Beperelte Balogot a Népszava főszerkesztője 2013. május 9. csütörtök 5:29 Forrás: Népszava

Beperelte Balogot a Népszava főszerkesztője

Budapest – Jó hírnév megsértése miatt pert indított Balog Zoltán ellen a Népszava főszerkesztője. Németh Péter azért perelte be az emberi erőforrás-minisztert, mert sértő kijelentést tett rá, miután Szaniszló Ferenc kitüntetése elleni tiltakozásul visszaadta Táncsics-díját.

Németh Péter lépését később több korábbi Táncsics-díjjal kitüntetett követte, mire a miniszter úgy nyilatkozott: “Németh Péter és Bolgár György folyamatosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság illegitimitásáról és a magyar sajtószabadság haláláról nyilatkozik. Örömmel tölt el, hogy Németh Péter és Bolgár György példáját követve több, önmagát arra érdemtelennek tartó újságíró adta vissza Táncsics-díját”.

Végül Balog visszakérte a “tévedésből megítélt” kitüntetést Szaniszlótól, aki vissza is adta azt, ugyanakkor Németh Péter a fenti kijelentés miatt pert indított Balog ellen. Keresetében azt írta: nem számított arra, hogy a tárcavezető köszönetet nyilvánít azért, mert téves döntésére elsőként hívta fel a figyelmét, de meglepte, hogy a miniszter személyiségi jogait sértő nyilatkozatot tett közzé.

Németh Péter szerint Balog valótlanul állította, hogy ő folyamatosan a médiahatóság illegitimitásáról beszélt, továbbá a miniszter azzal a kijelentésével hamis látszatot keltett, miszerint azért mondott le a díjról, mert arra magát érdemtelennek tartotta. E valótlan tényállításaival a miniszter a kereset szerint megsértette a Népszava főszerkesztőjének a jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait, ezért Németh Péter kérte a bíróságtól, hogy kötelezze Balog Zoltánt 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére.

Címkék:, , ,

16 Reader’s Comments

 1. Miért kellett ezzel eddig várni? Az idő múlásával leértékelte a személye ellen tett dehonesztáló kijelentéseket. Nem hallgatni kellett volna, hanem már másnap feljelenteni Balogot!

 2. Hergelni kell a hatalmat (“200ezer ft-ot érő” miniszter…), jót tesz az ügynek…

 3. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Bocs’, de Balogh Páter még három másik nácit is kitüntetett. Az adományozó fid SS meg röhög a markába, hogy csak szaniszlótól kellett visszavonni a díjat.
  .
  Ezeknek ez a módszerük: az egyik – a legnagyobbat durranó – aknát hagyják felrobbantani, miközben a többi érintetlenül marad a földben. Goebbels apjuk örömében ficánkol a nem létező sírjában, hogy magyarországi hű tanítványai míly jól teljesítik az általa kidolgozott propaganda módszerek részleteit is…
  .

 4. Mindenki tudja, hogy a papok hazudnak a legarcátlanabbul. Balog miért lenne különb felszentelt társaitól?

 5. Most nem értek egyet Németh Péterrel.
  Ha meglátjuk a járdán a kutyaszart, átlépjük.

 6. bumburi
  2013. május 9. csütörtök 06:39
  Nekem a cikkből nem derül ki, hogy mikor indította a pert.
  Te tudod?

 7. –>anonyme 2013. május 9. csütörtök 08:33
  |
  Pedig mindegyikkel minden hasonló kijelentés után ezt kéne tenni, ugyanis ezek másból nem értenek. Csak abból ha erőből … nekik az ember, civilizált embereknáél ez azt jelenti hogy maximálisan érvényesíti a jogait, amiben a végső eszköz a bíróság előtti pereskedés.
  Minden esetben mikor átléped a xx@rt, megerősíted bennük azt az érzületet, hogy következmények nélkül bármit megthetnek.

 8. Yeti.lovag
  És ahhoz mit fogsz szólni ha Szájerné nevezi ki a bírót?

 9. Szenzor
  A Népszavában ma jelent meg a cikk, ezért gondolom, hogy most perelte be.

 10. Kedves Telekis! Te hízelegsz a balog páternek. egy folyton vétkező (fideSS-módón hazudozó) hitvány pap nem ér egy vasat sem. Kétszázezer forintot az egész fideSS-rablóbanda nem ér. .

 11. anonyme 2013. május 9. csütörtök
  Azért azt a kutyaszart valakinek csak fel kell takarítania, mert a végén nem lesz hova lépned. Lassan ott tartunk, hogy nincs már egy talpalatnyi tiszta hely sem, mert minden tele van piszkítva.

 12. commandante

  Ne keverjük a kutyaszart a jogállam helyreállításával.
  Nyúlkáljon könyékig az a 2,7 millió szavazó a szarban akik ezzel a trutyival hintették tele az országot.

 13. Feldmajer téved…
  ezek szerint orbán teljesen…. “tiszta”…

  http://nol.hu/belfold/20130509-teljesen_egyertelmu_elutasitas

 14. Balognak “jó tanárai” voltak, így kell fasisztát nevelni :(

 15. Ahhoz képest ,hogy ez a Balog állítólag lelkész is elég messze elgurult a fájától. Abban igaza van Balognak,hogy a média cenzúrázására létrehozott hatóság az legitim mert mert Magyarország már nem jogállam egy diktatúrában az legitim amit a diktátor és holdudvara annak nyilvánít .

  Az meg már Balog tudathasadását jelképezi amikor azt állítja ,hogy a média cenzúrázására létrehozott pártállami hatóság az nem csinál semmit a cenzorok csak malmoznak a munkahelyükön. Miközben tudvalevő ,hogy üldözik a másként gondolkozókat.

 16. Stumpné Bekes Margit

  Hajrá Fiúk! Ha másképpen nem,akkor perelni kell mindazokat,akik a hatalmi gőgjüktől elfogultan és pofátlanul nyilatkoznak embertársaikról! Súlyossabban esik latba az,ha valaki hivatásos lekész is egyben! Mert Ő az “IGE” tanitását is megtagadta!!!

Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyar segítség az ízületeseknek 2014. június 19. csütörtök | AN

Emberi erőforrások a Hiltonban 2013. december 25. szerda

Szegény gyerekek „ünnepe” a Hiltonban 2013. december 23. hétfő


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok