Bartus László: Hajlik a gerinc 2013. június 9. vasárnap 20:17

Bartus László: Hajlik a gerinc

Szinte nincs olyan nap, amikor a demokratikus ellenzék (vagy valamelyik prominense) ne kapitulálna. Egyik nap azt olvasom, hogy Konrád György szeretne dialógust azzal a jobboldallal, amely gyakorlatilag felszámolta minden dialógus lehetőségét, a másik nap azt hallom, hogy az árvíz idejére az ellenzék feladja a kritikához való jogát, ezzel igazolva, hogy a maradék eszüket is elveszítették. Aztán arról értesülök, hogy az ellenzéki zászlóshajónak mondott Klubrádióban Bolgár György felelősségre vonja az antifasiszta szövetség elnökét, hogyan merészelte Washingtonban azt állítani, hogy Magyarország a nácizmus kapujában van. Bajnai egyenesen megvédi az Orbán-kormányt a jogos külföldi kritikáktól. Mindenki a diktatúrával való kiegyezés híve, keresi a “dialógust”, a párbeszédet, cserébe konszolidációt kínálnak. Pesten az számít erénynek, aki erre képesnek és készségesnek mutatkozik. Nem is Orbán konszolidálja saját rendszerét, hanem az ellenzéke és a politikai ellenfelei. Az egész hányingert keltőbb, mint a nemzet gátőre, akit nem elhajtani akarnak ezek, hanem a könyörületére apellálnak.

Ezek a szövegek a kapituláció, a teljes fegyverletétel és az árulás megnyilvánulásai. Ezek az emberek, akik lemondanak még a kritika jogáról is, mert Pesten tetőzik a Duna, akik a gyáva árulást, önmaguk feladását józanságnak nevezik, akik a sajtószabadságról prédikálnak, és akiknek a dolguk az lenne, hogy világgá kürtöljék Magyarország fasizálódását, de az antifasiszta szövetség elnökének a száját is be akarják fogni, ezek elárulták a népüket, a hazájukat, az elveiket, a szabadságot és a tisztességet. Ők maguk mesterkednek azon, hogy Orbánt demokratának mutassák, holott nem az, és próbálják szalonképessé tenni, pedig nem lehet. Ők keresik a kompromisszumok lehetőségét, hogy kiegyezzenek egy illegitim hatalommal, amely bűncselekmény elkövetésével változtatta meg az alkotmányos rendet és számolta fel a jogállamot.

Micsoda hazug szöveg az, hogy a bajban félretesszük az ellentéteket? Ha árad a Duna, akkor nem lehet a kormányt kritizálni? Esetleg a kormány intézkedéseit nem lehet bírálni, a gáton futkározó ripacsot nem lehet emlékeztetni arra, hogy egy miniszterelnöknek nem az a feladata, hogy a meteorológus kezéből kicsavarja a mikrofont, a szakembereket elkergesse a gátról, és magát nevezze ki a védekezés irányítójának, mert a világ rajta röhög? Az ellenzék nem akadályozhatja meg, hogy politikai hazugságokra használjanak fel egy természeti katasztrófát és egy vízügyi szakmai kérdésből hőskölteményt írjanak a közszolgálati média kameráival? Ehelyett Mesterházy bevonul a hamis pátosz alá, meghatódik önmagától, esetleg maga is versenyt lapátol Orbánnal? Elment a józan esze? Ki az a hülye, aki egy ilyen emberben megbízik? Még egy áradás és koalícióra lép vele. Illetve lépne, de ez csak azért nem történik meg, mert Orbán kutyának se nézi. De a minimális önérzet helyett az ellenzék vezére bedől a hamis propagandának, magával ragadja a buta pátosz, és beáll másik idiótának. Erre az emberre kellene lecserélni Orbánt? Nevetséges. Inkább maradjon, a normális emberek pedig keressenek új hazát.

Bolgár György azt kérdezi az antifasiszta szövetség elnökétől, hogy mire alapozza azt a kijelentését, hogy Magyarország a nácizmus kapujában áll? Hatvan Wass Albert szobor áll Magyarországon. Wass Albertet Hitler tüntette ki, zsidók meggyilkolásában való részvételért jogerősen halálra ítélték, igazi háborús bűnös. A szobrok jelentős részét a Fidesz politikusai avatták fel. A parlament fideszes alelnöke Prohászka szobrát avatja. Prohászka a hungarizmus megalapítója, a nyilasok szellemi atyja. Az Országgyűlés fideszes elnöke nyilas írót állít példaképül, állami ceremóniával rehabilitálná, ha Románia nem tiltakozna a magyar fasiszta rendezvény ellen. Ezeket a rohadék nácikat kötelezően tanítják az iskolában, köztereket és utcákat neveznek el róluk. Bolgár pedig azt kérdezi, milyen alapon állítja valaki, hogy közel a nácizmus. Neki azt kellene kérdeznie, hogy milyen taktikai megfontolásból tagadja le az antifasiszta szövetség elnöke azt, hogy Magyarország a nácizmusnak már nem a kapujában áll, hanem régen belépett ezen a kapun, ha visszanézne, már nem is látná.

Hazudnak, hazudnak és hazudnak. Szépítenek, mentegetnek, letagadnak, hogy ne kelljen szembenézni vele, ne kelljen konfrontálni, ne kelljen az egyenes kiállás következményeit vállalni, ne kelljen a szocik alatt – közpénzen – kiépített életszínvonalat feladni. Ezek az emberek elárulják az országot, a hallgatókat, az elveiket, a szakmájukat. Ha lenne ilyen, Bolgártól a szakmai képesítését vagy a működési engedélyét vissza kellene vonni. Az újságírás szégyene, amit művel. Mindennek a meggyalázása, amely valaha újságírásnak neveztetett. Abba már bele sem gondolok, hogy évente kiadják Amerikában, hány rendes újságíró szenved börtönökben, tűnik el a világban, hányat végeznek ki úgy, hogy a nevüket sem tudja senki. Felháborító, amit Bolgár és társai művelnek. Hazudik, mellébeszél, mesziről ordít, hogy csak a gyávasága és a zsebe érdekli. Nem olyan buta fiú ő, hogy ne tudná, hol van. Azt hiszi, hogy ezt kívülről senki nem veszi észre? Felháborító, hogy ez a rádió ellenzéki rádiónak és a sajtószabadság képviselőjének meri nevezni magát. Falhoz állítja az antifasiszta szövetség elnökét a szólásszabadság bajnoka, hogy mit merészelt mondani Washingtonban? Amikor az még hozzá hasonlóan gyáván is nyilatkozott. Szégyen.

Ezek az emberek azt a látszatot akarják kelteni, hogy amíg nem fűtik a gázkamrákat, addig nincs antiszemitizmus és nincs nácizmus. Megsúgom neked Gyuri, hogy az a rendszer, amelyet te demokráciának nevezel, náci ideológiára épül, a “keresztény-nemzeti” ideológiának antiszemita gyökerei vannak. Kérdezd meg a közös barátunkat, Gábor Gyurit, ő ért hozzá. Ha nem tudod, olvassál egy kis irodalmat. Ha pedig tudod, ne hazudj. A gázkamrákat azoknak az embereknek a beszédei és tettei előzték meg, akiket az Orbán-rendszer magasztal és példaképnek állít. Azokat tüntetki ki, akik ugyanezeket az eszméket hirdetik. A beszédből lesz a tett, a beszéd a szívből származik, ahol a gyilkosságot már elkövették. Téged ez a rendszer a szívében már megölt. És te védelmezed, letagadod, hazudsz róla. Legszívesebben letagadnátok még a zsidók létezését is, hogy ne kelljen szembenézni az antiszemitákkal, a létezésükkel, és megpróbáltok a kedvükben járni, hátha elmúlik a rendszerük mint egy nátha. De nem fog. Hiába hátráltok, magatoktól beszállhattok a vagonba, magatokra zárhatjátok az ajtót és előzékenyen kiadhatjátok a kulcsot a gyilkosoknak, de ezzel sem ússzátok meg. Nem fognak elgázosítani, mert ma nincs náci Németország mögöttük, ennél rosszabb történik: megaláznak és az emberi méltóságunkat tapossák a sárba.

Valójában nem veszitek komolyan a veszélyt, de mégis féltek. Mitől? Semmi nem fenyeget benneteket, és az egész ellenzéket sem. Mi történne, ha férfiasan kiállnátok? Felakasztanak? Börtönbe csuknak? Deportálnak? Nem. Demokratikus Európa vesz körül benneteket. Az európai támogatások miatt a felcsúti védencetek kénytelen adni a hazug látszatra. A pojáca torkára fagyna a szó, ha végre egy férfival találná magát szemben. De ehelyett a gáton népszerűsködik, játssza az eszét, és látszik rajta, hogy azt akarja, hogy még szeressék is. Ehhez asszisztáltok. Semmibe vesz benneteket, mert azok vagytok. Minden fontosabb nektek, mint a szabadság, a jog és az igazság. Árulók vagytok. Nem most lettetek azzá, hanem akkor, amikor elfogadtátok az egész magyar sajtóval együtt, hogy a pártok kilopott közpénzeiből éltek, és ezért a pártok kiszolgálói lesztek.  Ez hozta el a fasiszta diktatúrát, ezért utálták meg az emberek a demokráciát, és a rossz lelkiismeret miatt ezt nevezitek ti demokráciának. Elárultátok már korábban magatokat, és emiatt gyávák lettetek. Nincs tartás és lelkierő most, amikor szükség lenne rá. Elbújtok a hazugságotok mögé, hogy ti nem látjátok annak, ami. Otthon mit mondasz az Orbán rendszeréről?

Az egész ellenzék hazug és gyáva. Alattomosan hazudik, becsapja önmagát és az országot is. Bűnözök cinkosai vagytok, bagóért véditek őket. Bajnai lassan letagadja azt is, hogy itt az alkotmányos rendet megdöntötték és a jogállamot felszámolták. Hazugsággal akarja megnyerni Orbán híveit és az Orbánból “kiábrándult” szavazókat. Tudod mit, Gordon? Aki Orbánnak hisz, az nem ábrándul ki belőle. Aki kiábrándul, az azért ábrándul ki, mert nem hisz abban, amiket te hazudsz. Együtt emlegeted Trianont és a holokauszt lelki feldolgozását? Ezért a szövegedért egy demokráciában le kellene mondanod. A holokauszt egy népirtás volt, ahol nincs mit feldolgozni, csak elismerni és hamut szórni a fejünkre. Trianont ezzel hozod egy kalap alá, ahol a bűnös magyar nemzetiségi politika és egy elvesztett háború után a győztesekkel szemben a történelmi Magyarország hamis mítosza állt? Antiszemiták állítják párhuzamba a zsidóknak tulajdonított bűnöket a holokauszttal. Te, Gordon, a magad csendes hangján, úgy beszélsz, mint egy antiszemita. Ha nem tudnád. Mindezt azért, hogy kibékítsd a náci eszmékkel megfertőzött tömegeket a demokratákkal, és elmosd köztük a különbséget. Tudod, ki szavazzon rád? A Prohászka Ottokár.

A liberális ellenzék vezető gondolkodójának tekintett Konrád György is a kapitulációt hirdeti, a teljes vereség elismerésével, az alku keresésével. Azt állítja Konrád: „Ebben a kormányban vannak emberek, akiknek van valami morális érzékenysége a machiavellisztikus tehetségük mellett is, és ezért gondolom azt, hogy ez nem egy gonosz elvetemült ország, csak egy felületesen érző kormány“. A machiavellizmus tehetség? Ki az, akinek ezek közül “morális érzékenysége” van? Egyet mutasson közülük. Velük azonos “az ország”? Ez csupán egy “felületesen érző kormány”, semmi más? Mindössze ennyi velük a baj? Aztán Konrád György így folytatja az Indexben: “Ha engem megkérdez hogy mi vagyok, akkor én azt mondom, hogy a dialógus híve vagyok. Az ember próbálja megérteni, mit mond a másik. És e nélkül az ország elbutul. Ha az ország riadozik a dialógustól, és ahelyett hogy kérdezne, előítéletekkel próbálja fejbe vágni a másikat, akkor belesüllyed a mély butaságba.” Micsoda simlis szöveg.

Bocsánatot kérünk a köztiszteletben álló író polgártárstól, de micsoda baromság ez? Azokat az embereket kellene megérteni, akik felszámolják a jogállamot, elveszik a jogainkat, még tisztességes választást sem engedélyeznek? Azokat kellene megérteni, akik húsz évvel a kommunista diktatúra bukása után bejelentik a demokratiksu rendszer leváltását és azt meg is valósítják? Ha én ezt nem értem meg, és ezekkel a bűnözőkkel csak a fogdájuk hűvösében szeretnék beszélni, akkor én belesüllyedek a mély butaságba? Ha ezeken számon kérem a hatalmi ágak elválasztásának elvét, ha kifogásolom, hogy egy ember kezében összpontosul minden korlátlan hatalom, hogy a hozzávaló viszony dönti el a társadalmi érvényesülés lehetőségét, akkor én a buta előítéleteimet fogalmazom meg? Na ne.

Amikor már az ellenzék informális tekintélyei is ideológiát gyártanak a gyávaságból és a hazugságból, amikor az illegitim hatalommal való kiegyezésre buzdítanak, az már a vég. Ott tetszik tévedni kedves Konrád György, az elvbarátaival együtt, hogy a dialógushoz két fél kell. A másik fél ezt a dialógust felmondta, egész koncepciója és magatartása arra épül, hogy nem vesz tudomást a rajtuk kívülállókról. Tisztességes ember Orbánnal csak a tárgyalóteremben folytat dialógust, amikor a csuklyában ülő kommandósok között megbilincselt kézzel helyet foglal. A felcsúti stadionépítésnél kisebb gazemberségekért tartanak naponta nyilvános akasztásokat Kínában, pedig az csak egy kommunista diktatúra. Rendes ember nem örül annak, hogy milyen engedményeket ért el a diktátor kegyéből, hanem elutasítja a diktátor kegyeit. Nem kéri meg, hogy vigyen virágot egy agyonvert ember sírjára, nem kávézgat vele, hanem antidemokratikus és illegitim hatalmát világgá kürtöli, és minden erejével tiltakozik ellene. Az a dialógus, amelybe Konrád György vezetné az Orbán-maffián kívül állókat, a csizma talpa alá vezet, mert Orbán ezzel az oldallal csak úgy hajlandó tárgyalni, ha közben a lába a nyakunkon van. Hova tűnt az egykori Konrád György, aki a Kádár-rendszer bátor bírálója volt, aki még akkor is keményebben fogalmazott, amikor a demokrácia keretén belül jelentek meg antidemokratikus jelenségek? Most pedig, amikor kifejlettt állapotba jutott az önkényuralom, dialógust ajánl a diktátorral, hogy értsük meg őt, ne legyenek előítéleteink vele szemben. Jól hallok? Ezt Konrád mondja? Konrád hazudik ekkora bődületes baromságokat? Ő az, aki lefekszik és elárulja a legnemesebb eszméket? A híres író? Ő dorombol a Nagy Stadionépítő lábainál? Az ő nyelvét látjuk kilógva?

Konrád György még az ellenzéki miniszterelnökjelölteket is a párbeszédre való készség alapján ítéli meg. Mesterházyról ugyan kijelennti, hogy nem buta, amivel azt mondja, hogy szerinte buta, és hogy nincsenek kormányzati tapasztalatai. Ez egyébként egy nagy baromság, mert elég sok miniszterelnök kezdi úgy a demokráciákban, hogy nincs miniszterelnöki tapasztalata. De ez csak mellébeszélés a tapastalatról, Mesterházyt butának tartja. Bajnait pedig az árulásra való hajlandósága miatt tartja alkalmasnak: “Jelenleg a rendelkezésre álló emberek közül Bajnai Gordon a legjózanabb, és legkészségesebb arra hogy másokkal is együttműködjön.” Kivel kellene együttműködni, kedves Konrád György? A diktatúra kiszolgálóival és éltetőivel? Ezt mondja Konrád György: “ha Magyarországon a „jobb-balból verbuválódott elit” nem hoz létre egy átfogó, együtt gondolkodó csapatot, akkor Magyarország az utolsók közé kerül.” Hazugság, hazugság, hazugság, százszor is hazugság. Nem lehet puccsistákat demokratákkal egy csapatba állítani. Miről akar beszélni azokkal, akik centrális erőteret akarnak, akik kilenc évre választanak a pártjukon belülről választási bizottságot? Ezek közönséges hazugságok.

Konrád tudomásul vette, hogy Orbán teljhatalommal rendelkezik, és besompolyogna melléjük “a balról verbuválódott elittel”, hogy egyezzünk ki, mert nincs alkalmas ellenjelöltünk, elfogadjuk az Orbán-rendszert, de húzzuk meg a határokat, maradjanak meg a demokráciának álcázott diktatúrában is a másik oldal életfeltételei, hagyják meg bizonyos előjogainkat, engedjék meg, hogy néha szóljunk, mi pedig nem háborgatjuk a nagyságos Vezér urat, és nem nevezzük őt diktátornak.

Hányni kell. Felháborító és undorító. Akár tetszik a pesti uraknak, akár nem. Undorítóak. Feladják maguktól az elveiket, miközben semmi nem fenyegeti őket, megtagadják a tiszta gondolatokat, az emberi jogokat, a szabadságot, a demokráciát, mert nem látnak a létező ellenzék vezetői között egyetlen kormányzásra képes embert, miközben a 7-es busz bármelyik járatán fogok a felcsúti szotyolaköpködő idiótánál tíz alkalmasabb embert (Mesterházy és Bajnai nem férne be közéjük). Hunyászkodnak, féltik a meglevő életformát, a kis mutyit, stimulnának, behízelegné magukat Konrád, és mint az útszéli kurvák felkínálják magukat. Méltó társai az ATV-s Németh Sándornak, akinek tévéje kezdettől ezt a szellemiséget árasztja. Már Rogánt is ezért szerepeltette a Kossuth téren, hogy összeboronálja a demokratákat a fasisztákkal.  Jól keres vele. De a legszebb az egészben az, hogy nem kellenek Orbánnak. A felcsúti tahó jóindulatáért könyörög a Kossuth-díjas író, a maffiózó, a baltás gyilkos korrupt cinkosa pedig átnéz rajta. Ennél mélyebbre nem lehet süllyedni, azt hiszem. Nagy elégtétel ez a kisebbrendűségi ézesektől gyötört antiszemita Orbánnak.

Jól egészíti ki a körképet Gyurcsány Ferenc a maga pávatáncával. Azt nyilatkozta, hogy Mesterházyt és Bajnait egyaránt alkalmasnak tartja a miniszterelnöki feladatra, és bármelyiküket szívesen támogatja. Micsoda hazugság. Annyira hozzászoknak ezek az emberek ebben a nagy álnokságban a hazudozáshoz, hogy már nem is tudnak másképp beszélni. Ki hiszi el, hogy Gyurcsány akár Mesterházyt, akár Bajnait alkalmasnak tartja, és szívesen támogatja? Egy szó sem igaz belőle, egy pohár vízben megfojtanák egymást. Ezért a süket dumáért kár volt elhagyni az MSZP-t. Az ember csak áll és néz, hogy miért nézik ennyire hülyének? Hogyan lehet megbízni valakiben, aki nem őszinte? Aki igyekszik megfelelni a “fogjunk össze” hazug demagógiának. Itt senki nem akar összefogni, hanem azon ügyeskedik, hogyan játssza ki a másikat. De nem is baj. Azért, amire ők akarnak összefogni, azért nem kár.

Nem is érdemes folytatni. Reménytelen bagázs. A legnagyobb hazugság pedig mind közül, hogy a legfontosabb az, hogy Orbán eltűnjön. Egyrészt ezek az emberek ezt nem gondolják komolyan. De nem az a legfontosabb, hogy Orbán eltűnjön, hanem az, hogy az ellenzéke eltűnjön. Addig itt fű nem terem, amíg ezek az erkölcsi hullák állnak a diktatúrával szemben, és ők jelentik az alternatívát. Nem Orbán itt a legnagyobb baj, mert ha lenne egy hiteles ellenzéke, ezt a pondrót egy hét alatt lehetne elkergetni oda, ahova való. Az a baj, hogy szar emberek állnak a másik oldalon, akikkel nem lehet semmiféle közösséget vállalni. De nem kell aggódni, ez nem kívánságműsor, az élet nem hazudtolja meg önmagát. Ezek politikailag mind halálra vannak ítélve, és fizikailag is kihalnak az Orbán-rendszer alatt, és úgy kell leélni az életüket, hogy soha többé nem látnak demokráciát. De ne reméykedjenek abban sem, hogy ezen a szinten majd elvegetálnak, és jól eléldegélnek a diktatúrában. Pénzük meglesz, sajnáltatják magukat, vigyáznak arra, hogy meddig mehetnek el, és tovább nagyképősködhetnek, játszhatják az eszüket. Nem lesz így. Lesznek még itt lezárt határok. Megfizetnek mindenért, és ez engem kéjes örömmel tölt el. Az élet igazságos ítélete, hogy ezek a megalkuvó és gyáva emberek a hátralevő életüket diktatúrában élik le, a diktátor pedig nem áll velük szóba, csak megalázza őket, és lesz idő, amikor sírni és zokogni fognak, elbújnának egy egérlyukba is, ha lehetne. Ez számomra gyönyörűséget okoz. Isten éltesse Orbán Viktort, egészséges és hosszú életet kívánok neki, és azt kívánom, hogy hajtsa végre az élet ítéletét ezen a jellemtelen és korrupt bandán, legyen az Isten ostora, élje túl valamennyit, és tüntesse el őket örökre a közéletből. Nehogy szóba álljon a jellemtelen csúszómászókkal, hanem erősen tartsa a lábát a nyakukon. Megérdemlik.

Az első feladat ennek az ellenzéknek és a sajtójának az eltakarítása az útból. Szerencsére ezt Orbán megteszi, és Isten éltesse érte. Aztán majd jönnek a fiatalok, felnőnek a gyerekek, akik nem korrumpálták magukat, akik megvetik ezeket a mű ellenzékieket, és azok majd úgy elkergetik a felcsúti tahót, hogy híre-hamva nem marad. Akinek nincs erre ideje,  még kb. 20-25 éve, az keressen magának egy normális országot. A többi csak álnok hitegetés, önbecsapás és hazudozás.

459 Reader’s Comments

 1. A Facebookon dicsérik Maeldron által feltett fotó alatt, hogy Bajnai rámosolyog egy Jobbik jelvénnyel feszítő emberre, és együtt rakjak a homokzsákot. Milyen szép, mondja sok buta ember. Felháborító és undorító. Gyilkos eszmék hirdetőivel sehol nem vállalok közösséget, nyilasokkal nem parolázok, ha most aztán mindenki homokzsákot pakol, oda is, ahova nem kell, és mindenki ezzel fényezi magát. De akkor sem, ha hasznos a zsákolás. A Jobbikot be kellene tiltani, nem mosolyogni rájuk. BL

 2. Ha egy nagyon figyelemreméltó rövid elemzést kívánnak olvasni, javasolom, hogy olvassák el ezt a cikket:
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=651887

 3. Ildikó Rödönyi
  2013. június 10. hétfő
  17:39

  Így van Ildikó! Az olykor tétova Gyurcsány erkölcsileg még a legtisztább közöttük.
  Én, ide sorolom Bokrost is, mert engem nem tévesztett meg a fidesz hosszú éveken át – máig – tartó gyalázkodása, amely sajnos mélyen beleivódott sok ember tudatába.

 4. Csak azt nem értem, hogy ami Bartusnak és oly sokunknak annyira világos, miért nem az a hazai ellenzéknek?

 5. Tisztelt Bartus Úr
  2013. június 10. hétfő
  17:55

  Remek komment és pontosan ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem is!
  Csak tudja, rengeteg olyan emberrel találkozom ahol a Jobbikot nyíltan dicsérik és akarva vagy akaratlanul de rájuk (is) akarnak szavazni!
  Az a szomorú az egészben, hogy ezt még komolyan is gondolják és itt Borsod megyében pedig még mindig rengetegen dicsőítik e pártot !
  Hová süllyed még magyarország? Még nem tudom, hova, de ennek a lejtmenetnek még mindig nincs vége.
  Minden egyes írásának hihetetlen igazságtartalma van, és igazolni látszik, az ellenzék fékezhetetlen önpusztítása .
  A Maeldron által belinkelt fotó is ezt igazolja ,hogy elfog jönni az a idő amikor az ellenzék védelmezi majd OV-t , hogy nem is diktátor, és az emberi méltóságát senki ne sértse , élő példa erre amikor is – Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben -!!!!!!!!

 6. Egyre letisztultabb a valóságot tökéletesen bemutató írások. Bartus úr gratulálok. Őszinte , kendőzetlen szókimondó stílus. Le a kalappal. Ilyen újságírók kellenének nálunk is. Valaki aki ki meri mondani szóról szóra milyen ez a meztelen király és az ellenzéke.

 7. Zseniális a cikk! Így van, keresni egy normális országot. Engem örömmel tölt el a tudat, hogy a testvérem már Németországban van egy hete. :) Én pedig hamarosan csatlakozom hozzá. Nem érdemes itt lenni egy percig sem.. Én ilyen országba soha nem szülnék gyereket, ahol mocskos nácikat válogattak be a tananyagba, és kötelező tanulni a szennyes verseiket, stb. Fúj! Ja és amúgy az ellenzék már majdnem annyira irritáló, mint a Felcsuti Gátvéder. Szégyentelen banda. De hamarosan viszlááát Magyarország. Hello Németország, hello józan ész!.

 8. Magyar egy koponyegforgato behodolo tipus! Nekik egy ilyen elvtelen, gatlastalan notorikus HAZUDOZO KELL! HAJRA MAGYAROK!

 9. Kedves admin,
  Mostanában újra olvasom A római iskolát. Olyan hosszú, hogy akkor csak átfutottam, mert úgy éreztem, megerősíti érzéseimet. De most, hogy lassan olvasom és értelmezem, most látom, mi minden van benne. A mostani hozzászólásokból meg azt látom, hogy nem csak én olvastam nagyon felületesen akkor, mások, később jövők, esetleg el sem olvasták.
  Talán érdemes lenne újra kitenni a főlapra. Nagyon aktuális most is.

 10. ” Feladják maguktól az elveiket, miközben semmi nem fenyegeti őket, megtagadják a tiszta gondolatokat, az emberi jogokat, a szabadságot, a demokráciát, mert nem látnak a létező ellenzék vezetői között egyetlen kormányzásra képes embert ”
  .
  Tettek róla,hogy ne találjanak. Mindent megtettek érte!
  Az egész magyar értelmiség benne volt Gyurcsány karakter gyilkolásába.
  Mindenki egy ellen.
  Gusztusos évek vannak mögöttünk és még gusztusosabb előttünk.
  Azzal viszont nem értek egyet, hogy Gyurcsány hazudna azzal, amit mond.
  Nem tud mit tenni azzal az erővel szemben, amely mindenkit eltapos, pénzügyi támogatás és médiát vonzó tömegek nélkül.
  Sajnos, a legkorrektebb az, hogy önmaga személyével nem állít akadályt, az ellenzéki összefogásnak.
  Ha alkalmatlannak is tartja őket, az előbb leírtak miatt esélye sincs a megmérettetésre.
  Ha visszavonul, semmi sansza sincs, hogy alakítsa az eseményeket, ezért ez az egyedüli választás.
  Nem Gyurcsány a fekete seggű, hanem az a magyar értelmiségi elit, amely segédletével ez a gyilkos erő ( magyar jobboldal ) ellehetetlenítette azt az egyetlen embert, aki képes lenne megfelelő támogatás mellett gyorsvonatként átrobogni ezen a hazug bandán!

 11. Ildikó Rödönyi
  Az elismerés nem engem illet.
  Bartus Lászlóé az érdem!

 12. Amit Gyurcsánnyal csináltak az elmúlt években, arról – ha most élne – Shakespeare olyan örök érvényű királydrámát írt volna, amiből mindent megtudnánk az ember evolúciós, atavisztikus gyarlóságáról.

 13. ” Magyarországon demokrácia van” Bajnai Gordon.
  “A repülőtéri vesztegetés miatt a Fővárosi Törvényszéken zajló tárgyaláson a másodrendű vádlott…, azt állította, hogy a nyomozásnál Bajnai Gordon miniszterelnökre terhelő információkat vártak tőle a rendőrök. … arról beszélt, hogy nyomozati kihallgatásain 2010 első felében, a választások előtti hónapokban alig esett szó a terhére rótt cselekményekről, de a kihallgatások előtt és után, a védő távollétében a nyomozók egy listát mutogattak neki, és az ott szereplő nevekkel kapcsolatos terhelő információkat kértek tőle azért cserébe, hogy megszüntessék letartóztatását. A listán mások mellett Bajnai Gordon akkori miniszterelnöknek és Veres Jánosnak, a Gyurcsány-kormány pénzügyminiszterének neve szerepelt.

  A jogásznő elmondta: visszaeső, erőszakos cselekmények miatt letartóztatott emberekkel zárták egy cellába fél éven keresztül, és a nyomozás egyik vezetője még a házi őrizete alatt is megkereste, hogy a politikusokra terhelő információkat szedjen ki belőle. Ő azt állította, hogy azzal fenyegették, 20 évig nem láthatja a gyerekét.
  Magyarország, 2013 ( nem 1950).

 14. http://portal.dkp.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/4650-2013-junius-16-ara-a-dk-rendszerbuktato-demonstraciot-hirdet
  Mindenkit várnak, pártállástól függetlenül! Kérdés, hogy hány embert fog megmozgatni?
  Talán még nem itt, de Gy. F. hamarosan kiborítja a bilit, ha a másik két ellenzéki párt továbbra is így viselkedik! Lásd:pl. Vadai Ági nyílt levele Bajnai Gordonhoz

 15. Bartus cikkeit szeretem. A mostanit nem. Az ellenzékkel kapcsolatban sokban igaza van, vezetőik a fejükhöz kaphatnának. (Ha van nekik.) A végkövetkeztetés vagy súlyos tévedés, vagy árulás. Bartus is kapjon a fejéhez.

 16. Menni, vagy maradni. Magyarország jövőjének biztosítékai nem a különböző okokból elmenők, hanem a “kalandvágyból”, “renyheségből”, itt maradó “kollaboránsok”.

 17. Yoros

  Kifejtenéd részletesebben? Mi a súlyos tévedés és mi az árulás?
  Komolyan érdekel. Bár én tévednék ,de attól tartok………….

 18. Szerintem túl keményre sikeredett ez a cikk. Nem pár ellenzéki politikus tehet a kialakult helyzetről. Szokták volt mondani: Egy fecske nem csinál nyarat. Véleményem, hogy az emberek közömbössége járult/járul hozzá, hogy orbán mindent megtehet. orbán jól mondta, ezeknek szíjat lehet hasítani a hátukon azt sem bánják, csak nemzeti színű legyen!

 19. Balogh de nem balga

  Yoros!
  Az utolsó bekezdés is igaz. Ezzel az ellenzékkel soha nem lesz a Viki leváltva.
  Személyes tapasztalatom, hogy a Gyurcsány nyírása még most is fontosabb nekik, mint az igazság kimondása a mostani helyzetről. A Gordonban is nagyon csalódtam, nem ez az első hülye megnyilatkozása. Aki kokos Petivel összeáll az nem lehet normális. A közvélemény kutatások meg nem mondanak semmit, mert az emberek félnek és nem merik megmondani az igazi véleményüket.
  A DK támogatottsága sokkal nagyobb, mint amit mondanak, mert az emberek titkolják, félnek bevallani, hogy szimpi a Feri, mert akkor lenézik Őket. A Gyurcsány következő nagy hibája az lesz, ha nem inditja önállóan a DK-t a választáson. Az első tévedése az volt, amikor azt hitte, hogy a párttársai igaz, őszinte emberek. Oh szegény naiv Feri.

 20. Balogh de nem balga
 21. Mint már annyiszor, most is Gyurcsány lett a központi téma.
  Nem véletlenül.
  Most szokásom szerint megint belecsapok a levesbe. :)
  Őt egyetlen politikus tudta megszorítani. Aki még emlékszik rá, egyenes adásban láthatta mikor az SZDSZ kilépet a koalícióból, Kóka számon kérte az MSZP 2006-os reform ígéreteit és a koalíciós szerződés többszörös megszegését rajta. Én akkor láttam egyetlen egyszer megfutamodni Gyurcsányt.Úgy rohant ki az ülésteremből mint a mérgezett egér. Minden bizonnyal azért, mert akkor már neki is sok volt vállalni a felelősséget az MSZP hülyeségeiért.
  (A látszat ellenére soha sem voltam az SZDSZ tagja, nem tudom miért vágták taccsra Kókát.)
  Nekem hiányzanak az olyan nyílt beszédű, gyors észjárású politikusok mint ő, Bokros, Kuncze, Botka, Bárándy Péter és a hasonlóan őszinte emberek.

 22. Laci, emlékszel, írtam Neked levelet, amikor először láttam az Együtt logót. Nagy H betű piros, fehér, zöld rácsban, egy az egyben hungarista jelvény. Az apró részletekben mindig ott van az egész.

 23. A hajlik a gerinc cim megteveszto. Ezek szerint ugy tunik hogy van gerincuk csak kicsit hajlekony. Az igazsag azonban az hogy a gerinc teljesenhianyzik, helyette valami puha takonnyal rendelkezenek, az illetekes elvtarsak, es mindig arra folyik amerre a szel, a lejto, a gravitacio vagy eppen az aktualis sodras tereli.
  En Bartus Laci helyeben feladtam volna.. par ertelmes olvaso miatt csinalhatja az egeszet, mert az orszag MENTHETELEN !

 24. Csacsicska Tamás

  Proaktív:

  Sajnos a létező pártok, a közismert politikusok túlzottan ki vannak téve a Fidesz azonnali támadásának, karakter-gyilkosságának. Kizárt, hogy egy beégetett negatív képet helyre lehet hozni. Ugyanez áll az ellenzéki pártokra is. Kizárólag olyan valami köré lehet építkezni, ami még „ártatlan” és ami nem, vagy nagyon körülményesen támadható.

  Másfelől látni kell: a Fidesz retteg minden alternatív szervezettől. A napokban alakították meg az alternatív választási bizottságot – nem telt el 48 óra, a Fidesz már TELJES ERŐBŐL támadta őket. Ami egyfelől azt jelenti, hogy rettegnek minden olyan dologtól, amit nem uralhatnak – másfelől bizonyítja, hogy szinte mindenkire kiterjedő denunciáló információkkal fel vannak vértezve. Gyilkosok ők – csak nem fizikai, hanem karakter-gyilkosok.

  Nemrégen éppen itt a Népszavában jelent meg írás egy alternatív Nemzetgyűlésről. Milyen érdekes lenne, ha a Kövér uralta Országgyűlés mellett megszólalna egy tekintélyes, alternatív hang. Egy párhuzamos Országgyűlés. Miért nem lehet összeszedni pár tucat tekintélyes, elismert, „polgári baloldali” személyt – tudósokat, orvosokat, újságírókat, tanárokat, műszaki embereket – akikre kénytelen lenne figyelni nemcsak az ország, hanem a külföld is. Miért nem lehet felállítani joghoz értő emberekből társadalmi bíróságot – vagy akár társadalmi esküdtszéket – amely Orbánék bűneit boncolgatná (még csak ítéletet sem kellene hoznia: már a bizonyítás maga ütős dolog lenne).

  Orbánék egy nem bejegyzett, mégis működő szervezettel szemben tehetetlenek lennének: miközben a szervezet működhetne, hatást gyakorolhatna a társadalomra. Megértenék az emberek, hogy ha vannak merész vezetők, nekik sem kell sunnyogniuk. Bolgár úr bizonyíthatna: miért nem ülésezhetne nyilvánosan a Klubrádióban egy tekintélyes esküdtszék?

  Mit nem szabadna megengedni? Hogy a pártok az ilyen társadalmi kezdeményezésekre rácsatlakozzanak. A magyar ellenzéki pártok tehetségtelenek, fantáziátlanok – technikai pártok – elképzelés, ideológia és karakteres vezetők nélkül.

  Engedj meg egy minapi példát.

  Az Országgyűlés – persze Fideszes egyéni javaslatra – úgy döntött, hogy a jövőben nem bírságot szabnak ki a „renitens” (naná: Kövérnek nem tetsző) parlamenti képviselőkre, hanem elvonják a fizetésük egyharmadát (Lex Szanyi). Ilyen helyzetben – ha én lennék az MSZP agya – az összes képviselő nevében azonnal felajánlanám a képviselők fizetését valami jótékonysági célra. Minden hónapban. Pl. rákos gyerekek gyógyítására, vagy hasonlóra. Abban a pillanatban, amikor Kövér az első alkalommal megvonja bármelyik MSZP képviselő fizetésének harmadát, azonnal világgá ordítanám, hogy Kövér elvette a rákos gyerekek gyógyításától a pénzt. De ezt miért nekem kell kitalálnom csak így társadalmi munkában – nincs egyetlen kreatív politikus sem az ellenzékben? Nincs.

  Szóval létre kell hozni tekintélyes emberekből álló, hivatalosan be nem jegyzett szervezeteket, amikre bel- és külföldön egyaránt odafigyelnek. És ideje lenne létrehozni a Szabad Magyarország internetes rádiót is… lenne miről beszélnie.

 25. Csacsicska!
  Amit írtál, én lényegében és sok vonatkozásában ezt nevezem a mai újfeudális diktatúra bojkottjának.
  Ezt kellene úgyáltalában csinálnunk, ez venné el a levegőt a mai rendszertől, ezt értené és segítené Európa, az ettől ellehetetlenült állam-maffia eltakaríthatóvá válna !!!
  Kedves pl. “demokratikus” ellenzék! Hol vannak önök ettől?
  .

 26. Ildikó Rödönyi+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  A Gyurcsány fóbia és a Libajnaizás nagyon megy – hallgatom a betelefonálókat, hát semmi konkrétum, de azer csak nyomatják, mert nem zörög a haraszt….Meg, hogy mennyien öngyilkosok lettek! Most naponta hallani öngyilkosságról, de két konkrét eset van, ami a rokkantnyugdíjasok öngyilkosságáról szól, ha többiről azt mondják is, hogy a szerelmi bánat….
  Az, hogy a legrosszabb Bajnai és a legrosszabb Mesterházy is jobb, mint az ami most uralkodik és, hogy rombolta le a demokráciánkat, mutatja, hogy mennyi eljárás folyik a magyar tákolmány miatt Magyarország ellen!
  Akinek “egykutyák” mind, azok mit látnak ebből, csak nem azt, hogy a szocik áskálódása miatt van vagy, hogy Gyurcsánynak lenne ekkora hatalma?!

 27. Több mint száz hozzászólásban kapott Konrád eleget. Néha ordenáré módon is.
  Az a Konrád aki nagyon sokat tett a rendszerváltásért (a kritikusai vajon mennyit?) és a magyar értelmiség szemében ikon. Az a Konrád akinek az életművét, bármennyire is szeretnék egyesek megsemmisíteni, eltörölni nem lehet.Szintúgy megkapta a magáét Esterházy, TGM és sokan mások.
  Ezek után nem gondolom, hogy azok akiknek csak a bal oldal (sicc) számít ellenzéknek a mai Magyarországon bármilyen segítséget vár a vezető értelmiségtől.Ennek a lehetőségét sikerült eljátszani.
  A bal oldal számára maradnak a másokra váró, az otthon ülő, sült galambot leső fotel forradalmárok.
  Hamarosan meglátjuk mire mennek velük.

 28. Azt hiszem annyi kiegészítés még feltétlenül megérdemel az eszmefuttatásom és Konrád György, Ő egész életében a baloldal számára ellenségnek számított. Most is annak számít!

 29. Ez a cikk òriási!! Kár, hogy csak egy Bartus Lászlo van aki nyiltan szembenéz a valossággal kökeményen, ki meri mondani azt amit a többiek elmutyiznak!!!!!!!!!
  Kell egy Rádio ujra, hogy “szavaid” Lászlo eljusson minden Magyar emberhez!!!!!!!! Köszönöm :-)

 30. anonyme!
  Talán a bojkott gondolatát -bár ez mostanában direktben nem hagzik el- kellene jobban értened, mert akkor Te is látnád, miért nem szerencsés ha például egy vezető értelmiség -akinek a véleménye számít, sokat nyom a latba…- nem megfelelően szólal meg egy fasisztoid-rendszerrel szemben.
  Ez is a probléma!!!

 31. …nem pedig, hogy ki a baloldali és ki nem.

 32. @anonyme
  2013. június 10. hétfő
  23:05
  Kóka egy tévedés volt, gennyes pattanás a horn nevű társával együtt at SZDSZ akkor már oszlásnak indult testén. Egy csaló, korrupt társaságból és orosz háttérből jött és ment – a belpolitika csak nyert az eltűnésével. Egy lapon – nem egy napon – sem lehet említeni Bokrossal és a többiekkel. Ő tényleg az volt, ami mostanában kezd kijönni gordonkából is, jó pénzzel menedzselt nyikhaj, csak akkor még az úri közönség az ilyeneket kivágta a kocsmából.

 33. at=az

 34. telekis

  Miért ne érteném? Értem és egyet is értek vele. De nézzünk szembe a realitásokkal, nem megvalósítható! Mit látunk most? Sem a Fideszt, sem a Jobbikot nem bojkottálják (ez utóbbit bármely normális országban felszólítás nélkül megtennék!) csak a DK-t és a liberálisokat.

 35. ptg
  Kaptál tőlem egy minuszt. Általában megszoktam magyarázni miért, most nem teszem.Hülyeségekkel nem vitatkozom, legfőképp akkor nem ha a Fidesz-MSZP koalíció hazug lejárató kampányáról van szó!

 36. @anonyme
  2013. június 11. kedd
  07:47
  Az, hogy nem “szereted” a bal oldalt, a te szíved – eszed döntése ( bár a szíved a bal oldaladon van, ha nem lógsz ki a statisztikai 99,9999 % – os átlagból ). Az, hogy nosztalgiád van a hajdani SZDSZ iránt, az is. Az azonban, hogy egy a belpolitikából eltűnt szerveződés valamikori ideológusainak és egyes új, magukat politikusnak képzelők kollaborálást elfogadhatónak hírdetve véded őket, megengedhetetlen – főleg akkor, ha ezzel egy időben a nem túl képzett tömegeket ugyanezért elítéled. Arról most nem kellene szót ejteni, hogy szerinted ki a vezető értelmiség és ki nem, mert ez az általad vezetőnek titulált értelmiség juttatta rekordidő ( 23 év ) alatt a demokráciából a diktatúrába Magyarországot.

 37. A Fidesz létrehozott egy saját magánál külsőségeiben sokkal szélsőségesebb pártot, és most saját magát állítja vele szembe alternatívaként.
  És lássunk csodát, elérte célját, az amúgy is össze -vissza ideológiákban és lépési lehetőségekben vergődő, alig létező ellenzéki csoportokat sikerült egymásnak ugrasztani.

  (Ez a saját véleményeinken is megmutatkozik. Adjuk az ötleteket, mit kellene csinálni. csak az hiányzik, aki tenne valamit. És szidjuk az értelmiség azon részét, aki valamit mégiscsak lépeget jó rossz irányba itthon, és dicsérjük azt aki elment és kintről kiabál)………………………………………..Ezek vagyunk mi.

  Lehetőségeink fantasztikusak. Vagy választunk ezek közül (mert nem voltak képesek összefogni, és már nem is nagyon sikerülhet nekik), vagy nem csinálunk semmit (azzal az indokkal, hogy már nem is lehet) és várjuk a felnövekvő fiatal ellenzékivé avanzsáló új nemzedéket.

  Brávó Magyarország, hű vagy magadhoz. Sikerült megint a rossz oldalra keveredni.

 38. @anonyme
  2013. június 11. kedd
  09:13
  Vettem a mínuszt, válaszként : Elender Kft.
  Ha tudod, szégyeld magad, ha nem, akkor jobb lett volna, ha hallgatsz.

 39. ptg

  Már annyiszor leírtam, Oldják meg a zemberek Orbánék leváltását az általuk annyira lenézett és utált értelmiség nélkül.
  Megtehetik, miért nem teszik? Miért ülnek a seggükön a sült galambra lesve mint 89-ben?
  Abban is igazad van, csak az értelmiség tehet arról, hogy a háromszáz forintos népszavazáson 1 millió baloldali a fidióták mellé állt. És arról is, hogy a Fidesznek kétharmada van.
  Talán száműzni kellene azokat is akik még itt maradtak ebben a féleszű országban!

 40. Hagyjuk már az elenderezést. Annyit és és erkölcsileg is azon a szinten van mint a libázás, öszödözés. :)

 41. @anonyme
  2013. június 11. kedd
  09:32
  Az értelmiségnek kompromisszum képességet nem most, hanem 1990 és tájékán kellett volna gyakorolni, hogy a késő kádári “legvidámabb barakk” lakói is leváltandónak és szemétdombra hajítandónak érezzék azt és kevesebb nagyképű fennhéjázással, szabad rablással normális átmenetet kellett volna vezényelniök. Helyette kaptak egy félidióta orvostörténész által vezényelt új dzsentri érát (válaszhatták volna véresszájú megtorlást ígérőket is), amiből kinőhetett a jelenlegi politikai hangulat. Ezt érték el a “patakvérrel és a nem alkuszunk nagyon, csak amíg mi is odaérjünk a húsosfazékhoz” mottóval a hatalomba újonnan érkezők(demszky, kóka, horn g., schiffer és társai) kisbetűk szándékosak. Ne a választókat szidd(bár csak ők tehettek, tehetnek róla) de az ilyen felhozatalból a sz@rt választották a sz@r helyett.

 42. @anonyme
  2013. június 11. kedd
  09:42
  Az Elender károsabb volt, mint az általad említett másik kettő az adófizetőknek – csaláson és korrupción és némi orosz beütésen működött, ezért nem elhanyagolható ez az indulás – a megérkezés szempontjából sem. Tehát, aki ebben tevékenyen részt vett, az később semmilyen alapon nem hivatkozhatott “erkölcs” címén semmire sem. És ez nem rendszerhiba volt, ez jellemhiba ma is.

 43. ptg

  Ha jól emlékszem a rendszerváltó kormány az MSZMP-vel háttéralkut kötő MDF-ből. a tagság nélküli KDNP-ből és a teljesen hülye Torgyán féle parasztokból állt.
  Ezek pont olyan erőszakosan vették birtokba az országot mint a Fidesz, ha intelligensebb módon is.
  Ehhez mi köze az értelmiségnek?
  Az hogy most az akkor visszavonhatatlan károkat okozó debreczeni félék most a másik oldalon állnak az csak a csigagerincüket mutatja.

 44. “A Fidesz létrehozott egy saját magánál külsőségeiben sokkal szélsőségesebb pártot…”
  Pontosabban: beépítette megbízható embereit ezekbe a náci (nyilas) mozgalmakba, és vezető, irányító posztokat szerzett ott. Kettős haszna van vele. Egyrészt ezzel zsarolja mind mind belső, mind külső ellenzőit (inkább őt támogatják, vagy kevésbé támadják, mint hogy a jobbik győzelmét segítsék elő), másrészt kellemetlen ellenzőik ellen a náci rohamcsapatokat mozgósíthatják.
  .
  A fideSS kettős háziellenzéket épített ki magának, látszatra bal és jobb között egyensúlyoz.

 45. Egy rendkivüli hírt kell most közölnöm : Donald Tusk lengyel miniszterelnök kizártnak nevezte a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítását :))))))
  Nofene! Nem is tudtam , egy ország akad akik nem akarják megcsinálni !!!
  Azt hiszem ehhez nincs mit hozzáfűzni!!!
  Miért van az, hogy a magán – nyugdíjpénztár vagyon lenyúlása a FIDESZ kapcsán még nem csapott ki minden biztosítékot?
  Erről sem beszélünk már , akik erről másként vélekedtek, vélekednek , holott ildomos lenne erről – ismételten – beszélni ?????????????

 46. Bennem az a kérdés fogalmazódott meg a cikk olvasása közben, hogy azzal, ha azt állítja Bartus úr a jelenleg palettán szereplő teljes ellenzékről és azok összes fellelhető legalább minimális ismertséggel rendelkező vezetőiről, hogy gyáva, inkompetens, infertilis hülye, mindezt a választások előtt kevesebb, mint egy évvel úgy, hogy elmarad az úrfelmutatás, azaz nincs térképre hozva az a játékos, aki viszont vállalható és jó, akkor tulajdonképpen ezekkel a kijelentésekkel nem épp Orbán szekerét tolja-e? Csak egy kérdés, ne tessék érte haragudni.

  Aztán a másik, ami felmerült bennem, hogy ha Bartus úr ismeri a hazai helyzetet, ha tudja, hogy például az antifasiszta szövetség elnökét az Új Színház előtti tüntetés után inzultálták, ha ismeri a gyöngyöspatai helyzetet – hadd ne soroljak egyéb konfliktust – akkor mégis hogyan tesz ilyen kijelentést, hogy “Semmi nem fenyeget benneteket, és az egész ellenzéket sem.”?

  Kedves Bartus úr, egy egész ország baloldali liberális ellenzéke és annak pártolói nem emigrálhatnak, bár lenne rá igény. Nekünk itthon azokból és azokkal kell építkeznünk, aki és ami van, hozott anyagból dolgozunk. Nyilván, lehetne jobb is ez a felhozatal, és biztos nem ismerek mindenkit a lehetséges jelöltek közül, így szívesen venném, akár csak egy gondolatkísérlet erejéig, ha mondana egy olyan nevet, aki ön szerint vállalható, aki ismert a mai magyar palettán, rendelkezik hozzá legalább az ellenzési oldalon elfogadottsággal is, azaz mint brand az elkövetkező 10 hónap alatt felépíthető és a választók elé állítható, hogy rá, és ne a Kedves Vezetőre szavazzon majd a fülke nagy magányában.

  Ha nincs ilyen jelölt, akkor vagy ez a mostani garnitúra váltja le Orbánt, aztán meglátjuk, megtanul-e élni is a demokrácia eszközeivel, fel tud-e nőni a feladathoz – vagy marad a diktatúra, a viktoriánus kor, mi meg térdre imához.

 47. @anonyme
  2013. június 11. kedd
  10:01
  Ez a szelektív memória előnye, én úgy emlékszem, hogy paktumot a nyíltan kommunistaellenes SZDSZ kötött az MDF nevű társasággal és a választást is az SZDSZ túlzott bosszúszomjas rendszerváltó lihegésétől megrettent választók “nyugodt erő”-t választó kedve miatt vesztették el. Ezután jött a paktum ( Göncz és Demszky pozíciójáért behódoltak – más jelzőt kellett volna írnom, de horn g. színvonalra nem megyek ) és onnan elindulás a megszűnés felé. Lassú haldoklás volt és az”értelmiség” lassú lelépése a süllyedő hajóról is jól követhető egészen a Konrád nyilatkozatig egyenes vonalban 90 – től.

 48. girbegurba
  2013. június 11. kedd 10:08
  Kösz a pontosítást.

 49. ptg

  Hagyjuk ezt az értelmetlen, sehova sem vezető vitát. Főleg ha már Árpi bácsit is belekevered. Én akkor, bár egyik párt tagja sem voltam, nyakig benne voltam a politikában. Éppen eleget láttam! Egyik barátom az MDF helyi vezetője volt, az MSZMP-vel kötött paktum miatt lépett ki a pártból.
  Ami a mát illeti, már a bimbódzó sajtószabadságot eltipró Pálfy G. is “megtért”.
  Szót se róla, az ilyen férgekről nem születnek elmarasztaló cikkek, ők a mi “fajtáink”.

  Komolyan mondom, hányingerem van ettől a realitását vesztett, már a legújabb kori történelmét is meghamisító országtól.
  Le fogom írni, még ha sokaknak nem is fog tetszeni, valamilyen szinten keresni kell közös hangot a Fidesz értelmesebb ( vannak, ha ma még gyávák is) tagjaival. Ugyanis a szavazóikat nem lehet figyelmen kívül hagyni és az ő megnyerésük nélkül ábránd Orbánék szemétdombra küldése.

 50. Azért van akinek nem hajlik a gerince!
  Megnéztem ma a közszolgálatinak csúfolt TV-ben Vadai Ágnest, sok magukat demokratának tartott, mismásoló, gumigerincű, percemberek tanulhatnának tőle!
  Azt mondta, amit vártam tőle, a szolga TV riporterének legnagyobb megrökönyödésére!
  Ajánlom a komment. társaknak meghallgatásra!


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók

Blogok