Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szenes Hannára emlékezett a Kohányi Társaság 2013. július 19. péntek 9:41

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szenes Hannára emlékezett a Kohányi Társaság

Szenes Hannára emlékeztünk születésének 92 évfordulóján.

Utolsó versét a börtöne falára írta:

Egy – kettő – három…
nyolc a hossza,
Két lépéssel mérem a szélet…
Kérdőjelként lebeg az Élet.

Egy – kettő – három…
tán egy hét is,
Vagy a hó vége még itt talál,
De fejem felett a Halál.

Huszonhárom lennék
most júliusban…
Merész játékban számra tettem,
A kocka perdült. – Veszítettem.

Budapest, 1944. VI. 20.

Egy másik, sokak által ismert megzenésített verse: Eli, Eli

[http://youtu.be/Xn2-q0FdDqY]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 19 szavazatból)
Szenes Hannára emlékezett a Kohányi Társaság , 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Sajnálom, hogy kevesen voltunk!
    Mikor a fasizmus árnya lebeg felettünk, a tiltakozóknak tereket kellene betölteni.
    Bizony tiltakozók kb. 4 %-kos médiája, kevés emberhez jut el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  2. Kedves Rupcsi,
    ha a magyar állampolgároknak nem felelne meg a fasizmus (vagy bármilyen paternalista, vezérelvű berendezkedés), akkor nem engedték volna, hogy a rendszerváltástól kezdve a fasizmusnak alkalma legyen 20 éven át szárnyra kapnia. Nem, kedves Rupcsi, épphogy ez bizonyítja: a magyar népnek nagyon megfelel akármilyen – akár jobboldalinak, akár baloldalinak címkézett – diktatórikus berendezkedés.
    .
    A demokrácia nagyon frankó, ha valakik sült galambként tálcán szervírozzák elénk, sőt a szánkba rakják, sőt meg is rágják helyettünk. De hogy küzdeni kelljen érte? De hogy le kelljen ereszkedni az utca porába, sarába érte? Hogy harcolni kelljen érte? Hát az már bizony zsenánt. Mennyivel előkelőbb csodás szózatokat zengeni róla, csodás írásokat publikálni róla, főleg, ha a mi nevünk fémjelzi, ha a média (még ha az szélsőjobbos is) reflektorai ránk irányulnak, és ha netán még fizetnek is érte, akkor mellünkre tűzhetjük, hogy “ellenzéki”, hogy “demokrata”, esetleg “baloldali”, “antifasiszta”, meg ilyesmi. Ha még plecsnit is ad (enged adni) a hatalom hozzá, hát akkor attól már el is élvezünk, frankón. Nem kicsit, nagyon!
    .
    Ó, igen, kedves Rupcsi, pontosan az ilyen esetek igazolják minden kétséget kizáró módon, hogy Kertész Ákosnak mennyire igaza volt a szolgalelkűséget illetően. Akinek eme igazság közreadása után emigrálnia kellett, és aki valami különös okból azóta is némaságra van ítélve.
    .
    Ha engem kérdeznél, Kedves Olvasóm, hogy vajh miért is? – Nos, hát, tudnék tippeket mondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. e-Vta,
    Paránál írtam, ide másolom:
    A rendszerváltás nem hozta meg a reményeket, és sokan visszasírják a jó kis dagonyát.
    Ne felejtsük, hogy mi a vesztesek oldalán álltunk 45-ben. Csehszlovákiát és Lengyelországot lerohanták a németek, nem csoda, hogy a csehek egész másképp viszonyulnak a fasizmushoz, és a lengyeleknél sem jött be a Vatikán számítása. A fasizmussal igazán csak Nyugat-Németország számolt le (a DDR nem), és Magyarországon most feléledt. Ehhez kellett politikusaink sötétsége és cinizmusa is, de volt mire építeniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  4. És hogy mennyire igazam van (és Kertész Ákosnak is mennyire igaza van), lám: Szenes Hanna, és az egész antifasizmus, Magyarországon senkit sem érdekel – azt a pár embert leszámítva, aki ott volt. Úgyhogy hajrá fidesz, hajrá jobbik: tiétek az ország, a hatalom, és a dicsőség. Mindörökké. Ámen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Kedves Girbegurba,
    amennyire én tudom, Magyarország a hitleri Németország mellé állt ezerrel, ergo: a nácizmus, fasizmus mellett kötelezte el magát. Nem kicsit, nagyon. Hja, hogy aztán végül vesztesek lettünk, az általunk mindenki másnál vérmesebben támogatott hitleri Németországgal együtt? Hát kérem, ilyen az, ha rossz lóra teszünk. A baj ott van, ha a játékos képtelen elviselni a vereséget. Pedig az ilyesmi úri körökben nagyon elegáns, sőt férfias tud lenni. Még úrinők esetében is. Aki a vereséget, veszteséget – pláne, ha a saját hazárdjátéka okozza – nem képes elviselni, az bizony semmi ember, akár nő, akár férfi – biológiailag.
    .
    Hogy a rendszerváltás nem hozta meg a reményeket? És kik ezért a felelősök? Bizony nem a fidesz, bizony nem a jobbik, nem a néhai mdf és egyéb elsüllyedt jobboldali pártok, hanem pontosan azok a politikusok, közéletiek, akik nem győzték mellüket döngetni 20 éven át, hogy ők akkora demokraták, akkor rendszerváltók, liberálisok, baloldaliak, hogy akkorák már nincsenek is. És ezeknek még most is van pofájuk a mellüket döngetni, magukat demokratikus ellenzékinek fényezni, miközben rosszabbak a sarki qrváknál, akik nem hazudják magukat szűzlányoknak. Mert kiszolgáltatták a saját népüket egy, a nácik hátán álló, fasisztoid teljhatalomnak. Ez megbocsájthatatlan bűn.
    .
    Nem a “politikusaink” sötétsége és cinizmusa itt a játékos, hanem a pénzsóvársága, és szereplési vágya. Nem lehet hinni, hogy ilyen naivak lettek volna 20 éven át. Paul Lendvai könyvéből tudhatja az, aki nem figyelt eléggé oda mindjárt a rendszerváltás kezdetétől, hogy az egész magyar politikai “elit” – jobbról, balról, lentről, fentről – úgy korrupt, ahogy van.
    .
    Legfeljebb csak azon lehet eltűnődni, hogy (éppen) ki a madám, kik a stricik, és kik a qrvák. De hogy az egész egy nagy kupleráj, ahhoz kétség sem férhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Kik ellen tüntessünk? A saját magyar népünk ellen? Ugyanis az átlag magyar közgondgondolkodásban mélyen benne van az antiszemitizmus! Az átlag magyar gyakorlatilag semmit nem tud a magyarországi zsidóság történetéről és rengetegen nem tudják, hogy a legtöbb magyar Nobel díjas tudós, rengeteg magyar Olimpiai bajnok sportoló zsidó származású Magyar ember volt és jelenleg sok zsidó gyökerekkel rendelkező magyar játszik jelentős szerepet a tudományban, kultúrában, sportban stb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Egyik antiszemita ismerősöm rajong a Kálmán Imre operettekért! Amikor közöltem vele, hogy Kálmán Imre bizony zsidó származású volt az eredeti családi neve talán Kubstejn. A nácizmus elől menekült zsidó származása miatt Amerikába! Ismerősöm kiabálni kezdett, hogy Kálmán Imre nem volt zsidó, csak a “Zsidók ellopják” a magyar művészeinket, kultúránkat, történelmünket! Kedvenc színésze Kabos Gyula azaz Kann Gyula aki szintén a nácik elől menekült Amerikába , zsidó volt! Erre dührohamot kapott és közölte, hogy a “Zsidók ellopják” a magyar filmtörténelmet, meghamisítják a magyar történelmet! Kabos és Kálmán igaz magagyar emberek voltak és “nem holmi zsidók”: Megkérdeztem tőle, hogy szerinte egy zsidó lehet e igaz magyar ember? Azt üvöltötte, hogy Nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. magagyar helyett magyar

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. girbegurba
    Nem a rendszert sírják vissza, hanem a biztonságot, aminek az elvesztése nem is mindjárt a rendszerváltásnál jött elő, de mostanra már totális bizonytalan az egész létünk.
    Bármit veszünk figyelembe: a nyugdíjunk, az eü. ellátásunk, a munkahelyünk, a gyerekeink, unokáink taníttatása, most már a banki megtakarítások sem biztonságosak, a tak. szövetkezetek a vidékiek bankja, ahol a kis megtakarított pénzecskéjüket őrizték került veszélybe, mert ott azoknak van betétjük, akik nem a millióikat őriztetik. Az életünk alapja futóhomokká lett….
    A jelen, a jövő, de már a múlt sem biztos (és ez nem a dagonya)….na ezt sírjuk vissza sokan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. csakén! “Rosszul látod”! A kormány” Megvédi” a nyugdíjakat a munkahelyeket, a banki megtakarításokat! ” Magyarország” győzött” Te nem hiszel a kormány fizetett reklámhirdetéseinek? Milyen magyar vagy te?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Feleselő
    Kirekesztett!
    Hazámnak sokadik rangú állampolgára lettem, nincs semmim, így nem érek semmit, talán nem is létezem?!
    Magyarságom eddig olyan természetes volt, hogy soha sem gondolkodtam rajta, mint ahogyan azon sem, hogy lélegzem!
    Mióta eldöntötték, hogy kik a nemzeti és mély magyarok, kik az igaziak, rólam kiderült, hogy én nem lehetek igazi, bár az igaz, hogy itt adóztam, itt neveltünk fel a gyerekeinket és taníttattuk őket, itt vásárolok 27%-os áfával sújtva, de nem érek egy lyukas garast, mert nem vagyok vakegér fideszes s(z)avazó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Feleselő
    Nekem nagyon tetszik a MAGAGYAR kifejezés, akkor is, ha véletlenül sikeredett ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. Szenzor! Elírás volt a Magagyar, azonban ha jobban belegondolunk a Orbán mint valami agyaras vadkan ront neki Európának és a saját nemzetének is! Az antiszemita, rasszista, nacionalista csorda pedig lelkesen tapsol neki! Tehát a Mag Agyar kifejezés tényleg helytálló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. csakén! ” Magyarország jobban teljesít! Győztek a magyar emberek”! Fel a fejjel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. A magyar átlagos közgondolkodásban a zsidók az első számú közellenségek, aztán a ” Velük az ország ellen összeesküvő” EU vezetők és maga az EU, és az USA, aztán következnek a cigányok és a szomszédos népek Trianon miatt! Mindenki ellenség! Fent kell tartani a “szabadságharcot” mert különben szétmegy a birkanyáj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. csakén
    2013. július 20. szombat 08:59
    Most én mondom azt, hogy nem és nem.
    Nem fogja helyettünk senki eldönteni, hogy magyarok vagyunk-e.
    Ha mi annak tudjuk és érezzük magunkat akkor azok vagyunk.
    Egyet nem szabad, megalkudni beletörődni és ezzel együtt elfogadni.
    Ez az út vezetett eddig mindig a rossz irányba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Szenzor
    Én úgy vagyok vele, hisz régen soha nem kérdőjelezték meg de felőlem meg is kérdőjelezheti bárki naponta a magyarságomat – magasról, nagy ívben …… nem foglalkozom vele, csak tudom, hogy ez létezik.
    Én már írtam arról is, hogy itt élnek velünk 2,7 milliónyian olyanok, akik kirekesztenének 7 milliónyit – hogyan is engedhetnénk, de itt velük együtt , ezzel a 2,7 milliónyival vagyunk mi Magyarország….na ez a nehéz feladat.
    És remélem, hogy most nem értenek félre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Szenzor
    2013. július 20. szombat
    09:46 Ne áltasd magadat! Ezt a ” háborút” a normálisan, európai szinten gondolkodó magyar emberek már elvesztették! Győzött a magyar nacionalizmus, és ennek az országnak vége van! Ők mondják meg ki a magyar és ki nem az! Azonban én nem bánom! Én nem akarok olyan magyar lenni, mint Ők! Nem kérek a Fidesz-Jobbik torz magyarságképéből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Tölgy
    2013. július 20. szombat 10:25
    ÉN sem olyan magyarnak érzem magam, hanem ilyennek.
    Lehet, hogy a leszármazottaim nem itt élik tovább életüket sok sok mással együtt, de minden mindenki nem tud elmenni, aki velünk együtt gondolkodik. Hiszem és remélem, hogy a betagozódás helyet a túlélést részesítik előnyben.
    A magyar nacionalizmus ha győz, akkor most még csak itt pislákoló lángja nagyot szólhat és nem csak Ázsia irányába. Akkor Európából is tovább kell menni, de ezt már írtam. A gondolatok terjedésének irányát vasfüggönnyel megállítani nem lehet, akár milyen is az a gondolat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. #
    Szenzor
    2013. július 20. szombat
    11:53 Nyugat-Európa nem fogja beengedni a magyar nacionalizmust és erre Németország a garancia! Az viszont szóba jöhet, hogy Európa újra kettészakad nyugati és keleti részre! Bár a románok és a szlovákok látva a magyar nacionalizmust igyekeznek szorosabbra fűzni a kapcsolataikat a nyugattal. Fico már nem téma az EU parlamentben, de Orbán igen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Laciúr :
    Miért nem jön fel a tavalyi cikk Szenes Hannáról ? Hiába keresek rá , nem akar előjönni… :( :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Hello Geyza,
    nem tudom, én sem találom, talán nem volt jó a tag hozzá, próbáld más keresőszóval. Üdv., L.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kedves Geyza, Laci,
    alighanem azért nem találjátok a tavalyi Szenes Hanna-cikket, mert mintha nem is lett volna. 2011 végén jelent meg két cikk az AN-ben Szenes Hannáról. Az elsőt Kertész Ákos publikálta 2011. november 25-én:

    http://nepszava.com/2011/11/velemeny/kertesz-akos-amilyet-megerdemel.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. … a másodikat pedig Ungváry Rudolf 2011. november 28-án:

    http://nepszava.com/2011/11/velemeny/ungvary-rudolf-a-tobb-haza-es-a-szembeszegules-joga.html

    (azért küldtem két hozzászólásban, hogy a többszörös link miatt ne kelljen az adminnak vesződnie az engedélyezéssel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Kedves e-Vita,
    Igen. Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Feleselő,
    ” Megkérdeztem tőle, hogy szerinte egy zsidó lehet e igaz magyar ember? Azt üvöltötte, hogy Nem!”
    Azzal kellett volta válaszolni, hogy már a Himnusz is említi a zsidók aktív részvételét a magyarság sikereiben:
    “… Értünk Kohnság mezején ért kalászt lengettél …”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. @girbegurba
    2013. július 19. péntek
    22:26
    Sajnálom, de téves: Pontosan a NYUGATNÉMET országrész volt KÉPTELEN leszámolni a fasizmussal: már 1950-ben, a nürnbergi korlátozások enyhítése nyomán jelentek meg ott háborús bűnös – memoárok, amelyekben a volt tábornokok, Wehrmacht (Kriegsmarine, Luftwaffe) – és SS – tisztek igyekeztek tisztára mosni magukat, eszméjüket és fegyvernemüket, pl. Paul Hausser: “Waffen SS in Einsatz”, Rieker: “Ein Mann verliert einen Weltkrieg”, stb. A népírtások tényét a nyugatnémetek kezdték tagadni először, majd gyalogáldozatnak dobták a Totenkopf SS-t, hogy mentsék a Waffent, holott annak bűnössége is nyilvánvaló. Ugyanígy hozták létre a “tiszta” Wehrmacht mítoszát, mely szerint a reguláris erők nem követtek el atrocitásokat, főként nem szervezetten. De ez is hazugság. Mikor pedig cca. tíz éve hazánkban is kijött az akkori német hadügyminiszter ajánlásával, ha jól emlékszem, mely erősíti ezt a mítoszt, (holott a legénység és a tiszti állomány nagy része is fertőzött volt az ordas eszmékkel, és önként, spontánul is írtották a civil lakosságot) a rációnak e téren bealkonyult. De tessék felfogni: a nácik mentegetése az aztán végképp nem leszámolás a náci múlttal, főleg, ha a jogosan megbüntetett nácik olyan szennyszervezeteket hozhattak létre, mint a VOS. (A hitlerizmus elkövetőinek szövetsége).
    Szóval, a történelmi tények és a Wessiektől visszahallható fasiszta eszmerendszer nem támasztják alá, hogy megtagadták volna a nácizmust.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. tíz éve hazánkban is kijött… “A WEHRMACHT KATONÁI” c. kötet …az akkori német hadügyminiszter ajánlásával, ha jól emlékszem, mely erősíti ezt a mítoszt,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Kalous Antal,
    Lehet. Szerintem az emlékiratok és náci vélemények megjelenése nem cáfolja, hogy az ország egésze, mint ország és mint állam kimászott ebből az érzelmi-szellemi csapdából. Kellett ehhez a megszálló csapatok kemény keze, de kellett az utódok elszántsága is, hogy szembenézzenek saját gondolataikkal és múltjukkal. Nácik pedig voltak és lesznek, de nem az ő létük a kérdés, hanem hogy a társadalom egésze hogyan viszonyul hozzájuk. A náci nézeteknek is meg kell jelenniük, különben nem lehetne vitatni őket. Sokkal jobb, ha felszínre kerülnek, mint ha – mint nálunk – erővel elszorítják, de hagyják, hogy más alakban törjenek felszínre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Laci !
    PEdig az egy NAGGGYON jó cikk volt !
    Addig semmit nem hallottam a mi Szenes Hannánkról , pedig a szoc.társ.-tól , ( meg ami utána következett ) elvárható lett volna legalább valami halvány utalás .
    Én ugyanis gyerekkoromban minden ilyen témán átrágtam magamat. Emlékeznék erre a különös névre.Pláne hogy a híres sláger gyáros unokanővére .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Most olyat írok, hogy nekem ugorhattok.
    Én azért nem vagyok olyan biztos benne, hogy Németországban leszámoltak a náci eszmékkel teljesen. Ne felejtsük el, hogy most jól élnek, pörög a gazdaság. Ha jönne egy erős gazdasági visszaesés, akkor lenne vizsgája a náci, rasszista, kirekesztő eszmék kihalásának.
    Másik. Sajnálom, de szerintem pl. az USA-ban, is van demokrácia deficit. Nézzük már meg az egészségügyi ellátatlanok számát. A közkórházak helyzetét. A munkanélküliek számát? Miért csak két párt közül lehet választani? Hol van a demokrácia színessége?
    Talán ezért nem kritizálják annyira Orbánt és ezért ne is várjatok tőlük segítséget. Tudják, hogy az ő fejükről is folyik a vaj.
    Ezt nem Orbán védelmében írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. bubu64,
    Igazad van, de…
    1. Egyelőre nem látszik, hogy a (nyugat-)német mentalitás átfordulása felszínes lenne. A keleti tartományok bekebelezésével (az egyesüléssel, a falbontással) természetesen erősen felhígult az oldat, és láthatóvá is vált, hogy a német társadalom egészének komoly kihívást jelent ennek feldolgozása és kezelése. Valóban, az elmúlt 25 évben zajlott és mostanában is zajlik az eszmék harca, és a jogállam hívei nem nyughatnak. Ezzel együtt is egyelőre úgy látszik, hogy nyerésre állnak.
    2. Az USA és a többi nyugati polgári demokrácia egyike sem a létező világok legjobbika. Legutóbb az aktuális ÉS-ben írt hosszú kritikát TGM, amiben ezeket is emlegette. (Nem tartja kielégítőnek a megoldásokat, túl messze van a döntéshozatal az érdekeltektől, nincs vagy gyenge, vagy kevés az automómia.) De nekünk itt az orbáni fasizmus alatt nem ez az aktuális problémánk. Én boldog lennék, ha mondjuk 10 év alatt (ha megélem a végét) eljutnánk csak arra a szintre, amit nem az USA vagy Kanada, hanem a szomszéd Osztrák Köztársaság képvisel, ahol még nemrég is egy szélsőjobbos politikust kellett kivédeni. Álmodik a nyomor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. http://nepszava.com/2013/07/magyarorszag/szenes-hannara-emlekezik-a-kohanyi-tarsasag.html
    /oldberg 2013. július 18. csütörtök 19:39
    “Jogbiztonságot, jogfolytonosságot, jogállamot, jogegyenlőséget csak
    erre a morális alaptörvényre lehet építeni.”
    Teljesen igaz. Csakhogy nem a vizsgált kérdésre válaszol. A jogállam sajnos megszűnt, és a jogállam ellenségei fosztották meg érvényes jogaiktól a védekezni képtelen embereket.
    Amíg él a jogállam, amíg védekezik, addig csakis jogállami eszközökkel védekezhet az ilyesmi ellen. (Ez nem zárja ki az erő jól indokolt használatát.) De ha már megszűnt a jogállam, ha a jog elveszett, akkor helyreállítása csak külső eszközökkel lehetséges. Az érvénytelen szabályok diktátumával szemben kell fellépni. Ez lehet passzív ellenállás is, puszta bojkott, az érvénytelen hatalom negligálása, Gandhi módjára, vagy ahogy valaki (Krassai?) minden éjjel áthúzta pirossal az utcanév-táblát. De lehet akár erő alkalmazása is.
    Habár az elmúlt 25 év bebizonyította, hogy vagy a köztársasági Alkotmány, vagy annak támogatása nem volt megfelelő, vagy a társadalom nem nőtt föl a feladathoz, mégsem látok más utat, mint az Alkotmány visszaállítását egy hirtelen mozdulattal, és a Köztársaság újraélesztését. Utána lehet foglalkozni a köztársasági forma és a jogállam olyan legitim módosításával, ami élhetőbb Magyarországnak biztosít működési kereteket.
    Nem hiszem, hogy erre hamarosan sor kerülhet, de ha eleve téves pályára korlátozzuk mozgásunkat, akkor soha nem mászunk ki a gödörből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Girbegurba
    “Én boldog lennék, ha mondjuk 10 év alatt (ha megélem a végét) eljutnánk csak arra a szintre, amit nem az USA vagy Kanada, hanem a szomszéd Osztrák Köztársaság képvisel, ahol még nemrég is egy szélsőjobbos politikust kellett kivédeni. Álmodik a nyomor.”
    Én is.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Tölgy!
    Könnyen lehet az is, hogy nemcsak Európa, de Magyarország is ketté szakad…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Én mától PIRÉZ vagyok! ILYEN undorító magyar sosem voltam, és már nem is leszek! ” Nem olyan családból származom én” / Bendegúz, a bakterházból /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kezdet és vég 2014. május 19. hétfő | AN

Gyarmati Fanni emlékére 2014. február 16. vasárnap | AN

Iványi Gábornál jártunk 2013. november 16. szombat | Kohányi Társaság

5. Radnóti Menet: Szenes Hanna 2013. november 11. hétfő | Kohányi Társaság

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos