013. szeptember 8. vasárnap 17:55

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A fórum használatának feltételei

Tisztelt Olvasóink!

Az Amerikai Népszava online a múlt héten ideiglenesen felfüggesztette zártkörű fórumának működését, a hozzászólások lehetőségét. Ennek indokát is nyilvánosságra hoztuk. Erre a lépésre azért volt szükség, mert egyrészt a fórumban egyes témák nyomán elszabadultak az indulatok, és tömegesen nem tartották be a felhasználási feltételekben megfogalmazott követelményeket, az emberi érintkezésre vonatkozó alapvető szabályokat. Másrészt a magyarországi belpolitikai helyzet felszínre hozott olyan nem demokratikus és nem jogállami attitűdöt, amelyek a polgári demokráciák természetétől idegenek, a jogállami normákkal összeegyeztethetetlenek, ennél fogva az AN szellemiségét tagadóak. A cél nem szentesíti az eszközt, ez nem demokratikus elv. Az Amerikai Népszava nem terjeszt elvtelen és nem jogállami nézeteket még zártkörű fórumában sem. Akkor sem, ha a magyarországi hivatalos ellenzék ezt hirdeti, vagy a magyar közgondolkodás ezt elfogadja. Az Amerikai Népszava azért működtet zártkörű és nem mindenki számára nyitott fórumot, mert a nyugati típusú demokráciák elveit, jogfelfogását és mentalitását képviseli és közvetíti. Kizárólag azoknak a demokratáknak az otthona, akik ezeket az elveket vallják. Az Orbán-rendszer konszolidációját elősegítő kollaboráns magyarországi ellenzék nézeteit itt nem terjesztjük, mert azok ellentétben állnak a nyugati típusú polgári demokráciák alapelveivel, értékrendjével és felfogásával. Nem mindenki demokrata, aki Orbán rendszerét nem szereti, még akkor sem, ha ezzel nincs tisztában.

Az Amerikai Népszava a joguralom és az elvszerűség híve, szerény eszközeivel, legjobb tudása szerint és lehetőségeinek korlátai között az amerikai és a nyugati polgári demokráciák értékrendjét és világnézetét közvetíti. Azok otthona, akik ezeket az elveket vallják. Az alkotmányos rend megdöntését demokraták nem vehetik tudomásul, nem alkalmazkodhatnak hozzá, nem vehetnek részt egy illegitim rendszer által kiírt antidemokratikus választáson. Akik ezzel egyetértenek, akik az Orbán-rendszer kollaboránsainak elvtelen propagandáját támogatják, népszerűsítik, képviselik, nem a nyugati polgári demokráciák elveit és értékrendjét vallják. Ők az AN fórumának felhasználási feltételeit sértik, őket a jövőben minden indoklás nélkül moderáljuk. Amerikában senki nem készülne választáson legyőzni olyan bűnözőket és terroristákat, akik az amerikai alkotmányt megdöntik, az amerikai alkotmányos rendet megváltoztatják. Akkor sem, ha demokratikus választáson jutottak hatalomra, és az alkotmányos rend megdöntését alkotmányellenes törvények meghozatalával leplezik.

Az Amerikai Népszava nem a magyarországi ellenzéki pártok lapja. Az Amerikai Népszava elítéli és a demokratikus jogállami alapelvekkel ellentétesnek tartja a magyarországi ellenzéki pártok magatartását, az Orbán-rendszer önlegitimációját jelentő választási bohózaton való részvételét. Ezeknek a pártoknak a támogatói nem azok a demokraták, akiknek otthona az Amerikai Népszava. Amíg ezek a pártok kollaborálnak és konszolidálják Orbán Viktor antidemokratikus rendszerét, addig az Amerikai Népszava a jogállamiság elveinek megfelelően ezeknek az ellenzéki pártoknak is ellenzéke. Ezeknek a pártoknak a hívei a pártjaik által kínált fórumokon szívesen látott vendégek, de az Amerikai Népszava szabályzata szerint trolloknak minősülnek. Idővel Magyarországon is elválik majd egymástól az Orbán-rendszer névleges és tényleges ellenzéke. Az Amerikai Népszavában ezt az elválasztást már most megtesszük. A választóvonal a választásokon való részvétel, illetve annak elfogadása, vagy az elutasítása.

Az Amerikai Népszava kezdettől fogva és következetesen demokratikus elveket képvisel. Ezektől az elvektől nem mi tértünk el, hanem azok, akik az Orbán-rendszer legitimitását nem kérdőjelezik meg. Magyarország a 2010-es Alkotmány szerint Köztársaság, demokrácia és jogállam, nem egy ember korlátlan hatalmi játéktere. Erre esküdött fel a demokratikusan megválasztott Orbán-kormány, azonban a 2010-es választásokat önhatalmúlag “forradalomnak” minősítette, és ezen a “jogi alapon” a köztársaságot, a demokratikus jogállamot felszámolta, és a NENYI-ben meghirdetett új társadalmi rendszert vezetett be. Ez az új antidemokratikus rendszer illegitim, mert az Alkotmány ilyen rendszer bevezetésére, az alkotmányos rend megváltoztatására, megdöntésére nem adott lehetőséget. Aki ezt megteszi, államellenes bűncselekményt követ el. Az Orbán-rendszer illegitim, törvénytelen, bűncselekmények sorozatával jött létre. Az általuk kiírt bármilyen választás törvénytelen, illegitim, az azokon való részvétel a rendszer legitimálása és kollaboráció. A demokrácia elepelveivel összeegyeztethetetlen.

Ezekről az alapkérdésekről itt nem kívánunk vitát nyitni, ezeknek a nézeteknek a képviselőivel nem fogunk saját oldalainkon harcolni, ezektől a szóharcoktól megvédjük azokat, akik a rendszer igazi ellenzékéhez tartoznak. Az Amerikai Népszava zártkörű fóruma kizárólag azok otthona, akik az ország rendszerváltás után született törvényes, legitim, alkotmányos rendjéhez, a demokratikus Alkotmányhoz ragaszkodnak. Tisztában vagyunk azzal, hogy egyesek nem értik, tájékozatlanok, vagy még bizonytalanok ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban. Velük eddig is türelmesek voltunk, és ez így lesz a jövőben is. A kollaboráció nyílt hirdetésének, agitációjának azonban az Amerikai Népszava a zártkörű fórumában nem ad helyt.

Mindenkit szívesen látunk az Amerikai Népszava olvasójaként, világnézettől és felfogástól függetlenül. Az ellenzéki pártok híveit is, az Orbán-rendszer híveit is, a világ minden részén élő, magyarul beszélő olvasókkal együtt. De az Amerikai Népszava zártközű fóruma csak azok otthona, akik a nyugati demokráciák felfogását, értékrendjét és alapelveit képviselik és elfogadják. Nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is.

Az alábbiakban közöljük a Felhasználási Szabályzat hozzászólásokkal kapcsolatos részletét:

“A hozzászólásokkal kapcsolatban

Az Amerikai Népszava fenntartja a jogot, hogy limitálja a hozzászólásokat bizonyos témákkal és cikkekkel kapcsolatban. Az Amerikai Népszavának joga van bármilyen hozzászólást indoklás nélkül moderálni. Kérjük, legyen udvarias, amikor hozzászólást tesz. A Felhasználó a használat során elfogadja, hogy egyetlen más olvasót sem fog szóban vagy bármilyen más módon megfenyegetni, nem használ gusztustalan, rágalmazó, sértő, bántó szavakat, nem szakít félbe vitákat ismétlődő hozzászólásokkal, értelmetlen üzenetekkel vagy „spam”-mel.

Kérjük, ügyeljen az udvarias modorra, mellőzze a trágár és obszcén kifejezések használatát. Mint bármely más közösség, az online párbeszéd is csak akkor virágzik, ha a résztvevők szívesen látott vendégek és biztonságban érzik magukat. A Felhasználó a website használatával elfogadja, hogy nem használ olyan szavakat, amelyek mocskolódóak vagy diszkriminálnak faj, vallás, nemzetiség, nem, szexuális beállítottság, kor, régió vagy fogyatékosság, stb. alapján. A gyűlöletbeszéd bármely megnyilvánulása azonnali és végleges felfüggesztést eredményez a Szolgáltatás részleges vagy teljes hozzáférésétől. A website és az AN online újság verbális támadása troll tevékenységnek minősül. Az Amerikai Népszava demokratikus felfogású olvasók zárt fóruma és otthona, csak demokratikus nézetek hangoztatásának ad helyt.

Vitatkozzon, de ne támadjon. Tilos az arrogáns és agresszív stílus. Egy véleményekkel és előítéletekkel teli közösségben az emberek szinte sohasem értenek egyet. A nepszava.com bátorítja az aktív vitákat és szívesen látja az érvelő véleményeket az oldalakon, de kizárólag barátságos stílusban. A személyes támadások, a lapban publikáló szerzők és a lap támadása, arrogáns bírálata a szolgáltatás Felhasználási feltételeinek közvetlen megszegésének minősül és azonnali, végleges kitiltást von maga után a Szolgáltatás részeitől vagy egészétől.

A Szolgáltatás kizárólag nem kereskedelmi módon használható. Az Amerikai Népszava kizárólagos belegyezése nélkül a Felhasználó nem terjeszthet vagy más módon nem jelentethet meg a fórumban semmiféle anyagot, amely árucikkeket vagy szolgáltatásokat hirdet. Kivéve a Piactér rovatot.

Felhasználó tudomásul veszi, hogy bármilyen anyagot, amit a website-hoz beküld (hozzászólás, fórum megjegyzés, kritika, szöveg, videó, audio és fénykép, valamint számítógépes kód és alkalmazás), az Amerikai Népszava szerkesztheti, eltávolíthatja, módosíthatja, kiadhatja, továbbíthatja és bemutathatja, a Felhasználó a beküldést követően lemond az anyag felhasználásával és módosításával kapcsolatos mindenféle jogáról.

Az Amerikai Népszava nem kizárólagos, de az egész világra érvényes felhatalmazást kap, hogy a beküldött anyagot felhasználja, másolja, továbbítsa, publikálja, terjessze, széleskörben bemutassa, előadja, indexelje, tag-elje, kódolja, módosítsa és adaptálja bármilyen módon.

Egyedül a Felhasználó felelős a beküldött anyag(ok) tartalmáért. A nepszava.com nem tud minden beérkező anyagot átnézni, ellenőrizni, és nem felelős semmiért a beérkező anyagok tartalmával kapcsolatban. Az Amerikai Népszava fenntartja a jogot, hogy töröljön, elmozdítson vagy szerkesszen a beérkező anyagokon.

Azáltal, hogy Felhasználó beküld valamit, hozzájárul ahhoz, hogy a honlapon megjelenjen, és a hozzá kapcsolódó internetes és nem internetes promóciókban az Amerikai Népszava felhasználja.

A nepszava.com tartalmaz linkeket, amelyek más internetes oldalakra mutatnak. A nepszava.com nem felelős az elérhetőségükért vagy tartalmukért, ezzel kapcsolatos kérdéseivel forduljon az adott honlapot kezelő rendszergazdához.”

Kérjük fentiek szíves megértését és tudomásul vételét.

Kívánjuk, hogy a szabadság hívei továbbra is igazi otthonra találjanak az Amerikai Népszavában. Érezzék itt jól magukat, építsenek egy értelmes és tartalmas baráti közösséget, és közösen mutassunk fel egy tiszta és világos alternatívát a szabadságra vágyó magyar emberek számára. A mindenféle jelző nélküli demokrácia és szabadság alternatíváját, mindenféle elvtelen megalkuvás és kompromisszum nélkül. Ezzel a rövid szünettel határvonalat kívántunk húzni, és jelezni akartuk: nem puhítjuk fel az elveinket, nem adjuk fel az egyenességünket, nem áruljuk el a szabadságot senki kedvéért. Nem simulunk bele a magyarországi ellenzék kollaboráns szemléletébe. Mi úgy kívánjuk Magyarországot és az Orbán-rendszert láttatni, ahogyan azt minden érdek nélkül az egészséges, normális, szabad, demokratikus külvilág értékrendje szerint látják. A rövid szünettel nem az volt a szándékunk, hogy azokat büntessük, akiknek igazán otthona az AN, akik valóban tiszta jogállami értékrendet vallanak. Alapelveket akartunk lefektetni, az értékválasztást világossá tenni, és meghúzni a határt. Lapunk profilját és karakterét kívántuk megőrizni.

Kérjük, hogy aki tudja, ezt a missziónkat rendszeresen támogassa anyagilag is, mert a függetlenség és a szabadság ára az, hogy magunkat kell eltartani. Ez a tiszta elveket valló közösség tudja fenntartani, működtetni, és ha rászánja magát, fejleszteni is ezt a nyilvánosságot. Mi pedig megőrizzük az Amerikai Népszavát ennek a tiszta értékrendnek.

A Szerkesztőség

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (42 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 87 szavazatból)
A fórum használatának feltételei, 4.3 out of 5 based on 42 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos