Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Érdekvédelem a szégyenpadon 2013. június 1. szombat 16:43

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

 

A SZEF alelnökét nem nagyon zavarja a jogsértő megfigyelési törvény

 

A Klubrádió 2013. június 1-jén, a 8:58:59-kor kezdődő műsorblokkban (a blokkon belül a 13:35-24:39 közötti időben) a riporter Fehér Józseffel, a SZEF (Szakszervezetek Érdekvédelmi Fóruma) alelnökével beszélgetett. A műsor meghallgatható a Klubrádió archívumában.

Szájtátva hallgattam: egyszerűen nem akartam elhinni, hogy egy érdekvédelmi szervezet alelnöke ilyen opportunista, megalkuvó módon elárulja azokat, akiknek az érdekeit állítólag képviseli.

A riporter felvezette a közszolgálati dolgozókra vonatkozó, állítólag a korrupció visszaszorítására hozott új nemzetbiztonsági szabályozást. Ennek alapján a közszolgálati dolgozó, ha nem akarja elveszteni az állását, „hozzájárul” ahhoz, hogy őt magát, minden munkatársát és minden családtagját a nap 24 órájában bármilyen titkosszolgálati eszközzel megfigyeljék. Ez a megfigyelés teljes mértékben az NBH belátására van bízva, az érintettek számára titkos és átláthatatlan lesz, és eredményeit a vizsgálat végén sem kell törölni. A törvényről korábban Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke is támogatólag nyilatkozott. A TASZ erőteljesen tiltakozott a szerinte alapjogokat sértő törvény ellen.

Az ember azt gondolná, hogy egy érdekvédelmi vezető vehemensen tiltakozik egy olyan, az alapjogokat sértő törvény ellen, amely az általa képviselt munkavállalókban félelmet és létbizonytalanságot kelt. De aki ezt gondolja, téved. Fehér a SZEF-es voltából adódó kötelező, de visszafogott szájkarate („pszichológiai terror”, „megszorítás”, „fenyegetés”, „ultimátum”) után lényegében a következőket mondja:

1)   Nem a 600 000 közszolgálati dolgozó mindegyikét fogják megfigyelni, hanem „elsősorban” csak azokat, akik államtitok ismerői vagy közpénzek felett rendelkeznek.

2)   A törvény elfogadhatatlan, de nyeljük le, nem törődve azzal, hogy alapjogokat sért, és várjuk meg, mi lesz 2–3–6 hónap múlva (ezt tanácsolta nekik az ombudsman is). Ha baj lesz vele, akkor más szabályokat kell kitalálni.

3)   A törvény lehetőséget teremt emberek titkos eszközökkel való megfigyelésére, de ha nem figyelik meg őket, akkor nincs gond a törvénnyel.

4)   Ha az érintettek „saját szabadságjogaiknak egy indokolatlan korlátozását vélelmezik vagy tudják igazolni”, akkor fel lehet lépni ellene.

ad 1): Másodsorban viszont bárki megfigyelhető, és ehhez elegendő az NBH érdeklődése, amely pedig titokban marad. A megfigyeltek nem ismerhetik meg az aktájukat, nem fűzhetnek hozzá megjegyzést, sőt, magáról a vizsgálatról sem fognak soha tudni, legfeljebb abból, hogy felmondtak nekik.

ad 2–3) Ez a legalávalóbb dolog, amit egy ombudsman vagy érdekképviselő mondhat: fogadjuk el az alapjogok megsértésére feljogosító törvényt, és várjuk meg, hogy visszaélnek-e vele. Hogyan lehet valaki ennyire hülye? Azt hiszi, olyan törvényt hoztak, amellyel nem akarnak élni? Ha, mondjuk, Fehér mellének szegeznek egy kardot, de – tegyük fel: ma még – nem nyomják bele, akkor nincs baj?

ad 4): Az érintettek a szabadságjogaik indokolatlan korlátozását máris vélelmezhetik, mert pontosan erre szolgál a törvény. Igazolni viszont soha nem fogják tudni, mert pontosan ezért titkos a megfigyelés.

Ez tehát a közszolgálati dolgozók érdekeit „védő” második ember véleménye. Fehér József elárulta azokat, akiket képvisel, és a SZEF egésze is elárulta, ha Fehér ott vezető lehet. Bátran kijelenthetjük, hogy a közszolgálati dolgozóknak jelenleg nincs érdekképviselete. Ami vagy aki ma annak hívja magát, az hazudik.

A Klubrádió riportere ezt a gyáva, megalkuvó véleményt lényegi tiltakozás, ellenérv nélkül hagyta elhangzani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (24 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 36 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Érdekvédelem a szégyenpadon, 4.8 out of 5 based on 24 ratings

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Ha a SZEF tagszervezeteinek, és e szervezetek tagjainak Fehér József megfelel, hát??? – lelkük rajta.
    Fehér József lényegében azt mondja: akinek ez nem tetszik, keressen magának más munkát; nem kötelező közszolgálati dolgozónak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  2. Kecskeméti Károly

    Orwell örökösei plágium vádjával pert indítanak az orbán-kormány ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. Kecskeméti Károly

    Orwell örökösei – plágium vádjával – pert indítanak az orbán-kormány ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  4. Van ebben az országban olyan személy aki nem figyelhető meg titkosszolgálati módszerekkel?
    A TEK mindent mindenhol mindenkivel.
    Ha jól emlékszem, az országgyűlés rendőrsége (nem emlékszem a titulusukra) szintén mindent mindenhol megfigyelhet, és lehallgathat, ha szükségesnek ítéli.
    Valamelyik egészségügyi szervezet most kapott teljes nyomozati jogkört
    A SZEF meg fog szűnni, és KAR-ként folytatja tevékenységét természetesen kötelező jelleggel.
    A volt szakszervezeti vezetők meg azt hiszik, hogy áttagozódhatnak és túlélésre játszanak.
    Sajnos ezt a pozitúrát vette fel a klub rádió is már nagyon régen.
    Hogy szól a dakota mondás? Hinni a templomban kell, akarni a WC-én. (PÁRDON)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  5. Én is kiakadtam, amikor hallottam.
    De utána meggondoltam, hogy a megalkuvó “érdekvédők”nek nagy a hagyománya nálunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  6. Ez már tuti hogy valami fertőzés, orbántól indult és megy végig az országon, de főleg azokat érinti akiket a kormány titkosan támogat !
    Ez is egy bérenc .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  7. Egek! Ismerjük a viccet, mikor Gitler álruhában moziba megy, mert kíváncsi a nemzet véleményére?
    24 óra lehallgatás… Orbán biztos élvezettel hallja majd vissza, hogy “*hímvesszőt* a fülébe”, hogy “*roma*”, hogy “*izraelita*”, stb. – ismerve a magyar átlagpolgár szókincsét a munkahelyi beszélgetésekben.
    Értelmetlen, hülye, paranoiás és másokat is pszichózisba kergető baromság, feltehetőleg megfélemlítési célból! Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  8. Az érdekvédők évek óta ezt művelik. Nincs is becsülete a munkának.Ezek közvetlen közelről köpik szembe azokat,akiket képviselniük kellene! És hallgat minden képviselt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  9. A szakszervezeti vezetőt inkább nem minősítem…… A cikknél kevésbé finoman fogalmaznék…….
    Erről a törvényről nekem is Orwell jutott eszembe. Ez a törvény a diktatúra törvénye. A diktatúra létrehozója fél még a gondolkodóktól és a gondolatoktól is. Ha kimondják a gondolatokat, legalább tudni fogja, mit gondolnak azok, akik még gondolkodnak.
    Korábban csak bírói engedéllyel lehetett lehallgatni telefont. Már nem kell hozzá bírói engedély, úgy tudom. Tehát ötletszerű lesz a lehallgatás.
    Bizonyos állások betöltését NBH-ellenőrzéshez kötik. De arról tud az érintett és az eredményt is megkapja, úgy tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  10. Ezek az idióták önként mennek a vágóhídra. A korporatív (fasiszta)államban nincs érdekvédelem Itt rabszolgatartók és rabszolgák vannak. Az úrnak egyetlen kötelessége felügyelni a rabszolgáras, és ha nem a diktátor kivánságának megfelelően cselekszik, megbüntetni. Itt két osztály van a Nemzet és a szolgák. Tiszta középkor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. Ducar 140 !!!”Ez már tuti hogy valami fertőzés” igazad van ez a Kuvasz virus!!!
    Ahonyan öregednek a koponyacsontok szorulnak,képtelenek a jozan itéletre és
    kontrolra :-( Ebben az Országban szinte pár százezer emberenkivül senkit nem érdekel a Nép hogyan él??????????????????????????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Ha valaki látta a „Mások élete” című német filmet, amely az egykori Stasi módszereiről szólt az NDK-ban, akkor van fogalma, miről szól a törvény. A filmben minden olyan módszert bemutatnak , amely az új törvényben benne van: bírói engedély nélküli megfigyelés, lehallgatás, a lakás átkutatása a lakó tudta nélkül, bepoloskázás stb. Hogy megfigyeltek valakit, arról természetesen nem kell tájékoztatni az érintettet, tehát bíróság előtt sem védheti meg magát. Legfeljebb kap egy levelet, hogy „bizalomhiány ” miatt eltekintenek további alkalmazásától. A korlátlan lehetőségek hazája ez – a hatalomnak.
    Van viszont egy lényeges különbség. Akkor a harmatgyenge ellenzékkel,és vélt, vagy valós ellenséggel szemben alkalmazták a módszert és annyira ők sem voltak pofátlanok, hogy még alá is írattassák a “beleegyezésüket”.Most pedig a saját lojális tisztviselőikkel szemben alkalmazzák.
    Orwell csettintene.
    Ahhoz pedig nincs mit hozzátenni,hogy az MSZP elfogadhatónak tartja,azzal a szakszervezetis gibbonnal egyetemben.
    Ezek után más fényben hallgatja azokat a véleményeket “ellenzékiek” szájából, hogy itt demokrácia van.
    Ez az ellenzék kerülne 2014-ben hatalomra?Inkább ne.Ezekre szavazni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  13. Orbán lapjáról kitiltottak társasága.
    Egy érdekes hír: Romániai magyarok kérték a magyar kormányt, hogy ugyanúgy megkapják a családi pótlékot, mint a Magyarországon élő magyarok!
    no comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  14. A megalkuvás nyilvánvaló Fehér, és az ombudsman részéről. Már ők is ovi markában vannak, le vannak korrumpálva, és féltik az állásukat !!! Erre csak ez az egy magyarázat van !!! GYALÁZAT AMI ITT FOLYIK !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  15. Remélem, ez a szerencsétlen Bajnai majd ezt az aljasságot is megvédi. Hiszen itt nincs diktatúra, sem antiszemitizmus, sem cigánygyűlölet, sem…, sem…
    Idézet: “az is meneküljön, akinek nincs lába!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  16. @Avi. Meg fogják kapni. Benne is lesz a kalaptörvényben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  17. Avi
    A honosítottak megkapnak minden szociálisan adható járandóságot!
    Ezt tömjénzsóti mondta,azzal a felütéssel, hogy nemlétezik két féle állampolgárság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  18. Minuszoló
    Tényt írtam,nem kitalációt! Vigyél egy transzparenst tömjénzsóti elé,ha nem tetszik. Ja,ahhoz meg is kéne mozdulni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  19. De hogy cifrább legyen a leányzó fekvése,még azt is leírom,hogy a határainkon túlról(Ukrajnából i!) több 10 ezer ember jött át nyugdíjat igényelni,amit pártunk,és kormányunk egy átlagnyugdíjjal honorál!( 85-90 ezer Ft)
    Szemben a határon belüli kisnyugdíjasokkal,akik a letöltött 40 éves szolgálati idejükkel sem kapnak 50-60-70 ezer Ft nyugdíjat!
    Na ez a szégyen!
    Kosárszámra kérem a mínuszokat,mert 1 nem elég ekkora gazemberségre,amit a kormány alkalmaz az állampolgáraival szemben!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  20. Mínuszolók figyelem!

    Véleményem szerint 2×2=4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  21. bumburi
    Azer, me’, hogy nincs kétféle állampógár!
    Ja, csak az egyik itt adózik, a másik pedig nem….már elérkeztünk oda, hogy a 65 éven felüliek és a 6 éven aluliak ingyenes utazása is pénzbe kerül, meg lehet venni a bérletet, 1500,- Ft az ingyenes bérlet!))))
    A szellemi fogyatékosok pedig elhiszik, hogy nincs kétféle állampolgár!
    Lehet, hogy a nyugdíjas nem fizet SZJA-t, de csekkadóval fizeti a csekkjét, ott a 27%-os ÁFA minden terméken, amit megvásárol, a nyugdíját a számláról megemelt díjjal veszi ki, a számlavezetése is bankja válogatja, de mindenütt drágult….
    Tényleg nincs kétféle állampolgár!)))))
    És ezt így bele mondják a képünkbe – valóban nem tudom, hogy mi tartja ezeket, mert a gerincük biztosan nem!
    Csp-t is a kintieknek – az itteniek pedig örüljenek, hogy itt élhetnek ebben a Tündérországban!
    4-én pedig együtt énekeljük a kintiekkel a szeretet jegyében a barackos nótát, amit tőlünk elvesznek, azt kapják a kintiek, hát szeressük egymást gyerekek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  22. csakén
    Ugyanezeket gondolom én is. Hát akkor szeressük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  23. oldster
    2013. június 2. vasárnap
    11:21
    “Mínuszolók figyelem!
    Véleményem szerint 2×2=4″
    Én Süsü sárkánnyal értek egyet: sok×8=88

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. Szépen alakul az ÁVH, III/III. újratöltve? Aki nem az ő emberük, esetleg az ő dolgaikban mert kotorászni, az mehet a levesbe. A szagos szervezet pedig támogatja. Rohadt ország, rohadt emberei.
    http://www.deres.tv/20130531/laborcot-lefokoztak-elmarasztaltak-de-meg-igy-350-ezer-forintos-nyugdijat-kap

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  25. Gondolom, ezt is Sztàlin elvtàrs felügyeli majd, hisz ô a legalkalmasabb mindenre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. A Kubrádió nem ellenzéki médium, hanem elsősorban a közrádióból elbocsátottak gyűjtőhelye. Közöttük sok olyan is akad, aki egészen a közelmúltig jó elvolt a jobboldali irányítású Kossuthon. Kormánybírálat főként Bolgár műsorában szerepel, ott is csak felemás módon. A híreik pedig akár a Lánchíd rádióban is elhangozhatnának, annyi bennük a kommentár nélküli Fidesz-propaganda. A Klubrádió munkatársai többségükben nem kívannak ellenzékiek lenni, ők csak műsorokat akarnak készíteni, a politikai helyzet pedif csupán annyiban érdekli őket, hogy ne kerüljön veszélybe a munkahelyük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Hát ezért egy kissé elfogultak vagytok a Klubrádió meg Bajnai tekintetében. Ezek azért progresszív dolgok, minimum. Ezzel szemben, az orbánrezsim egy aljas, csaló, erkölcstelen és kibírhatatlan rendszer, amelyet meg kellene szüntetni. Ez a Kulbrádió és Bajnai nélkül nem megy. Meg még az a satnya MSZP is kell hozzá (nézze meg a honlapját az, akinek már minden mindegy) , meg mindenki, akinek a feneke nem teljesen fekete (nem a bőre színére gondolok, arra egyáltalán nem). És az Amerikai Népszabi is ehhez legyen igazítva, please !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Bocsánat, az Amerikai Népszava az nem Népszabi, a botlásért mégegyszer ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos