A cseh államelnök antifasiszta 2013. június 22. szombat 16:29 | AN

A cseh államelnök antifasiszta
Csehország nem tolerálja a nácikat. Hanti Vilmos és Milos Zéman.

Prága – Prágában tartotta június 20-án a cseh honvédelmi minisztérium épületében kongresszusát a Cseh Szabadságharcosok Szövetsége, amelyen felszólalt Hanti Vilmos a FIR (Ellenállók Nemzetközi Szövetsége) és a MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) elnöke. Gratulált a FIR cseh tagszervezetének, amely az egykori ellenállók hősiességére alapozva aktívan kiveszi részét a mai szélsőjobb elleni föllépésben. Magyarként fájdalmas számára, hogy amíg Csehországban a honvédelmi minisztériumban kaphat helyet a rendezvény, addig Magyarországon a hasonló minisztérium a Hitler oldalán harcoló magyar katonák hősiességét dicsőíti.

A kongresszus későbbi részében fölszólalt Milos Zeman, a Cseh Köztársaság elnöke, aki tagja hazája antifasiszta szervezetének. A köztársasági elnök köszöntötte a küldötteket, többek között kifejtette, hogy a szabadságért harcolókat meg kell becsülni. Hanti Vilmos a FIR nevében gratulált a köztársasági elnöknek. Kifejtette, az államelnök jelenléte a kongresszuson mintaértékű gesztus, üzenet más országok számára is, hiszen a szélsőjobb ellen minden államnak föl kell lépnie. Ez európai norma, humanista tett is.

Hanti Vilmos később egy újságírói kérdésre felelve elmondta, hogy Magyarországon az államelnök, Áder János még válaszra sem méltatja az antifasiszta szervezet levelét, Kövér László, a Magyar Parlament elnök azzal kezdte ténykedését 2010-ben, hogy kitiltotta az antifasiszta szervezet Radnóti díj átadóját a parlamentbõl. Orbán Viktor miniszterelnök kormánya több állami forrásból is anyagilag támogatja a szélsőjobb szervezeteit.  Míg más országokban igyekeznek a szélsőjobbot visszaszorítani, addig Magyarországon a mai kormány erősíti azt.

Címkék:, , ,

52 Reader’s Comments

 1. T. Admin!
  Megoldható lenne, hogy az AN főoldalán a Nyári Szünet II. jöjjön fel a logóra kattintva?
  .
  T. Olvtársak!
  Elérkeztünk a július hónaphoz, az AN szabadságának középső részéhez.
  Mától a “Nyári szünet II.” lépne életbe.
  Ha van rá lehetőség akkor az új témákat, hivatkozásokat ide tegyük fel.
  Ha az AN főoldalán a Cimlapra (a főoldalon a gyorshírek alatt az első kinyitható fül)
  kattintunk és megvárjuk amíg a logó alatti alsó címsorban a NYÁRI SZÜNET II jön be, rá kattintva ott vagyunk..

 2. csakén 2o13.o6.28.14.55.

  Ki kényszeríti Ádert, hogy a “fincsiben” üljön” .Itt is bebizonyosodik Bartus László igazsága :hajlik a gerinc!

Kapcsolódó cikkek

A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak 2014. január 17. péntek

A német megszállás szobra a Szabadság téren 2014. január 2. csütörtök

Iványi Gábornál jártunk 2013. november 16. szombat | Kohányi Társaság


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:



Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók