Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Összefogni. Hát… 2013. július 16. kedd 15:38

  • Hozzászólások(212)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Összefogni. Hát…

Leírtam, leírtunk már minden szót, mondatot, jelzőt, frappáns metaforát a kormányerők erkölcsi és szellemi állapotáról, nyilván sokkal többet, mint amennyit az egész érdemelt, de a terápiás hatás felbecsülhetetlen, mert kimondani jó. Azonban az egész csoportfoglalkozás mit sem ér, ha nem foglalkozunk kicsit magunkkal, értve ez alatt azokat, akik ilyen vagy olyan okból kifolyólag nem azonosultak az Orbán-Simicska–rezsimmel, nem lettek lefizetett, hívő vagy cinikus részei a Nemzeti Együttműködés kényelmes és kábult hazugságának.

Nincsenek jó híreim.

Az ellenzék nem náci része is siralmas intellektuális állapotban van, és most természetesen nem azokról beszélek, akik újságcikkeket írnak egymásnak, átgondolt értekezéseket, okos tanulmányokat és – ha alkalmuk adódik – szabatosan és rendkívül értelmesen elmagyarázzák a rádióban, tévében, hogy miért rossz a rossz, nem magunkról beszélek, hanem azokról a felháborodott, elégedetlen, de végtelenül bunkó választópolgárokról, akik kéjesen és rendszeresen Orsósnak nevezik Orbánt, akik FideSS-nek írják a Fideszt, és közben meg vannak győződve róla, hogy valami szellemes és radikális dolgot művelnek, miközben csak növelik a sötétséget.

Én, a finnyás liberális.

Mert persze jobboldalon nincsenek elvárások, nincsenek megkötések, jöhet mindenki, nácik, nyilasok, hungaristák, fasiszták, nacionalisták, analfabéták és köztörvényesek, nem számít semmi, csak az egyetlen leadott szavazat.

Nem fordul meg a főnökök fejében, hogy „ezeknek nyerjek én választásokat?”, mert nem ezeknek nyerik, hanem maguknak.

Ezekkel, maguknak, ezekkel, magunknak.

A helyes stratégia tehát az lenne, hogy ha azzal lehet megbuktatni Orbánt, hogy cigányozzuk, akkor cigányozni kellene, de ebben én nem veszek részt, mint ahogy nagyon sokan mások sem, ilyeténképpen aztán elvész a nagy, lelki egység, marad a töredezett, gondolkodó vagy gyűlölködő, de lényegét tekintve gyönge ellenzék a Nemzeti Tahóság stabil tömbjével szemben.

Errefelé így megy ez.

Egyszerre zajlik a végjáték, és a végleges berendezkedés, úgy lopnak, mintha holnap már zárna a bolt, olyan törvényeket hoznak, mintha felkészülnének a vereségre, de semmi sem mutatja azt, hogy megingott volna a hatalmuk, akármit hallok is a rejtőzködő szavazókról, a megfélemlített tömegről, amelyik majd a megfelelő pillanatban a megfelelő helyre húzza az ikszet. Vagy odahúzza, vagy nem, de a rezsicsökkentéshez hasonló blöffök együtt tartják a kormány szavazóit, terelik a csürhét a következő ciklusig, és a dolog működik a felmérések szerint.

Kétségtelen, hogy a Fidesz rosszabb helyzetben lenne egy megnyert választás után, mintha elvesztené azt, elvégre ezzel a gazdaságpolitikával talán lehet választást nyerni, de normálisan kormányozni lehetetlen, mert a tendenciák egyértelműek: hanyatló gazdaság, elszegényedés, növekvő feszültségek, így aztán 2014 után bármikor és bárhol átszakadhat valamelyik túltöltött tározó gátja, az pedig a kormányt fogja elsöpörni, akárki is vezeti majd akkor az országot. Mindezt tehát sokkal kényelmesebb lenne ellenzékből szemlélni, a kétharmados törvények védelmében, a fideszes-független intézmények támogatásával, aztán lehetne vonyítani, hogy tessék, Orbán Viktor tökéletes állapotban adta át az országot, de a mocskos kommunisták alig pár év alatt csődbe vitték megint a hazát.

(Közjáték: az előbb feltűnt egy szörföző tampon a tévében, de mire betáraztam a Kalasnyikovot, már elillant. Mindez nagyszerű példa a kettős, politikai és kereskedelmi szorításra, valamint arra, hogy ha valamiből sokat szeretnénk eladni, akkor a legalacsonyabb szinten kell kommunikálnunk, nehogy kimaradjon valaki.)

Minden szempontból az ellenzéki lét lenne a legjobb az ország mostani vezetőinek, hiszen az ellenzékre mindig kevésbé figyelnek, és a hazavitt milliárdokat el is kell valamikor költeni, különben mi értelme lenne az ország szervezett és totális kifosztásának? A gép forogna, az alkotó pedig csapatná Ibizán, vagy ahol ezek a lumpen agrárprolik szeretnek sok pénzt költeni.

Ráadásul még Magyarország is fellélegezne, a szorgos szocik, zöldek, liberálisok megint egyensúlyba hoznák némileg a céget, kicsit megállna a hanyatlás, stabilizálódna a gazdaság, és négy, nyolc év múlva megint lehetne duhajkodni a szellemnemzet építésével, a határon túliak társaságával, a szolgálatkész egyházzal és a szépen lebarnult rokonsággal, megint lehetne megyéket lopni, holtakkal aláíratni hálakötvényeket, bankokat rabolni és mindenféle mókás dolgot csinálni, amit viszont ellenzékben nem lehet.

Van ebben a váltógazdaságban valami ésszerű: négy évig lopunk, négy évig eltapsoljuk.

De ha nem akarja a Fidesz önszántából elbukni a választásokat, tömbösödésre van szükség, fintorogva elfogadott szélsőségesekre és folyamatos önkontrollra, ha baloldali rasszizmusba, cigányozásba, bunkóságba futunk, éppen úgy, ahogy a jobboldal teszi. Mármint a politikusok részéről, mert a publicista ilyesmit nem tehet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (62 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +74 ( 92 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Összefogni. Hát…, 4.8 out of 5 based on 62 ratings

  • Hozzászólások(212)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

212 Reader’s Comments

  1. Maeldron
    …egyedül a VDSZ tett valamit… 3 millió pedig otthon ült ….
    Gyurcsányék is tettek valamit párszor …..aztán éppen csak körbe érték a Parlamentet, aztán éhségsztrájkoltak vagy öten, senki nem csatlakozott hozzájuk, mások otthon ültek, meleg volt, vagy hideg, má’ nem tom’!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Aki itt választásokat szeretne nyerni, az nem tudja mit cselekszik. Kinek nyerné? Ennek a csürhének, aki még most is a csutinak hálás a rezsicsökkentésnek nevezett átverésért? Akik sorba álltak, hogy aláírják a kubetovlistát? Azoknak akik népszavaztak Magyarország ellen a háromszáz forint eltörléséért. Ez a csürhe rászolgált a nyomorra. Akinek egy csöpp esze van, az már elment inen, vagy legalább készül elmenni. Most nem is kell Amerikába tántorogni. Elég a Lajtán túlra. Amig az EU le nem zárja csutiland határait. Több mint félmillió már kint van . A József Attila másfél milliójához már nem is kell sok. Aki meg ittmarad, csomagolja mágát nemzetiszinű vagy árpádsávos rongyokba, és ássa meg a saját sírját az ingyentemetéshez.Mert való igazságaz hogy Magyarország jobban teljesít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Csakén: azt sose vitattam, hogy bajnainál és mesterházynál jobb gyurcsány. Csak az még önmagában nagyon kevés. Attól még a negatív tartományban mozgunk.
    .
    Nagyon távol áll tőlem, hogy mindenért őt hibáztassam. A nép is kellően hülye. De ha nem lenne hülye, akkor meg azért nem lenne neki való gyurcsány.
    .
    Egy kkv vezetését nem bíznám rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Jó Gets linkje.
    “A befektetők a papírok eladásának valódi okát keresik, de nem találják. Főleg arra lennének kíváncsiak, hogy miért ekkora mennyiséget, és miért ilyen rövid idő alatt adott el Csányi Sándor, amikor tudhatta, hogy ezzel mit indít el a piacon – tette hozzá az elemző. E mellett úgy vélte, hogy a kormánytól kiszivárgott hír, miszerint a devizahitelesek megsegítését a bankok nyakába varrnák, már két napja tolta le az OTP árfolyamát, de az nem járt olyan drasztikus következménnyel, mint a papírok eladása.”
    Hiába az információ hatalom. Én arra is kíváncsi lennék, hogy kik vették meg a részvényeket. Azt hiszem Latyapatya írta, hogy nyomott áron majd visszavásárolja. Előbb- utóbb megtudjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Maeldron
    A csontig benyalásra szavazok.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Ez nagyon jó. Főleg az új logó. Fogd a pénzt és fuss.:))
    http://varanus.blog.hu/2013/07/20/csanyi_nem_ment_meg_tobb_devizahitelest

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Maeldron
    Sajnos senki nem szólt határozottan. Az általad említettek is csak ködös lehetőségekről beszéltek,megemlítve, hogy így, vagy úgy lesz. Nem azt mondták hogy gyerünk az utcára, mert ezek mindenkit kirabolnak, hanem diplomatikusan fogalmazva adták elő a kételyeiket.
    Nézd meg most mi van a takarékokkal, mg az OTP-vel. Mozdulnak az emberek? Pedig megint taccsra leszünk vágva, de rendesen.Igaz, még a pénzükhöz sem jutnának, mert minden állampapírba van fektetve. És nem ébrednek fel!
    Szerintem ez nem az antiszemitizmusra vezethető vissza, hanem a mérhetetlen butasághoz, és hiszékenységhez.
    Egyszerűen még veszélyérzete sincs senkinek,pedig kellene hogy legyen.
    Birkák népe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. bumburi : de azért van benne antiszemitizmus, vagy ha jobban tetszik : irigység. Az irigység emberi tulajdonsag és Magyarsztanban is igen honos. Ha valakinak jobban megy, akkor nem azt mondjuk, hogy de irigy vagyok, hanem azt, hogy «büdös zsido!» . Azért mert igy a figyelem elterelödik sajat elégtelenségünkröl és a zsidot, az idealis bünbakot vadolhatjuk, és persze hozzatesszük, hogy «biztos lopta!». Tökéletes, de csak pszichopataknak!
    Erre apellal Selmeczi és ezért nem tiltakoztak sokan. A butasag és az antiszemitizmus egész jo viszonyban van egymassal.
    bumburi, ne bantsd a birkakat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Maeldron

    ” a többi felőlem mehet a levesbe” Ez azért igy erős. És nem is korrekt, főleg Svájból nem az. De nem minuszoltalak!! What about the black girls???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. miaszösz
    Igazad van, a birkák ezekhez képest értelmes lények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Kedves bumburi
    2013. július 20. szombat
    17:10

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Remek hozzászólás , te Barry1-et dicséred hogy megválaszolja azt, amit te is leszeretnél írni én pedig téged is dicsérlek, mert pont úgy írsz , ahogy én is látom a dolgokat !
    Csak te sokkal szebben és precízebben letudod írni a gondolatokat, mint én!

    Tisztelettel
    Attila

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Nem olyan rossz ez a cikk, ahogy Maeldron az első kommentek egyikében lefikázta.
    Ettől függetlenül továbbra is fideSS-nek fogom írni ennek a félázsiai rablóhordának a nevét, a Kán Atyuskájukat pedig… nos, ami éppen eszembe jut. Mocskos Mancs, Turulbanszületett, Grazi Gumiszobaszökevény, Dilis Dakota stb.
    Az SS-nél maradva akár Viktor muSSolininek is, ha már úgyis ő a példaképe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos