Ronai and Ronai
AMERIKAI

Balsai a fizetése mellett nyugdíjat is kap 2013. szeptember 25. szerda 6:49 Forrás: AN

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Balsai a fizetése mellett nyugdíjat is kap

Budapest – Az egykori MDF-es, majd Fideszes képviselőből alkotmánybíróvá előlépett Balsa István különös figurája a magyar politikai életnek. Nemcsak azért, mert miután több pártban is bizonyította lojalitását, ennek ellenére volt képe elvállalni az alkotmánybírói tisztet, ami köztudottan legalább a pártatlanságát feltételezi, de még a fizetése körül is érdekes fejlemények adódnak.

Magyarországon, ezt talán sokan tudják, a nyugdíjas ember is dolgozhat, ha talál magának munkát. Azzal a kitétellel természetesen, hogy választania kell a fizetés és nyugdíj között. Aki tehát a fizetést választja, annak szüneteltetnie kell a nyugdíját.

Balsai István más kategória. Ő első az egyenlők között, rá más törvények vonatkoznak, mint az átlagemberre. Balsai úr két helyről húz apanázst, állítólag törvényesen, mert egyes értelmezések szerint az alkotmánybírákra más szabályozás érvényes. Jogvégzett emberek szerint ez nem igaz, mert az alkotmánybírákra is ugyanazok a törvények és szabályok vonatkoznak, mint bármely más állampolgárra.

Ha meg netán mégis jogosan vesz fel két pénzt Balsai úr, akkor erre a szabályozásra csak annyit lehet mondani: erkölcstelen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 46 szavazatból)
Balsai a fizetése mellett nyugdíjat is kap, 5.0 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Legfeljebb megváltoztatják, magyarán balsayra szabják a törvényt, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  2. Balsai megszolgálta a pénzét. Azt a gyalázatot ugyanis, amit a 2006-os csőcselék tombolásából kihozott, minimum AB-i hellyel lehetett honorálni.
    Kormánypátunk erkölcsiségét bizonyítandó.
    .
    Viszont, ha megnézzük a parlamentben ülő szegény nyugdíjasokat, akkor meg kell állapítanunk, hogy MINDEN PÁRTBAN vannak ilyenek.
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/fizetes-es-nyugdij-is-jar-a-honatyaknak-2168613
    Még jó, hogy ilyen önzetlen emberek intézik az országunk dolgait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  3. Ennek a modszernek kell lenni az altalanosnak. A nyugdijas kapj ameg a nyugdijat elvegre befizette az osszeget, es ha ezen felul meg dolgozni is akar akkor kapja meg a munkabert. Az a nyugdijas aki nem akar a nyugdij mellett dolgozni az csak a nyugdijat kapja meg.
    A problema az hogy MO ban ez sem mukodik. Itt ha valami normalis akkor az a kivetel, ha valami nem normalis az az altalanos. Nem az a baj hogy Balsai fizetest is kap meg nyugdijat is, hanem hogy a tobbi nyugdijas NEM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  4. nagyon egyetértek CommonSense-szel.
    anyám 10 évig dolgozott a nyugdíj után és kapta a fizetését és a nyugdíját együtt. akkor még lehetett. jól érezte magát, úgy érezte, hogy “meg van fizetve”. ha valaki eléri a nyugdíjkorhatárt, akkor az automatikusan kell, hogy nyugdíjat kapjon függetlenül attól, hogy folytatja a munkaeröpiacon. a nyugdíjkorhatárt lehet tologatni a gazdaság igényei szerint.
    szóval a kivételezés, és a normálisan müködö rendszer eltörlése a gond e hír kapcsán. balsai szimpatikus, megnenyerö, könnyen kedvelhetö személyisége csak hab a tortán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. Ha nem is “erkölcstelen”, mindenképpen “pofátlan”. Az más kérdés, hogy szerintem is, ha valaki élete aktív szakaszában megfizette a nyugdíj járulékait, a jogosultság megszerzése esetén kapja meg illetményét és ha ez mellett tud dolgozni, mert van hol, akkor miért ne. – Legfeljebb az adó szabályoknak olyannak kell lennie, hogy ez a dolog legyen a helyén.
    A gond nem ez!, hanem az, hogy ez miért csak Balsai doktorra és még egy másik ABíróra vonatkozik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Alkotmány?
    Alkotmánybíróság?
    Talán, Orbánt tetteit visszaigázó társasság!
    Ja, ha még itt sem tudnátok, az utcák még midig csendesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. CommonSense !
    ¸¸
    Nem jól fogalmaztad, hogy “nem az baj, hogy…stb” De igenis az a baj.
    Az a baj, hogy amit szabad a kivételezettnek, azt nem szabad a többinek.
    És miért is kivételezett ez a kivételesen aljas pasas ? A 2006-os csürhe védelme miatt. Mert ő egy fogadatlan prókátor, bár lehet, hogy felfogadott, akit így fizetnek ki.
    Ami a végzettségét illeti, az viszont semmiképp nem szakirányú, tehát nem alkotmányjogász, hanem csak egy prókátor – azaz “csak” egy ügyvéd…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Ha pedig egy nyugdíjas tanár netán korrepetálást vagy nyelvtanítást vállalna napi 3-4 órában feketén, akkor ő erkölcstelen adócsaló ugyebár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Nem fizetést kap, más címen adják neki.Papiron törvényesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Az én szerény,személyes,egyéni véleményem az,hogy amíg Magyarországon van munkanélküli,addig senki ne dolgozzon nyugdíj mellett. Ha valaki tovább akar dolgozni az ne menjen nyugdíjba. Helytelen gondolkodásnak tartom,ha valaki úgy gondolkodik,hogy /csak nekem legyen még egyszer annyi,a másik nembaj ha éhen pusztul is./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  11. Dudas Ferenc.
    Adva van egy 60 valahany eves nyugdijas ember (ferfi vagy no) aki elete folyaman nagy tapasztalatra tett szert. Engedtessek meg nekem mint munkaadonak hogy azt alkalmazzam akit akarok meg akkor is ha van nyugdija. Miert kellene nekem mondjuk egy taknyos partizo tinedzseert alkalmaznom ,amikor annak az alkalmazasa kesz rafizetes. A nyugdijasnak is lehet olyan helyzetben hogy szuksege van a nyugdij melett mas jovedelmre is. A nyugdij nem KEGY hanem jog, ami a ledolgozott elet utan MEG KELL hogy KAPJA a nyugdijas. Az az O penze, O bvagy a vallalat fizette be. Az a nyugdijas aki pihenni vagy nyaralni akar es megfelel neki a nyugdij, hagy pihenjen de aki masokon vagy magan akar segiteni neki is legyen meg a lehetosege. A munkanelkuliseget a nyugdijakkal osszevetni teljesen irrealis dolog.
    Mas dolog hogy a munkanelkuliseg ket dologbol adodhat.
    1. Valaki nem akar dolgozni
    2. Nincs munka.
    MO-n jelenleg ugy gondolom hogy a 2 eset johet szoban elsosorban, de ennek a megoldasa a nyugdijaktol teljesen fuggetlen kell hogy legyen.
    A munkaero piac amint a neve is mutatja PIAC, ala van rendelve a PIAC gazdasagi torvenyszerusegeknek. Nem szerencses (enyhe kifejezes) diszkriminalni a munkavallalok kozott sem faji, sem eletkor vagy anyagi allapot alapjan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Ezt hivjak az igazsagossag elvenek !! VANNAK EGYENLOEK ES EGYENLOBBEK! BALSAI LE SEM MOSHATJA A LELKET AZ ARCAROL NAGYON LATSZIK RAJTA MIFELE EMBER!!BARCELONA DRUKKER ELETE VEGEIG BARCELONA DRUKKER ! ES EZ IGY VAN RENDJEN!! BALSAII MINDIG A GYOZTES CSAPAT SZURKOLOJA , ERDEKES EGY KARAKTER ES NAGYON FINOMAN FOGALMAZTAM !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Gyalázat és erkölcstelenség uralkodik Magyarországon és gazemberek a “főurai”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Kedves CommonSense
    Ön pont úgy gondolkodik mint az a nyugdíjas aki dolgozik; Nekem kerüljön minél kevesebbe a munkaerő,ha a munkanélküli éhen pusztul a családjával együtt,arról nem én tehetek. Ez a felelősség áthárítása. A Fidesznek kellett volna olyan törvényt hozni már 2010-ben,hogy a nyugdíjas alkalmazása többe kerüljön a vállalkozásoknak mint a nem nyugdíjas. De jobb lett volna már 1990-ben törvényt alkotni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. A Balsai emberke mindig oda dörgölödzött eddig,ahol a zsebeit tudta tömögetni.Én nem csodálkozom azon,hogy ő a nyugdiját is képes felvenni,a bizonyára nem kis fizetése mellett.Rá,mint “főbirora”nem vonatkozik a törvény.Oszt jonapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Dudás Ferenc !
    *
    *
    A munkaerő áru, adják és veszik. Ennek – mint más árunak is – az egyik tulajdonsága az, hogy a minőség okán is keresik. Ergo, n e m . k í v á n s á g h a n g v e r s e n y, hogy valakinek – szemben a másikkal – munkája legyen, hanem tudás kérdése is… A rászorultság fontos, de nem lehet irányító elv, mert akkor felborul a minőség iránti elvárás, ami végül is az elvégzett munka, munkák tömegének az eladhatóságát teheti lehetetlenné. A rászorultság szociológiai kategória, amelyet viszont épp az államnak kötelessége feloldani.
    *
    Az elmúlt rendszer is inkább a rászorultság elvét helyezte előtérbe. Az eredmény már a végén eladhatatlan áruk tömkelege volt… És gazdasági csőd.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Kedves Kordon Blued,Nem vitatom,hogy nagyon sok igazság van az Ön állításában. Ha elolvassa az első hozzászólásom én sem azt írtam,hogy a nyugdíjas írja le magát,ha úgy érzi még dolgozni akar mert hajtja a tettvágy,erőt egészséget kívánok neki,de akkor ne vegye fel a nyugdíját,főleg ne töltsön be három munkakört. (Esetleg társadalmi munkában) Legyen annyi belátás benne,hogy a negyven-ötvenes korosztályt is hagyja élni. Van olyan 65 éves ismerősöm aki csak azért dolgozik,mert otthon csak veszekedne a feleségével. Ha a fiatalabb nem talál munkát,az ő baja,gondolja,menjen külföldre csak nekem legyen még egyszer annyi a jövedelmem.Ezt tartom helytelen mentalitásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Folytatom kedves Kordon Blued,ha olyan szuper egyénről van szó aki nélkülözhetetlen,annak fizesse a nyugdíját is a vállalkozás ha olyan szellemi értéket állít elő ami kifizetődő a cégnek. Az állam azzal segítene a szociálisan rászorulókon,ha a nyugdíjasokat foglalkoztató vállalatokra dupla adót szabna ki /fő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Ez az ember egy undorító mocskos féreg! Viszont ami a legfontosabb, egyáltalán nem úriember . Mert egy valamit magára adó úr nem süllyed le olyan mélyre, hogy nyavalyás pár százezer forintért az ország nyilvánossága előtt csaljon, lopjon. Ráadásul az ország legfelsőbb bírói testületének egyik tagja Balsai. Ez minősíti elsősorban a Fideszt és általánosságban az ország közállapotát. Már a kinevezése is abszurdom, hiszen saját párttársukat nevezték ki.
    Volt ezt megelőzően itt egy miniszterelnök aki ingyen dolgozott, de az nem volt jó a Fidesznek, kígyót, békát kiabáltak rá. Meg lehet nézni most hol tartunk, az egész országban -kormányzati szinten is- csalnak, lopnak, mutyiznak. Ha ezek maradnak hatalmon jövőre, akkor ennek az országnak vége, vagy legalábbis a Rákosi éra szintjére kerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Elégedetlenek Pártja

    Röviden: Szar ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Elégedetlenek Pártja
    Az összes fideszest a vekkeres Felcsúton, a birtokán válogatta ki – vajon kik nem kellettek neki, mi volt a bűnük, tán nem volt vaj a fejükön?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos