Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ürügy a kuruc.info az internetes cenzúrára 2013. május 13. hétfő 16:52 | AN

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ürügy a kuruc.info az internetes cenzúrára

Budapest – A hírek szerint külföldi szervereken levő adatokat is véglegesen hozzáférhetetlenné tehet Navracsics Tibor törvénymódosító javaslata, amelyet pénteken benyújtottak a parlamentnek. A farkasvakságban levő magyarországi sajtó és ellenzék nem veszi észre, hogy a kuruc.info-ra való hivatkozás csupán ürügy az internetes cenzúra bevezetésére, amelynek célpontja elsősorban nem a kuruc.info lesz, hanem az Orbán-rendszert radikálisan elutasító ellenzéki média. Ha a kuruc.info bűncselekményt valósít meg, akkor magyarországi szerkesztői elleni fellépéssel megszüntethető lenne a jogsértés, ahhoz nincs szükség a külföldi szerver blokkolására. Az Amerikai Népszava, a Kanadai Magyar Hírlap és más ellenzéki orgánumok, az Orbán-rendszert megalkuvás nélkül bíráló blogok lesznek a Navracsics-féle törvény célpontjai. Ennek örülni fog az Orbán-rendszerbe simuló ellenzéki média, és örömmel nevezi majd szélsőségesnek azokat a megtámadott orgánumokat, amelyek nem feküdtek le az Orbán-rendszer lábaihoz.

Azt még nem lehet tudni, hogy a kuruc.info is áldozatul esik-e az ellenzék internetes elhallgattatásának és megfélemlítésének, vagy csak éppen ők mentesülnek a törvény hatálya alól, amit a rájuk való hivatkozással tesznek elfogadhatóvá. A trükk átlátszó, hiszen a kuruc.info-t nem külföldön szerkesztik, hanem Budapesten. A szerkesztői és a magyarországi üzemeltetői ismertek, némelyiket a magyar parlamentből kellene kivezetni két rendőrnek. Ha a kuruc.info bűncselekményt valósít meg, amire vonatkozóan eddig még egyetlen bírósági ítéletet sem produkált a magyar társadalom, akkor a gyűlöletportál szerkesztői és üzemeltetői is bűncselekményt követnek el. Ezen a jogcímen eljárást lehetne indítani ellenük, és letartóztatásuk másnapján a kuruc.info működése megállna.

A törvénytervezet célpontja nyilvánvalóan nem a kuruc.info, hanem az Orbán-rendszer igazi ellenzékeként működő külföldi lapok és a rendszerkritikus, hazai témákkal foglalkozó magyar nyelvű blogok. Az Orbán-rendszer Kínához, Iránhoz és Észak-Koreához hasonlóan cenzúrázni készül az internetes szabadságot és korlátozni akarja az illegitim rendszer valódi ellenzékének elérhetőségét a világhálón. Azt előre lehet sejteni, hogy az Orbán Viktor vezette bűnszervezet megalkuvást nem ismerő kritikusait, akik a demokrácia és a jogállam hívei, a kuruc.info antiszemita és mocskos náci tartalmával teszik egyenlővé, mintha a nyilasok és a következetes demokraták között nem lenne semmi különbség. Az államcsíny által bevezetett illegitim alaptörvény IV. módosítása már a gránittömbbe véste a felségsértés elvét, és egy gumitörvénnyel korlátozta a szólásszabadságot. Várhatóan ennek alapján minősítik majd törvénybe ütközőnek az Orbán-maffia fasiszta diktatúrájának szókimondó kritikáját és kezdenek eljárásokat az internetes elérhetőségük korlátozására.

Az Amerikai Népszava minden bizonnyal a céltáblák egyike, és azok közé az internetes újságok köz tartozik, amelyeket blokkolni szeretnének Magyarországon. Ez a próbálkozás azonban minden bizonnyal az Egyesült Államok közvéleményének és sajtójának rosszallását váltja ki, és egy ilyen eljárás esetén az amerikai kormányzatnál is panaszt teszünk. Az Amerikai Népszava nem “külföldi szerveren fut”, hanem egy 122 éves amerikai újság, amely magyar nyelven jelenik meg. Fennállása óta soha nem szűnt meg és nem szünetelt. Ha az Orbán-kormány egy amerikai újság elérhetőségét blokkolja, azt Amerikában az emberi szabadságjogok, az információ szabadságához való jog, a sajtószabadság és a szólásszabadság korlátozásának fogják tekinteni és a kongresszusi képviselők szót fognak emelni ellene. A szövegösszefüggésekből kiragadott idézetekkel sem lehet azt megmagyarázni Amerikában, hogy Orbán személye és rendszere miért ne lenne szabadon bírálható. Ugyanez vonatkozik a testvérlapunknak tekintett Kanadai Magyar Hírlapra is. A Navracsics-törvény nem a kuruc.info-ról szól majd, hanem az Amerikai Népszaváról, a Kanadai Magyar Hírlapról, külföldi szervereken futó polgári demokratikus radikális blogokról, a hazai sajtó, valamint a magyarországi internetes közösség megfélemlítéséről. Az Amerikai Népszava az amerikai törvények alá tartozik ugyanúgy, mint a New York Times. Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyar fasiszta rendszer törvényei alá. Az internetes korlátozása kommunista és iszlámnáci rendszerek gyakorlatát valósítja meg Európa közepén, az Európai Unió és a NATP egyik tagállamában.

Orbán Viktor fasiszta diktatúrája jól körvonalazhatóan építi ki a totális diktatúra intézményes és jogi hátterét, amelyet kénye-kedve és igényei szerint használ vagy nem használ, saját belátása szerint. Az önkény jele, hogy már vannak olyan törvényei, amelyeket használnia kellene, de politikai megfontolásból nem használja. Majd akkor használja, amikor szüksége lesz rá. A kuruc.info-ra való hivatkozás hamis, arra azonban alkalmas, hogy az emberi jogokra és a sajtószabadságra érzékeny demokraták szemét bekösse és ellenállásukat leszerelje. Mintha a kuruc.info ellen ez lenne az egyetlen hatásos eszköz, miközben ezzel a blokkolásos technikával sem fogják tudni megakadályozni az elérhetőségét, de ennek ürügyén cenzúrázhatják az internetet és az ellenzéki médiának azt a részét, amely gyökeresen utasítja el az Orbán-rendszert, és tagadja a legitimitását. Ezzel a magyarországi sajtót és internetes portálokat is megfélemlítik, és kijelölik azokat a határokat, amelyeket nem léphetnek át. A médiatörvény is úgy működik, hogy a kilátásba helyezett büntetéseket nem kell alkalmazni, mert a fenyegetés elegendő arra, hogy a sajtót megfélemlítsék és kordában tartsák. A sajtót a rendszer önkéntes elfogadására kényszerítik, öncenzúrára késztetik.

Az Amerikai Népszava nem adja fel önmagát, továbbra is az amerikai szabadság szellemében bírálja Orbán Viktor bűnszervezetének fasiszta diktatúráját, követeli az alkotmányos rend megdöntőinek azonnali letartóztatását és törvényes felelősségre vonását. A Navracsics által gerjesztett médianyilvánosságot pedig arra fogja felhasználni, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy egy bűnszervezet puccsot hajtott végre Magyarországon, államellenes bűncselekmény keretében törölték el a demokratikus alkotmányt, amely az Európai Unió követelményeinek megfelelt, de amelyet Orbán bűnözői úgy mutattak be, mint “kommunista alkotmányt”. A demokratikus országok közösségével harmonizált demokratikus és legitim Alkotmányt váltották fel a középkori totális állam ideológiájára épülő illegitim alaptörvénnyel, amely egy 21. századi fasiszta diktatúra alapjait vetette meg. Eljön az idő, amikor Orbán használni fogja a totális diktatúra már kiépült jogi hátterét, amikor lehull az áldemokratikus máz és mindenki számára látható lesz működés közben a már kiépült fasiszta diktatúra. Ez a nyílt és totális diktatúra semmiben sem különbözik majd a jelenlegi rendszertől, csupán használják majd a diktatúra kiépült eszközeit, amelyekre ma nincs szükségük, és amely jelenleg nem áll érdekükben. De a rendszer készen áll, az államforma alkotmányos katolicizmus, az uralmi forma fasiszta diktatúra.

A totális diktatúra bevezetése azt jelenti majd, hogy közeledik a vég, Orbán életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat, mivel Európában a halálos büntetést eltörölték. Ezen az úton egy fontos állomás lesz az internetes cenzúra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (48 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +76 ( 90 szavazatból)
Ürügy a kuruc.info az internetes cenzúrára, 4.8 out of 5 based on 48 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. A mutyi-cikk hozzászólói közül valaki megfigyelte (most lusta vagyok megnézi, hogy ki), hogy itt négy mínuszoló működik rendszeresen. Késő éjjel időnként kettő alszik.
    Ezek már alighanem Navracsics előőrsei. Nyugodtan tojhatunk rájuk, nem közülünk valók. Ha a mínuszolás emelkedik, akkor kell figyelni. Amúgy javasolnám: plusszolással értékeljük csak társaink írásait, így részben ki tudjuk szűrni az idegenkezűséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (50 szavazatból)
  2. Navracsics amortizátor aktivizálta magát. Mint a törvények felügyelője adta a nevét ehhez a sötétséghez. Ritka jellemtelen politikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  3. Sejthető volt Orbán célja. A mondanivalónkat mindenképpen leírjuk. Aki magyarul ért és a nyelvet ismeri, meg tudja fogalmazni úgy mondanivalóját, hogy mindenki megértse, mégsem törvénytelen az értelmezés szerint. Ha egy öntövényű bűnöző nem kerül börtönbe, akkor hozzá kell segíteni, hogy ne legyen láb alatt.
    Ki kellene söpörni az országot a szemetet rendeltetési helyére kell rakni és tiszta vizet kell tölteni a pohárba. Ehhez bizony összefogásra van szükség és nem nyuszi módon kell viselkedni. Nincs olyan hatalom, amely a népet meg tudja állítani, ha egyszer megindul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  4. Most hallottam a rádióban, hogy nem is annyira a kurucinfó ellen irányulna a törvény, hanem a fiatalkorúak védelme lenne a célfeladat.
    Ha jól értettem, de félálomban voltam, és akkor a kiskorúakról készült képeket blokkolnák. Vagy a felnőtt tartalmakat akarják letiltani? Megszólalt a KDNP? Szólalna meg inkább az asszonyveréseknél.
    Ez az egész úgy nem stimmel, ahogy van. Ha ilyen tartalmú honlapot találnak, és jelzik akármelyik ország felé, azonnal megindul a büntetőeljárás. MI van? Jelezte a kistestvérke, hogy nem tetszik neki a törvény tervezet, de legalábbis az indoka?
    Kíváncsi vagyok mi lesz a végeredmény magyarázata.
    Mert hogy lesz, az már nem kétséges. És az igazi célközönség is tudott.
    A DEMOKRÁCIA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  5. Ez világos,hogy így van.Én rögtön mondtam ahogy szó került erről na egy újabb korlátozás.nem kell ide vasfüggöny minek lesz itt előre eltervezett korlátozás minden téren.Sokan abbahagyjuk akkor az internetezést minek? sőt a tv nézését is minek?
    Élünk süketen és vakon kinek mennyi van még hátra.
    Ha a társadaom felfogja majd végre mire ment ki a játék talán mozdul a saját érdekében bár ma már erről sem vagyok meggyőződve.Ezt akarja a magyar csak gondolkodni ne kelljen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  6. Etele!
    *
    “A megállíthatatlan népnek” melyik típusára gondolsz? A 2006-os, parlament körülhugyozó, székházgyújtogató és betontömbdobáló primitív B-középre ? Vagy van még egy normális és intelligens fajtája, ott a messzi jövőben, Etele álmaiban ?
    *
    A HAHA-ban nekem is volt egy kis reményem, de ez gyorsan lelohadt, amikor Orbanisztán a pillanatnyi igényeiket úgy ahogy kielégítve, bekebelezte őket az összes lelkesedésükkel együtt, miközben a radikálisabb ( székházfoglaló) – tulajdonképpen szélesebb látókörű – szárnyat egy gyors akcióval “rabosította”…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  7. Norbert!
    *
    Kőszegh még most is a Kádár rendszert tudja csak szidni, Orbánéról hallgat – ez ő.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  8. lindanna!
    *
    …Hogy miért maradt el Orbanini szokásos péntek reggeli észosztása ? Meg, hogy most miért nem fenyegette meg a nyugatot ? Hát dehogynem, csakhogy ezt most Helsinkiben gyakorolta a mi zseniális Führerünk… – Immár még . n a g y o b b .
    s z e r e p r e . k é s z ü l . és meg is mondta (pénteken), hogy Magyarország megáll a saját lábán is és nem kell a p é n z ü k. Majd mi…. ! [Borzalom !]
    *
    Hát remélem, hogy e szavakra végre elzárják már a “kohéziós” – merthogy magyar részről semmiféle kohézió nem létezik – pénzcsapokat. Akkor majd megmutathasssssa, hogy mit is tud ő !!!!!!!!!!!!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  9. Az ellenzék meg haknizik vidéken, mire hazaérnek addigra nem is lesznek ellenzékiek, navracsicska megoldja !
    Megélhetési politikusok, a pénzünk jól jön, mi meg elvagyunk itt étlen szomjan, nem baj mad a koncenrációs táborban már ti is éheztek velünk együtt. Amit tesztek az ide juttat titeket meg minket is ! Ennyi “okos ember” nem igaz hogy nem tudja ezeket a firgeket elhajtani, mert ugye a pofázáson kívül mást kellene tenni, nem csak a pénzt felvenni, tisztelet a kivételnek de egy sz@rrágó banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  10. azért máshol is vannak érdekes dolgok….
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=645379&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  11. Ha ezt megteszi Navracsicsa és az állami nagycirkusz, akkor arra csak ezt mondom:
    (moderálva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. Legfeljebb majd proxy-n keresztül olvassuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. KORDON
    BUED
    ma 10.31

    Aki a 80. évét tapossa, valami fogalma van az emberek igazságérzetéről, talán ez indíttat olyan megfogalmazásra,- reménykedve- hogy betelik a pohár és bizony arra gondoltam, hogy elérte már az emberek ingerküszöbét ez a rettenetes állapot amit ez a kormány idézett elő, egyszemélyes hatalmi törekvéseivel. Józan ember azt gondolja, hogy el kell taposni a férgeket, hogy élhető országunk legyen. Nem akarom elhinni, hogy ne legyen annyi kurázsi a megtaposott emberekben, hogy felálljanak és meginduljanak saját érdekükben ezt a gátlástalan csürhét megállítani, ha kell erőszakhoz is nyúlni. Nem lehet ilyen gyáva a magyar nép.
    Igen, az utóbbira gondoltam- arra, hogy folytatódik kiterjedtebb, szervezettebb formában, hogy nem érdekalapú lesz a kezdeményezés, hanem totális, mind az ifjúság, mind az elnyomottak, elnyomorítottak , kiszolgáltatottak érdekében, az elnyomó rendszer felszámolásának céljával. Sokan leírták álmodozásukat, a karosszék kényelméből, de ez annyit is ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Hiryu2,0
    2013. május 14. kedd 12:32
    Csak nem gondolod, hogy a titkos szolgálatok láthatatlan titkos-lufi
    hámozására jöttek létre?
    Egész más dolog, hogy a politikusok mire használják őket!
    (lehet-e jobb-, közép-, vagy bal oldali a titkos szolgálat? ha ez van, akkor lőttek!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Szemenyei- Kiss Tamás eltünt a facebookról és a cikkei közül alig van a neten egy kettő!
    Mivel nem tételezem fel, hogy ennyit tud és akar törölgetni, úgy gondolom, hogy profi cenzorok takarították el, magyarul :
    BEÜZEMELTÉK A MAGYARORSZÁGI INTERNET ÁLLAMI CENZÚRÁJÁT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos