Magyar futósiker Floridában 2013. július 21. vasárnap 5:10 | AN

Magyar futósiker Floridában
A célba érés utáni boldogság: a magyar versenyző túlélte a versenyt. Magyarország jobban teljesít!

Key West – Ernest Hemingway születésnapja előtti estén rendezték a szokásos 5 kilométeres Hemingway-futóversenyt a floridai Key Westen. A versenyen hatalmas magyar siker született: a magyar versenyző megállás nélkül végigfutotta, majd 26 perc 53 másodperces idővel teljesítette a távot, amellyel korosztályának 11. helyezését érte el.

A helyi média hatalmas érdeklődése mellett állt rajthoz a magyar versenyző, aki ugyanazon a napon – július 21-én – született, mint Ernest Hemingway. Ennek köszönhetően számos hasonlóság fedezhető fel a magyar versenyző és Hemingway életútjában, mint a sör és a hal szeretete, az íráskészség nem tartozik ezek közé. A magyar futó egészen véletlenül a 21. sorszámot kapta, amely már előre jelezte a várható sikert.

A startnál még nagyon jó pozíciót foglalt el a magyar, közvetlenül a későbbi győztes mögött állt. Udvariassága miatt azonban a verseny során számos más versenyzőt maga elé engedett, eleganciáját mutatja, hogy az első és utolsó előzése a startvonalnál történt. A célba érkezéskor közölte a jelenlevőkkel, hogy Magyarország megint jobban teljesített, és ez a világra szóló siker Magyarországot futó nagyhatalommá teszi. A magyar versenyző a sikert Magyarország legjobb futójának, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak ajánlotta fel. Célként tűzte ki, hogy jövőre megszerzi korosztályában a 9. helyet, és ezt a világraszóló újabb sikert Kövér Lászlónak és a parlamenti rendőrségnek ajánlja fel.

A magyar versenyző a célba érés után, amint nem esik össze és visszautasítja a levegőt, amelyre csak nem magyaroknak van szükségük. Látszik a fölény, a siker biztos tudata, a magabiztosság, ahogyan a magyarok maguk mögé utasítják a világot. A háttérben a kétségbeesett világ, amely várja a magyar versenyző után érkező lemaradókat. A jövő még be sem fejeződött, és már el is kezdődött.

A magyar szurkolótábor rendkívül büszke volt a magyar futó teljesítményére. A tábor egyik fele hangos “Run, Papa, run!” kiáltásokkal biztatta a sikerfutót, a másik fele fotókat készített a világ legnagyobb hírügynökségei számára. A Hemingway-ház előtt ezrek biztatták a futók között felbukkanó magyar versenyzőt, akiről futótűzként terjedt, hogy magyar, a világnemzet tagja. Többen érdeklődtek, hogyan lehet magyar állampolgársághoz jutni és Tokodaltáróra költözni, Semjén Zsolttal kezet fogni, valamint a választásokon a Fideszre szavazni. Key West kubai szivargyára exkluzív szerződést ajánlott a magyar trafikoknak, és ezért féléves floridai tárgyalásra hívta meg a magyar adófizetők pénzén Szijjártó Pétert, aki a meghívást elfogadta, és szobáját a Waldorf Astoriában lefoglalta. Nemcsak futó, hanem szivar nagyhatalom is lesz Magyarország. Még többet szívhat az ország.

Este Hemingway-hasonmás versenyt rendeztek a Sloppy Joe’s Bárban, Hemingway kedvenc sörözőjében. A magyar versenyző nem indult ezen a versenyen, mert nem akar minden díjat elnyerni a helyiek elől, de sokan megfeledkeztek a hasonmás versenyről és a magyar gazdasági csodáról érdeklődtek és bőrkötéses magyar alaptörvényeket kerestek. Az est folyamán ilyeneket már hamisítottak és kagylókkal, valamint NENYI feliratú pólókkal együtt árusítottak. A magyar név megint szép volt. Magyarország ezúttal is elkápráztatta a világot, mindenki bennünket irigyel, a világméretű zsidó és kommunista világ-összeesküvés csődöt mondott, mert a magyar futó káprázatos eredménye torkukra forrasztotta a szót. A hír hallatán a német kormány több tagja lemondta jövő heti programját.

Két Hemingway hasonmás, az egyik az ifjú, a másik az idős Hemingway. Az öreg és a tenger (The Old Man and the Sea) nem látható a képen, mert egymással vannak elfoglalva.

Címkék:, ,

22 Reader’s Comments

 1. Végre egy igazi sportsiker!
  A magyar ősi futónemzet.
  Már Petőfi is megénekelte:
  “Majd elfeledtem győri vitézségtek.
  Mikor emeltek már emlékszobort
  A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?”

 2. A teljesítményt értékelem, de a szövegtől a magyrország jobban teljesít és
  az ország legjobb ( ov ) futójától meg hányinger kerülget.

 3. >*
  .
  BL valóban jól teljesít !
  .
  >>>>*
  Isten éltesse sokáig a képen szereplő, s vicces tollát is jól forgató magyar futót !!!
  *
  Lacikám !
  Az igaz prófétákat életükben igen sokan titulálták futóbolondnak, de ők a rájuk rótt idő és térbeli távolság penzumát akkor is rendre . t e l j e s í t e t t é k. Nem kétséges, ez volt az ő hivatásuk. – Is.
  .
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>* Üdv :-))) KB
  .
  .

 4. Petőfi ezt is írta:
  *
  Újabb időkben Isten, ilyen lángoszlopoknak rendelé a költőket, hogy ők vezessék a népet Kánaán felé.
  *

 5. Ezaz! Most megmutattuk az imperialistáknak. Nem szeretnék a helyükben lenni.

 6. Szégyen a futas, de hasznos! Latom, hogy példat mutatsz!
  .
  Egyébként meg HEPI BÖRSZDÉJ LACI!!
  .
  Kivanom, hogy éld tul a pocakosokat : Orban, Semjén, Kövér, Simicska, Csanyi, («a pocakos a halalom»), éld tul a langalétakat : Szijjarto, Gulyas Gergely, éld tul a granit szilardsagu takolmanyt, a rezsicsökkentést és a nyugdijemelést, a szökéket : Selmecsi Gabikakat, a barnakat : Wittner Mariakat!!
  Egyszoval fussal még sokaig !!!

 7. «Mikor az öreg halász meglátta messziről, tisztában volt vele, hogy ez a cápa nem fél semmitől a világon, és pontosan azt fogja tenni, amihez kedve van.»
  .
  Az öreg halasz jol teljesit! ))

  .
  Ki az a kretén , aki itt minuszol? Valami kosza, neurotikus alattvalo lehet az… valami kosza lajos féle…(valami kis pocakos luzer… (olyan 150 centis, max)

 8. Igen! Futni is tudunk! Így teljes a “világnemzet”

 9. «Azzal, hogy egyik helyről a másikra szaladsz, még nem szabadulsz meg önmagadtól.»
  (Ernest Hemingway )
  .
  Ez a Hemingway tudott valamit!

 10. Gratulálok a világraszóló sikerhez! Remélem a vert mezőnyben montenegróiak is végeztek. A képen melyikőtök a Hemingway? A szakállas, vagy az állig inkognitóba öltözött, magát britnek álcázó fiatalember?

 11. Szuper!
  A B.L. cikkek között ezt felüdülés volt olvasni!

 12. Boldog szuletesnapot! Par jo tanacs a gyozelemhez! Semmi udvariaskodas! Az ellenfeleknek futas kozben pofonokat es sallerokat osztani! Egy szep tutulmadaras polo meg akar szarnyakat is adhat!

 13. Gratulálok kedves Laci a futásodhoz, a szülinapodhoz és nagyon sok boldogságot kívánok – jó messze sötétfalvától, ahol már remekül kiépült az életet elpusztító együttműködési rdsz. Csodálatos ott nálatok, olyan, amilyen nálunk sosem lesz.

 14. Szoval akkor az 5.366 perc / km. Nem rossz. Igy tovabb. Na persze a helszin sem volt utolso. Kellemes nyaralast a versenyzonek es a szurkoloknak is.

 15. Az bizony nagyon nem rossz, sőt, kimondottan jó egy nem professzionális sportolónak.
  .
  Most egyből eszembe jutott, hogy a honvédségnél pl. nagyon sokan képtelenek volnának nem hogy ezt teljesíteni, de egyáltalán, 5 kilométert lefutni…
  .
  De Bartus úrnak ez a humora, na, ez sem egyszerű, :))))))

 16. Kedves László!
  Isten éltesse erőben, egészségben a születésnapján! És persze az év többi 364 napján is.
  .
  Üdvözlettel,
  V.
  U.I.
  Ugyanakkor sajnálom, hogy a cikkben a “magyar” szó mellett nem lehetett olvasni a “nemzeti”-t….. :)

 17. Kedves Bartus László!
  Születésed napján mit kívánhatnánk neked, gyönyörűt, egyedülit, nagyon-nagyon szépet! Amit csak mi kívánunk neked és senki más, ami egyedi, akárcsak veled a nagyvilág! Talán azt, hogy sokáig maradj meg nekünk, hogy legyél itt mindig velünk!
  A születésnapodtól nem azt várod, hogy a korodra emlékeztessen, de azt mondják, a születésnapok jót tesznek az egészségnek. Azok élnek legtovább, akiknek a legtöbb van belőlük. Isten Éltessen Sokáig kedves László!

  Üdvözlettel
  Attila

 18. Köszönöm a kedves jókívánságokat, de nem ünnepeltetni akartam magam, én magam sem ünneplem magam, csak akartam jelezni, hogy Magyarország megint, mindig, mindenhol jobban teljesít!
  Köszönettel és üdvözlettel mindenkinek! BL

 19. @CommonSense: a magyar versenyzőt hátráltatta a futók között levő sok baloldali és kommunista, akik összefogtak, a párás levegő, a trópusi hőség, a szembe szél, az IMF, az EU, minden futó ellene futott, az eredményt így kell értékelni. Felcsúton sokkal jobb eredményt ért volna el a magyar versenyző, mert ott szabályosak lettek volna a feltételek, dombról le, szélnek háttal, és például nincs egyetlen ellenfél sem. Egyébként éppen harminc évvel ezelőtt 3 perc alatt futottam ekkora távon egy kilométert, de akkor többet edzettem. Ma már elég arra gondolnom, hogy magyar vagyok, ez a biztos siker kulcsa, elég mindenhez. A siker és a győzelem alanyi jogon garantált. Éljen a Vezér, aki megadta ezt nekünk!

 20. Gratulálok a teljesítményhez, a szülinaphoz és a cikkhez :-)

 21. admin 15.41 !
  *
  5 ***********************************************************************************************
  *

 22. Nem kell csodálkozni! Hosszú és kemény tréning után érthető a siker! Voronyezstől Bécsig egyfolytában futni elég jó gyakorlat. Ha lett volna néhány ruszki résztvevő, akkor a magyar futó lett volna a győztes!

Kapcsolódó cikkek

Kihagyja a vb-t az olimpiai bajnok futó 2011. augusztus 3. szerda | AN

Lefutotta a maratont, majd hazakocogott 2011. április 20. szerda | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók