Para-Kovács Imre: A nagy oligarcha-csere 2013. July 23. Tuesday 12:46

Para-Kovács Imre: A nagy oligarcha-csere

A Fidesz-oligarchák mára már jobban teljesítenek, mint a Fideszt kiszolgáló oligarchák, így utóbbiakra a továbbiakban nincs szükség, a párt köszöni szépen, lehet nyugdíjba vonulni, kóser vágóhidat nyitni Mohácson, vagy betokozódni Dél-Spanyolországban, a munkájukat köszöni, és hogy lássák, milyen hasznosak és nélkülözhetetlenek voltak, a közeljövőben nem tartóztatják le őket.

Csányi, Demján, Széles és a többiek, akik önként szolgálták a maffiaállam kiépítését, megszilárdulását és felvirágzását (a felvirágzást kérem, ne abban az értelemben dekódolják, miszerint a maffiaállam minden polgára számára eljött a jólét és a prosperitás ideje, hanem úgy, ahogy ők is gondolják: fideszes jobbágy ellátatlanul nem maradt, fideszes hűbérúr jövője megalapozva, mostantól nincs az a kormányváltás, amelyik megrendíthetné gazdasági hatalmukat), mostanra feleslegesek lettek, mivel hatalmuk túl nagy, igazodási képességük pedig megkopott, nem képesek már azonnal és boldogan lihegve lekövetni a vezér minden rándulását.

A feltőkésített egykori osztály-, katona, kollégiumi társak mostanra gennyesre gazdagodtak, a pályán is jobban eligazodnak, de ami a legfontosabb: minden egyes forintot Orbán Viktornak köszönhetnek, így aztán pontosan tisztában vannak vele, hogy egyetlen törvény van, a kedves vezető szava.

A kormánybarát sajtó minden egyes munkása a kezében van, a közszolgálatinak hazudott média minden egyes szerkesztője, tördelője, grafikusa és meteorológusa a zsebében, ilyeténképpen hatalma kiterjed a hírekre, konkrétan: a híreket Orbán Viktornak írják, így juthatott el mostanra oda ez a rohadt rendszer, hogy nyugodtan elhiheti minden pénteki hazugságát a miniszterelnök, mert az előjelekből, mosolyokból, kiszólásokból pontosan következtetve szolganépe már csütörtökön elmondja a Híradóban. Így lesz egy hétköznapi elmebajból egyszerű visszacsatolás révén magyar igazság, a hírnek álcázott propaganda újabb híreket teremt és Orbán nyugodtan mondhatja bődületes baromságait, mindenhez talál alapot a sajtójában.

Tökéletes burok épül ki körülötte, egy nyugodt hely, ahol mindig igaza van.

Ezek az új oligarchák és alkalmazottaik, a média hiénái nyilván nem fogják szembesíteni a valósággal, hiszen maguk is a hazugság részei, és azt mégsem várhatjuk el egy színésztől a Hófehérke és a hét törpe előadásán, hogy arról biztosítsa a riadt gyermekeket: a gonosz boszorkány csupán Magdi néni, aki most szerepet játszik.

A Beobachterben az időjárás-jelentés is náci volt.

Meg a sporthírek is.

Nincs semmi a sorok között, csak üresség.

A totális gazdasági cenzúra felszámolta/felszámolja az ellenzéki sajtót, és ugyanez a módszer végzi ki a szakmai műhelyeket, amelyek nem hajlandók énekelni a nemzeti összefogás dalát. Mindegy, hogy földrajzi névbizottság, pénzügyi vagy közgazdasági kutatóintézet vagy múzeum, ha nem igazodik, a hatalom megfojtja, míg csupán egyetlen igazság marad, az aktuális pártálláspont.

Nem a csütörtöki vagy a pénteki, hanem a mai, mindig csak a mai, és aki emlékezni merészel a múlt heti, ezzel szöges ellentétben álló Fidesz-hazugságra, az jobban teszi, ha kussol.

Érthető, ha ebben a folyamatban zavaró tényezőként jelentkezik minden és mindenki, aki hajlamos álláspontját másból eredeztetni, mint az aktuális kormánypropaganda, azaz – irgalom atyja, ne hagyj el! – például fizikusként figyelembe veszi a fizika törvényeit is Orbán megnyilatkozása mellett. Nem arról van szó, hangsúlyoznám nagyon, hogy a fizikai törvényekkel megcáfolni kívánja a hülyeséget, csak több lábon áll, és kétségbeesetten szeretne valami egyensúlyt létrehozni a valós gazdasági folyamatok és a primitív propagandahazugságok között. Nos, ezekből most lett elege az egyre jobban teljesítő Orbán-Simicska rezsimnek, hiszen felnőttek azok, akik képesek Newton, Galilei és Hawking kihagyásával, felülírásával, csak és kizárólag Orbán-interjúkból művelni a fizikát. Ők már egy új faj, a hajuk is máshogy nő, Szijjártónak például egészen biztosan.

Ami lent, az van fent.

Az általános iskolákban megkezdődik a Fidesz-erkölcs és Fidesz-hittan oktatása, a Fidesz-egyetemeken a Fidesz-fizika és a Fidesz-történelem. Már csak az volt hátra, hogy a piramis csúcsán lévő öregek is eltakarodjanak, megnyitva az utat a Fidesz-bankok és a Fidesz-ipar előtt.

Ez történik most.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy zárt társadalomban tökéletesen hihető és elegendő magyarázat a reggelre Föld körül keringő Nap, a lapos Föld és jóságos, nem kicsit Fidesz-párti jóisten gondos tervezése.

Rendkívül rövid idő alatt le lehet csatlakozni a világról, egy nemzedéknyi idő sem kell, hogy örökre kimaradjunk mindenből, ami civilizált, ami hasznos és ami a jövőbe cipeli az emberiség szerencsésebb részét. Orbán pontosan tudja, hogy nyolc millió magyarral ugyanúgy elzakatolna ez az ország, elvégre munkáskezekre van szükség, nem feltalálókra és filozófusokra, azok nyugodtan menjenek nyugatra, keletre, délre, hiszen ha itt maradnának, akkor sem lennének hajlandók és képesek megművelni az államtitkárok földjeit.

Legyetek tisztességesek és előrelátók: ne engedjétek a gyermekeiteket megtanulni magyarul.

562 Reader’s Comments

 1. Nyertem, enyém az 500. ! Kivehető ajtajú NDK turmixgép esetleg???

 2. tisztaszivvel

  Kész . Feladtam. Ez teljesen reménytelen. Figyelj, biztos van másik hely ,ahol erre találsz vevőt,de nem hiszem el ,hogy nem esik le a tantusz és nem veszed észre magad. Senki sem akar bántani, hiszen kulturált emberek vagyunk,de mindennek van határa.Szép lassan már olyan vagy ,mint ion 3, pedig az nem semmi. itt már 10-ből több mint 9-nek tele van a hócipője veled és a klinikai bajnaizásoddal. Oké , szidjad amennyit akarod ,de minket hagyjál ki belőle.

 3. Kedves Tisztaszívvel!

  Ha ennyire érdekel a fogamzásgátlók ára, hát nézz utána a neten, Tudod, a google a mi barátunk!
  Fogalmam sincs, hogy amiket kérdezel honnan jönnek egyáltalán. Olvasom, de csak pislogok, mint hal a szatyorban, mert nem értem, miket és miért kérdezel.
  Amit én írtam és amit Te, az két teljesen más dolog. Fontos lenne, hogy figyeljenek egymásra az emberek és meghallják/megértsék azt, mit a másik mondani mond.
  Jééé, lehet, hogy ez hiányzik :) úgy általában.

  Üdv
  Mami

 4. Gyöngyi Péter

  tisztaszivvel
  2013. július 27. szombat
  09:39

  Tudod, minden demagóg, ha annak akarod látni. Az arányérzékeddel, és ezáltal az általad képviselt értékrenddel van problémánk.
  Bár ez a probléma, nem feltétlenül probléma, de akkor ne ide gyere vitatkozni, hanem oda, ahol nem is kell vitatkozni, mert egyet fognak veled érteni. Hagyd meg nekünk azt, hogy más legyen a véleményünk, a saját értékrendünknek megfelelően. Nem óhajt itt senki megcáfolni, mert a cáfolat nem más, mint az a három év, ami mögöttünk van. Cáfold meg te az elmúlt három évvel kapcsolatos véleményünket a történések alapján.
  Ha erre azt tudod mondani, hogy így helyes, az nem a mi problémánk, de tudod, ilyenkor jelenik meg egy gondolkodni képes ember agyában az arány és az irány!

 5. Gyöngyi Péter napestig lehetne Orbánról beszélni. A könyökömön jön ki 24 éve, csak azt nem értem, 2002-ben miért nem süllyesztették el a választók. Illetve értem, miért kelt ki mint a főnixmadár…mert a választói emlékezet olyan gyagya. Nem fárasztanám magam hogy orbán aljasságain hüledezzek mikor azok ismétlődnek,folytatódnak 1998-2002 óta. Nem tud meglepni semmivel, vagy valaki mást várt tőle? Mit?:-))2010-ben is figyelmeztettem hogy Orbán rosszabb mint a szocik. Süket fülekre talált, kirobbant a fülkeforradalom. Most is csak figyelmeztetek:-)
  Mami te beszéltél ‘potyogtatásról, olvasd vissza. Erre kérdeztem hogy mibe kerül a fogigátló. Megsúgom, többezerbe, amit a szegényebbeknek megfizethetetlen a napi megélhetési gondjuk miatt.

 6. “1973-ban érettségizett a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban, majd felvették a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem ipar szakára. Itt szerzett 1977-ben közgazdászdiplomát. 1981-ben egyetemi doktori fokozatot szerzett. Diplomájának megszerzése után egy évig az Iparszervezési Intézet munkatársa, majd 1981-ig a Pénzügyminisztérium ipari főosztálya, illetve 1985-ig a miniszteri titkárság főelőadója, majd osztályvezetője volt. MSZMP tag volt” Életrajz részlet! Vajon kié? Egy bizonyos Matolcsy György HUBA nevű “zsenié”, mert ez a teljes neve, aki a Kádár rendszer “politikai üldözöttje volt.”!

 7. Tanulmányai[szerkesztés]

  Az általános és a középiskolát szülővárosában végezte el, 1978-ban érettségizett a pápai Türr István Gimnázium és Kollégiumban, majd 1986-ban szerzett diplomát a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karán.
  A rendszerváltás előtt[szerkesztés]

  “KISZ-titkár, 1983 óta a szakkollégiumi mozgalom tagja, 1984-ben a Bibó István Szakkollégium tagja, majd nevelőtanára, emellett a Századvég című folyóirat alapító szerkesztője volt. 1986. február-szeptember között az Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt” Részlet Kövér Lászlónak a Kádár rendszer “politikai üldözöttjének” életrajzából.

 8. Források: Wikipédia

 9. Matolcsy Mátyásról hallottatok.e?

 10. Álruhában jár?

 11. Inkább nyilas karszalagban

 12. tisztaszivvel! Rá gondoltál? Most néztem utána!

  “Matolcsy Miklós Mátyás Károly (Budapest, 1905. február 24. – Budapest, 1953. június 20.) magyar agrárközgazdász, szélsőjobboldali politikus.

  Élete

  Gyermekkorát a farmosi családi birtokon töltötte. A budapesti Lónyai utcai Budapesti Református Főgimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait. A Királyi József Műegyetemen 1926-ban gépészmérnöki oklevelet szerzett, majd az egyetemen Pöschl Imre tanársegédje lett. 1929-ben műszaki és közgazdaságtani oklevelet szerzett. Az 1930-as évek elején a Magyar Gazdaságkutató Intézet mezőgazdasági szakelőadója volt. Komoly közgazdasági tudományos munkát végzett.[1]

  1935 és 1944 között országgyűlési képviselő volt. Kormánypárti programmal lépett fel az 1935-ös választásokon, de pártjából hamarosan kilépett és a Független Kisgazdapárt tagja lett. 1938-ban ebből a pártból is kilépett és előbb többedmagával megalapította a Keresztény Nemzeti Szocialista Frontot, majd azt otthagyva a Nyilaskeresztes Front tagja lett. Az 1939-es választásokon már e párt programjával nyert parlamenti képviselői mandátumot. A Front 1940-ben beolvadt a Nyilaskeresztes Pártba, ahová Matolcsy is belépett. 1942-ben kivált az egyre radikalizálódó nyilasok közül és ismét a kormánypárt, a Magyar Élet Pártja tagja lett. A második világháború végén Bajorországban amerikai fogságba esett. 1945-ben átadták a magyar hatóságoknak, a népbíróság pedig 10 év börtönre ítélte. Fogságban halt meg.” Wikipédia

 13. tisztaszivvel! Rokona az Unortodoxnak? Szellemileg szerintem igen!

 14. Matolcsy György Huba és Matolcsy Miklós Mátyás! Két közgazdász! Azonos gondolkodás! Lesz Matolcsy utca Pesten?

 15. Gyöngyi Péter

  Gyerekek, teljesen fölösleges, amit most a beírásaitokkal produkáltok. A választások előtt vagyunk három évvel.
  Inkább azt kellene eldönteni, akarjátok e, hogy bekövezze magát, ez a velejéig érzéketlen, cinikus, a mások életét semmibe vevő arrogancia, amelyre oly büszkék!
  Nem ígérték meg, de megtették. Tusnádfürdőn, erről győzelmi himnuszt zengett O.V
  Büszke arra, hogy szembemegy az európai értékekkel, és büszke arra, hogy nem mernek lépni, mert félnek tőle!
  Kedves magyar “értelmiség”, ezt akartátok? Gyurcsány megállítani akarta azt, ami segítségetekkel szárba szökkent.
  Még mindig úgy gondoljátok, hogy Gyurcsány ellen kell védekezni?
  Úr Isten!
  Nem Orbántól szellemiségétől kell félnünk, hanem attól a megalkuvó, konformista szellemi nihiltől amelyet a magyar szellemi “elit” képvisel!
  Kevés az idő, de végre fel kellene ébredni, és eldönteni mit szeretnénk a továbbiakban. Meghúzni magunkat közömbösen és gyáván, vagy az utolsó pillanatban, kimondani azt hogy tévedtem – párdon – és lehajolni azért az értékért, amely az orrunk előtt hever, és hosszú ideje megtapossuk.
  Döntse el mindenki végre, milyen értéket képvisel.
  Már nincs idő tétovázni.

 16. Gyurcsány Ferenc – majd beledöglöttem….(hazugságokba), mióta ezt tisztázta, sokat szenvedett, mert földig amortizálták az igazság kimondása miatt, de ettől annyira felszabadult, hogy egyre felszabadultabban mondja ki a véleményét!
  Bajnai Gordon:
  “Kapus vagyok nem fogok cselezni., nem török csatár szerepre. Védeni fogok”
  2009. ápr. 5.
  Hát lássuk be, ezt a két embert valóban amortizálni kell, mert ilyen felfogással, ha összehasonlítják a jobboldaliakkal, az oszt jó napot párttal és a Jobbikkal, nincs program, mert nincs szakértő közöttük, csak a múltról merengenek, a normális emberek elfordulnak tőlük és hányingert kapnak.
  Ezért mondom, ne álljunk be a fideszes, jobbikos amortizálók közé – kritizálni kell, de nem amortizálni. Már többször hallottam olyan nyilatkozatokat, hogy olvassák az AN-t, ezt nem árt figyelembe vennünk, mind a jobboldal, mind a baloldal figyeli a vitáinkat, reménykedjünk, hogy jó hatással vagyunk rájuk….

 17. Gyöngyi Péter, konkrétan mit javasolsz, mit csináljunk?
  Miről szabad itt beszélni?
  Itt van jobboldalt Kertész Ákos levele, első helyen. Nagy igazságokat mond ki, olyan önkritikus, szenenézőset, amire nagyon nagy szükség lenne ahhoz hogy népünk okulva a történelem és a ma hibáiból okosabban dönthessen. Pontosan a választások adnak erre lehetőséget, hogy ne MEGINT ugyanarra a bukott politikára,politikusra szavazzunk melyből egyszer már nem kértek. Tetszhalottakról jót vagy semmit logikátlansága veti a népet ugyanabba a mókuskerékbe

 18. tisztaszivvel
  Csak nem a “tiszta” Jobbikra kellene szavazni, akik még nem “bebukottak” , csak éppen megkérdőjelezik azt, amit az amerikai tábornok megmutatott a tábor mellett lakóknak, hogy látva lássák és aztán ezt soha ne kérdőjelezhesse meg senki?!
  Akik a cigányokat gyűlölik, nem a bűnös cigányt, de ha nem őket, akkor majd a rövid hajúakat, netán majd a másságukat felvállalókat….

 19. Csakén, a jobbik pontosan annak a II.világháború szellemiségének folytatása, amivel sokan nem néztek szembe, nem dolgozták fel. Az orbáni holdudvar tele van ilyenekkel, mint a Matolcsy rokonság. Orbánék a szocializmus segitségével vakarták ki magukat a röghöz kötésból, a vidéki nyomorból (lásd Stumpf libaőrzős gyerekkorát) és kisajátitották maguknak a háború elötti feudális társadalmi rendet.
  Visszamentünk úgy 100 évet. Nem az én szavazatommal:-)

 20. Benne van a Kerék-Bárczy Szabolcs cikkben, hogy itt oligarcharendszer kiépitése folyik, teljesen átrendezik a magyar gazdaságot saját maguknak. Nemcsak Demjánról,Csányiról és Szélesről szól ez az egész.

 21. Tisztaszívvel! Nézek, mint hal a szatyorban (copiryght mami). Végülis Neked mi lenne a jó? Ha jól látod – és jól látod szerintem – hogy a Párt politikájára már 1998 és 2002 között lehetett következtetni, akkor mire vársz? Milyen választékra? Hogy jön egy királyfi – lehetőleg overallban és Trabanton -, aztán egycsapásra hattyút varázsol a rút kiskacsából? Mi volt a bajod a korábbi kormányokkal? Szinte hallom: loptak. Minden társadalomban lopnak – akiknek arra van alkalmuk, azok gemkapcsot az irodából, csavarhúzót a gyárból, akiknek meg arra, azok milliárdokat a köz pénzéből. Demokráciában az ilyesmi kiderül, és következménye van. Diktatúrában meg csinálnak rá törvényt. Lehetőleg olyat, ami kimondja: közpénzből csak az részesülhet, aki nekem paríroz. Az egyházi törvényben ezt világosan ki is mondják: az egyházi elismerés feltétele, hogy “együttműködő legyen a kormánnyal”.
  Bajnait én sem tartom jó megoldásnak – de nem azért, mert gazdag és jó öltönyökben jár (én a kínai piacról öltözöm). Hanem azért, mert nem teszi világossá: együttműködés csak demokratával képzelhető el, a most uralgók pedig nem jobboldali hazafiak, hanem nemzetvesztő maffiózók. Nemzetvesztők azért, mert ki akarják piszkálni az európai közösségből a hazát. És maffiózók azért, mert mindezt azért teszik, hogy háborítatlanul tiporhassák sárba az emberek jogait (állampolgári, tulajdonosi, munkavállalói stb. jogait) a saját gazdagodásuk és hatalmi mániájuk érdekében.

 22. Talalom, már mindent megirtam az öltönyön kivüli bajokról is, nem ismételném:-) mami meg nyilván cigányozni akart ‘potyogtatás’ cimszóval, erre utaltam hogy még a fogamzásgátló is olyan drága, hogy a napi kenyérgondok mellett ez is megfizethetetlen.

 23. Oligarcha és oligarcha között nagy különbség van.

  Demján , Csányi, Bojár, Kovács M stb ,az egyik fajta ,amilyenek
  (ha tetszik ,ha nem) mindenhol vannak a világon.Business as usual fajta.
  A másik tipus a Simicska, Nyerges, Kékessy, Vitézy, Baldauf,
  Lázárék, Na ezek speciálisan magyar ( fideszes unortodox), oligarchák
  A két fajta oligarcha közötti különbség egy szóval is jellemezhető,ez a szó pedig a KÖZPÉNZ!!!!!! – hez való viszony, teljesen szabad hozzájutás stb…
  Persze a világon vannak ilyen tipusok máshol is ( latin amerika, afrika, közel kelet stb….) De olyan a világon sehol nincs ,ahol ezt ilyen nyiltan csinálják, még kérkrdnek is vele, sőt , a törvényeket is ehhez igazitják!! Még egy Somoza, Bokassa, Ben Ali vagy Mobutu is legálább próbált ÚGY csinálni,
  mintha…….. Ezek nem. Teljesen nyiltan,bele a pofánkba……. Aki ezt nem érti az nagyon hülye, aki mentegeti és(meg) magyarázza, az meg mérhetetlenül aljas.Ez tiszta sor.

 24. Gyöngyi Péter

  Tisztaszívvel, én vitaképpen, nem ajánlok fel semmit, és azért nem, mert nem vagy vitaképes.
  Aki képtelen gondolkodni az arányon és az irányon, aki képtelen arra, hogy felmérje, mire megy ki a játék, aki képtelen elgondolkodni azon, hogy választani kell, ha lehet a jó és jobb között, ha lehet a rossz és a rosszabb között, az ne próbálkozzon egy olyan közösségben, amelyben a vita hónapok óta arról megy, hogy mitévők legyünk. A fölösleges vitáknak, vége kell hogy legyen, mert megakadályozza a cselekvést. Te nem válaszoltál arra amit írtam, mert tisztában vagy azzal, hogy erre nincs mit válaszolni, de akkor kérlek – ha tisztességes vagy – ne akadékoskodj, hanem dönts, pro vagy kontra. Mindegy kire, de tartsd tiszteletbe hogy van más vélemény is a tieden kívül, amely akár lehet tisztességes is.

 25. Gyöngyi Péter

  Barry1, olvastad az indexen a a Tusnádfürdői lényeget? Borsódzik a hátamon a hideg, még kérkedik is azzal, hogy az általános emberi és európai értékekkel szembe megy. Büszke arra, hogy fél tőle Európa!
  Megáll az eszem, amit itt tisztaszívvel, “tiszta szívvel” itt művel!

 26. Tisztaszívvel! Visszanéztem péntek reggelig az összes hsz-edet. A következők szerepelnek Bajnai ellenében. oligarcha, szakszervezeti pénzből gazdagodott, gazdag, megszorításokkal élt, kiadás csökkentett, nem bevételt növelt, a szegényeket sarcolta, nem baloldali. Ez szerinted érv?

 27. #
  Gyöngyi Péter
  2013. július 28. vasárnap
  06:32 “Gyerekek, teljesen fölösleges, amit most a beírásaitokkal produkáltok. A választások előtt vagyunk három évvel.” Nem három év., hanem 10. hónap múlva lesznek a választások! Azonban milyen választások? A Választási Bizottságot, a választási informatikai rendszert , a médiát a Fidesz uralja! Az ellenzék pedig még mindig ott tart, hogy ” egyeztetnek” az összefogásról! Nem választás lesz ez hanem egy színjáték és, hogy ide jutottunk abban az ellenzéknek is van felelőssége!

 28. Talalom

  Te még nem adtad fel? Akkor meg is érdemled.
  Itt nem is a “barátunk” a nevetséges hanem mi ,ahogy próbálgatjuk hámozni a lufit!
  A megoldás a KARANTÉN !!!!

 29. van erre másik platform

 30. Bajnai amíg nem lépett színre együtt dolgozott a jobboldalon álló emberekkel – akkoriban még ennyire nem volt megosztott a politika és az ország nem volt kettészakítva, vagyis lehetett azokkal az emberekkel normálisan dolgozni.
  Én nem ismerem őket, mert nem dolgoztam velük, de aki ismeri őket, talán jobban meg is tudja ítélni, mitől mentek félre – talán azok a felcsúti dossziék teszik, nem tudom, csak gondolom.
  Radnóti Miklós:
  “Lehetnének talán még emberek, hisz megvan bennük is, csak szendereg az emberséghez méltó értelem.
  Mondjátok hát, hogy nem reménytelen!”
  Ehhez tartozik:
  Bajnai azt mondta nem lesz politikai tisztogatás, most már Mesterházy is meg mert ez ügyben szólalni, ő sem beszél tisztogatásról, nagyon helyes – de az ország vagyonának lenyúlása nem maradhat ennyiben, ezt mindenkinek tudnia kell, most erről miért beszéljenek, ez olyan természetes még a fideszeseknek is az, hisz ők tudják a legjobban, ha ők 2014-ben veszítenek, akkor nagyon sok mindent fognak elveszíteni – hát ezért megy a kapkodás, az amortizálás és mindenféle próbálkozás, DE ELCSESZTÉK, NEM KICSIT, NAGYON!
  Futkoshatnak Romániába, akár hamvakkal, akár hamvak nélkül, de ott sem feledékeny mindenki, percnét kifütyülték, és ez nem is mostanában volt, a 3xbóvlist most megdobálták – szóval van mitől rettegniük!
  tisztaszivvel nem válaszol , hogy akik már voltak a porondon ne legyenek, de akkor kik? Várjuk meg míg megszületik a megváltó, abból főzünk amink van, és engedjük meg a választhatóknak, hogy tanultak a hibáikból és a mostani rémálomból is levonják a következtetést, mit nem lehet megtenni! Egyébként pedig egy romhalmazt fognak átvenni, gazdaságilag és gondolkodásilag is, írtam már, hogy ez az ország a 300 forintosok népe, ez pedig itt a szellemi és gazdasági Don-kanyar! (olvastam). Drámai? Az!
  Tölgy
  az ellenzéknek van felelőssége, mert demokratikus úton akar politizálni olyanokkal, akik tesznek a demokráciára, magukra szabják a törvényeket, jönnek a jogászok (Schiffer és Polt), oszt jó napot!
  Megnéz az ember egy-két parlamenti közvetítést és azt mondja, hogy ilyen nincs, el sem mondhatja a mondandóját, mert a bugris, hamvakkal futkorászó házelnöknek nem teccik!))) Ha mégis megszólalhat – túlharsogják és nem vezetteti ki a harsogókat! A tüntetésekre nem mennek el az emberek, mert a Fidesz megutáltatta a zemútnyócévben és ebben a zemútháromévben a politikát és most már a fortélyos félelem is igazgat. Hát ennyit az ellenzékről!
  Nagy szerencséje van a Fidesznek, hogy nem a Fidesz az ellenzéke!

 31. csakén
  A felcsuti dossziékat még az udzrt rakta össze, részben a pártállami “hagyatékból”, részben 1998 óta mint ovi titkosszolgái. Kár, hogy akkor még nem vették ezt a mostani ellenzékiek elég komolyan. :((((((((((((((

 32. csakén

  Ritka nagy mondás:”Nagy szerencséje van a Fidesznek, hogy nem a Fidesz az ellenzéke!”

  Már rég lángokban állna a haza. Hazafiak mindkét oldalon, nagy meccs lenne.

 33. @ gets
  2013. július 28. vasárnap
  11:38
  Mindenért kár, ami az előző 23 évben történt, csak ebből a visszanézegetős siránkozásból nem lehet megélni. Tenni kell ellene, hogy ne ez folytatódjon és mindegy, hogy kivel kell ezekért szövetkezni. A lényeg az eredményes, egységes fellépés. A többi momentán csak fikció – igaz, még az egység is. Programot meg ráérnek később is hirdetni, ld. a 2010-es programnélküliséget, elég csak nagyokat hallgatva nézelődni és teli torokból ordítani az “orbán takarodj” – ot. Ezt értik csak a birkák, az ostorcsattogásból és a terelő pulik hangjából úgyis tudják az irányt.

 34. A “demokrata jobboldaliak” mentalitásával kapcsolat itt van Földes új blogja.
  Én Vele értek egyet.
  http://fsp.nolblog.hu/archives/2013/07/28/Menjetek_az_anyatokba/

 35. #
  tisztaszivvel
  2013. július 27. szombat
  23:01 Ezek szerint tény, hogy a Nyilas Párt tagja Matolcsy Mátyás közgazdász a nagybátya Matolcsy György volt gazdasági miniszternek, bankelnöknek! Gyurcsány Ferencet, sokszor piszkálta a Fidesz, hogy a kommunista Apró Antal unokáját vette feleségül! Matolcsy viszont tiltakozok ha a náci nagybátyát emlegetik,mert szerinte ez a családjának a kollektív megbélyegzése!

 36. Matolcsy Mátyás nem csak egy “egyszerű mezei nyilas volt” mert náci tevékenysége miatt tíz év fegyházra ítélték és a börtönbe halt meg, mint az életrajzában olvastam!

 37. Amőba

  Szép a cikk, megható. Csak nem igaz. Fikció.
  Bár lenne ilyen. De nincs. Mert akkor lehetne hallani róluk.
  Nem lehet, mert nincsenek. Túl szép lenne a világ.
  Sajnos ronda.

 38. #
  bojk
  2013. július 28. vasárnap
  14:34 Van ilyen! Én is találkoztam”bűnöket megbánó” fideszesekkel, akik be akarják biztosítani magukat egy esetleges kormányváltás esetére, bár szerintem nem lesz kormányváltás!

 39. Gyöngyi Péter

  Tölgy
  2013. július 28. vasárnap
  09:52

  #
  Gyöngyi Péter
  2013. július 28. vasárnap
  06:32 “Gyerekek, teljesen fölösleges, amit most a beírásaitokkal produkáltok. A választások előtt vagyunk három évvel.”
  .
  Pardon, ezt elírtam!
  Egyébként, ha senki sem mozgósítja az embereket, akkor nincs más választás, csak a választás, vagy az, ha nem választunk.

 40. Gyöngyi Péter! Szerintem a korábbiaknál alacsonyabb részvétel lesz a választásokon.

 41. csakén
  2013. július 28. vasárnap
  10:32
  Az utolsó mondat a legszenzációsabb.

 42. Gedeon
  És “véletlenül” a Századvég közvélemény kutatási adatai lesznek a választási eredmények.

 43. bubu64
  16:16
  Neidegesíccélmá’fel!!!

 44. Tistaszívvel
  Nem Rogán Tonyó vagy véletlenül? Mindenről Bajnai jut eszedbe?
  “A minap Rogán Antalnak sikerült egy néhany perces sajtótájékoztató keretében tizenhatszor becsempésznie Bajnai Gordon nevét.” KMH-ból.

 45. Bocsi helyesbítek.
  Tisztaszívvel

 46. Bumburi
  Jóvanna csak viccőtem, vagy mégse?:(

 47. bubu64
  Ha mégis… hát akkor én gyászmisét mondatok Magyarország elhalálozása végett!

 48. Gedeon
  De jó Neked!
  Nekem még nem sikerült találkoznom “megvilágosult” Fideszessel.
  Sajnálom, de én állandóan a betonkeményekkel találkozom és csak ilyet ismerek.
  Ezért nem tudom elképzelni, hogy léteznek egyáltalán.

 49. Az egyik Fidesz tag ismerősöm, úgy szidja Orbán Viktort, hogy öröm hallgatni és a Magyarországról való kivándorlást fontolgatja. Azonban tudomásom szerint a pártag könyvét nem adta vissza! Nem politikus, egyszerű “mezei Fidesz tag”. Azonban az egyik Fideszes alpolgármester akivel annak idején egy gimnáziumba jártam, négyszemközt tolvaj bandának nevezte a kormány, igen a Fidesz kormányt! Azonban nem mond le az alpolgármesteri tisztségéről és a Fidesz tagságról sem,mert havonta fél millió forintos fő állású alpolgármesteri fizetésért olyan jól el lehet üldögélni az irodába, és szűk körben még a kormányt is szidhatja, a sajtóban persze védi a vezért, akitől állítólag undorodik, legalábbis nekem ezt mondja! Azonban mint mondja, el kell tartania a két gyerekét és jól jön az a “kevéske fizetés”!


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók