Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Aláírtam 2013. május 9. csütörtök 14:33

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Aláírtam

Hát aláírtam én is ezt a rezsicsökkentési bizniszt. Hogy támogatom, meg ellenállok. Nyugdíjas ugyan még hál’ istennek nem vagyok, de a Mézi néni a szomszédban lakó matróna, akinek csípőprotézise van, átküldött az önkormányzatra lisztér’, amit Polgármester Urunk osztogat a kerületi idősebb népességnek. Két kiló liszt, három kiló cukor, dara, miegymás, csinos kis ínségcsomag, szerintem a Múzeum körúton hamarosan kinyithat Róbert bácsi, mint Trianon után, Bethlen Pistánk idején. Volt meghatalmazásom, tikettem, buszbérletem, minden, egy apró dolgot kellett letudnom, ahogy befelé araszoltam az iskolába. Ezt a kis apróságot nemzeti érdekeink és kormányunk védelmében, ezt a rezsicsökkentési diadalívet véssem már alá. Akkor kapok zabpehely-kását, de tényleg, mi rossz lenne ebben? Írogattak is szép sorban a megalázott, rezsijükből is kiforgatott nyugdíjasok. Ha csak ennyi kell? Inkább a kristálycukor, mint a szabadság. És különben a karvalytőke ellen megyünk. Mézi nénire gondoltam és csendesen aláírtam. Meg a Bözsi nagynénémre, akinek utolsó elhaló szava még az volt a Kádári jóléti politika summázataként: „az legalább adott valami kenyeret.”

Nem akarom elkeseríteni a tisztelt olvasót, de ezerrel robog a Fidesz Intercity újabb célállomások és fülkegyőzelmek felé. Februárban húsz százalékon álltak, nem sokkal később a rezsi ügy megdobta őket huszonhatra. Amit látunk, az a nemzeti rezsi-biznisz lecsengő hatása, huszonkilenc százalékkal (Medián), bőven elég az újabb kétharmadra, tizenhat fával verik a bikaerős MSZP-t és ez lehet még több is, miközben tudjuk, hogy Orbán rég elveszítette szavazóinak ötven százalékát. Ilyen szép kilátások mellett dehogy kell ide regisztráció.

Ki merné azt mondani köztünk, hogy Csengersima alsón nem tétel ezernyolcszáz forint? És aláírtam a Mézi néninek. Magyarország önmagát feladó, kómába zsibbadt ország. Legrosszabb ösztöneinkre apellálnak. Az állami túlgondoskodás elképesztő eredményeit még nem látni, amit már ma is látni, az üzemszerű gyakorlattá emelt zavaros korrupció. De ami a rosszabb, körvonalakban sem látszik megformált alternatíva. Erőre, biztonságra vágytunk. Megkaptuk gyógyítónak a mindent átkaroló, nyúlós, formátlan, arc nélküli káoszt. „Baljóslatú nép a magyar – írta a látnok. „Forradalomban élt s ránk hozták Gyógyítónak a Háborút, a Rémet, Sírjukban is megátkozott gazok.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 49 szavazatból)
Buják Attila: Aláírtam, 4.8 out of 5 based on 31 ratings

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Némedi Mária Margareta
    2013. május 10. péntek
    14:55
    .
    Kedves olvasótársam
    .
    Te valóban képes lehetsz az általunk ismert világ alapjainak megrendítésére.
    .
    (Lehet, hogy a sötét anyag áramlása a transzcendens dimenziók között is a te lelkeden szárad?)
    (?????????????)
    .
    Mert most engem arra késztettél, hogy hozzászóljak valamihez, úgy, hogy egy csomó hsz-t még kutyafuttában is alig néztem át. Ami …. … ritka dolog.
    .
    De:
    -aki errefelé tanult matematikát, az nem ismer olyan, a te kommentedben látható szövegelemeket, hogy: „…első fokú…” és „…két ismeretlenes…” (mármint „… hogyan lehet definiálni egy első fokú, lét ismeretlenes egyenlet….”), nálunk, magyar nyelvű tankönyvekben ezek kizárólag egybeírt formában léteznek, így: elsőfokú, és kétismeretlenes.
    .
    Azonkívül egyenletet nem kiszámolni szoktak, hanem megoldani.
    .
    (Kiszámolás szóba jöhet akkor, ha grafikus úton akarjuk megoldani, ekkor mindkét oldalt függvénynek tekintjük, és az ábrázolhatóság érdekében függvényértékeket „számolunk ki”, legalábbis az egyik módszer szerint)
    .
    Mi az oka annak, hogy te így eltérsz a nálunk teljes hegemóniát élvező nevezékektől?
    .
    Egy javíthatatlan materialista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. Margaréta
    Rossz a tipped. Nem vagyok ideges. Csak szomorú.Nagy törés lehetett az életedben, ha ilyen elméletek gyártása éltet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Marcus
    +++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Segítség!!!
    .
    gets!
    .
    Erősítsd meg, légy szíves, amiket írtam! Egységben az erő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Némedi Mária Izé

    ” Rálátásom van a világrend logikájára”
    Na, most itt fejezd be!!! Basta cosi! Szegény Marcus Aurelius.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Némedi Mária Margareta írta (2013. május 9. csütörtök 20:17):
    “Rálátásom van a világrend logikájára, múltra, jelenre és jövőre is.”
    Kedves mindenki, aki erre reagált: egyszerűen hihetetlen, hogy ennyien ennyit foglalkoztatok ezzel. Miért nem mindjárt a jósnős, kártyavetős tévéműsor szereplőivel vitatkoztok? Nem ismertek fel egy (finoman szólva) fantasztát? Tényleg elég egyetlen eszement, hogy teljesen szétzilálja egy jobb sorsra érdemes cikk megtárgyalását? Legalább ne folytassátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Ego
    Most hogy mondod. Még a képernyőre is rátenyereltem, hátha “átjön” ez a világ megrendítő igazság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Marcus Aurelius
    2013. május 10. péntek
    21:49
    Már több órája is gondoltam rád, hogy erre az oldalra csábítalak, de egyedül is megtaláltad a “testhez álló” “vitapartnert”. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Mai információm erről az aláírásgyűjtésről. Moszkva téren egy kemény munkanap alatt 43 alaírás gyűlt össze. Megszólítottak, hogy írnám alá, mielőtt nemet mondtam, megindokolva, hogy törvény van erről, megkérdeztem, mennyi a mai termés. Kemény 43 db. Amikor odakeveredtem – villamos felé mentemben – arról beszélt a két odavezényelt narancsos aktivista (egymással, egyéb érdeklődő nem lévén), hogy nem gyűlik az aláírás, savanyú egy nap ez a mai, mint a tegnapi is volt, pedig péntek van. Az MSzP is gyűjtött aláírást a Moszkva téren, ott senki nem agitált, de mentek az emberek. Lehet, hogy csak beszélgetni, de aláírókat is láttam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Némedi mária !Elgurult a gyógyszered?A vallás -sötétség!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kedves Némedi Mária Margareta, sajnálattal nyugtázom, hogy sehol nem alkalmazzák módszereidet. Ebben az esetben viszont önmagadon kívül senki nem osztja azt a véleményedet, hogy birtokában lennél az egyetlen leghelyesebb megoldásnak.
    Meglehetősen gyakran tapasztalható általános jelenség a problémád, intézmények sokasága van dugig töltve önmagukat Messiásnak (hadvezérnek, gőzmozdonynak, zsebórának) képzelgőkkel.
    Elkeseredésre persze nincsen semmi okod, ezen a helyen minuszokat olyanok is kapnak gyakran, akik jelét sem adják önbizalom-túltengésüknek, meg ahhoz is hozzá lehet szokni, hogy mindenféle reagálás nélkül átugorják a többiek bejegyzést, mintha meg se jelent volna beírás.
    Előbb-utóbb lecseng ez a “meg nem értési hullám” IS, be fog állni az az állapot, mikor még meg sem jelentél itt…
    Bár a kettő nem ugyanaz, van némi különbség a “amíg itt sem voltam” és a “mintha itt sem lennék” között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Olvastam és betelefonálóktól hallottam, hogy több városban, több helyen is aláírtak íveket (minden sarkon))), nos ettől máris hiteltelen ez az újabb sikertörténetük!
    Kb. annyira sikeres, mint az inzultációs levelekre küldött, az ellenzék részére ellenőrizhetetlen válaszlevelek tömege!
    Nagyon jól tették az emberek, hogy össze-vissza aláírogattak, így hülyére vették a nagymellényűeket, valami kis törlesztés…..
    Ezek ismeretében nincs miről dicsekedniük – lefulladt a dolog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Kedves csakén, soha, senki nem fogja megnézni azokat az íveket. Teljesen mindegy, hogy hányan írták alá, és ki hány példányban.
    Ez az akció is kiszolgálta Orbán “népszerűségnövelő” hókuszpókját, oszt jónapot.
    Ismét megvan a kétharmad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. csatt és csakén
    Ez az aláírósdi sokkal többről szól, mint a darabszámról!
    Ez a nyílt megfélemlítés kezdete. Ahol a munkahelyen kiteszik az ívet, azzal, hogy nem kötelező aláírni, ahol a nyugdíjashoz ajándékot visznek, és mellesleg megkérik hogy írja alá.
    Ahol kényszerítve érzed magad, (és ez főleg vidéken igaz) mert valakidnek a munkahelye (trafikja) függhet tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Ezért tetszik nekem és igen helyeslem, hogy vannak olyanok, akik bármerre járnak, aláírják és utána elmondják, megírják ahol csak lehetőségük van rá, hogy komolytalanná tették ezt a nagyon fontos önigazolását a Fidesznek!
    Kamu nevekkel, kamu címekkel – nevetségessé tenni mert csak így lehet megakadályozni, hogy igazolhassák, na ugye milyen fontos ez a zembereknek!
    Hát nem, mert nevetségesekké váltak és csak egy hazugságlista lett belőle!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Kedves szenzor, az a helyzet, hogy egyáltalán nem a darabszámról szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Csakén, igazad van, nagyon jó, hogy nevetségessé teszik sokan ezt a komédiát kitalált neveket aláírva, többszöri aláírásokkal, amit aztán közhírré is tesznek. Egy a baj: ezen az aláírások valódiságát a világon senki nem fogja ellenőrizni. Csak a darabszám a fontos, hogy elmondhassa a lakájmédia, hogy már ennyi és ennyi ember aláírta ezeket a “támogató” íveket.
    Csak propagandafogás az egész, csak azért csinálják, hogy a témát napirenden tarthassák. Ökörségnek és ezen kívül teljesen feleslegesnek tartom, hogy egy törvényt aláírásgyűjtéssel erősíttessen meg ov bagázsa.
    Arra kéne pl. aláírásgyűjtést szervezni, hogy ov ne hozathasson olyan törvényt, amilyen eszébe jut, hogy ne lophasson meg örökké bennünket – hol erre, hol arra hivatkozva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. neveletlen
    Pontosan ezért kell mindenütt elhíresztelni, hogy milyen nevetségesekké váltak az össze-vissza aláírók miatt!
    Volt aki azer ült a kocsijába és szánta rá az üzemanyagot és az idejét – ma már mindegyik drága – hogy ezt megtegye, és jól tette, csak mindenütt el kell mondani, ki merre jár, hangoztassa és írja meg a lehető legtöbb fórumon!
    Amikor dicsekedtek, hogy az inzultációs levelekre kb. 800 ezer válasz ment, akkor is tudott volt, hogy sokan milyen válaszokat adtak ezekre a kérdésekre – nem is engedtek beletekintést!
    És egyre jobban beégnek – megvezetik az embereket, de vannak akik ilyen válaszokat adnak és ez is valami, ha már egy nagyobb tüntető tömeg nem képes összejönni….ez is egyfajta tiltakozás, csak hangoztatni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Némedi Mária Margareta

    Marcus Aurelius, a “kétismeretlenes” egyenlet meg hogy “elsőfokú” egybeírásának a szükségessége sajnos itt a hozzászólásomban elkerülte a figyelmemet. Elnézést érte. Filozófiai előadás az univerzum logikájáról című könyvem 12. oldalán szerencsére egybe vannak írva ezek a szavak.
    A kiszámolás és megoldás közötti különbséget nem értem, de ez nem jelenti, hogy észrevételed nem lehet hiteles igazság, hanem azt jelenti, hogy lehetséges illetve valószínű, hogy a matematikához jobban értesz, mint én. Én csak annyira értettem hozzá, hogy felvázoljam az univerzum működésének logikailag hiteles matematikai összefüggését.
    Említed észrevételedben a sötét anyag áramlását. Engedd meg, hogy ez esetben én vitassam el a megfogalmazásod, ami hibás. A sötét anyag nem áramlik, hanem csak van, illetve jelen van. Kizárólag az anyag mozog. Az jött ki ugyanis eredménynek, hogy a sötét anyag jelenti az Istent, egyéb Isten nincs. Szociológiailag nem mindenható, filozófiai minőségben mindenható. Érzékeny rá az emberi agy (is). Matematikailag semmi. Informatikailag hamis információ. Asztrofizikailag sötét energia. Filozófiailag Isten. Szociológiailag erkölcsöt okozó, ezáltal társadalmat okozó magatartás generátora az agyban, a viselkedésünk determinálójaként.
    Kérded, hogy: “Mi az oka annak, hogy te így eltérsz a nálunk teljes hegemóniát élvező nevezékektől?”
    Az eltéréseknek három oka lehet, és ezek a következők:
    -tudatlanság az adott témában, ami véletlen felületességem miatt a tudatlanság szintjén maradt. (Ha igaz, hogy egyenletet nem szabad kiszámolni, csak megoldani, akkor ez a hibám ilyen).
    -véletlen tévedés egy adott szituációban. (pl. az általad kifogásolt külön írt szavaim).
    -szándákosan eltérő magatartás, mivelhogy rálátásom van arra, hogy az emberiség hibásan gondolkodik valamiről. (Például a matematikusok a zéróval osztás ellen tiltakoznak. Én ezt tudtam, de nem törődtem vele, mert ez volt az egyetlen művelet, amivel az univerzum működését le lehetett írni, kizárásos eljárású logikával, majd megmagyaráztam, hogy a világ működése esetén a zérót a nevezőben hogyan kell értelmezni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos