Szüljetek a köpcösnek! 2013. September 19. Thursday 4:57 Forrás: Nolblog

Szüljetek a köpcösnek!

Budapest – Elengedné a diákhitel egy részét a kormány azoknak az egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik tanulmányi idejük alatt gyereket szülnek. Ez persze még csupán terv, de már most jól hangzik, ha meg még majd a mostaninál is jobban közeledik a választás, akkor ennél is jobban fog hangzani.

Kockázata nincs a bejelentésnek: ha lesz belőle valami, az nagyon jó, de ha mégsem, akkor sincs baj, mert a diákok már nyilván ettől is lázba jönnek. Stílszerűen szólva, ráizgulnak a témára, és mostantól máson sem jár az eszük, minthogy, miként szülhetnének több gyereket.

Persze, ahogyan a régi dakoták mai leszármazottai mondják: az ördög a részletekben rejlik. Mert azt ma még sajnos nem lehet tudni, hogy a szülni szándékozók diákhitelének mekkora részletét engednék el, mint ahogyan az sem világos, hogy mit szólnak ehhez az érintett bankok, akiknek a szerszámával a kormány már így is számos alkalommal verte a csalánt. Jár-e továbbá kedvezmény ikerszülés esetén, és az sem mellékes, hogy hol kell megszülni az ominózus gyerekeket.

Utóbbi kérdés azért is fontos, mert, nagyon is méltányolható okokból, a kormány nyilván azt szeretné, ha a diákhitel egy részének fejében létrehozott gyerekek magyar földön születnének meg. És itt is nőnének fel, amire azért ma nincs garancia, a diákhitelesek egy része ugyanis már régen külföldön él, kinti munkavégzésből teremti elő a megélhetését, és diákhitelének törlesztőrészleteit. Sok még a kidolgozatlanság, de már így, embrió formájában is üdvözölnünk kell a minden bizonnyal előremutató felvetést. Végre egy olyan elképzelés, amelyben – szemben az unortodox gazdaságpolitikával, és a tündérmesével – a valósághoz való valamilyen viszony is tetten érhető. Jelesül, annak a beismerése, hogy nem születik elég gyerek, sőt, még annál is kevesebb születik, mint amennyi az oly sokszor citált elmúlt nyolc évben világra jött.

Pedig Matolcsy György, még miniszterként, tényleg szépen eltervezte az egészet. Szerinte ugyanis a magyar szülőképes korúakat annyira lázba hozzák az egykulcsos személyi jövedelemadó jótékony hatásai, hogy rögvest azon törik a fejüket, miként kedveskedhetnének a mi kedves jó kormányunknak, és bármennyit is agyalnak, mindig arra jutnak, hogy azzal tudnák a legnagyobb örömet okozni, ha gyerekeket hoznának létre. Valóságos baby-boom-ot vizionált Matolcsy, és ha az ő képzeletén múlik, már rég bekövetkezett volna a bőséges gyermekáldás.

Nagyobb lenne a magyar, mint története során bármikor, gyereksírástól hangos, s kakis pelenkáktól szagos a Kárpát-medence.

Azóta talán már Matolcsy is rájött, hogy a gyerekvállaláshoz más is kell, mint az egykulcsos személyi jövedelemadó. Sőt, még a diákhitel egy részének elengedésére vonatkozó, igaz, ma még némiképp homályosnak tetsző ígéret is kevés lehet. Kiszámítható gazdaságpolitika kell hozzá, s ha nem is egymillió, de legalább néhány új munkahely feltétlenül. Kiszámíthatóbb viszonyok, élhetőbb élet, hogy mást ne mondjunk.

Merthogy, valamiből el is kell majd tartani a megszületett gyerekkel bővülő családot.

Ígéretekkel tehát teli a padlás, ám, ahogyan ezt Pesten mondják: ettől még senkinek nem lett gyereke.

Tags: , , , , ,

22 Reader’s Comments

 1. Ha pedig a természet valami rosszindulatú szeszélye folytán beteg, mozgássérült gyermek születne, nem kell már a Pető-intézetbe sem hordani a gyereket, mivel a parlament nagyon keresztény és nagyon “jobbikos” része nem szavazta meg azt a rongyos 500 milliót, ami megmenthette volna a csődtől az intézményt…Irány a Tajgetosz…

 2. Ha pedig a természet valami rosszindulatú szeszélye folytán beteg, mozgássérült gyermek születne, nem kell már a Pető-intézetbe sem hordani a gyereket, mivel a parlament nagyon keresztény és nagyon “jobbikos” része nem szavazta meg azt a rongyos 500 milliót, ami megmenthette volna a csődtől az intézményt…Irány a Taigetosz…

 3. Ez amekkora állat előbb utóbb speciális teamet fog létrehozni a gyerekszülés előmozdítása érdekében. Meg ne kérdezze senki mi lesz a team tényleges feladata de gondolom férfiakból fog állni. Együttérzésem a fiatalok iránt.

 4. Nem is értem. Idáig miért nem hoztak olyan rendeletet,hogy a fideszes ifjak pártjuk szeretetének kimutatására szüljenek szakmányban.Mert hogy az ifjúsági tagozatuk ha nem tiltakozik, akkor egyetért valószínű ezzel a hülyeséggel.
  Mert ezeknél a gondolkodás luxus, mindent megtesznek a vezérüknek. Akkor rajta! szüljetek csak, és lássátok meg ti magatok, hogy mit tesz ez a félnótás kormány veletek!
  A nem fideszhez tartozók meg oda sem figyelnek már ezekre az agymenésekre.
  Ezek nem normálisak!
  Ötletelnek a buksza meg üres, mert mindent visz a stadion boom, meg a saját zseb.
  Még jó, hogy aki megteheti, húzza el a csíkot ezeknek a hatósugarából.

 5. A révészmáriusz (kifizeti?) már amúgy is kidolgozta a baby bumm-ot. Aki meg nem akar szülni azt személyesen a fociőrült, máriusz vagy a nagy magyar nemzeti bika alias tompika fogja megtermékenyíteni.
  Azóta rettegek, hogy mi lesz velem, aki minden termékenységen túl vagyok????
  Ugye nem lesz kötelező??????

 6. A jelenlegi munkaképes és DOLGOZNI AKARÓ létszámnak sem tud munkát adni az orbán-rezsim, minek még a több gyerek??

  Ráadásul megint az fog szaporodni akinek nem kellene.

  topi MaCKó

 7. Már a Pető intézetet sem kell megmenteni!
  http://index.hu/bloghu/arokkantisember/2013/09/18/el_a_kezekkel_a_petotol_minket_csak_a_kormany_menthet_meg
  Orbanisztánban mindenki megbolondult?????????????

 8. Avi
  És hogy fognak majd csodálkozni, ha őket is úgy mentik meg, mint a pedagógusokat, vagy a munkanélkülieket a közmunkával!

 9. Büntetőadót a fogamzásgátlókra!
  Büntetőadót a gyermektelenekre!
  Gyermeket szülni egyetemistának dicsőség, asszonynak kötelesség!
  A grafika egyszerűen zseniális.

 10. Avi
  Az intézet nem tudja hova is álljon, még reménykednek?!
  Egyik hozzászóló feltette a bogaras 3 milliónyit az út szélén elméletét, ha elolvasnák, mindjárt láthatnák, mire is számíthatnak!
  Itt a cikkben megtalálható egyik hozzászólónál a bogaras nyilatkozata is!
  -
  http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/19/kiderult-nincs-eleg-penz-mar-a-berekre-sem-a-petoben/#a3

 11. Kedves Eagle!

  Ismerve Pártunk és Kormányunk hatékonyságát, az egyetlen megoldás az lenne, ha megpróbálnák direkt KIPUSZTÍTANI a magyarokat.
  Az eddigi tapasztalatokból kiindulva már öt év múlva minimum 15 millióan lennénk.

 12. Kedves Csakén!

  Ez tényleg szomorú, egyetlen vigaszom, hogy Rákay Phillipnek viszont jutott 1 milliárd, egy szép propagandafilmre:
  http://vastagbor.blog.hu/2013/09/18/rakay_philip_a_visegradi_var_tetejen
  lesz benne tábortűz is!
  Remélem, most már Te is jobban érzed magad. Csak a Fidesz!
  Tisztelettel: Nagy András, a “Ki tud többet Dr. Orbán Viktor Mihályról Polgári Kör Ügyvezető Elnöke. Ugyanitt egy fél disznó élve eladó!

 13. Nagy András
  Igen ilyen hírek hallatán, mint pl. a kétmillióan vagyunk Philiphe sikerétől,
  “egyre jobban” érzem magam, kettőre már el is repdesek az örömtől!
  Most olvastam, Wolf Kati búcsúüzenetét, mert Honkongba költöznek, a férje külszolgálati feladatot kapott….ő a vekkeres kedvenc énekesnője.
  Hát, ja, ezek mennek e honban, meg a bárányfelhők….

 14. Emlékeztető a szavazók névsoráról/Pető Intézet/:
  http://propeller.hu/itthon/2780611-nev-szerint-ok-nem-szavaztak

 15. A Fid SS győztes szlogenje:
  ł
  “LEÁNYNAK DICSŐSÉG, ASSZONYNAK KÖTELESSÉG.” /Ratkó Anna 1953./
  ł

 16. nagy andras (2013. szeptember 19. csütörtök 14:00)
  ++++++++++++
  “Ugyanitt egy fél disznó élve eladó!”
  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

 17. Csak nehogy odaig jussunk, mint a hitleri nemet orszagban. Ott a 17-18 eves nemet lanyokat es fiukat elvittek 1-2 honapra nyaron taborozni, a tabor vegen tobb lany terhesen erkezett haza, mikozben elvileg szomszedos taborban, de kulon voltak. Es ez dicsoseg volt a lanynak ! Remelem idaig nem fogunk eljutni.

 18. Bocsanat nem tobb lany lett terhes, hanem konkretan a taborbeli lanyok fele.

 19. “Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség…” Ratkó Anna klasszikusa.
  Szép ez a fideszes rendszer, kicsit horthysta, kicsit rákosista. Mindenhonnan merítenek, hogy elég sötét legyen.

 20. Hogy is szól az a klasszikus Ceausescu-vicc, mikor arra biztatja a román polgárokat, hogy vállaljanak több gyereket?
  Azok rá is állnak, csak egy kérdésük van:
  - Akkor most mi menjünk Bukarestbe, vagy a méltóságos asszony jön le hozzánk?
  Szóval, Lévai Anikó felkészült már? :D

 21. Ilyesmivel már a birodalmi SS is foglakozott annak idején.
  A szüllentődékből kikerülő szín-árja SS gyerekek nagy hányada erős fejlődési rendellenességeket mutatott , sok közülük maradandóan úgy maradt.
  Elmondom mi volt a projekt lényege,
  Árja fanatikus spinkókat gyüjtöttek egybe egy összkomfortos kéjtanyára ahová a kiválogatott árjáknál is árjább SS harcosok jártak be szigorúan nemzési céllal.
  Mikor meglett az árjább kölök , pár hét után elvették az annyától és szigorúan birodalmi elvek szerint , arra kiérdemesített náci satrafák és egyébb ideológusok kezére adták őket.
  Az eredmény a szánalmasnál is silányabb emberanyag lett .. vagy volt.

 22. Bizony, bizony: nincs új a nap alatt…
  Amúgy valószínűleg öreg és maradi vagyok, de én eddig úgy tapasztaltam (és még filmek tucatjaiban is ezt láttam), hogy a normálisabb szülők éppen attól óvják csemetéiket, hogy idejekorán gyerekük legyen. Fejezzék csak be a tanulmányaikat előbb, mert gyerek mellett ez már nagyon nehéz.
  Egy ismerősöm éppen a napokban mesélte, hogy a lánya most került egy budapesti egyetemre. A gólyatáborban (vagy a gólya héten – ebben már nem vagyok biztos) óvszereket is osztogattak nekik.
  - Micsoda szabotázs ez!? – mondtam, utalva pártunk és kormányunk elképzeléseire. Miire elmesélte, hogy az első órájukon az volt az előadás tárgya, hogy a jó magyar fiatalnak igencsak szaporodnia kell, milyen fontos, hogy legalább a 2,1 gyerek meglegyen anyánként. A gyerekek meg csak pislogtak, hogy akkor ők most hová is kerültek. Az eszük megáll! Az enyém is.

Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. March 14. Friday

Matolcsy, az őrült Néró 2014. February 4. Tuesday

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. December 22. Sunday

Rekordmagasságban az államadósság 2013. December 22. Sunday


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók