Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megegyezést keres a Costa Concordia 2013. június 20. csütörtök 23:28 | AN Forrás: Blikk, ATV, Daily Mail

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megegyezést keres a Costa Concordia

Grosseto – Míg a vállalat vezetői büntetlenek maradnak, addig a Costa Concordia tragikus balesetét okozó kapitányból, Francesco Schettinóból egyedüli felelőst csinálnak. Rónai Péter ügyvéd, a magyar áldozatok képviselője szerint próbálnak peren kívül megegyezni a kártérítések összegéről, de még nem minden áldozat fogadta el a felkínált összeget. Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai olyan perrel fenyegetik a céget, hogy az mindenáron megegyezne inkább peren kívül egy kisebb összegben.

AN

Az olasz bíróság elfogadta, hogy a hajótársaság peren kívül egyezhessen meg, így a vállalat vezetőinek nem kell bíróság elé állniuk. Egymillió euróért, azaz háromszázmillió forintért váltották meg szabadságukat, a vádalkura egy olasz jogszabály adott lehetőséget. A cég ügyvédje hangsúlyozta, hogy részükről még nincs vége az ügynek, a hajótársaság is pereli az exkapitányt, és kártérítést követel Schettinótól az elveszített hajóért. – Nevetséges és elfogadhatatlan döntésnek tartom, hogy emberéleteket pénzért meg lehet váltani, márpedig az olasz bíróságon ez történt – mondta a magyar áldozatokat képviselő ügyvéd, Rónai Péter. A Costa Concordia egy víz alatti sziklaszirtnek ütközött, s a katasztrófában 32 ember vesztette életét, köztük egy magyar zenész, Fehér Sándor is.

Rónai Péter és Holly Ostrov Ronai New York-i ügyvédek 400 milliós pert indítottak az áldozatok nevében a hajó tulajdonosa ellen. Mint Rónai Péter elmondta, nemcsak a kapitány, hanem a cég is hibás. A kapitány úgy vezette a hajót, mint egy Ferrarit, közel ment a parthoz, hogy integethessen, de a cég nem képezte ki a személyzetet, hogy baleset esetén mi a teendő. Az ütközés után hat órán át semmi mentés nem történt, ha a cég megfelelően jár el, akkor senkinek nem kellett volna meghalnia. Az egymillió euró, amit a cég fizetett, csak az olasz államé lett, a kártérítések ezen felül lesznek. Tárgyalásban vannak a hajótulajdonos céggel, amely peren kívül már tett ajánlatot, és a túlélők közül néhányan el is fogadták az ajánlatát. Az elhunyt cigányprímás, Fehér Sándor ügye még nyitott. Közel voltak a megegyezéshez, de még nem fogadták el a cég által felkínált összeget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
Megegyezést keres a Costa Concordia, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. május 9. szombat | AN

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos