NYÁRI SZÜNET IV. 2013. június 2. vasárnap 19:05

NYÁRI SZÜNET

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy az Amerikai Népszava online kiadása június, július és augusztus hónapokban nyári szünetet tart.

A nyári szünet nem érinti a nyomtatott lapot, amely a szokásos módon jelenik meg.

A nyári szünet ideje alatt az online kiadás elérhető, olvasni és hozzászólni lehet, a frissítés azonban csak szórványos és esetleges lesz.

Köszönjük szíves megértésüket, minden kedves olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk! Találkozunk szeptemberben!

118 Reader’s Comments

 1. Kérem az okos gyülekezet segítségét egy talány megfejtéséhez, én nem boldogulok vele.
  Minimum két éve közismert, hogy a magyarok fele nem tud pártot választani, passzivitásba vonult. Az sem titok, hogy a legnagyobb ellenzéki erőt, valamint azt a két korábbi miniszterelnököt, akik még jelen vannak a cirkusz porondon, a rezsimnek sikerült esélytelennek amortizálnia. Kérdésem: ilyen körülmények között, miért nem bukkant fel legalább egy épkézláb, támadhatatlan tömörülés, élén egy karizmatikus vezetővel, amely eltakarítaná a szemétdombot?

 2. Vontolla 2o13.o8.24.21

  vontolla 2o13,o8.24.22.41.

  A magyarok fele -szerintem – azért nem tud pártot választani, mert már annyiszor becsapták őket akikben bíztak! Nem belátni, hogy a “zemberek” tömegének előállítását nagyon megkönnyítették “pávatáncoséknek” végzetes hiba , egyenlő a biztos vereséggel!Minden igaz demokratának be kell látni az elkövetett hibákat. Nagyon gyorsan eljuttatni a tömegekhez, hogy “nem a magyart báncsák!!!!! Minden szinten van nagyon jól képzett értelmiségünk, mitől bénultak le ennyire.??? Ha szeretik a hazájukat és sajnálják ezt a megtévesztett népet , akit már annyiszor lenyomtak, most ébresztő, mert különben megtapasztaljuk, akik még nem tapasztaltuk, hogy milyen is az a fasiszta balett!!!Bizony azonnal bojkottálni kellene!Taxisok és mindenki ÉBRESZTŐ!!!!!!

 3. Kedves BÉ., éppen ezért nem értem, miért nem ismerték fel “nem besározott” erők, hogy van egy hatalmas szabad vegyérték a vészhelyzetben lévő országukban?!? Már régen meg kellett volna szerveződnie egy “múlttalan”, és éppen ezért a kiábrándultakat is megmozdítani képes társaságnak. Ne lenne legalább egy karizmatikus, hiteles személyiség az országban, aki mögé felsorakozhatna az ötven százalék, és persze velük együtt a mostaniakhoz tartozók?? (Látjuk, milyen adottságtömegeknek sikerült.)
  Bőven meglenne a kétharmad.

 4. vontolla 2o13.o8.25.O9.43.
  Igen a médiának , a politikusoknak más közéleti személyiségektől lenne várható—– már az első aggasztó jelekóta—-hogy felvilágosító munkájukat elkezdjék.Mi egyszerű emberek nem rendelkezünk ezzel a tehetséggel és nem értjük hol vannak, akikre felnéztünk, akikben bíztunk?Itt most minden személyes ellentétet el kellene felejteni!Ha nem történik meg iszonyat jönn

 5. A kiábrándultakat nem kellene már eleve leírni, amiért nem mozdulnak!
  Fortélyos félelem igazgat, ez van most, amikor már a 47 ezer forintos árokapirgálást is félteni kell!!!
  Aztán pedig nem is mindenki foglalkozik a politikával – sokan vannak úgy ezzel, mint normális országokban, hogy majd elmennek szavazni, addig élik az életüket, itthon csak próbálnak talpon maradni nagy küzdelmek árán!
  Én még emlékszem, amikor a Bokros-csomag miatt mindenütt a BUX-Gyula felirat volt olvasható és nyerhetett a Fidesz!
  Aztán négy év elteltével rohantak az emberek leszavazni a Fideszt, ráadásként még további négy évig nem is kértek belőlük!
  Most viszont nagyon rossz a helyzet úgy gazdasági, mint morális téren – a gazdaság a béka alatt, fogyasztás alig van, befektetők húznak el, pénzcsapok elzárva, piaci hitelezés még ki tudja meddig lehet – szóval akik ezt megnyerik azoknak talán végük is lesz….mert az emberek türelme fogyóban, de főleg a pénztárcák üresedése gyorsul.
  A Fidesznek is csak azért kellene a győzelem, hogy elkerüljék az elszámoltatást, mert ez a szoáré, ami a saját munkájuk gyümölcse, ha a nyakukba szakad – nem tudnak vele mit kezdeni, eddig sem kormányoztak, találgattak, ötleteltek, mert nincs szakértelmük!
  Hazudni és zsebeket tömni – ehhez értenek!
  A rengeteg adótól már mindenki fuldoklik, ezzel kapcsolatban olvastam egy találó megjegyzést, nincs mit tennie a csontvázkereső régésznek, a költségvetést sohasem készítőnek, mint bevezetni az “elqrtuk adót”…..
  Én nem tudom a megoldást, csak gondolkodom, ha győzne az ellenzék, lenne-e elég türelme a népnek, hogy talpra álljon az ország, elbír-e még bármily terhet 2-3 éven keresztül?

 6. *
  Nem marad más hátra, mint Gyurcsány és Bajnai együttese. Hatalmas az a tábor amely nagyra becsüli Gy. karizmáját és tiszteli B. gyakorlati felkészültségét, mert emlékszik utóbbi szakértői kormányának – az akkorra már elfogyó idő ellenére – sikeres működésére.
  *

 7. NYÍLT LEVÉL EGY ZÁRT KÖRHÖZ
  .
  Tisztelt Államtikár Úr !
  .
  Érdeklődéssel és kellő megütközéssel olvastam a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos ötletét.
  Személyes érintettség okán ragadtam tollat, mivel önhibámon kívül besorolódtam a “nem túl okos, de szorgalmas” – ön által kreált – kategóriába, mely szerint mi, gyenge képességű óvónők,védőnők és falugazdászok lennénk “a piramis alján”.
  Mivel ön a piramis csúcsára helyeztetett, így nem kétséges, hogy rendkívüli képességekkel rendelkezik. (Talán kellőképpen szorgalmas is, de lehet, hogy az új oktatáspolitikában ez nem sorolható az erények közé.)
  Okos szavait olvasva rá kellett döbbennem, hogy tényleg baj lehet velem, hiszen amit tanultam (igaz, nem a közösségi) főiskolán, azt a tudomány mára már meghaladta: olyan, hogy alap, nem létezik, csak felépítmény!
  Igaz is, gyermekeink nevelését oktatását ne erős alapokra építsük, hiszen akkor esetleg magabiztos, szilárd talajon álló felnőttekké válnának, esetleg még gondolkodnának is! Ez nyilván nem tartozik a fejlesztendő képességek sorába, mert ennek manapság több a hátránya, mint az előnye. Minek tegyük bonyolulttá “az előttünk álló minimum 20 évet” ?!
  Olyan elmaradott országok, mint Japán, Svédország, Izrael, stb…, akik elkövették azt a baklövést, hogy államuk – azaz adófizetőik – pénzét áldozták az alapfokú nevelésre, oktatásra – megnézhetik magukat !
  Bezzeg nálunk !
  Mi felismertük, hogy nem kell vacakolni ezzel !
  Piaget, Ransburg Jenő, Vekerdy Tamás és tévúton jártak! A gyermeki személyiséget nem kell kibontakoztatni 6 éves korig! SŐT !
  Minek az a sok fölösleges hablaty amit ma még óvónőinknek és védőnőinknek tanítanak?
  Foci bölcsit ! Foci ovit ! Foci sulit ! … És már el is jutottunk a foci akadémiáig ! Azt igen ! AKADÉMIKUSOK ORSZÁGA LESZÜNK!
  Előbb-utóbb mindenki jó, ha megtanulja; olyan országban élünk, ahol aki nem tud focizni, az labdába se rúghat !
  Most értettem meg az ősi magyar szólás igazi értelmét: “Akinek nincs a fejében, legyen a lábában.”
  Sajnos a levelemet nem írhatom alá, pedig írni még megtanultam.
  Önnek, mint a piramis csúcsán lévőnek megadatott a NER ( azaz a Nemzeti Együttműködés Rendszere) annak minden előnyével együtt…
  Nekünk viszont, akiket éppen most betonoznak be az alapba, csak a NEFR (a Nemzeti Együttfélés Rendszere) jutott.
  .
  Óvónéni

 8. BrunszvikTeri+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Már majdnem elfelejtettem ezt a mondást:
  “Akinek nincs a fejében, legyen a lábában.”
  Sajnos a III. osztályú focistának, a 3xbóvlisnak nemcsak a fejében, hanem a lábában sincs, pedig legalább abban lehetett volna…..mennyivel jobban járt volna ez az ország!))))

 9. KORDON BLUED, az említett párosnak minden normális országban komoly esélye lehetne vezető pozícióba kerülni, nálunk, a közeljövőben aligha. A mintegy hét hónap kevés idő, a média jelenlét egyébként is minimális az utálkozással sikeresen megrészegített milliók kijózanítására. Gyurcsány ezt már régen felismerte, Bajnai nem, ami elég nagy baj, mert akaratlanul is azt üzeni a változást váróknak, hogy nincs más alkalmas jelölt. Pedig a „megváltónak” meg kellene mutatnia magát végre, hogy a választásokig felépítse rendszerváltó csapatát és megszilárdítsa népszerűségét a nyolcból hat milliónál.
  Nem visszakozva korábbi véleményeimből, persze ma is vallom, a rezsim indokolt rettegése a pozícióinak és a szabadrablás lehetőségének elvesztésétől, nem kevésbé betojva a számonkérés utáni jövőképétől, minden eszközzel meg fogja akadályozni, hogy választással elzavarható legyen. A maradék esélyt ma két feltétel megléte adhat: a szövetségesek segítségével kikényszeríteni egy abszolút szabályos választási eljárást, bele értve a méltányos jelenlétet, élő adásos vitákat a közmédiában, a második, az előbbiekben említett nétribunus eljövetele a mögéje felsorakozó milliókkal. Ha ezek nem történnek meg, az újabb „kenyeret és cirkuszt” akciói, valamint a választás lenyúlása megtartja a maiakat a hatalomban.
  (A mai Népszabadságban is írnak erről.)

 10. BrunszvikTeri !
  *
  Nem kell kétségbe esni, lesz hol a labdát rugdosni a magyarnak. Épp az imént mondták be a hírekben (MTI Hírközpont), hogy Szombathäl’ is megkapja a maga stadionját.
  *

 11. Szégyen és gyalázat, ami a kultúrával megtörténhetett!
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=673075&referer_id=friss

 12. Élve az utolsó szüneti nap lehetőségével ide hozok egy – szerintem – fontos témakört, az EU, általában a Nyugat állapotáról. Azért is teszem, mert megjelent egy felmérés, amely szerint immár a magyarok nagyobb része szeretne kívül lenni a közösségen. Az orbáni propaganda tehát sikeresnek mondható, nyilván folytatódik nagyobb lendülettel, megteremtve egy referendum számára kedvező légkörét. Az IMF-et, a gazdasági-pénzügyi manipulációiba „belepofázni” képes erőt már kiiktatta, maradt az EU, amelynek házirendje nem engedi, hogy befejezze a Nagy Művét. A legfrissebb jelenség, ami érv lehet a „hanyatlik a Nyugat” sokak számára vonzó érvrendszerében a szíriai helyzethez való viszony.
  Amennyire látható, a harc egy újabb, szélsőséges iszlám állam hívei és ellenzői között dúl, a Nyugat fontos szövetségese, Izrael szomszédságában, az olaj utánpótlás jelentős színhelyén. Az egyiptomi „bénázás” után a demokratikus világ meghatározó országai megint képtelenek időben és egységesen megmozdulni, a rémisztő fejleményeket leállítani. Nagy Britannia, a lakosság ellenzésére hivatkozva (népszavaztak erről?) passzív marad, az USA, a franciák nem (népszavaztak?), a többiek?!? A megfejthetetlen tétovaság, a teszetosza bénázás azt sugallja a polgárnak, lehet abban valami, hogy kell az erős kéz, amely rendet tesz, leállítja a káoszt, biztosítja a békés, rántott húsos, tévé sorozatos, focimeccses hétköznapokat.
  A kérdés: lehet, hogy ez és az ehhez hasonló zűrös (nem csupán külpolitikai) helyzetek meghamisított üzeneteit használja fel a Kedves Vezető az egyeduralma véglegesítéséhez? A „vonuljunk keletre”, vagy az „egyedül idvezítő magyar útra” jelmondatát beszopja Hortobágy népe? Mit tehetünk ellene?

 13. vontolla
  “A megfejthetetlen tétovaság, a teszetosza bénázás azt sugallja a polgárnak, lehet abban valami, hogy kell az erős kéz, amely rendet tesz, leállítja a káoszt, biztosítja a békés, rántott húsos, tévé sorozatos, focimeccses hétköznapokat.”
  .
  Kiegészítésre szorul: “azt sugallja a polgárnak” helyett: azt sugallja a magyar polgárnak…
  De még így sem jó, mert a magyarok többségét legkevébé a külföldi események érdeklik.
  De ha mégis, volt már “erős kéz”, több is: Mubarak, Szadat, Pinochet, Sztálin stb., aztán az sem nagyon tetszett az érintetteknek. Akkor mi is lenne a jó megoldás? Erős kéz helyett tárgyalás. Pont, ahogy teszik.
  Az opciók: vagy tárgyalunk, vagy diktálunk. Lehet választani.

 14. Kedves proaktív, azt hittem egyértelmű, hogy “haza üzenek”.
  Az említett diktátorokat ismerjük és kellőképpen utáljuk. Azt érzem riasztó ténynek, hogy a magyar polgárok többsége nem idegenkedik egy hasonmás trónra emelésétől. És ha az önjelölt több külföldi példát tud említeni a “kemény kéz” hiányának ártalmas következményeiről, a támogatók megerősödnek hitükben.


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok