Bartus László: Hajlik a gerinc 2013. June 9. Sunday 20:17

Bartus László: Hajlik a gerinc

Szinte nincs olyan nap, amikor a demokratikus ellenzék (vagy valamelyik prominense) ne kapitulálna. Egyik nap azt olvasom, hogy Konrád György szeretne dialógust azzal a jobboldallal, amely gyakorlatilag felszámolta minden dialógus lehetőségét, a másik nap azt hallom, hogy az árvíz idejére az ellenzék feladja a kritikához való jogát, ezzel igazolva, hogy a maradék eszüket is elveszítették. Aztán arról értesülök, hogy az ellenzéki zászlóshajónak mondott Klubrádióban Bolgár György felelősségre vonja az antifasiszta szövetség elnökét, hogyan merészelte Washingtonban azt állítani, hogy Magyarország a nácizmus kapujában van. Bajnai egyenesen megvédi az Orbán-kormányt a jogos külföldi kritikáktól. Mindenki a diktatúrával való kiegyezés híve, keresi a “dialógust”, a párbeszédet, cserébe konszolidációt kínálnak. Pesten az számít erénynek, aki erre képesnek és készségesnek mutatkozik. Nem is Orbán konszolidálja saját rendszerét, hanem az ellenzéke és a politikai ellenfelei. Az egész hányingert keltőbb, mint a nemzet gátőre, akit nem elhajtani akarnak ezek, hanem a könyörületére apellálnak.

Ezek a szövegek a kapituláció, a teljes fegyverletétel és az árulás megnyilvánulásai. Ezek az emberek, akik lemondanak még a kritika jogáról is, mert Pesten tetőzik a Duna, akik a gyáva árulást, önmaguk feladását józanságnak nevezik, akik a sajtószabadságról prédikálnak, és akiknek a dolguk az lenne, hogy világgá kürtöljék Magyarország fasizálódását, de az antifasiszta szövetség elnökének a száját is be akarják fogni, ezek elárulták a népüket, a hazájukat, az elveiket, a szabadságot és a tisztességet. Ők maguk mesterkednek azon, hogy Orbánt demokratának mutassák, holott nem az, és próbálják szalonképessé tenni, pedig nem lehet. Ők keresik a kompromisszumok lehetőségét, hogy kiegyezzenek egy illegitim hatalommal, amely bűncselekmény elkövetésével változtatta meg az alkotmányos rendet és számolta fel a jogállamot.

Micsoda hazug szöveg az, hogy a bajban félretesszük az ellentéteket? Ha árad a Duna, akkor nem lehet a kormányt kritizálni? Esetleg a kormány intézkedéseit nem lehet bírálni, a gáton futkározó ripacsot nem lehet emlékeztetni arra, hogy egy miniszterelnöknek nem az a feladata, hogy a meteorológus kezéből kicsavarja a mikrofont, a szakembereket elkergesse a gátról, és magát nevezze ki a védekezés irányítójának, mert a világ rajta röhög? Az ellenzék nem akadályozhatja meg, hogy politikai hazugságokra használjanak fel egy természeti katasztrófát és egy vízügyi szakmai kérdésből hőskölteményt írjanak a közszolgálati média kameráival? Ehelyett Mesterházy bevonul a hamis pátosz alá, meghatódik önmagától, esetleg maga is versenyt lapátol Orbánnal? Elment a józan esze? Ki az a hülye, aki egy ilyen emberben megbízik? Még egy áradás és koalícióra lép vele. Illetve lépne, de ez csak azért nem történik meg, mert Orbán kutyának se nézi. De a minimális önérzet helyett az ellenzék vezére bedől a hamis propagandának, magával ragadja a buta pátosz, és beáll másik idiótának. Erre az emberre kellene lecserélni Orbánt? Nevetséges. Inkább maradjon, a normális emberek pedig keressenek új hazát.

Bolgár György azt kérdezi az antifasiszta szövetség elnökétől, hogy mire alapozza azt a kijelentését, hogy Magyarország a nácizmus kapujában áll? Hatvan Wass Albert szobor áll Magyarországon. Wass Albertet Hitler tüntette ki, zsidók meggyilkolásában való részvételért jogerősen halálra ítélték, igazi háborús bűnös. A szobrok jelentős részét a Fidesz politikusai avatták fel. A parlament fideszes alelnöke Prohászka szobrát avatja. Prohászka a hungarizmus megalapítója, a nyilasok szellemi atyja. Az Országgyűlés fideszes elnöke nyilas írót állít példaképül, állami ceremóniával rehabilitálná, ha Románia nem tiltakozna a magyar fasiszta rendezvény ellen. Ezeket a rohadék nácikat kötelezően tanítják az iskolában, köztereket és utcákat neveznek el róluk. Bolgár pedig azt kérdezi, milyen alapon állítja valaki, hogy közel a nácizmus. Neki azt kellene kérdeznie, hogy milyen taktikai megfontolásból tagadja le az antifasiszta szövetség elnöke azt, hogy Magyarország a nácizmusnak már nem a kapujában áll, hanem régen belépett ezen a kapun, ha visszanézne, már nem is látná.

Hazudnak, hazudnak és hazudnak. Szépítenek, mentegetnek, letagadnak, hogy ne kelljen szembenézni vele, ne kelljen konfrontálni, ne kelljen az egyenes kiállás következményeit vállalni, ne kelljen a szocik alatt – közpénzen – kiépített életszínvonalat feladni. Ezek az emberek elárulják az országot, a hallgatókat, az elveiket, a szakmájukat. Ha lenne ilyen, Bolgártól a szakmai képesítését vagy a működési engedélyét vissza kellene vonni. Az újságírás szégyene, amit művel. Mindennek a meggyalázása, amely valaha újságírásnak neveztetett. Abba már bele sem gondolok, hogy évente kiadják Amerikában, hány rendes újságíró szenved börtönökben, tűnik el a világban, hányat végeznek ki úgy, hogy a nevüket sem tudja senki. Felháborító, amit Bolgár és társai művelnek. Hazudik, mellébeszél, mesziről ordít, hogy csak a gyávasága és a zsebe érdekli. Nem olyan buta fiú ő, hogy ne tudná, hol van. Azt hiszi, hogy ezt kívülről senki nem veszi észre? Felháborító, hogy ez a rádió ellenzéki rádiónak és a sajtószabadság képviselőjének meri nevezni magát. Falhoz állítja az antifasiszta szövetség elnökét a szólásszabadság bajnoka, hogy mit merészelt mondani Washingtonban? Amikor az még hozzá hasonlóan gyáván is nyilatkozott. Szégyen.

Ezek az emberek azt a látszatot akarják kelteni, hogy amíg nem fűtik a gázkamrákat, addig nincs antiszemitizmus és nincs nácizmus. Megsúgom neked Gyuri, hogy az a rendszer, amelyet te demokráciának nevezel, náci ideológiára épül, a “keresztény-nemzeti” ideológiának antiszemita gyökerei vannak. Kérdezd meg a közös barátunkat, Gábor Gyurit, ő ért hozzá. Ha nem tudod, olvassál egy kis irodalmat. Ha pedig tudod, ne hazudj. A gázkamrákat azoknak az embereknek a beszédei és tettei előzték meg, akiket az Orbán-rendszer magasztal és példaképnek állít. Azokat tüntetki ki, akik ugyanezeket az eszméket hirdetik. A beszédből lesz a tett, a beszéd a szívből származik, ahol a gyilkosságot már elkövették. Téged ez a rendszer a szívében már megölt. És te védelmezed, letagadod, hazudsz róla. Legszívesebben letagadnátok még a zsidók létezését is, hogy ne kelljen szembenézni az antiszemitákkal, a létezésükkel, és megpróbáltok a kedvükben járni, hátha elmúlik a rendszerük mint egy nátha. De nem fog. Hiába hátráltok, magatoktól beszállhattok a vagonba, magatokra zárhatjátok az ajtót és előzékenyen kiadhatjátok a kulcsot a gyilkosoknak, de ezzel sem ússzátok meg. Nem fognak elgázosítani, mert ma nincs náci Németország mögöttük, ennél rosszabb történik: megaláznak és az emberi méltóságunkat tapossák a sárba.

Valójában nem veszitek komolyan a veszélyt, de mégis féltek. Mitől? Semmi nem fenyeget benneteket, és az egész ellenzéket sem. Mi történne, ha férfiasan kiállnátok? Felakasztanak? Börtönbe csuknak? Deportálnak? Nem. Demokratikus Európa vesz körül benneteket. Az európai támogatások miatt a felcsúti védencetek kénytelen adni a hazug látszatra. A pojáca torkára fagyna a szó, ha végre egy férfival találná magát szemben. De ehelyett a gáton népszerűsködik, játssza az eszét, és látszik rajta, hogy azt akarja, hogy még szeressék is. Ehhez asszisztáltok. Semmibe vesz benneteket, mert azok vagytok. Minden fontosabb nektek, mint a szabadság, a jog és az igazság. Árulók vagytok. Nem most lettetek azzá, hanem akkor, amikor elfogadtátok az egész magyar sajtóval együtt, hogy a pártok kilopott közpénzeiből éltek, és ezért a pártok kiszolgálói lesztek.  Ez hozta el a fasiszta diktatúrát, ezért utálták meg az emberek a demokráciát, és a rossz lelkiismeret miatt ezt nevezitek ti demokráciának. Elárultátok már korábban magatokat, és emiatt gyávák lettetek. Nincs tartás és lelkierő most, amikor szükség lenne rá. Elbújtok a hazugságotok mögé, hogy ti nem látjátok annak, ami. Otthon mit mondasz az Orbán rendszeréről?

Az egész ellenzék hazug és gyáva. Alattomosan hazudik, becsapja önmagát és az országot is. Bűnözök cinkosai vagytok, bagóért véditek őket. Bajnai lassan letagadja azt is, hogy itt az alkotmányos rendet megdöntötték és a jogállamot felszámolták. Hazugsággal akarja megnyerni Orbán híveit és az Orbánból “kiábrándult” szavazókat. Tudod mit, Gordon? Aki Orbánnak hisz, az nem ábrándul ki belőle. Aki kiábrándul, az azért ábrándul ki, mert nem hisz abban, amiket te hazudsz. Együtt emlegeted Trianont és a holokauszt lelki feldolgozását? Ezért a szövegedért egy demokráciában le kellene mondanod. A holokauszt egy népirtás volt, ahol nincs mit feldolgozni, csak elismerni és hamut szórni a fejünkre. Trianont ezzel hozod egy kalap alá, ahol a bűnös magyar nemzetiségi politika és egy elvesztett háború után a győztesekkel szemben a történelmi Magyarország hamis mítosza állt? Antiszemiták állítják párhuzamba a zsidóknak tulajdonított bűnöket a holokauszttal. Te, Gordon, a magad csendes hangján, úgy beszélsz, mint egy antiszemita. Ha nem tudnád. Mindezt azért, hogy kibékítsd a náci eszmékkel megfertőzött tömegeket a demokratákkal, és elmosd köztük a különbséget. Tudod, ki szavazzon rád? A Prohászka Ottokár.

A liberális ellenzék vezető gondolkodójának tekintett Konrád György is a kapitulációt hirdeti, a teljes vereség elismerésével, az alku keresésével. Azt állítja Konrád: „Ebben a kormányban vannak emberek, akiknek van valami morális érzékenysége a machiavellisztikus tehetségük mellett is, és ezért gondolom azt, hogy ez nem egy gonosz elvetemült ország, csak egy felületesen érző kormány“. A machiavellizmus tehetség? Ki az, akinek ezek közül “morális érzékenysége” van? Egyet mutasson közülük. Velük azonos “az ország”? Ez csupán egy “felületesen érző kormány”, semmi más? Mindössze ennyi velük a baj? Aztán Konrád György így folytatja az Indexben: “Ha engem megkérdez hogy mi vagyok, akkor én azt mondom, hogy a dialógus híve vagyok. Az ember próbálja megérteni, mit mond a másik. És e nélkül az ország elbutul. Ha az ország riadozik a dialógustól, és ahelyett hogy kérdezne, előítéletekkel próbálja fejbe vágni a másikat, akkor belesüllyed a mély butaságba.” Micsoda simlis szöveg.

Bocsánatot kérünk a köztiszteletben álló író polgártárstól, de micsoda baromság ez? Azokat az embereket kellene megérteni, akik felszámolják a jogállamot, elveszik a jogainkat, még tisztességes választást sem engedélyeznek? Azokat kellene megérteni, akik húsz évvel a kommunista diktatúra bukása után bejelentik a demokratiksu rendszer leváltását és azt meg is valósítják? Ha én ezt nem értem meg, és ezekkel a bűnözőkkel csak a fogdájuk hűvösében szeretnék beszélni, akkor én belesüllyedek a mély butaságba? Ha ezeken számon kérem a hatalmi ágak elválasztásának elvét, ha kifogásolom, hogy egy ember kezében összpontosul minden korlátlan hatalom, hogy a hozzávaló viszony dönti el a társadalmi érvényesülés lehetőségét, akkor én a buta előítéleteimet fogalmazom meg? Na ne.

Amikor már az ellenzék informális tekintélyei is ideológiát gyártanak a gyávaságból és a hazugságból, amikor az illegitim hatalommal való kiegyezésre buzdítanak, az már a vég. Ott tetszik tévedni kedves Konrád György, az elvbarátaival együtt, hogy a dialógushoz két fél kell. A másik fél ezt a dialógust felmondta, egész koncepciója és magatartása arra épül, hogy nem vesz tudomást a rajtuk kívülállókról. Tisztességes ember Orbánnal csak a tárgyalóteremben folytat dialógust, amikor a csuklyában ülő kommandósok között megbilincselt kézzel helyet foglal. A felcsúti stadionépítésnél kisebb gazemberségekért tartanak naponta nyilvános akasztásokat Kínában, pedig az csak egy kommunista diktatúra. Rendes ember nem örül annak, hogy milyen engedményeket ért el a diktátor kegyéből, hanem elutasítja a diktátor kegyeit. Nem kéri meg, hogy vigyen virágot egy agyonvert ember sírjára, nem kávézgat vele, hanem antidemokratikus és illegitim hatalmát világgá kürtöli, és minden erejével tiltakozik ellene. Az a dialógus, amelybe Konrád György vezetné az Orbán-maffián kívül állókat, a csizma talpa alá vezet, mert Orbán ezzel az oldallal csak úgy hajlandó tárgyalni, ha közben a lába a nyakunkon van. Hova tűnt az egykori Konrád György, aki a Kádár-rendszer bátor bírálója volt, aki még akkor is keményebben fogalmazott, amikor a demokrácia keretén belül jelentek meg antidemokratikus jelenségek? Most pedig, amikor kifejlettt állapotba jutott az önkényuralom, dialógust ajánl a diktátorral, hogy értsük meg őt, ne legyenek előítéleteink vele szemben. Jól hallok? Ezt Konrád mondja? Konrád hazudik ekkora bődületes baromságokat? Ő az, aki lefekszik és elárulja a legnemesebb eszméket? A híres író? Ő dorombol a Nagy Stadionépítő lábainál? Az ő nyelvét látjuk kilógva?

Konrád György még az ellenzéki miniszterelnökjelölteket is a párbeszédre való készség alapján ítéli meg. Mesterházyról ugyan kijelennti, hogy nem buta, amivel azt mondja, hogy szerinte buta, és hogy nincsenek kormányzati tapasztalatai. Ez egyébként egy nagy baromság, mert elég sok miniszterelnök kezdi úgy a demokráciákban, hogy nincs miniszterelnöki tapasztalata. De ez csak mellébeszélés a tapastalatról, Mesterházyt butának tartja. Bajnait pedig az árulásra való hajlandósága miatt tartja alkalmasnak: “Jelenleg a rendelkezésre álló emberek közül Bajnai Gordon a legjózanabb, és legkészségesebb arra hogy másokkal is együttműködjön.” Kivel kellene együttműködni, kedves Konrád György? A diktatúra kiszolgálóival és éltetőivel? Ezt mondja Konrád György: “ha Magyarországon a „jobb-balból verbuválódott elit” nem hoz létre egy átfogó, együtt gondolkodó csapatot, akkor Magyarország az utolsók közé kerül.” Hazugság, hazugság, hazugság, százszor is hazugság. Nem lehet puccsistákat demokratákkal egy csapatba állítani. Miről akar beszélni azokkal, akik centrális erőteret akarnak, akik kilenc évre választanak a pártjukon belülről választási bizottságot? Ezek közönséges hazugságok.

Konrád tudomásul vette, hogy Orbán teljhatalommal rendelkezik, és besompolyogna melléjük “a balról verbuválódott elittel”, hogy egyezzünk ki, mert nincs alkalmas ellenjelöltünk, elfogadjuk az Orbán-rendszert, de húzzuk meg a határokat, maradjanak meg a demokráciának álcázott diktatúrában is a másik oldal életfeltételei, hagyják meg bizonyos előjogainkat, engedjék meg, hogy néha szóljunk, mi pedig nem háborgatjuk a nagyságos Vezér urat, és nem nevezzük őt diktátornak.

Hányni kell. Felháborító és undorító. Akár tetszik a pesti uraknak, akár nem. Undorítóak. Feladják maguktól az elveiket, miközben semmi nem fenyegeti őket, megtagadják a tiszta gondolatokat, az emberi jogokat, a szabadságot, a demokráciát, mert nem látnak a létező ellenzék vezetői között egyetlen kormányzásra képes embert, miközben a 7-es busz bármelyik járatán fogok a felcsúti szotyolaköpködő idiótánál tíz alkalmasabb embert (Mesterházy és Bajnai nem férne be közéjük). Hunyászkodnak, féltik a meglevő életformát, a kis mutyit, stimulnának, behízelegné magukat Konrád, és mint az útszéli kurvák felkínálják magukat. Méltó társai az ATV-s Németh Sándornak, akinek tévéje kezdettől ezt a szellemiséget árasztja. Már Rogánt is ezért szerepeltette a Kossuth téren, hogy összeboronálja a demokratákat a fasisztákkal.  Jól keres vele. De a legszebb az egészben az, hogy nem kellenek Orbánnak. A felcsúti tahó jóindulatáért könyörög a Kossuth-díjas író, a maffiózó, a baltás gyilkos korrupt cinkosa pedig átnéz rajta. Ennél mélyebbre nem lehet süllyedni, azt hiszem. Nagy elégtétel ez a kisebbrendűségi ézesektől gyötört antiszemita Orbánnak.

Jól egészíti ki a körképet Gyurcsány Ferenc a maga pávatáncával. Azt nyilatkozta, hogy Mesterházyt és Bajnait egyaránt alkalmasnak tartja a miniszterelnöki feladatra, és bármelyiküket szívesen támogatja. Micsoda hazugság. Annyira hozzászoknak ezek az emberek ebben a nagy álnokságban a hazudozáshoz, hogy már nem is tudnak másképp beszélni. Ki hiszi el, hogy Gyurcsány akár Mesterházyt, akár Bajnait alkalmasnak tartja, és szívesen támogatja? Egy szó sem igaz belőle, egy pohár vízben megfojtanák egymást. Ezért a süket dumáért kár volt elhagyni az MSZP-t. Az ember csak áll és néz, hogy miért nézik ennyire hülyének? Hogyan lehet megbízni valakiben, aki nem őszinte? Aki igyekszik megfelelni a “fogjunk össze” hazug demagógiának. Itt senki nem akar összefogni, hanem azon ügyeskedik, hogyan játssza ki a másikat. De nem is baj. Azért, amire ők akarnak összefogni, azért nem kár.

Nem is érdemes folytatni. Reménytelen bagázs. A legnagyobb hazugság pedig mind közül, hogy a legfontosabb az, hogy Orbán eltűnjön. Egyrészt ezek az emberek ezt nem gondolják komolyan. De nem az a legfontosabb, hogy Orbán eltűnjön, hanem az, hogy az ellenzéke eltűnjön. Addig itt fű nem terem, amíg ezek az erkölcsi hullák állnak a diktatúrával szemben, és ők jelentik az alternatívát. Nem Orbán itt a legnagyobb baj, mert ha lenne egy hiteles ellenzéke, ezt a pondrót egy hét alatt lehetne elkergetni oda, ahova való. Az a baj, hogy szar emberek állnak a másik oldalon, akikkel nem lehet semmiféle közösséget vállalni. De nem kell aggódni, ez nem kívánságműsor, az élet nem hazudtolja meg önmagát. Ezek politikailag mind halálra vannak ítélve, és fizikailag is kihalnak az Orbán-rendszer alatt, és úgy kell leélni az életüket, hogy soha többé nem látnak demokráciát. De ne reméykedjenek abban sem, hogy ezen a szinten majd elvegetálnak, és jól eléldegélnek a diktatúrában. Pénzük meglesz, sajnáltatják magukat, vigyáznak arra, hogy meddig mehetnek el, és tovább nagyképősködhetnek, játszhatják az eszüket. Nem lesz így. Lesznek még itt lezárt határok. Megfizetnek mindenért, és ez engem kéjes örömmel tölt el. Az élet igazságos ítélete, hogy ezek a megalkuvó és gyáva emberek a hátralevő életüket diktatúrában élik le, a diktátor pedig nem áll velük szóba, csak megalázza őket, és lesz idő, amikor sírni és zokogni fognak, elbújnának egy egérlyukba is, ha lehetne. Ez számomra gyönyörűséget okoz. Isten éltesse Orbán Viktort, egészséges és hosszú életet kívánok neki, és azt kívánom, hogy hajtsa végre az élet ítéletét ezen a jellemtelen és korrupt bandán, legyen az Isten ostora, élje túl valamennyit, és tüntesse el őket örökre a közéletből. Nehogy szóba álljon a jellemtelen csúszómászókkal, hanem erősen tartsa a lábát a nyakukon. Megérdemlik.

Az első feladat ennek az ellenzéknek és a sajtójának az eltakarítása az útból. Szerencsére ezt Orbán megteszi, és Isten éltesse érte. Aztán majd jönnek a fiatalok, felnőnek a gyerekek, akik nem korrumpálták magukat, akik megvetik ezeket a mű ellenzékieket, és azok majd úgy elkergetik a felcsúti tahót, hogy híre-hamva nem marad. Akinek nincs erre ideje,  még kb. 20-25 éve, az keressen magának egy normális országot. A többi csak álnok hitegetés, önbecsapás és hazudozás.

459 Reader’s Comments

 1. Balogh de nem balga

  Kedves Proaktiv!
  Nyugodj meg, nem vagyok sértődékeny, mások véleményét elfogadom, de a kiszivárogtatás nálam “tény”, erről nem tehetek. A tények, azok tények, arról vitatkozni teljesen felesleges. Várd meg a választást és megigérem, hogy tájékoztatlak arról, hogy miért tény. Most nem akarom kersztezni senkinek az utját.
  Igaz néha kissé ideges leszek, amikor a Barry barátunk megalapozatlan okfejtéseit olvasom, de hát ilyen az élet. Ezt is el kell viselni.

 2. Balogh de nem balga

  Kedves Barry!
  Értsd már meg, hogy okfejtéseid nagyon hibásak.
  Senki nem akarja az MSZP-t egy rangsorba tenni a fidesszel. De vedd már észre, hogy ha Te DK szimpatizáns vagy – Te írod – ,akkor hogyan értelmezed ezt a sok álnok támadást a DK ellen? Nem a fidesz részéről, hanem a kedvenc MSZP-d részéról. Vedd tudomásul, hogy az MSZP csak a szövegben tisztult meg, valójában maradt a régi. Az a párt, amelyik így viselkedik, az egy igazi DK-nak nem lehet kedvence!! Igazán mondom nem értelek, egy ilyen párt az előzmények után kedvenc nem lehet, maximum megtűrt.

 3. Kedves Balogh de nem balga

  Nagyon ,de nagyon szépen kérlek (esküszöm ,minden cinizmus vagy hátsó gondolat nélkül) ird már le nekem légyszives ,hogy mi a megalapozatlan az okfejtéseimben.Tényleg ,lehet ,hogy rosszul látom, lehet ,hogy tévedek . Hadd korrigáljak.( Általában vagyok megalapozatlan ,vagy csak most?!)

 4. Barry1
  Lehet hogy nem értesz velem egyet, és nem is érdekel. Azért én újból,és újból a figyelmedbe ajánlom.
  A lakosság zöme szegény. A lakosság zömének nem telik különböző csatorna előfizetésére, így marad nekik a TV1,TV2,és a Duna TV. Ezeken orrba szájba megy a Magyarország jobban teljesít, és a szocik tehetnek mindenről.
  Nincs ki értelmesen elbeszélgessen velük, rávilágítva a mindennapi nyomoruk okára.
  Akkor amikor a nyakukba varrod a mulyaságukat, gondolj ezekre.
  Meg arra is, hogy a pártok semmi erőfeszítést nem tesznek ezekért a szerencsétlenekért,így jobb híján azt hiszik, amit hallanak.Naponta találkozok ezekkel a problémákkal, de nem tudok ellene tenni semmit.
  Amikor meg az mszp,és fidesz különbözőségét véded gondolj ezekre is.
  Az mszp politikusok ( némelyike)hallatlan arroganciával oktatnak ki embereket.Közben ők azok, akik hagyják ezt a rohadt rendszert szárba szökkenni!
  Én nem mondom hogy ugyanúgy loptak mint a fidesz, mert az nem igaz. De azt igenis mondom, hogy oka kell legyen annak a nyuszi magatartásnak, amit tanúsítanak a fidesszel szemben. Finoman megmondják… Mikor jönnek már rá, hogy ordítani kéne? Mikor teszik már nyilvánossá mindazt amit tudnak róluk???
  Azt mondod, utolsó megoldásként el tudod fogadni, hogy Mesterházy legyen.Igen ám! De ezzel csak az agóniát hosszabbítanánk meg! Változás kell! 100%-ban!
  Már bocsánat, de ilyen összefogásban én már nem hiszek! Láthatóan egymást akarják lenyomni. Melyik milyen vehemenciával.Egyiknek sem hiszek!
  Ha rajtam állna, eltakarítanám őket még a köztudatból is!
  Orbánnak olyan ellenfél kell, aki szókimondóan szembe megy vele, és letámadja a kimondott igazságokkal, amit már nem tud máshogy magyarázni a híveinek!
  Vagy találunk ilyet, vagy berendezkedhetünk az elkövetkezendőkre…

 5. Gyöngyi Péter

  Barry1
  Az MSZP tényleg nem bontotta le a demokráciát, de tálcán nyújtotta át, – amely a legbecsesebb kincse a modern civilizációnak – egy olyan bagázsnak, aki sohasem csinált titkot abból, hogy mire képes, ha hatalmon van.
  Az MSZP nem tudta megvédeni a demokráciát, és erről nem a zemberek tehetnek, akik bíztak bennük, hanem az a párt, amely eljátszotta azt, mert ugye nem akarod azt mondani, hogy az MSZP ezt nem játszotta el?
  A rablásról és a fosztogatásról annyit.
  Tudod, fosztogat az is, aki “csak”
  az emberek hitét veszi el.
  Gyurcsány kinyírásával, az emberektől azt a hitet vették el, amely miatt 2006-ban rájuk szavaztak.
  Azt a hitet, hogy tisztességesek, – és bár a politika, kemény játék – tudnak lenni, egy elembertelenedett világban.
  Ha ez nem így lenne, nem nyert volna a Fidesz 2010-ben 2/3-al.
  Lehet, hogy erős volt a részemről, hogy jobban utálom őket, mint a Fideszt, de ettől csak egy hajszál választ el.
  Az embereket csupán azért védem, mert még nekem is iszonyatos önfegyelemre volt szükségem ahhoz, hogy rájuk szavazzak.
  Ettől függetlenül, nem csak te nem szeretnél forradalmat, hanem azok a buta emberek sem, mert nem szeretnének sem söpredékké válni, sem a söpredék áldozatává.
  Ez esetben talán, ugyanúgy gondolkodnak, mint te is.
  Amiért ezt leírtam és nem hagytam abba ezt a vitát, mert előre mutathat az, amit ebből leszűrni képesek vagyunk.

 6. Kedves Balogh de nem balga

  Én nagyon kíváncsi vagyok a kiszivárogtatás tényére!
  A választás jövő év tavaszán – ha lesz – de már bennem annyi összeesküvés elméletek szálai vannak kibontakozóban, hogy félek hogy a sejtésem beigazolódik!
  Mire alapozom mindezeket?
  Példának okáért, a kormányfő beköltözik a Sándor Palotába.
  Játsszunk el a gondolattal : Félek attól , hogy amit már e fórumon is hírbe hoztunk hogy a parlamentáris rendszert felválthatja a félelnöki rendszer!!!!
  Azaz egy újabb alkotmánymódosítás kell, és máris elnöki vagy félelnöki rendszert “vezetnek be” Magyarországon.

  Hétköznapi normák fogják meghatározni a a kormányzás milyenségét.
  Ha valamely politikai erő kezében kétharmados parlamenti többség lesz, mindenfajta alkotmánymódosítás nélkül is a saját logikája szerint és az ellenzék negligálásával tudja működtetni a kormányzati rendszert.
  Ez az, ami egy picit megrémiszt!

 7. Balogh de nem balga

  Na ,jó ,akkor most álljunk meg egy pillanatra. KINEK A KEDVENCE AZ MSZP????
  Nekem nem az hétszentség.! Ezt te honnan veszed. ?Utálom őket mint a ……..Na azt.
  VILÁGOSAN LEIRTAM ,HOGY A RÉSZEMRŐL KIZÁRÓLAG GYURCSÁNY ÉS A DK ELFOGADHATÓ.
  Az igaz ,hogy felháborodtam azon ,hogy valaki egy kalap alá veszi a fideszt és az mszp- t,de hát könyörgöm ,az nem azt jelenti ,hogy kedvelem őket.
  Hogy az egyik rabol ,a másik meg fosztogat . Az mszp még ahhoz is hülye.
  Egyébként a fidesz egy hónap alatt többet lop ,mint a szocik 8 év alatt.
  Ami pedig az öszödi beszédet illeti , mi a gond a véleményemmel ,hogy egy ilyen beszéd után egy normális országban Gyurcsány toronymagasan nyeri a választásokat? Mégegyszer kérdezem ,honnan a fészkes fenéből veszed ,hogy én egy kicsit is szimpatizálok a szocikkal? Mit szólnál ahhoz ,ha én most azt irnám neked ,hogy te Juhász Péter szimpatizáns vagy? Ugye ,hogy nem esne jól. ? És egy utolsó kérdés. Szerinted magyarul az mit jelent ,hogy az egyik19 ,a másik egy hiján 20? Na.

 8. Gyöngyi Péter

  Ha teszem azt mi leülnénk vitázni vagy csak beszélgetni ,kedden az mszp -ről és a viselt dolgaikról, szerintem minimum 95 %-ban egyetértenénk.
  És leülnénk szerdán ,beszélni a fideszről és orbánról ,valószinű ,hogy szintén 95 %-ban egyetértenénk.
  Nekem nincs gondom a véleményeddel ,nekem kizárólag azzal van gondom ,hogy LEHET, HOGY AKARATLANUL ,de összemosod , kevered a kettőt.
  Az pedig szerintem természetes emberi igény a XXI század közép európájában ,hogy nem akarok a barrikádokon rohangálni. Miért baj az ,hogy nyugodt ,csendes,polgári életre vágyom??? Igenis ,nem én csesztem el ezt az
  egészet és igenis mindenkinek látnia kellett (aki nem hülye,)hogy itt mi fog következni,nem vagyok hajlandó felmenteni senkit. De miért baj ez? Mi a probléma azzal ,hogy én ezt igy látom? Ezzel én nem sértelek téged,nem is kényszeritek rád semmit. Mi itt a gond.? Gyurcsány szó szerint (!!!!!!!) azt mondta ,hogy a legrosszabb mszp is százszor jobb ,mint a legjobb fidesz . Akkor ő is szoci szimpatizáns és a DK ellen van??? Hát erre válaszolj . Ha esetleg úgy gondolod ,hogy most is agressziv voltam ,erőszakos, sértő, vagy tiszteletlen veled szemben ,mutasd meg hogy hol. Köszönöm ,hogy meghalgattál . Barry1

 9. Gyöngyi Péter
  És még egy nagyon fontos dolog . Lehet birálni Gyurcsányt és az mszp-t ,hogy annak idején nem voltak elég kemények és nem védték meg ezt vagy azt…..
  DE ne feledkezzünk meg arról ,hogy itt 3 alapvető (kontroll) dolog nem működött
  1. A közvélemény , az emberek
  2. A komplett média
  3.Az igazságszolgáltatás ( és az alkotmánybiróság)
  Ezek közül egyik sem tette a dolgát: Cserbenhagyták a köztársaságot!!
  Plusz még ott volt minden idők legaljasabb, legsunyibb ,legszemetebb populista, demagóg ellenzéke. Akkor abban a helyzetben egy Julius Ceasar
  se tudott volna mit csinálni. Ha Gyurcsány akkor ,abban a helyzetben (pl:kordonbontás) bekeményit, seperc alatt elsöprik a zemberek lelkes ujjongása közepette. Nem elég DK-snak lenni ,annak is kell látszani.
  Nem a mostani helyzet ,amit NEM TUDOK és NEM IS AKAROK megbocsájtani az embereknek ,hanem azok az idők. Akkor lett elcseszve minden . Igen az MSZP részéről is!!!! De ez semmiben nem menti a zombikat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Balogh de nem balga

  Tisztelt Hölgyeim & Uraim!
  Ma a vártnál is jobban megdöbbentem. Miért, Hát azért mert tegnap a Bajnai, ma meg a Gyurcsány szavait hallgattam.
  A két beszéd közt óriási a különbség, körülbelül olyan a difi mint a taliga meg a repülő közt.
  Szerintem ez mutatja a két személy közti óriási különbséget is.
  Ennek okán megkövetek minden fórumozót, azt is akit netán megbántottam véleményemmel.
  Helyette azt ajánlanám mindenkinek, üljön le a szoba sarkába és gondolkodjon el a két beszéd mondandóján. Azután mindenki döntsön saját lelkiismerete szerint.
  Köszönöm.

 11. Balogh de nem balga

  Bocsi, ezt elfelejtettem.
  Ha valaki észleli, hogy a Gordonka mikor és mit válaszol a Vadai Ágnesnek, legyen szíves jelezni. Köszönöm.

 12. bumburi

  Húha .itt valami nem stimmel. Mindenki azt hiszi ,hogy én az mszp-t védem.
  Eszem ágában sincs ,mszp birálatban te hozzám képest light-os vagy.
  Az ,hogy végső esetben legyen a Mesterházy azt nem én mondta, hanem Gyurcsány.
  Én végig éltem az előző rendszert , még ennyi tájékozódási lehetőség se volt.(‘60, ‘70-es évek) mégis mindenki tudta ,hogy mi a helyzet ,még a párttagok is. Józan paraszti ész se nem van már? (Hofi). Az emberek nem hisznek a saját szemüknek?? A trafik-mutyitól se nyiladozik az a csipa???
  Ezt azért nem lehet 100% -ban a propagandára fogni ,ehhez azért kell más is!
  Jó nagy adag butaság ,taplóság, gonoszság stb…. Tudod ,hány személyes ismerősöm) (rokonom )nyomorog munka és remény nélkül??? Sok ,köztük néhány pedagógus is. Na , hát ezek csaknem mindegyike akkora arccal ( mint a bécsi kapu ) oktatott ki engem 2010,2011 sőt még 2012-ben is nemzeti együttműködésből, hazafiságból , turulból ,székely himnuszból és orbán iránti feltétlen rajongással. Most ,hogy kiesett a csöcsike a szájukból( MEGÉRDEMLIK!!!!!!) bámulnak nagy kerek szemekkel bután. Na ,mi van fel tetszettek ébredni .?? Jó reggelt!!! Gudmóning!!!
  bumburi, mióta világ a világ soha egyetlen számla se maradt kifizetetlenül . Legfeljebb nem az fizette ki akinek kellett volna. Semmit nem lehet büntetlenül megtenni. Most it a Rechnung! Ich zahle , herr ober!!!!! Üdv. Barry1

 13. Megnéztem ill. hallgattam az ATV-n Gyurcsányt.
  Szenvedélyesen teátrális, gúnyosan irónikus beszédet mondott, kimondva mindazt, amiről itt fórumozgatunk. Nem hagyta ki a “jó” magyar szavakat, amitől gondolom az ájtatos manók a szívükhöz kaptak.
  Remek beszéd volt!!
  .
  Úgy remélem ez még Bartus úrnak is tetszett volna!

 14. Barry1
  Dehogy gondolom én, hogy véded! Csupán én is mondtam a magamét. Naponta találkozok én is olyan kedves ismerősökkel mint te. nem is sajnálom őket. De! Rokonságon belül is rágom a fülüket, megvilágosítva a sok kábítástól buta fejüket, és néznek mint a moziban! És szörnyű látni, amikor rájönnek, hogy bedőltek! Teszem amit tehetek, az értelmesebbjét meg én sem sajnálom.
  És igazad van! A számlát valakinek állnia kell!

 15. Balog ,de tényleg nem balga . Itt a kezem ,nem disznóláb.

  A Vadai tényleg szuper volt . talán kicsit izsáki ” agyonvertőzhetett” volna mikor az a szerencsétlen mikrofonállvány elkezdett szemkilövetőzni . Másnap gyurcsány volt Bolgárnál , mondtam is a nejemnek : Figyeld meg beindul a DK!!! Erre ma a Gyurcsány.. Na úgy látszik tényleg beindultak . Nagyon helyes! Barry1

 16. hangyácska
  Őszinte volt. Amit nem tudnak elviselni.

 17. Gyurcsány Ferenc – 2013.06.16. – Szabadságról a Szabadság Napján Nagy Imre háza előtt:
  http://m.youtube.com/watch?v=evyVySPeEz0&feature=youtu.be&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DevyVySPeEz0%26feature%3Dyoutu.be

 18. Bumburi

  Te szerencsés vagy ,hogy találkozol olyanokkal ,akik rájönnek ,hogy bedőltek, hogy átverték őket . Én sokkal inkább olyanokkal találkozok ,akik még mindig kábitják magukat. “A komcsik a hibásak ,mert loptak ,eladták az országot a pénztőkének (sic!!) , multiznak ,bankároznak , UNIÓZNAK zsidőznak ,cigányoznak” ” A nagymagyar matrica meg a székelyhimnusznak nevezett harmadosztályú kuplé jobban érdekli őket ,mint az ,hogy mit ad zabálni a kölykének. Néhány egykor normális ember úgy viselkedik ,mint aki frankón megboloondult, némely ezt még keveri az eperjes féle vallási tébolyultsággal is. Félelmetes, hogy micsoda rombolás, pusztitás történt itt a fejekben és a lelkekben. Milyen értelmiség az ,amely nem visit, ordit, üvölt ,amikor a Frankenstein külsejű egykor jobb napokat látott, szellemileg leépült egykori rektor ( ma csicska) olyat bir kiböffenteni,hogy a humánoldal és a művészet
  nem teremt értéket. Hát az isten áldja meg ezt a szerencsétlent, tudja ,hogy miket beszél.? Hát mi az érték? A munkaalapú!!?? A kinai fröccsöntött izé?
  Az az érték? A nemzeti zsigamarcell az érték??? (Útépités -mutyi ,you know. )Az Attraction a British got Talent-ban az nem érték ????Nem kéne lemászni a fáról?? Mi az isten folyik itt?Nemzeti Megtébolyulás??!!

 19. Tegnapi, solymári vér fideszes szavazás:
  1040 választóból 202 fő ment el szavazni. Ebből 113 szavazott a fideszes jelöltre.
  Az összes fideszes pereputty=113 fő, az 1040-ből – ez maradt a létharmatból.
  Más:
  Lehet ekézni Mesterházy Attilát, de azer azt el kellene ismerni, hogy a 2010. évi választás után azt jósolták, hogy vége az MSZP-nek, Ő viszont a legnagyobb ellenzéki párttá tudta tenni – valamit azer csak tud ez az ifjú ember? Én sem vagyok tőle beájulva, de ami igaz, az igaz!
  Botkával ketten már a jövő MSZP-t képviselik.
  Barry1 – igen, borzasztó ami itt a fejekben van, aki kimondja az igazat az tűnjön el örökre, a kanmajmozó, pávatáncos, sallerosztó, frontharcos az maradhat és amit még tud, már nem lehet sok, de azt is mind lenyúlhatja, oszt jó napot!

 20. Barry1
  Én a mindennapjaikban fogom meg az emberek “hiszékenységét”! Pillanatok alatt rá lehet döbbenteni őket a nagy magyar valóságra,mert alapjában véve “csak” megtévesztettek!Az adózással, a segélyekkel, a trafik mutyival, az áremelésekkel! Nem kell hozzá nagy ész! Az elvetemült rajongókkal meg nem foglalkozom! Rövidre zárom velük a vitát azzal a megjegyzéssel, hogy egyszer szégyellni fogják ezt a vak hitet, ami Orbán mellé állítja őket. Mert mind olyanok is mint Orbán!
  Na ilyen eccerű! Azt nem mondom persze hogy szeretnek a törpe Napóleon hívei…

 21. csakén
  A tyúkszememre léptél rendesen! Mitől, ki által bizonyított az a kijelentés,hogy a legnagyobb ellenzéki párt az mszp??????????????????
  Ne essünk már bele abba a hibába, hogy a Gyurcsány idejében levő létszámot gondoljuk a mai nap igazságának!!!
  Ez az ifjú ember hol mutatta meg magát, és a létszámát az “újra építkezés ” óta???????????
  Csak egy példát mondj, és én elismerem állításod helyességét!
  A kongresszust ne hozd fel érvként,mert zárt helyben sok volt a szimpatizáns . Hozzatok magatokkal még egy embert jelszó érvényesült, ahol ez az “ifjú ember”kiélhette a nagy ember voltát!
  Tényeket rakj ide, amiről mindenki tud!Mondjuk egy demonstrációt az mszp-től, ahol láthattuk ennek a remek embernek a meggyőző államférfiúi mivoltát!
  Szavak, szavak, tettek nélkül! Ez a mai mszp! De ezt jól csinálja….. Mint a notórius hazudozó, aki a végén még el is hiszi, hogy igazat hazudott.

 22. bumburi

  Jó neked,hogy ilyen megbocsájtó tudsz lenni én nem az biztos.
  Ha mondjuk én Panniniában élek és ők Hunniában , akkor más lenne a helyzet.
  De ha tetszik nekem ,ha nem ,kénytelen vagyok eltűrni ezt a zombi csűrhét.
  Az ő “hiszékenységük” tönkrevágja a hazám jelenét, jövőjét a gyerekeim az unokám jövőjét. Tönkrevágnak mindent ami szép és nemes ( a művészet nem teremt értéket!!! mondja a volt rektor szerűség, az agg Quasimodó fazon)
  Kedves bumburi .
  Minek az alapján legyek én elnéző,megbocsájtó??? Egy frászt!!! Ezek az én bőrömre is hülye birkák, nem csak úgy maguknak . A rosseb egye meg őket.,
  Gondolom ,annak idején németek milliói is gyártottak ( hazudtak)maguknak
  mentséget !!! NiNiCS mentség. Aki sz@r ember ,az az is marad!!!!!
  Elegem van abból ,hogy mindig nekünk kell megértenünk, megbocsájtanunk ,pedig ez az oldal nem bántott senkit,nem rombolta a demokráciát,nem tette tönkre a jogállamot, nem szüntette meg a köztársaságot! Elég volt.
  Aki ezekre szavazott az szégyellje magát és az is aki nem ment el szavazni. És nagyon jó lenne,ha most nem rinyálnának .Tetszettek volna gondolkodni.!!

 23. bumburi
  Úgy tudom, hogy a Parlamentben ők vannak többen, így ők a legnagyobb ellenzéki párt, aztán a Jobbik és aztán kész, csak frakciók vannak….
  Külföldön is az MSZP van számon tartva és ezzel a párttal, ennek a vezetőjével szóba is állnak a demokratikus országok vezetői.
  Ennél többet nem akarok írni róla/róluk, mert nálam Gyurcsány Ferenc az, akit én elfogadok, így a DK-t de, hogy Fejtő Ferenc kérdése, hogy vajon Magyarország megérdemli-e Őt, ez egy nagyon lényeges kérdés………
  Az AN oldalain is annyit kapott már, hogy ez sok-sok embernek is sokkk lenne!

 24. Balogh de nem balga

  Kérem segítsen valaki!
  Minden egyenes gerincű közvélemény kutató szerint a fidesz népszerű és megnyeri a választást. Ma fél órát arra szántam, hogy a különböző portálokon fellelhető szavazásokat elemezgettem.
  Nos, a hírhedt jobboldali oldalak kivételével a fidesz sehol sincs. A semlegesnek tekinthető oldalak alapján az MSZP, Együtt 2014 és DK. közel azonos támogatottsággal rendelkezik. Feltűnő, hogy a DK kimagaslóan jobban szerepel mint a kutatók szerint. Vajon miért van ez? Talán a kutatók sem tartoznak már a gerincesek közé?
  Nagyon szemét dolgok ezek, ugyanis így lehet manipulálni az egyszerű embereket.
  Az utolsó Gyurcsány beszéd után kezdem érteni, hogy miért fél Tőle a Viki.
  Most már csak azt várom, hogy a Bajnai és az Attila mikor fog meglepni egy ilyen hangú beszéddel. Vajon meddig kell várnom?

 25. Balogh de nem balga
  2013. június 18. kedd
  18:10
  http://webszolga.hu/valasztas/
  Előző szavazás eredményének megtekintése (lezárva technikai okok miatt 104051 szavazatnál – 2011 december 8) : –>itt<–

  Ha most vasárnap lenne a választás, Ön kire szavazna? (kérdezze meg ismerősét is!)
  A szavazás állása:
  MSZP: 1998 szavazat – 8.53%
  Fidesz: 1794 szavazat – 7.66%
  LMP: 185 szavazat – 0.79%
  Jobbik: 1097 szavazat – 4.68%
  SZDSZ: 234 szavazat – 1.00%
  Jólét és Szabadság: 52 szavazat – 0.22%
  Demokratikus Koalíció: 17285 szavazat – 73.77%
  Munkáspárt 2006: 206 szavazat – 0.88%
  Zöld Baloldal: 53 szavazat – 0.23%
  Nem mennék el szavazni: 528 szavazat – 2.25%
  Összesen: 23432 szavazat

  A szavazás nem reprezentatív felmérés, nem időben, hanem 100.000 szavazatnál indítjuk újra.

 26. És 2011 év végén egy nem egészen két hónapos párt: ~21%

  A szavazás állása:
  MSZP: 32767 szavazat – 31.49%
  Fidesz: 32767 szavazat – 31.49%
  LMP: 2711 szavazat – 2.61%
  Jobbik: 7880 szavazat – 7.57%
  SZDSZ: 1179 szavazat – 1.13%
  Jólét és Szabadság: 1954 szavazat – 1.88%
  Demokratikus Koalíció: 22787 szavazat – 21.90%
  Munkáspárt 2006: 117 szavazat – 0.11%
  Zöld Baloldal: 88 szavazat – 0.08%
  Nem mennék el szavazni: 1801 szavazat – 1.73%
  Összesen: 104051 szavazat

  A szavazás nem reprezentatív felmérés, nem időben, hanem 100.000 szavazatnál indítjuk újra.

 27. Hello Barry1
  Nem tudom, hogy visszajössz-e még erre az oldalra, sajnos én csak most tudtam gépre kerülni.
  A kérdésedre igennel v nemmel kéne válaszolnom. Már nem tudom, hogy melyik a helyes, mert a kérdés pontossága elveszett. De a lényeg az, hogy aki azt állítja, hogy az a két manusz közül az egyik 19, a másik 20, az még más ganyéságra is képes. Én akkora különbséget látok a két manusz között, hogy itt még egy sorban a nevüket sem írom le.
  Amit pedig a tömegpszihózisról írtál, hát az a te bajod. És ez nem nagy baj addig, amíg nem akarsz hivatásos politikus lenni. Gyurcsányék is átnéztek felette. Rá is faragtak.
  Aztán pedig figyelmedbe ajánlom Bumburi módszerét az itteni hétfő 08-11 írásában. Én is erre a módszerre vetemedtem. Eredményesebbnek tartom.

 28. Latyapatya. Látod ,látod,azt irtad,hogy én “bemostam valakinek” Hát ha be is mostam (képletesen) az pontosan a 19/20 miatt volt. Na ,ugye
  A személyes felelősségtől nem tudok eltekinteni ,hiszen a birkák az én bőrömre(is) azok. Téged vagy Bumburit miért nem hülyitett meg a tömegpszihózis?Bumburi módszere még valamikor működhetett volna, de azóta ők már átlépték a Rubicont. Egyszrűen nem érdekelnek ,sem ők ,sem a francos ,zavaros véleményük . Kell lenni egy határnak ,egy limitnek. Elegem van.
  Basta cosi. Üdv. Barry1

 29. Sziasztok!

  Hát még mindig azon a csonton rágódtok, hogy az egyik 19 a másik egy híján 20?
  Én a Fidesz és az MSZP – az emberek lelkében lezajlott – népszerűség romlásáról beszéltem.
  Az hogy többen nem hajlandóak elvonatkoztatni, mert képtelenek az asszociációra, az nem az én bajom, de lehet hogy talán ki kellene beszélni.
  Igen a véleményem ma is az, hogy az MSZP ugyanolyan mocskos, mint a Fidesz, mert kormányon is és ma is hagyja (hagyta ) tönkretenni a demokratikus berendezkedést.
  Nem lebontotta azt, hanem hagyta lebontani.
  Nem akart kormányon sem és ma sem, egy ilyen gyilkos erőn átmenni, mert nem akart áldozatokat látni, tanulva 56-ból!
  Egyrészt, nem tudta megvédeni azt, másrészt asszisztált az alkotmányos rend lebontásakor – akkor – amikor tömegesen nem vonult ki a parlamentből.
  Fel vagyok háborodva, hogy mindenki egytől egyik a birka emberekről ír, de a pártok népszerűség vesztéséről a bizonytalanok népes táboráról egy szó sem hangzik el ilyenkor.
  Fel vagyok háborodva, “hogy egy ilyen szabad szellemiségnek gondolt portálon ” még csak fel sem merül, hogy ez ugyanolyan sőt esetleg keményebb vélemény, mint amit itt egyáltalán megemlítünk?
  Netalán ez a vélemény, nem egyenlő ” az egyik 19 a másik egy híján 20-al?
  És az, hogy az emberek, nem óhajtják az életüket is ( fizikai létüket, ha netán félreértene bárki ) áldozni egy tömegtüntetésen, mert minden módon vesztesnek érzik magukat, az azt jelentené, hogy a 47 elég nekik és ebbe bele is nyugodnak? Háááááát !
  De azt igenis jelentheti, hogy abban reménykednek, vélemény nyilvánításuk nélkül is szavazhatnak kormányváltásra 2014-ben.
  Ezt hallja nap mint nap az ellenzéki pártok vezetőitől úgy, hogy egymás pocskondiázásán kívül összefogásra az ő érdekükben nem történik semmi átütő!
  Ne felejtse el senki, nem csak az itt hozzászólók nem akarnak csürhévé és a lázadások törmelékévé válni, hanem a leutált ” birkák” sem .
  Ameddig egy kormány az ellenzékétől tart – joggal, zelmmúlt nyócév, és ellenzéke mindent meg tesz azért, hogy ellenzékiség helyett ellenségként működjön, – addig ugyanez a konstelláció és szavazó tábora, ne csodálkozzon azon, sőt ne ítélje el ha az emberek tömegei is ettől tartanak.
  Írhatnám sokáig, de azt hiszem semmi értelme sincs akkor, amikor az előttem hozzászóló azt találta mondani, hogy aki ilyen hasonlattal él, az egyéb ganyéságra is képes.
  Igen, egyéb ganyéságra is képes!
  Képes arra vetemedni, hogy nem bértollnokként ( közvélemény kutatók ) elemzik a jelen helyzetet, hanem galád módon asszociálni mer.

 30. Olvastam:
  A 3xbóvlis, sikerembernek azer kell a repülő, mert már megunta a vízen járást!
  Komolyabban – kiírták a repülőgép-tendert, mivel izzik a talpuk alatt a talaj, lesz mivel elszáguldani, ha itt elszabadulna a pokol…..oszt utánuk a vízözön!

 31. Péter

  “Az MSZP ugyanolyan mocskos ,mint a fidesz” Ezt irod ,és vérig vagy sértve,hogy ebben az örjöngésedben nem veszünk részt . Nyugi ,nem vagyunk hülyék……
  A birkák ,azok akkor is birkák ,és a pártok se tették a dolgukat ,mint ahogy az értelmiség (Klinghammer??), az igazságszolgáltatás ,az alkotmánybiróságés a média sem. Na, megnyugodtál? Igy már jobb??? De engedd meg ,hogy más meg felháborodjon a buta emberszabásúakon is. Azzal együtt az idézett mondatodat nem menti semmi. Ha van eszed ,visszavonod. Üdv. Barry1

 32. Gyere vissza, Admin!!!
  Gyere vissza, Bartus Laci!!!
  Mára Konrád Györgytől sikerült elkommentnavigálódnia a cikknek az “egyik 19, másik 1 híján 20 matematikai polémiáig…..

 33. Kedves Gyöngyi!
  Te és Barry1 egy hasonlatot alkalmaztok két különböző dologra. Ezek párhuzamok, a két párhuzamos közötti távolság igen nagy. A korábbi kiindulási hsz-edet nem olvastam, csak Barrynál kapcsolódtam. Amiről ő beszél az az általános összevetése a két főnek, ezt nagyjából az összemosásnak is nevezhetném. Ebben most is fenntartom a véleményemet.
  Ha a demokrácia lebontásáért való felelősség a kérdés – mint ahogy ezt ma írtad -, akkor csatlakozom hozzád, mégha nem is egészen ez az arány. De szerintem Barry is ezt gondolhatja.
  Most letolhattok, mert egy darabig megint nem szólhatok.
  Üdv néktek! Latyapatya.

 34. Balogh de nem balga

  Na, Péter!
  Megértem az elkeseredésedet, de azért nem kell összekeverni a szezont a fazonnal!! Nem vitatom, hogy az MSZP-ben is voltak és még mindig vannak szerencselovagok, de egy napon sem említhetőek ezzel a rablóbandával.
  Tudod engem azt sért nagyon de nagyon, amikor lenyúlják az én saját tulajdonomat és kiadják, hogy menjek és csókoljak kezet nekik. Már, már vérforraló az arroganciájuk és mindenkit hülyének néznek, eszükbe sem jut a bocsánatkérés. Meg különben, ha Neked más a véleményed, mint nekik, akkor Te nem vagy magyar, hazaáruló stb.
  Na látod, ezért nem lehet egy kalap alá venni a két társaságot. Csak azt ne mond, hogy az MSZP idejében is volt ilyen. ÉN sem kedvelem Őket nagyon, mert tutyimutyik, nincs vér a pucájukban, pedig hát gyáva embernek nincs hazája. Ha nem ébrednek fel el is fogják Tőlük venni teljesen, mert már részben sikerült.
  És még egy dolog, a sok hülyének, aki azt hirdeti, hogy a baloldalnak köszönhető ez az ámokfutás. Hát csalódást kell okoznom, ez nem így van.
  Demokráciában ez nem így működik. Mindenkinek joga van (volt) eldönteni, hogy kire szavaz. Ja, ha megeszi a maszlagot és rablóbandára szavaz valaki, akkor tessék a következményeit is vállalni. Szokjunk már le a nyócévezésről és a másra mutogatásról. Persze az a legkönnyebb és legnépszerűbb hisz az értelmiség is ezt teszi, ahelyett, hogy valamit tenne az országért.

 35. Barry1
  2013. június 19. szerda
  09:12
  .
  “Ha van eszed ,visszavonod.”
  Abból a szempontból igazad van, hogy nem mindegy ” idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit “, de a szocialisták történelmi felelősségén ez semmit sem változtat.
  Hogy a védtelen – hiteltelenné vált ellenzéki politika miatt – választó polgárok, összefogó erő nélkül maradva, nem mennek ki az utcára, nem döntik meg a rendet, az nem nagyfokú gyávaságra, hanem egy ugyan hosszú távon önmagát pusztító, de egy nagyfokú önfegyelemre vall.
  Önfegyelemre a család és a környezettel szemben, mert összefogó erő nélkül, csak ők húzhatják a rövidebbet.
  A politika pont arra való, hogy ennek az élére álljon
  A szocik, nem hogy az élére álltak volna ennek az elkeseredésnek, hanem szétverték a saját szavazó táborukat.
  Hagyták, hogy a jobboldal kisajátítsa a médiát, és most azokat hibáztatjuk, akiknek egyedül a média maradt, mint lehetőség az információk megszerzésére?
  Hát megkapják!
  A komcsik raboltak reggeltől estig, és azért ez a helyzet, zsidó bankárok szívatnak bennünket, azért ez a helyzet, a cigányok nem akarnak dolgozni, azért ez a helyzet, és sokak szerint itt, meg azért ez a helyzet, mert az emberek birkák és nem mennek ki, még a vérüket is ontani, hogy ne legyen ez a helyzet és újra hatalomra juttatni azokat, akik megteremtették annak a lehetőségét, hogy ez bekövetkezhessen.
  Tényleg nem mindegy, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit, de a végeredmény az, hogy az egész ország issza a bilit, és ne mondja senki, hogy az előző kormánykoalíció ebben a történetben nem játszotta el a bárcás szerepét, és ne mondja senki azt, hogy ez nem volt szoros összefüggésben a jobboldal 2/3-os győzelmével, valamint a jelen helyzetben meglévő, az ellenzékkel kapcsolatban meglévő nagyfokú bizalmatlansággal.
  Mindenkinek igaza van abban, hogy nem kell mindig nyolcévezni, de akkor talán úgy kellett volna az elmúlt három év alatt és ma is viszonyulni a helyzetekhez, hogy a bizalmat visszaszerezzék, mert nem elég elviekben kinyilatkoztatni, hogy mi a jó politizálás, jó és hiteles politikusnak is kell látszani, és nem azt basztatni, aki ezt számon kéri.

 36. Balogh de nem balga

  Kedves Gyönyi Péter!
  2013. június 19. szerda 14:57
  Először is elnézést kérek Tőled, de a fenti beírásod miatt le kell, hogy …lak.
  Micsoda viselkedés ez? Ezzel a véleménnyel nyugodtan költözz át a bayer öcsihez. Nekem kezdessz gyanus lenni. Légyszíves ne hozd ide a nyuszi viccet, ha van, ha nincs mindig szegény nyuszi a fogó. Meg merem fogalmazni, ez már valódi fidesz álláspont. Lásd Törökországot, ott ki állt az emberek élére? Mennek azok saját maguktól, sokkal kiseeb gond esetén is.
  Vajon eszedbe jutott, hogy mértékadó szarháziaknak mi a felelőssége? Őrájuk hallgatnak az emberek. Pl. Kéri okoska fennen hírdette, hogy nagyon kell az országnak a fidesz kétharmada, hogy rendbe tegyék az országot. Hát igen rendbe tették. Ő meg diszeleg az ellenzékinek titulált Tv-ben és újra okoskodik. A többi politológussal – nem sorolom őket – együtt menjenek oda, ahova valók.
  Az adott helyzetben az MSZP fő büne, hogy nem álltak ki a reformok mellett és ezért jutottunk ide. Nem veszed észre, hogy a fidesz az összes reformot ellenezte, ellene lázitott, hogy nem szükséges. Most mi van? Annak a többszöröse.
  Persze jó segítsége volt a szent népbutító klérus és a futbal csürhe.
  Vedd tudomásul, hogy a magyaroknak elsősorban nem a vezér hiányzik – most van nemde? – hanem nyakon felül a buksiban a lötty helyett egy kis ész, ész, ész!!
  Vajon mi az oka annak, hogy a nyócév alatt a mostani megszorítások töredéke miatt hőzöngtek, most meg lapítanak, mint a szar a fűben? Szerinted?
  Vajon miért tűrik azt, hogy emberek ezreinek egzisztenciáját teszik tönkre, azért, hogy a haverok tovább gazdagodjanak? Olvasol ujságot, nézel Tv-t? Vagy soroljam fel a tényeket?
  Persze tudom minderről az MSZP tehet de legfőképp a Gyurcsány, szegény pára minek született, az már eredendő bűn volt.
  Végül kívánom Nektek, balgáknak, hogy a Viki még sokáig uralkodjon rajtatok és élvezzétek a gyümölcsét. Nem tudom meddig élek még, de szeretném látni savanyú képeteket. Na, akkor majd lehet osztani az észt, ki volt a nagyobb hibás az MSZP, vagy a Gyurcsány. A logikád szerint a Hitler sem volt bűnös, Ő egy áldott jó gyerek volt. A fő baj ott is az volt, hogy megszületett az első zsidó, ugyanis ha nincs zsidó, nem kell gázkamra. Nem gondolod, hogy nagyon profán.

 37. balog ,de nem BELGA

  Na,amit most leirtál ,pont azt ugatom 3 napja. Teljesen egyetértek. Mától nekem a Péter név egyet jelent a falrahányt borsóval. Totálisan meggyőzhetetlen, tényleg olyan ,mintha a túlpartról jött volna ,és látszik ahogy mondatról mondatra hergeli magát és veszt el minden kontrolltt Ilyet én még nem láttam(köztünk) A “mi oldalunkon “még nem találkoztam olyannal aki ilyen fokon őrjöngene azeeeemúúútnyóóócccal kapcsolatban. Már várom ,hogy mikor jön a szemkilövető, kunbéla meg trockij., meg a komcsik báncsák a nemzetet.Huhhh.

 38. Gyöngyi Péter
  Az MSzP megítélésében ugyanazt gondoljuk.

 39. Gyöngyi Péter

  Balogh de nem balga & Barry!

  Boldogak lehettek, hogy meggyőztétek egymást és sokakat annak az ellenkezőjéről amit írtam!
  Már nem kérem, hogy olvassátok el újra, újra és újra amit leírni merészeltem.
  Megéltem már jó párszor az életemben, hogy ehhez hasonló sötétséggel találkozom.
  Mert ez sötétség!
  Kiforgatjátok a szavaimat!
  Olyat képzeltek bele következtetésként, ami ha kommentjeimet figyelmesen végig olvastátok volna, még csak eszetekbe sem juthatott volna.
  Ez nekem sokk volt!
  Ezen túl, megválogatom, hogy kivel vitatkozom.
  Továbbra is sok összeölelkező egyetértést kívánok, kedves mindanyiótoknak.
  Jó mulatást!
  Sziasztok

 40. Kedves Gyöngyi Péter

  Tudod ki a sötét ?? Na,az. . Te milyen jogon sértegetsz másokat?
  Ezentúl megválogatod? Tényleg? ..és brióst eszel a habos kakaóhoz?
  Na ne mondd. Az amiket leirtál ,szándékosan se lehet félreérteni.
  Eszedbe se jut ,hogy legalább részben ,mégsincs teljesen igazad.???
  Érdekes , ismerek másokat is ,akiket valahogy mindig ,mindenki félreért.
  Tudod miért? Mert félreérthetőek.Gondolkozz el ezen. Miért baj az ,hogy másképpen látunk dolgokat?Itt a nézeteltérés 90%-a a fidesz és az mszp bármilyen összehasonlitása. Ezt teljesen másképpen látjuk, és AKKOR MI VAN???
  Ez a jó mulatást ,ez meg olyan sértődött ovódás..style. De semmi baj ,nekem például nincs különösebb problémám veled ,már milliószor lájkoltalak Remélem ,még lesz alkalmam rá. Te pedig higgadj le. ( már csak azért is): Üdvözlettel :Barry1

 41. http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=217705:a-nemzetet-kisajatitani-nem-kell-felnetek-1&catid=68:cssandorklara&Itemid=105
  “a magyar értelemben jobboldali (értsd: paternalista, rendpárti, szigorban hívő, csak a tradicionális családmodellt elfogadó, magát hívő kereszténynek valló, a Horthy-korszakot meglehetősen megengedően, sokszor nosztalgiával szemlélő, a baloldali pártokat és a szociáldemokráciát is a kommunizmussal azonosító) szavazók”
  Ezt hívom én úgy, hogy társadalompolitikai jobboldal. (Ami nem azonos a gazdaságpolitikai jobboldallal.)
  Ez is jó fogalmazás:
  “A „közép”, ha értelmezhető ez a kifejezés egyáltalán, talán a liberális választókra vonatkozhatna, akik gazdasági kérdésekben az Együtt-PM-től jobbra, emberi jogi kérdésekben a Fidesztől és az MSZP-től is balra, etatizmusellenességben pedig minden jelenlegi alakulattól jobbra helyezkednek el”
  Bajnaival kapcsolatban itt a lényeg:
  “amikor Mihancsik Zsófia a Budai Liberális Klubban rákérdezett a kép közzétételére: azt mondta, hogy ő elsősorban ember, másodsorban magyar, és harmadsorban demokrata.”
  Ha csak harmadsorban demokrata, és előtte magyar, akkor rám ne számítson.

 42. Balogh de nem balga

  Kedves Petike!
  Hát erre a szövegedre nincs mit válaszolni. De egyet engedj meg. Ha koromra nem voltál tekintettel, legalább kedves szüleidet kímélted volna meg attól, hogy ilyen sötét alakok mint én levegyék róluk a keresztvizet.
  Azért azt még megkérdezem Tőled, hogy ha a fidesz nagyon jól kormányozna, az ország virágozna, mindenki elégedett lenne, akkor azt is az MSZP-nek és Gyurcsánynak köszönhetnénk? Na látod, a sors és az élet kifürkészhetetlen és csak az bíráljon keményen aki sokkal, de sokkal jobbat tud.
  Mellesleg felejts el, ennek semmi értelme.
  Ezek szerint hiába jártam oskolába, sötét maradtam. Ez is ismerős, nem vagy Te fideszes? Jaj, bocs befejeztem.

 43. http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=217917:ocska-manipulatorok-aranykora&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79
  ” tényleg itt vannak, tényleg ezt művelik velünk, tényleg nem ismernek már mértéket, tényleg azt hiszik, hogy az aljasság és a rágalom mindenható lett Magyarországon, tényleg tönkretesznek bennünket meg az országunkat, tényleg ki fognak szállni Európából, mihelyt megtehetik, tényleg bármire, bármire hajlandók abban megveszekedett harcban, amelyet a hatalomért folytatnak, és ha egyszer tényleg besokallunk tömegesen, ránk fogják szabadítani a békemenetes fanatikusaikat. Azt a helyzetet abban a pillanatban polgárháborúnak fogják hívni, így meglesz rá az ok, hogy „az állam” hozzákezdjen a rendteremtéshez. Minden eszközzel.”

 44. girbegurba
  Erre várnak, hiszen már a legelején felkészültek, úgy a TEK-kel, mint a Parlamentben lévő rendteremtőkkel.
  Tudják magukról, hogy negyed ennyi gazemberségre milyen választ adtak volna ők, mert pl. 2006. őszödi beszéd is mennyire “felbőszítette” őket, majdnem kormányt döntöttek miatta, itt meg már fel- és kifordították az országot és még sehol, semmi keményebb reagálás!

 45. csakén,
  Igen. A hülye “ellenzék” meg kerüli ezt a helyzetet, ahelyett, hogy minél hamarabb kiprovokálná. Mert akkor hamarabb nyilvánvaló lenne, hogy mi történik, és hamarabb megszűnne az ő jó kis langyos pocsolya pozíciójuk.

 46. girbegurba
  A véleményem szerint, nem az ellenzék a hülye itt e honban!
  Amit tud a 3xbóvlis, hogy a zemberek IQ-nuku szinten állnak és ezt ő jól meg is lovagol/ta/ja, tkp. A4mutyispeti minden nap 5x kiállt és ostorozta a kormányt, azt sugallva, ha ránk szavaztok, mi mindent visszacsinálunk!
  A zemberek beszopták és azóta is várják ölbe tett kézzel a visszacsinálást, de még az sem tűnik fel nekik, hogy zuhanórepülésben vannak!
  Az ellenzék pedig értelmes embernek nézi a honfitársakat – hát tévednek!
  A hatalmon lévőktől bárki jobb lehetne – ha ez nem igaz, akkor maradhatnak a 3xbóvlisék.
  Sokak szerint pedig nincs senki akivel ezeket le lehetne váltani – tehát akkor ezek nem is olyan rosszak?!
  Szóval: 1x itt van a kutya elásva!!!!!

 47. Gyöngyi Péter

  Tényleg, ehhez mit szóltok?

  “Gyurcsány Ferenc is megjelent a „politikusok kíméljenek” jelszóval meghirdetett, Farkasházy Tivadar humorista által szervezett baloldali értelmiségi találkozón – jelentette a helyszínről tudósítónk. Lapunk munkatársa szerint ugyanakkor a Demokratikus Koalíció vezetőjére senki nem volt kíváncsi, így miután Gyurcsány Ferenc ráébredt, hogy nem beszélhet a plénum előtt, elhagyta a helyszínt.”
  Először közös erővel kinyírják, aztán elegánsan leköpik.
  Tényleg, ezekre kellene szavaznom?
  Tényleg én szálltam el, amikor az értelmiségiek felelősségéről beszéltem?
  Nem volt ott egyetlen EMBER sem, aki felállt volna és ott hagyta volna ezt az egész bagázst?
  Én csak abban tudok reménykedni, hogy az embereknek ettől felfordul a gyomra, és tudja majd hogy hova húzza az X-et

 48. Balogh de nem balga

  Kedves Péter!
  Meg vagyok döbbenve. Szerintem a DK induljon külön. Kibírunk még négy évet, ezek nem különbek a fidesznél.
  Azt azért szeretném tudni, hogy meg volt-e híva.
  Meg vagy követve.


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók